FOLLOWER

NUFFNANG ADS

2012

Assalamualaikum

Wishing to all friends, A Happy New Year 2012. Wishing all of you a year of health, wealth, happiness, luck and warmth. It is the time to forget and get past memories that are no longer useful or worth pondering upon.

Wishes for 2012 filled with joy and celebrations. Hope in this 2012 you get best of best things, forget all grudges, accept every mistake, forget all sorrows and spread love. Wish you a really really fulfilling and joyous 2012. Happy New Year.

With love,
FatinFashiekin

NEW YEAR

Assalamualaikum


i'm a very2 critical planner. 
so i get excited easily when i planned something, especially my own future. 

some people may say i look like childish. 
but i am matured than my age when it comes to something about future. 
i think everyone's like that. but anyways, i've been thinking a lot lately. n i am planning a lot too. i really hope my dreams come true and wish that 
i could be stronger than i am currently. 

so to myself, i've listed some things that i have to change in order to achive my dreams n goals : 

1. change my sleep routine. dah kalau tdo pukul 4pagi setiap 
hari mmg takkan la nak bgn pukul 8 kan. tdo lebih awal. 
tolonglah. 

2. jangan lengahkan solat. fatin fashiekin. fatinnn. kalau lengah2 solat rasanya 
macam org malas dah. kalau solat pun dah malas, benda lain mcm 
lagi malas la. suke ke kalau org kate pemalas? *pangg. 

3. jangan buat kerja last minute. *sigh. perkara mcm paling susah utk berubah. cuba. dan terus mencuba. 

4. kurangkan online. banyakkan perkara2 di luar. u know what i mean fatin. it's not healthy. 

5. jadi je nerd. abaikan perkara2 lain. bukan ke work hard mmg always your priority? Insya-Allah. 

okeh. itu saja. huahhhhh. harap2 boleh la buat semua ni :') 



STOP PRETENDING

Assalamualaikum

Don't judge me.. You don't have the right to.. You don't know what I've been through and even You don't know what I've felt or what I feel right now. So find something better to do with your precious time then keep judging someone you even know nothing about.. oh.. Before You start defending, stop all your pretending *%&#@*&!@ ! 
*by hating someone,it wont change your life better at all!

*ENOUGH!!!!!

* Oh yes..dont worry.. I Forgive You.. and I will always Do. 


FOR LONG DISTANCE RELATIONSHIP

Assalamualaikum

(Special dedicated for my girl, sayang read this and don't be sad. U look like granny when u crying. Don't laugh ! Cuz I'm serious. Hehe)

Long distance relation means having a relationship with a person who is physically away from you. Sometimes you may even wonder if it is worth the wait.
but never give up. be strong for your relationship. Lets have some tips
on long distance relationship and how to deal with the absence of your beloved.

1) Be in regular touch with each other. Never ever let a communication gap crop up between you even for a short while. Incase you wont be in touch with him/her for some time due to some inevitable reasons, inform the person rather than keep him/her worrying and doubting.

2)Plan future dates. This way atleast you have the hope of meeting up again and it is easier counting the days left to meet up than keep someone waiting forever.

3)Exchange as many photographs as you can. This adds to a more personal touch as you get to see the person instead of mere emails and phone calls.

4)Plan a surprise visit if you can. It shows how much you care and crave to be with your beloved even if it is for a few moments.

5)Never make the mistake of not being there when your beloved needs you. You can make up for your physical absence by listening to him/her over the phone. It is very helpful to listen to your beloved's pain and assuring that everything will be fine

Hmm, this is just my opinion k sayang, and I think this is the best way for ur relationship wif him. Just calm down, he's working not dating right ?? Ala, singapore, sebelah dengan johor. Kan ? ;p


truly, Me! ♥
FatinFashiekin

AMANAH SAHAM BERHAD & PELINDUNGAN HAYAT

Assalamualaikum

Hei, just wanna to tell u guys. Kalau ade sesiapa berminat dan berazam sempena tahun baru ni untuk join ASB so just contact me. Why ? Tak faham ape tu ASB ? Kalau tak faham u all can come to me then we meet. Hah, maaf lah ruangan comment di blog saya memang saya privacy kan. So anything just pm me through FB, find FATIN FASHIEKIN then we meet. Kalau tak nak join tapi just nak tambah pengetahuan pun why not. Sangat dialu-alu kan.

Beside that, bukan sahaja mengenai ASB, if u guys still belum ambil ape2 insurans pun come to me, dun worry, saya bukan based from 1 company. Its up for u guys, then make ur choices. Depends from ur salary dan tahap kemampuan, even RM30 sebulan pun ade.

