FOLLOWER

NUFFNANG ADS

FULL SCHEDULE AT DECEMBER

Assalamualaikum

1 disember ! Fine, happy cuz gaji. This month kene very the jimat, sebab saya nak kesana sini (selatan ke utara). Next month pula (januari) menantikan dividen ASB, waa ! *pang ! Fatin, ingat, menyimpan untuk masa hadapan T_T

Whatever pun, hopefully berjalan lancar, what ? 1Disember = khamis, means lg 1hari then ke Perak lah ye ? Uh, apa pun tak siap kan lagi. Kereta still tak servis, tayar tak check, enjin ka, semua saya abaikan, masalah nih ! Tak pa, esok reminder kan, so esk hntr bengkel dan jumaat pula car wash ! Eh ok, jumaat cr wash tutup, esk kene ke crwash juga npk nye T_T *kelam kabut nih (padah last minute)

Harini, Allhamdulillah, jadual menunjukkn saya shif pagi ke petang. So bila sudah menunjukkan waktu untuk pulang, saya buat muka kerek depan kak aida dan kak ani lah. Heehe. Tgk balik calender

3DISEMBER-ke Perak
4DISEMBET-still kat Perak
5DISEMBER-balik johor

Tapi..

5/6/7/8 DISEMBER,
Even saya dah balik johor, incik Lalan busy menanti kepulangan ibunda dia kmudian dia akan balik ke Kedah.
Cuz 3/4/5 maybe ayahanda incik lalan akan ke Melaka, dan saya hormati masa mereka, means MC utk dating, kami akan jumpa kembali pada 11/12/2011 DISEMBER (Ahad).. Then fikir balik, wah ! Lama tu tak jumpa, so, 4.45pm tadi saya call incik lalan dan dia just balas BBM kata "busy" .. Hmm, tapi tepat 5pm dia call, dan dia gelak bila saya explain waktu bz kami then dia kata "kesian nye, meh lah" dan tadi petang saya speed ke Melaka, makan2 diwarung, then balik. Kami akan bjumpa semula ahad 11/12/2011..

Balik nih tadi, makan lgi dengn family, and well done to my adik (awal/3yearsold) kerana berjaya mengguna kan my brush (blusher) untuk menyapu habuk2 dipenjuru rumah, mengguna kan my compact powder untuk mengecat dindg bilik, menjadikan my deodrant seperti glue, serta menggunakan my eyeliner untuk menulis. Tetapi sangat terharu apabila melihat dia memakai my perfume lagaknya seperti saya (fine, dia pndai meniru gaya saya) Oh, sangat gembira menyaksikannya ! T_T *adikkkk~!

That's all. Nite dear :)

With love,
FatinFashiekin

YOU PUT THAT BLAME ON ME

.remarks.

Don't blame people who loved you and care about you, just because u're afraid when u think 'bout ur past mistaked (what u've been through before). 

Its may kill ur girl softly and maybe u'll lost ur real girl in silence.

Because she think, you still can't forgt about ur past girlfriend, and then u kept blame her even u know its not her false. 

With love,
Fatinfashiekin

-------------------------------------------------------
Something :)

"I understand that there are some problems
And I am not too blind to know
All the pain you kept inside you
Even though you might not show
If I can apologize for being wrong
Then it's just a shame on me
I'll be the reason for your pain and you can put the blame on me"

---------------------------------------------------------



MASA YANG CEPAT BERLALU

Assalamualaikum & salam maal Hijrah
 
Tahniah kepada yang bercuti kerana dapat memanjangkan waktu cuti anda,
*plus wif weekend
dan tahniah juga kepada yang berkhidmat seperti biasa kerana
berjaya mendouble kn gaji anda DITAMBAH PULA  awal bulan yang
semakin menghampiri pada khamis ini.
wah ! memang berbaloi-baloi ;p

Permulaan hari ni penuh dengan kegembiraan !
rasa macam hari ahad pula k.
tengk mama tak kerja dan mama masak sedap-sedap ! *happy


this weekend saya akan ke Perak,
then ke pahang,
then ke pahang lagi.

sibuk. sibuk. sibuk


bila dalam kereta, haruslah penuh kan memory card hp :)

bout this weekend,
tak perlu cerita lah kot, u all dah tahu kan ?

ok. cerita pendek.
makan-makan pizza, then beli kuda belon (ithinksolah,tkthunama) hehe
beli barangan dapur,
tgk2 washingmachine, refrgrator, oven, vacumm, dn lain2
tapi just survey lah. kan seronok kalau pergi survey barangn2 macamtu,
tgk2 harga, bile barangan mahal,
pegang2 dan tgk keistmwaannye, seronok.
beli barangan dapur masing-masing,
pilih same-same.
then cari kedai cake bsempena hari jadi my lovely aunty :)
dan before balik, tapaukan KFC pula untuk adik-adik.
dan,....
hujan lebat dan jalan start jammed.
BALIK. DONE.

sebelum nak pi perak this weekend,
tiba-tiba my lil sis (AZA) mesej saya,
"kakak, kan kita dah nak pi Perak &  Pahang, jom kita pi saloon rambut"
ayat diatas adalah ayat penyata untuk saya
mensponser beliau. haha

that's all
nanti saya update lagi ye

with love,
FatinFashiekin

HOPEFULLY, GET WELL SOON


currently @Hospital Pakar Sultanah Fatimah
my lil boy (awal) demam panas
actually just demam tapi for kids macam awal ni
just 3 years old kan ?
so bila cek suhu badan dia dah 39c tu saya risau.
even saya dah bagi ibuprofen pn still tak kebah,
bila tidur mgigau pula,
sangat risauuuuu~
hopefully adik cepat sihat ye ayang :)


kebosanan menanti,
adik masuk dengan mama, i'm just waiting diluar
tak da sapa nak ambil gmbr saya,
so ambil gambar kaki.
nak ambil gambar muka sdri duk sengih kat sini
nampak macam buang tebiat pulak ;p


bila dia nak keluar nih. aih...
*ok. nurse kat sini very the sombong.
attitude dalam melayan pesakit pun ZERO
hmm, malas nak cerite.
saya sangat melindungi ahli keluarga dan insan kesayangan saya
so, faham2 lah ye u ollls 

then masa tgh tunggu giliran ambil ubat,
tiba-tiba ternampak my permenant custmer,
ala u all ingat kan ? saya ada cerita,
isteri kepada cstmer saya koma tu ??
kalau x ingat, rajinkan jari previous k ? 
so saya tegur lah. bertanya khabar.
semalam hari yang ke 27 isterinya masih koma.
semoga Allah memberi kekuatan kepada Pakcik tu utk mnempuhi dugaan
dan Semoga Allah memberi kesejahteraan kesihatan ke atas isterinya.

with love,
FatinFashiekin


FAKTA !

Assalamualaikum

OMAIGOD !
OH !
MY !
GOD !!!!

Sebelum ni serius I'm not believe it !
Bile incik Lalan kutuk-kutuk kate saya makin gemuk. Saya buat muka dua kupang je sebab bagi saya dia hanya nak mengusik dan sometimes sampai bergaduh bila masing-masing saling mengejek.

TAPI, tadi, saya buka wardrobe then terpandang blause yang tak pernah pun saya pakai. Bila beli just try then bersawang di almari. Sebab rasa tak selesa dan I'm think baju tu sangat besar especially bahagian arms dan pinggang. 

Then try jeans pula, pun sama problemnya, beli sekali then tak pakai. That jeans saya kurang selesa maybe sebab colour dan tak tletak di pinggang. So nak kena pakai belt kalau nk pakai that jeans. Oh sesungguhnya saya sangatlah pemboros suatu ketika dahulu (mcm lama gile kan bunyinya. Haha) bila tk muat atau bosan je, bagi pada orang. Oh ekin ! Nasib lah sekarang dah sedar.

Dan tadi, saja2 try pakai balik. Semua KETATTTT ! Aish. Apa dah jadi ? Ye before this akuh lah yang tpekik pekik nak gemuk. Tapi tadi bila saya depan cermin, try kancing baju pn ketat, peha pn sendat. Astagfirullahalazim. Serius rasa susah hati. Nak cuba dapatkan perut yang FLAT semula ! Skg dah buncit T_T ohh myyy Goddd.


Bila duk depan cermin rase tak ada apa2 perubahan kan ? Kite akan rasa perubahan mengejut apabila TRY pakaian yang kita rasa besar gila dulu dan try lagi, uhhhhhh, KETAT !

FatinFashiekin ! Kawal pemakanan anda !!!!!