Sorry, actually if saya taip panjg2 mengenai ape kelebihan dan kekurangan sure u all tak nak baca. Kan ? Hehe. Just PM then we meet, 

About ASB saya under 1 bank. But for insurance banyak, boleh buat pilihan sendiri tanpa perlu membuat pilihan atas 1 company je. 


Truly me,
FatinFashiekin




GHOST PROTOCOL

Assalamualaikum,

semalam. hmm, ye saya tahu, 
betul kata orang jangan terlalu excited terhadap sesuatu
ye ye ye, saya terlebih excited kan konon nak tengok OMBAK RINDU ?
ye ye ye, nak habaq lah ni, OMBAK RINDU dah habis ulang tayang di panggung
tapi tak pa, saya dah kawtim dengan owner vcd cetak rompak,
dia inform saya, esok vcd baru sampai. waa ;D
sumpah akuh bukan lanun cetak rompak k.
sekadar mencari mana yang lebih berbaloi. huhu

sampai je MBO, incik Lalan duk gelak-gelak
yelah. kempunan tau.
nak tak nak, 2 pilihan SHERLOCK atau GHOST PROTOCOL
tapi actually saya nak tengok
SUATU MALAM KUBUR BERASAP
eh ke SATU MALAM KUBUR BERASAP ?? 
entah, as long u all faham ;p
tapi macam biasa lah, dia demand kata cerita melayu
seminggu dah blh tgk kat utube. ceh !
so belek2 skreen terpandang TomCruise !
apa lagi, fine ! jatuh cinta.
jom tengok GHOST PROTOCOL !!


mula-mula dengar tajuk,
saya bayangkan cerita HANTU, almaklumlah GHOST ?
then PROTOCOL ? so membawa maksud cara-cara menjadi hantu
so saya bayangkan kot2 lah TomCruise ni ada kuasa ghaib ke kan ?
then lawan dengan hantu jahat.
then Tom Cruise menang. haha

rupa-rupanya cerita penyiasat, seriously best !!
even action tapi santai dan ada komedi.
Hero Handsome dan Heroin Hot !!

ok. nak cerita panjang2 jalan cerita pun confirm u all boring kan
cerita2 mengenai penyiasatan ni.
so tengok lah sendiri ye.
selamat menonton ye ;)


with love,
FatinFashiekin

BUTA CEMBURU

Assalamualaikum

Yup ! saya memang kuat cemburu tetapi BERSEBAB
bila fikir rasa lawak tapi nak share pada u all, ok camni ceritanya,
incik Lalan ade terima 2 orang gadis melayu untuk praktikel.
Tetapi antara 2 tu sorang ni saya rasa sedikit gediks
berumur 21 tahun kalau tak silap lah.
so hp incik Lalan ni ade penyakit sikit tau,
bila call saya payah dengar, sedang saya belek-belek-belek,
terbaca mesej yang boleh mengundang urat2 tegang dikepala saya
*sapa tak sayang boyfriend kan ? 


mesej pembuka bicara, asyik2 sibuk dia tanya
"Dr kat mana"
buka bawah lagi pun tanya kat mana,
eh, eh, eh ini aweks
saya sendiri pun masa incik lalan bertugas tak pernah sibuk2
nak bertanya kat mana lokasi dia tau.
mula-mula saya fikir positif lagi


amboi ! see minta belanja Pizza !
hamboii~ siap ajak incik lalan keluar,
ini betul2 lah membuatkn saya geram.
hello, saya sendiri tk pernah mesej Boss saya 
even boss saya perempuan macam diatas tau,
ajak keluar makan pizza. haish
sebab saya tahu respect kecuali kalau boss volunteer nak ajak.
betul tak ?
 

still minta hangout dgn incik lalan
ape tak pernah makan pizza ke ? eee, tension betul !
dan incik lalan balas "Boleh" memang istiharkan perang nih ! hehe
eh, x lah, ada bukti, tak klua pn,
after sunday pun dia still mesej incik lalan,
ajak hangout lagi, tak malu betul lah T_T

3 kali dia mesej incik lalan dan incik lalan tak reply
dan pizza lagiiiii !
bila saya bebel2 pada incik lalan, incik lalan kata
"ala budak2, kamu tengok style dia menaip pun tahu dia budak2,
dan jangan cari pasal kelua dengan student practikel
, kite pn jaga nama baik kita jgak"

At last saya boleh menarik nafas lega
sebab dia dah nak pulangg,


TAPI, u all baca
"jangan rindu saya"
T_T
SubhanaAllah gadis-gadis sekalian,
berhati-hati lah kalau nak berkata-kata manis, 
ada juga saya try ajukkan cara penulisan thats girl lagi-lagi part
"Yippie !!!" sambil terloncat gituh bile baca
dan incik lalan gelak hebat dan dia kata saya pelik, T_T


he's taken and he's mine

with love,
FatinFashiekin'

WEEKDAY HOLIDAY !

Assalamualaikum

Batuk saya kian menjadi jadi jadi. Dan tak da tempat mengadu sakit. Bila sakit ke, tak sihat ke, semua duk kata "hah ! Awat tak makan ubat ??" Yelah, keliling ubat dan pelbagai jenis ubat so for them nampak sangat lah saya yang malas makan ubat, the truth, bila kita berdamping dengan pelbagai jenis ubat, kita yang surf ubat tu. But then bila kite sakit, kite akan rasa tak confident pada ubat yang dimakan tau ?? Tak caya ?? Ok contoh ringkas, ape perasaan u all kalau masuk KFC ? Lapar kan ? Rasa nak oder 15 ketul ayam untuk pert awk seorang. Kan ?? Tapi kalau awak da bkerja kat situ, hari hari nampak KFC serius nafsu nk makan tu lgsg tak ada. Mcmtu juga lah saya, cuma saya bkaitan ubat.

*Suara hampir berubah menjadi garau !! Fatin Fashiekin ! Stop lah minum ice ! Bila dengan custmer bukan main kau bebel suruh jaga makan, pantang itu ini, ni kau kene. Hah. T_T

*siap-siap ! Nak tgk movie + bfast + lunch dengan incik lalan. Sesak nafas ok sakit2 macamni then ikat perut sampi pukul 3 petang sebb nak makan dengan dia, huh. Jangan pitam masa memandu sudahlah T_T


Noted:
somehow, it is good to have someone beside you.
to remind you the do’s and the don’t’s.
to keep you working.
to take care of your bed time.
to make sure you’re having your meal.
to keep you awake bila da penat bekerja.
to energized you when you’re weak.

Truly Me,
FatinFashiekin

MERAIKAN CUTI

25 DISEMBER 2011

Sunday / holiday

Last night saya mimpi makanan, fuih dasyat kan ? Siap mimpi saya handmade big apple lah, choclate cake, then plus mimpi orang ramai gotong-royong tolong saya memasak. Memang tahap melampau lah kan perut saya ni ? *sigh. Actually,before sleep tu memang saya ada plan nak makan macam-macam. Nama pun cuti kan ? Malam tadi pun sebelum hantar elisya balik kedah wif jantung hati kami makan MarryBrown but seriously disebabkan saya sakit kepala+selsema+sakit tekak+batuk so apa yang saya makan tidak mempunyai deria rasa. Tawar je T_T

So, today, nak makan banyak-banyak, rehat banyak-banyak, tekan-tekan remote control sambil golek-golek depan tv, gelak-gelak kat FB, celoteh banyak-banyak wif jantung hati, intai-intai blog orang. Dan petang pula ajk adik2 pi taman rekreasi. Waah ! Indah nye ! Harini, just stay relax and cool wif familia :)

Esok pula, OMBAK RINDU ! Hopefully lah incik lalan cuti for christmas. Hopefully !

Me : yang, esok cuti tak ?
Him : tak tahu lagi.

Selepas 1 jam

Me : cuti ke tak ?? 
Him : entah tak fikir lagi

Selepas 1 jam

Me : cuti ke tak T_T
Him : hahahahaa (gelak besar) tak habis2 dengan soalan ni. Tak tahuuu. Hahahaha

10minutes ago

Me : orang disane, orang disini nak tanye ni, orang disane sudi teman orang disini tengok ombak rindu tak ??
Him : hahaahah, OMBAK RINDU ?? Kite tengok mission impossible lah, box ofis tau. Ok ??

Sampai sekarang saya still tak tahu Doktor Ahmad Faizal tu kerja atau cuti, haish. Kalau dia kerja esok so maybe ambil tiket wayang yang pukul 5.30petang nampaknye.

Ok lah. Have a nice weekend guys. Actually ada gambar nk upload tapi still tak edit. Nti dah siap saya publish k :)

Muahh. Love u guys.
May Allah will always bless all of u.
Aminn

With love,
FatinFashiekin

SAMPAIKAN PADANYA

*titis hujan*

dihadapkan mukanya ke atas,
matanya terpejam,
bibir mungilnya tersenyum,
rambutnya dibiarkan lepas, bebas.

tangannya didepangkan,
seluas mungkin.
telapak tangan dilentangkan,
jemari bergerak mengikut irama rintis hujan.

bisik halus hatinya,
tuhan, sampaikan salam rindu pada dia.