Ok. Give up. Saya mudah lapar (-_-")

With love,
FatinFashiekin

INSAN BERHARGA

Bulan DISEMBER belum tiba,
TETAPI jadual saya sudah penuhhhh.
InsyaAllah penuh dengan kegembiraan !

i hope so :)
everyweekend saya dipenuhi dengan aktiviti

27/11/2011 (AHAD) : ke Melaka mencari barangan rumah dia wif incik Lalan 
04 /12/2011 (AHAD) : ke PERAK. menghadiri majlis Pertunangan my cousin
12/12/2011 (AHAD) : Pergi Genting just untuk BOOKING HOTEL *kejegile kan ? ;p
16/17/18 DECEMBER 2011 (JUMAAT/SABTU/AHAD) : bawa family ke Genting !

mothers day saya dah bawa mama ke Pantai (PortDickson)
so untuk Anniversary my mom&dad bawa ke Genting,
orang kata, ala Genting bila2 boleh pergi.
tapi saya ni jauh di Selatan (johor), kalau dapat ke genting, its ok lah tu
kalau nak ke Pulau2, fuhh jauh..
firstly plan nak ke Cameron TAPI then bincang2 kami decide
ke genting, adik2 pn sure happy.

One day, bila saya mampu dan berjaya,
saya nak bawa family saya ke Luar Negara !
cuti je bawa my family bercuti di Mekah.
*berangan kan ? hehe

as anak sulung yang masih muda remaja ,
excited dapat arrange kn something tau
without pertolongan my mom & dad.
yelah kalau dulu waktu kecik2
sure mama dan abah yang arrange kan,
kite as anak just happy dan ikut,
so bila dah besar, inilah masanya nak bagi dieorg pula gembira :)
mereka just menikmati
without their money but my money !
ok time nih akuh rase macam dah dewase ;p

waa very excited,
holiday wif FAMILY and BOYFRIEND
bersama insan tersayang :')

with love,
FatinFashiekin



MORNING EVENING AND NIGHT (25112011)

Assalamualaikum

PAGI : bertugas dengan jayanya. Stok barang banyakk sampai dari unique image. Then nak tax harga lagi. Berkotak-kotak. Baru relax dan bersandar tiba-tiba nampak sebuah kereta Triton parking pula, itu menandakan stok barang tbaru pula datang dari HQ. Sangat memenatkan dan meletihkan ye tuan-tuan dan puan-puan.

PETANG : Balik petang ! Jemput mama di ofis (5.45pm) then rushing ambil adik-adik bawa mereka ke supermarket dan beli barang-barang dapur. Ok mereka sangat huru hara disana. Yg daniel nak tu, yang syawal nak ni. Last-last, semua tak diendahkan and TQ kpd owner kedai cuz selepas pmbayaran. Dia bagi snek percuma. TQ ! Dan adik-adik pn diam dalam kerete tak bergaduh. Fuh, eh ! Actually si daniel tetap tak puas hati. Dia kata "50sen !" Sebab dia nak main token-token. Then buat muka seposen kata mesin tu rosak, menimbul kan kegeraman kpd si kakak sebab kena keluar semula dari kereta, mendukung si awal dan membantu memasukkan syiling ke dalam machine THEN si kakak berjaya dan si adik gembira. TAMAT.

MALAM : emak EX BF saya call saya ! Oh My God, memujuk saya menerima anaknya kembali. Ingin menghantar rombongan pinangan. Mengatakan anak nya memohon maaf dan tak akan mengulanginya kembali :)

*kalau u all buat apa ek ? EMAK ex bf u all call ? Ingin hantar pinangan ? Hah cemana ye ??

SAYA ??????
I'm fully Taken. Mungkin saya dan incik Lalan just couple dan tak ada ikatan, but for me, DIA SUDAH MCUKUPI bt saya. Berbekalkan restu dari mama dan abah saya lagi, semua saudara mara pun terima dia. Sekarang, saya cuma harap Allah restui hubungan kami dan suatu hari nanti hubungan kami dapat diikat dengan ptalian yang menghalalkan :)

Orang kata, ala kawin je lah bukan susah. Untuk kebaikan semua orang, terutama keluarga kami, biarlah kami utamakan keluarga, saya perempuan, dan bila saya berkahwin sudah semestinya tempat saya disisi suami. Dan masa yg ada skg, saya nak isi dan berbakti buat keluarga. Andai tiba masa jodoh kami utk bsatu, tak kemana kan :)

Mgenai panggilan mak EX saya tu. Saya terangkan dengan jelas dan terang. Harap mereka memahami.

Saya hormati setiap orang disekeliling saya. Dan saya hargai. But please, jangan ambil kesempatan atas kebaikan saya. 