Aku,
FatinFashiekin


HAMPIR MENJADI TRAGEDI

Assalamualaikum


11.10malam / 22 disember 2011

You all nak tahu ?? Saya tengah sentap !
Harini saya balik kerja 9.30malam, so around 9.45pm tu sampai lah rumah. Balik je my lil bro (dizly danish 3years old) dah menjerit-menjerit minta perhatian dan saya pula penat kan, so solat dulu (fine, saya mmg slu solt lewat, tk caya tnya kak ani. Heehe) then dalm 10.30pm settle lah semua, 10.45pm tiba-tiba terasa haus, 

So, buka lah fridge..
Tiba-tiba...

Nampak sesuatu benda aneh yang berekor tau...

Buka je, 
Hah !!!!!!

My lappy dalam freezer !!!!
Oh My Goddd !!!!
Ekor yang dimaksudkan adalah USB okeh, sangat-sangat mengelabah gile. Mula pegang lappy tu, tak da beku apa pun cuma rasa sejuk ja. Tiup kan. Lap sana sini. Baca Bismillahirohmanirohim. Ayat kursi, dan kemudian switch ON perlahan-perlahan.

Allhamdulillah, nasib hidup.
Kalau tak hidup ? Nayaaa~
Dah lah laptop ni pun dapat free ok.
Nak beli baru ? Maaf lah, tk kuase,
Hargai apa yg ada adalah lebih baik. Kan ?

Tapi serius boleh kene heart attack lah,
Baru lah duk teringat balik kerja tadi dia duk kata "kktinn, kak tinn !!" Sambil tarik2 baju nak tunjuk something. Ini kau buat rupanya dik ye.

Aneh, macammana dia boleh terfikir nak letak lappy saya tu dalam fridge ?? So pengajarannya untuk Fatin Fashiekin, sebelum pi kerja pastikan sembunyikan laptop dari pandangan adik-adik kerana adik-adik mungkin tak dapat membezakan yang mana pinggan dan mana lappy, almaklumlah, warne putih, agaknye adik ingat laptop saya ni macam pinggan kot. Hahaha ! Ok, tak funny pun ;p

Bila hampir kehilangan baru lah rasa nak tercabut nyawa kan ? Selama ni lappy tu saya letak sebarangan je, bila pi kerja, letak atas katil lh, meja makeup lh. Haishh. Oo fatin fashiekin, sila prihatin kepada gadget2 anda weyyy. 

Ni kamera pun nasib pada adik incik lalan tau, saya lebh rela pada mereka. Kalau pada saya ?? Alamatnya entah kemana mana, serius saya cuai. Mudah lupa pun ye, even cmera pada adik incik lalan tapi CAP LENS ada pada saya, sebab ?? Benda tu terlupa letak kat mana dan saya baru jumpa dalam handbag yang jarang digunakan. Sangat cuai kan ?

Dan tadi saya sangat marah pada adik. Tapi bila tgk dia tgh tidur. Haish. Rasa dia sangat bijak pula :)

Adik oo adik

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry@Smartphones wireless device via Vodafone-Celcom Mobile


CERITA KAMI BERDUA

untuk kali yang ke seratus lima puluh juta
mereka tanya kan engkau soalan yang sama
"hei kenapa kau masih lagi mahukan dia  ?
apa kau buta ? apa kau pura-pura suka ?"
 
Di seratus lima puluh juta itu
didepan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
sambil ketawa engkau bilang satu persatu
"dia mungkin bengis seperti singa TAPI dia nangis tonton cerita korea"
"dia mungkin keras bila bersuara TAPI dia jelas jujur apa adanya"
"AKU LAGI KENAL DIA"

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
aku jelas kepadamu apa yang bakal jadi
engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
"KAU SANGAT MANIS , AKU PULA DAWAI BESI"

Diseratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
"apa kau lihat pada aku jujurkan saja ?"
terus kau cubit dagu aku sambil berkata
"sayang mungkin baran tak kira masa TAPI sayang tahan kalau salahnya saya"
"sayang mungkin saja keras kepala TAPI sayang manja bila kita berdua"
"SAYA KENAL SAYANG SAYA"

Buat apa dicerita bahagia kita rasa
biar tak dipercaya, peduli orang kata
baju ronyok tak apa asal pakai selesa
berkilau tak bermakna kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga TAPI bisa nangis semata demi senja
suara ku keras tak berbahasakerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
AKU PUNYA MANJA KAU SAJA BOLEH RASA

RAHSIA KITA BERDUA


With love,
FatinFashiekin

HAPPY BIRTHDAY !!

Selamat hari jadi, selamat hari jadi
KAK ALAI & KAK AIDA
selamat hariii jadiii~ !!

this month, birthday kak Alai dan kak Aida,
kak Alai 20hb dan kak Aida pula 22hb

Kak Alai (MY BOSS)
Kak Aida (MY GIRLFRIEND)
mari saya perkenalkan my Boss,
Puan Azlaini Muhammad,


saya tak tahu kenapa, saya suka gambar ni ! hehe
kak Alai nampak romantik gituh dengan en Fauzan,
then saya sangat suka tengok kak Alai pakai baju mcmni, 
Jubah or Abaya nampak seriously gaya confident dan mahal.
pernah juga kata pada kak Alai
"akak cantik pakai baju macamni" dengan glasses dia, 
bila keluar dari Mitsubishi Grandis dia,
sure semua org duk fikir ank hartawan mana lah ni,
yup, memang kak Alai hartawan tapi hartawan dari usaha sendiri ;)
Selamat Hari lahir kak Alai,
semoga dimurahkan reeki sebab bila kak Alai murah rezeki,
sure ekin pun murah rezeki kan ? hehe
semoga segala impian kak Alai termakbul

then to KAK AIDA,
selamat hari jadiii

payah betul nak dapat gambar kak Aida cuz susah bergambar,
you, i ucapkan happy birthday ye,
beringatlah umur sudah meningkat.
anda sebaya dengan umur incik lalan,
tak usah lah disebutkan berapa ye ? huhu ;p

untuk kak Aida,
 
saya bagi kak Aida shawl,

kenapa warna hitam ? cuz bolehlah dia pakai pi kerja kan ??
then always tgk kak Aida survey kat internet shawl yg 2 lapis ?
hah, tahu shawl 2 lapis. fine, saya tak tahu namanya, 


Lebih kurang shawl macamni TETAPI sangat susah ditemui ok,
semalam balik kerja sambil teman incik lalan cari tiket kat Melaka central
so minta dia teman cari shawl kak Aida,
actually saya ada juga shawl seperti diatas ni
tapi masa saya beli saya still kurg minat pada tudung diatas,
for me nampakkn pipi saya tembam,
but now, dah suka. hhehe. senang giler, just sarung.


then saya bagi kak Aida


baju kurung,
masa nampak kt butik macam cantik,
pakai kan dengan shawl warne krim. ouch SOFT !
saya suka, so saya belilah. hehe

sangat susah cari part shawl,
kesana kesini tau masuk.
tak tahu lah kk aida suka atau tak,
tapi jenis yang dia idam dihati,
tu lah yang saya dapat jumpa.
Happy birthday kak Aida
May Allah will always bless u.
sbar, sabar, jangan cepat2 dapat baby baru ye
nanti saya kena OT hahah ;D

this saturday incik lalan balik kedah sat,
ahad balik melaka balik cuz nak hantar Alisya je,

dan semalam pekena 
MIHUN SUP UTARA


Incik Lalan kata cara nk buat mee nya,
mihun tu kena rendam dengan kunyit. betul atau tak. 
entahlah, ok lah.
kuah dia berbeza dengan kuah sup johor.


wif him ;)

bubye !

with love,
FatinFashiekin

DONT JUDGE ME BEFORE U TALK TO ME



I'm FATIN FASHIEKIN BINTI ANUAR and I'm not so You.
I'm Not Perfect.In Fact. I'm far from it.
I'm just saying I'm worth it and that's who I want to be.
I speak my mind.Think my own thoughts or do things my way.
People that don't know me think I'm quiet but people that know me wish I was.
I would say I'm typically an easy going type.
Life is so rosy to me. I hate to hate people. 
I don't give a damn. I don't hurt others just to feel good.
I love making friends. I love to love people.
I don't flirt. I know How To Socialize.
Please take note. I Love You, you are lucky but if I hate you, You are the luckiest.
as simple as that. I hate those bunch of people who are fake.
I don't think I need all your 'dramas'.
I love all beautiful & amazing people around me and I adore everyone of them with the utmost esteem .
The most important thing, I know what I want In Life. 
I was once afraid of people saying."Who does she think she is?" 
but now I have the courage to stand and say
"This is who I am."



TRULY ME,
FatinFashiekin

SOALAN PALING TRAUMA (-_-")

Assalamualaikum

Apabila meningkat usia, bercakap mengenai isu jodoh adelah sesuatu yang sangat memeningkan, merungsingkan dan memualkan. Orang asyik bertanya :

"Bila nasi minyaknya ??"