Saya still ingat kesabaran saya pada EX saya sampaikan kak ani dan kak zura bertanya macammana saya boleh terlalu bersabar dan saya cuma kata "biarkan, suatu hari nanti dia akan ingat, tak ada orang lain sesabar ekin untuk menerima dia" dan tak sangka ia dah bertahun berlalu ! Dan segalanya terjadi.

Dan I'm proud. Hikmahnya adalah SEKARANG ini :)

THANK YOU ALLAH

With love,
FatinFashiekin

PERANCANGAN PERCUTIAN

.........................................................................................

ME : hah !!!!!!!
KAK ANI : hah ?!!! (sambil pdg akuh dalam situasi tgh makan)
ME : ekin nak tulis entry ttg bcuti. sakit hati tgk semua pi bcuti. hahah
KAK ANI : haish. buat org tkejut je 

.............................................................................................


Assalamualaikum
fine, serius saya sangat jelouse bila semua orang pakat pi bercuti (-_-)
Kak Alai sure sedang bersuka ria di Hong Kong kan ?
melupakan kami di Farmasi Sihat ini,
bergembira di DisneyLand.

Actually, ada plan this disember nak bawa family ke 
Cameron Highland or genting highland
so dah suruh lah incik Lalan tengk2 kan hotel yg selesa kan ?
booking dulu ke.
saya lebih prefer Genting dan cmeron cuz for me lah,
saya suka cuaca dia & adik-adik sure suka. kan ?

TETAPI saya ada 2 halangan yang
tidak membolehkan kami ke sana. kot.

Halangan pertama,
tarikh yang saya plan nak bawa family ke Cameron@Genting
adalah tarikh pertunangan My cousin,
Mak long dah datang rumah minta kami sekeluarga
turut mhantr wakil pinangan ke
Bagan Serai, Perak.
hamboi ! jauh tuu (-_-)
mama kata
"kakak kena pergi, ingat, nanti akak lgi jauh, ke Kedah"
*aik ! isu ke Kedah pula terbabit. haha
so... saya memang kena pergi okeh.

Halangan kedua,
early of disember saya dah cuti lama,
so ssh lah kalau nk MC lagi.
asyik MC nanti kene fired baru tahu. seram kan ? hehe
eh x lah bos saya baik,
saya pun dah lama tak cuti tau.
cuma rasa tak sedap lah ambil MC byak kali,
harus lah mengekalkan momentum kerajinan. hehe

nantilah kot fikir2. 
cari masa sesuai, yg pting, tk mau myusahkan sapa2.
tgu incik Lalan settlekan hal dia uruskan kpulangan mak dia menunaikn haji,
then start planning balik.
boleh ajak incik lalan dan alisya sekli dgn my family. kan ?

aish, nak ajak pi setakat gunung ledang dan melaka,
sian pula adik-adik. sure dia bosan. hehe
kalau ajak pi genting mesti mereka suka









sabar ye. nanti kakak arrange kan :)

 with love,
FatinFashiekin




TITIK NOKHTAH DARI ALLAH SWT

ASsalamualaikum

22/11/2011 | 22.50pm

Kehadapan, my girlfriend yang sedang berduka dan bermasalah. Entry ni saya dedicate untuk kamu. Please, be strong ! Kamu ada saya, keluarga yang sentiasa disisi & Allah yang sentiasa memelihara dan Allhamdulillah membuka pintu rezeki kamu untuk berbakti kepada keluarga. Semoga entry ni dapat memberi semangat kepada kamu.

You can count on me ! And here, I'm for you ! Suka & duka. Always love u my friend *hugs

Read carefully & hayati :)
Setiap manusia itu mampu berubah dan apabila perubahan berlaku lebih ke arah negative, pasti lah kita tetap akan menanti kan sesuatu yang lebih baik tetapi jika dalam satu masa itu dia masih tidak berubah TETAPI kita tetap mampu bertahan, percaya lah itu semua kerana kita masih mengharapkan perubahan berlaku atau dalam erti kata mudah, kita masih memberi harapan. mungkin kerana jauh di dalam hati kita letakkan harapan & percaya & ingin kan semua nya mampu & boleh berubah boleh di ubah. 