Aiyo, boleh jadi stress ok. Padahal kiri kanan bersepah lagi member belum kahwin dan hello saya muda lagi lah. Lagi-lagi kalau dapat wedding invitation kan, saudara mara kahwin ke atau kawan-kawan kahwin, semase bersiap pergi majlis dah mind set dalam kepala sediakan jawapan kenapa belum kahwin, siap praktis depan cermin. Haha. 

Jawapan tegar saya 
"cari rezeki dulu, ada jdoh tak kemana"
So sweet kan ayat akuh ? Padahal dalam kepala dah berkerut-kerut urat kepala stress dengar soalan tu.

Hah, tu ok majlis kahwin, kalau pi rumah tok lagii lah, tok kata
"Bila mjlis ny? atok tgh hidup ni, cepat2 sikit, tk merasa atok nanti"
Hah ! Sentap tak soalan tu kalau kene kat u all ??

Bukan tok je, kalau abah dengan mama pun sama, masa abah buat garaj kereta, abah siap kata 
"garaj depan ni nanti kalau akak kawin blh lg letak kerusi meja kat sini, kat garaj belakang kalau untuk orang2 kg rewang(gotg royg) takut dapur penuh so dieorg blh anjak ke belakang lagi" 

lepastu mama pulak sambung 
"pelamin letak kat luar rumah sbb dlam rumah kalau boleh untuk tetamu tgk bilik pengantin je nnti tak ade lah sesak" dan saya hanya mampu buat muka (-_-")

Kelebihan anak sulung kot, parent memang excited. Dan kalau tanya incik lalan, dia kata saya budak lagi, lg kurang asam, dia kata saya reti masak lauk yg sameee je. Sangat kurang asam ! Hehe.

Tetapi kesimpulannya,
Saya juga sedang merangka masa depan, orang duk kata "eh lan kan doktor, nak susah apa lagi ?" Wahai sekalian umat, tu duit dia, bukan duit saya.. Kalau boleh, saya tak nak bergantung pada pasangan, sebab saya tahu macammana susah cari duit dan saya tahu macammana berat nya menjadi anak sulung. 

So, topik ini dihasilkan cuz member pagi2 mesej kata dapat pinangan dan pening kepala. Saya sendiri pun tak tahu nak komen sebab saya sendri pernah menolak pinangan dan sekarang masih belum dipinang. Hehe. Buat solat istikharah ye my dear :)

Ok. Gud morning, nak wake up ! Mandi ! Bersiap untuk pergi kerja. Have a nice wednesday guys. U know what, setiap manusia ade kekurangan, dan setiap manusia ada masalah. Jangan dengar kata orang, kelak menyesal. Buat keputusan based from ur real YOURS ! Dan sekurangnya jatuh bagun atau anything happen its ur choices :)

*i love my family dan incik lalan

With love,
FatinFashiekin

KISAH BUDAK 80an-90an

*its my memories*

Kisah waktu kecil saya.
I know its bit poyo but bila ingat je
Rasa happy dan its funn !
Oh My God, btl2 rindukan zaman kanak-kanak :(

DISEKOLAH : 
1) ade salesman jual buku cerita. Hari ni bg list, esok kena bawa duit beli walaupun cerita buku tu dah tau jalan ceritanya. salesman susu pun macamtu juga. Kan ? :)
2) kat library, disuruh membaca buku tetapi semua just tengk gambar je. bile ade program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku dan ada yang lupa nak pulangkan pada library. Kan ? :)
3) RMT (Rancangan Makanan Tambahan) di skolah tak best, tp yg berduit pun join RMT, x phm. Kan ? :)
4) sure pernah gune pensilbox yg boleh bukak dpn blkg, then ade sharpener kat tgh2 die. Kan ? :)
5) main lwn pemadam, kumpul pmadam banyak-banyak tapi syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
6) Siapa yg bising dalam kelas, ketua kelas akan catit nama di kertas dan pas pada cikgu *poyo betul ;p


DIRUMAH :
1) masuk ke dalam bilik, lupa ape yang nak dibuat, keluar semula, baru ingat semula
2) masa kecil, lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit *dn smpi skg lukisan tetp hodoh ;p
3) masa kecil, fikir bentuk hati yang sebenar macam ni--> ♥
4) tutup peti dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati *yup ! :)
5) cuba 'balance'kan suis lampu antara ON dan OFF *betul ! Hehe

Its me ! Hehe. U macammana pula ye :)

With love,
FatinFashiekin

SALING MELENGKAPI

*sweet love story*

Pensel : Saya minta maaf. 
Pemadam : Utk apa? Awak tak buat salah pun.
Pensel : Saya minta maaf disebabkan saya, awak cedera. Setiap kali saya buat silap, awak pasti berada di situ utk membetulkan kesilapan saya. Tapi setiap kali awak memadam kesilapan saya, awak kehilangan sebahagian dari diri awak. Awak menjadi semakin kecil.
Pemadam : Itu betul, tapi saya langsung tak kisah tentangnya kerana saya di jadikan utk membetulkan setiap kesilapan yang awak buat. Walaupun suatu hari nanti saya tahu yg saya pasti akan hilang, saya berbangga dengan kerja saya ini. Jadi janganlah risau. Saya benci melihat awak bersedih :)

With love,
FatinFashiekin

LAST WEEK @MALACCA

Assalamualaikum

if u all ada baca post saya about last weekend
sure u all tahu saya ke melaka
dan masakkan something untuk jantung hati 


payah betul lh kalau ke Melaka weekend,
ditambah pula cuti sekolah. peh, masak dalam kereta ok.
padah kan akuh ni ? incik lalan byak kali suh guna smartax tp saya tak mau
yelah, ke melaka je pun, bt apa guna smartax macam manja sgt pula.
so padahnye macamni lah, tunggu lah sebiji2 kereta melepasi palang tu. hehe


dalam tupperware pink tu, sup dan salad + ayam
tupperware kuning pula, nasi.
tupperware merah pula sup tulang
mangkuk kecil tu gula & teh (rumah bujg mana ada apa)
dalam plastik yg diikat tu sos untuk nasi ayam dan sambal kicap utuk sup

then, lepas makan2,
tgk wayang, cerita ALVIN & CHIPMUNK


Serius bosan, serius mengantuk & serius tak lawak pun (-_-') 
incik lalan gelak2 tgk cerita tu dan saya menguap.
DAN oleh kerana dia merupakan pesalah
tadi saya kata pada dia

me : kamu, kite da fikir, kamu kene teman kite tgk cerita OMBAK RINDU
him : hhahahaha, tak habis2 dengan ombak rindu die, yela nanti kite teman
me : ala jom lah, orang kate cerite tuu blh buat penonton menangis
him : lah, kite tak nak buat kamu menangis, kan kite dah janji ? so cancel lah ea
tgk Ombak Rindu, tgk cerita lain. hehe
me : eh ! kamu bersalah, kenalah trima hukuman, tak kire, kite nak kamu
menangis dengan kite tgk ombak rindu. ok ?
him : yela. yela. minggu depan

semua tertanya-tanya,
kenapa saya mhukum incik lalan. apa salah incik lalan,
nothing lah, saje je, mengeratkan phubungan gituh ;p
bukannye bergaduh saling kejar mengejar
saya belasah dia ke, tak pun,
hukuman ini dilaksanakan supaya dia ingat,
dan dia sedar, besar atau kecik, itu salah dia
SEBAB kalau salah saya, saya pun kena denda !
Hah, adil kan ? hehe

2012 bakal menjelma,
incik lalan dah 31tahun. what !!!!!!!
sungguh tua. haha. saya ? bergetah lagi. huhu

hope ALLAH will Bless our relationship

with love,
Fatinfashiekin

TRULY LOVE YOU

Assalamualaikum

  Seriously.. holiday aritu Kenangan Terindah bg i sayang! there could never be another guy to make me feel the way You do.. thanks for everything sayang.. yes.. EVERYTHING.!

This Is For You sayang.

Perfection in my Eyes

All I ever wanted was to be part of your heart, 
And for us to be together, to never be apart. 
No one else in the world can even compare, 
You're perfect and so is this love that we share.
We have so much more than I ever thought we would,
I love you more than I ever thought I could.
I promise to give you all I have to give, 
I'll do anything for you as long as I live.
In your eyes I see our present, our future and past, 
By the way you look at me I know we will last. 
I hope that one day you'll come to realize,
How perfect you are when seen through my eyes.

♥ The Moments I Love To Recall. ♥ 



Truly, Me!
FastinFashiekin



HUKUMAN YANG SEDANG DIFIKIRKAN ;P

Happy Monday !
johor dah start hujan lebat tanpa henti.
sungguh merisaukan, yelah even saya pergi kerja naik kereta
tetap lh worried,
last year jalan nak ke Farmasi banjir tau, 
so tputus hubungan nak kemana-mana.
bukan tu sahaja, saya ingat lagi,
last year enjin kereta masuk air sebab saya meredah air,
uh mimpi itu sangat menakutkan,
nsib lah ada workshop buka dan nasib baik lah kereta tk rosak teruk
kalau tak PITAM. huhu

to mr don'Art ataupun Yusof fadil,
Happy birthdy my best friend !!
selamat melangkah ke alam tua,
yang ke 27 kan ? makin tua ;p

 
To mr lalan (my jantung hati)
hukuman terhadap anda masih saya fikirkan yew.
huhu. adalah sangat seronok apabila 
diberi peluang untuk menjatuhkan hukuman. haha
ini lah peluang yang di tunggu-tunggu,
actually just a small matter tapi kesalahan tetap kesalahan,
dan hukuman tetap hukuman,


me ; haish, kite asyik fikir nak bagi hukuman ape lah
him : aik, kamu dah cubit kite, ok lah kan ?
me : eh kita punya hati, kita punya suka lah. kamu kena lah pujuk kita
him : yelah3, kamu nak buat apa ?
me : hp kamu da gmbr kite kan ? wallet pun kite dah letak gmbr kite kan ?
him : yelah, kamu yang letak, tak kan kite nak letak gambr pmpn lain kot,
me : hmm, hah ! kite nak letak gambar Kite, Kamu dan kakak, 
ber3 kat kereta kamu !
hehe. biar kalau GM naik kereta kamu ke, Doctr thiru ke, Doctr Yogi ke 
cakap kite ni wife kamu. aminn ;p
him : yelah, as long kamu maafkan kite dan kite pun tak suka
tgk kamu sedih2, kite sayang sangat kamu.
me : *terharu. abah siap bagi cadangan tau, suh kite liminate gambar tu ! haha ;D

tak susah kan hukuman ni ?
salah incik lalan ape ?
nanti sabar2, next entry. hehe

incik lalan, i'm sorry cz sometimes i'm too emotionel
but u know what, for me, i'm yours and u r mine,
every craziest things that i'm make actually 
just to make sure that u'll always remember me
and 
HOW HARD AND LONG U TOOK
YOU WILL NEVER FIND SOMEONE THAT LOVE YOU LIKE I DO


with love,
FatinFashiekin

BEING WITH THEM

FATIN FASHIEKIN
& FAMILY 
&AHMAD FAIZAL


 see, saya yang beratur dan incik lalan duduk dikerusi sambil shoot2 photo.
kekejaman. that y malam2 kaki saya lenguh ;p
dan ini juga salah dia dan saya sebab cip pada ic rosak,
kalu tak boleh je auto checkin. haish

17/11/2011 JUMAAT
GENTING HIGHLAND / FIRST WORLD HOTEL






OUTDOOR THEME PARK

Actually ade kes sikit tau, saya bersedih hati disini
something happen. berita buruk yang meruntun jiwa sanubari lah.
nasib baik lah incik lalan be there for me,
give me kekuatan dan sokongan
saya pula always emotionel je. ditambah pula dengan sindrom PMS hehe


see, big girl menangis dan incik lalan duk shoot hendap2 pic budak kechik menangis,
hey NORAINI SHARIAT, ni lah muka saya sewaktu saya mengadu
pada kamu. hehe. i know i'm cute while crying kan ? ;p
ok. actually tak da apapun, pkara kechik tapi oleh krana PMS
so saya sedikit emosi






 cuaca sangattt sejuk, nasib saya pakai contact lens
sure kalau pakai glasses mesti berkabus kabus.

INDOOR THEME PARK










ONTHEWAY BALIK


Hey, saya gadis penolong kupas pistachio dan menyuap kepada pemandu hadapan
*mengada ;p






such a very lovely memory
bersuka ria bersama keluarga dan kekasih,
then last singgah makan2 satey kajang :)


TO MY MOM & DAD
HAPPY ANIVERSARRY 

I may no longer be that little child
who always wanted another hug or minute with you
But I still miss You when we are apart
I may no longer need your hand for every step I take
But I still need your acceptance and support of what I do
I may no longer be that little child who asked
for all the things I ever wanted in this world
But thats because long ago you taught me
How to go after my dreams
I may no longer be that little child who
looked to you to share every hurt, smile and tear
But I still feel like that child whenever I think of You
I'll always Love you my mum and dad.. ( i promise you )
With the heart of that little child
Grown to love you only more.
Mama & Abah
I do Think of You often.
I'll do anything for both of You. Yes.. Anything!
I Love You more than you could imagine.
How proud I am to be Your the only one Daughter.

TO AHMAD FAIZAL@INCIK LALAN
A song For You!
Give me more loving than I’ve ever had
Make me feel better when I’m feeling sad
Tell me I’m special even though I know I’m not
Make me feel good when I hurt so bad
Barely getting mad
I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
Its as easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
I love you
Give me more loving from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
Make me feel good when I hurt so bad
You’re the best that I’ve had
And I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
It’s easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
I love you
I love you
You make it easy
It’s easy as 1 2 1 2 3 4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
I love you
I love you
1-2-3-4
I love you
I love you

Withlove,
Fatin Fashiekin