Tetapi akan sampai satu masa hilang segala rasa untuk bertahan itu. Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui. DIA mengetahui sesuatu yang baik & buruk untuk kita, sesuatu yang kita harapkan & sesuatu yang kita terkilankan. DIA Maha Mengetahui apa yang jauh tersimpan di dalam hati hamba hamba NYA & DIA sentiasa bersama hamba hamba NYA yang berusaha & yang meminta petunjuk dari NYA. jadi, bila Allah dah letak kan titik noktah kepada sesuatu itu, jangan lah kita terlalu menangisi apa yang pergi apa yang hilang. bukan kah Allah pencipta kita? DIA jauh lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita semua. 

Percaya lah dengan setiap apa yang berlaku ada hikmahnya. dan hikmah nya terlalu indah. kenapa kita nak menolak sesuatu hanya kerana rasa yang sementara padahal kadang kadang kehilangan sesuatu itu lah yang terbaik buat kita walaupun bukan di dunia tapi yang lebih penting itu di akhirat kelak. 

Allah Maha Mendengar. katakan apa sahaja dengan NYA. hati semakin tenang. kadang kadang kita terlalu menangisi sesuatu apabila hilang dari kita sebab kadang kadang kita terlalu lambat untuk tersedar dengan hikmah yang bakal kita rasai kemudian nya. jadi langkah terbaik ada lah sentiasa meminta petunjuk Allah dalam apa jua sekalipun. 

setiap langkah kehidupan, setiap masalah, setiap dugaan, keinginan masa depan mahupun mengenai perhubungan sesama manusia. Insya Allah. moga ada jalan terbaik buat kita semua. pengalaman hidup setiap hari mengajar aku menjadi lebih kuat & tabah & tenang. sekarang aku semakin jelas dengan apa yang aku mahupun dalam hidup ini. Alhamdullilah. semoga Allah sentiasa bersama kita semua. Insya Allah.

" bila Allah letakkan titik noktah kepada sesuatu dalam kehidupan kita, redha kan. relakan. bisikkan pada hati, belum tiba masanya lagi dan Allah telah pun merencanakan sesuatu yang jauh lebih indah buat ku "

With love,
FatinFashiekin

WANITA. STRESS & BOLA


Assalamualaikum

Tahniah kepada SKUAD HARIMAU MUDA (MALAYSIA)
 kerana berjaya menumpaskan SKUAD GARUDA (INDONESIA)
saya berbangga menjadi Warganegara Malaysia 
*over kan ??

statement di atas ni saya rasa kire over sikit tau,
kalau u all ada disisi saya menyaksikan plwann 
MALAYSIA vs INDONESIA
malam tadi sure rasa seolah-olah
saya ni girlfriend kepada Khairul Fahmie @ Badrol Bahtiar
cuz terlalu overrr ;p

semalam saya shift tengahari,
so farmasi tutup 9.30malam.
sepanjang drive balik rumah, jantung ni dah macam kene heart attack
rasa seram sejuk dan berdebar-debar
tapi still steady cuz mereka dah seri
saya cuma stress fikirkan seandainya Indonesia bjaya mjaringkan 1 lagi gol

sampai je rumah,
abah pula tak balik lagi, so means saya tak ada geng tgk bola,
mama memang tak minat,
 then saya oline dn baca reaksi kawan-kawan 
di news feed facebook.
tu pun saya rasa stress,
nak tgk bola live, masa panjang lagi
dan saya takut tak dapat menerima kenyataan kekalahan nnti

"hello, its not about MEDAL
but its all about our DIGNITY"
kan ?

Jiwa saya serious tak tenteram,
so jalan terakhir.
ALLAH KAN ADA :)
baru teringat yang saya still belum isya'
dari saya duk menjerit dan terkinja-kinja depan TV
baik settlekan solat dan doakan semoga dipermudahkan
so saya baca berulang kali ayat Kursi berulang kali
langsung saya tak gerak dari sejadah
UNTILL terdengar mama kata

"malaysia menang !!"

SUBHANALLAH

hanya Tuhan je tahu betapa tersentuhnya hati
melihat kemenangan Malaysia masa tu :)

yelah, spekulasi mengatakan mereka duk pakai Bomoh


ok. spekulasi bserta bukti. kan ? hehe

ALLHAMDULILLAH
KEMENANGAN BERPIHAK KEPADA MALAYSIA

MALAYSIA BOLEH 

"Allah tiada yang Berhak disembah Melainkan DIA
Yang Hidup & Maha Kaya terus menerus menguruskan makhluknya.
Tidak mengantuk dan tidak tidur.
Kepunyaan-NYA apa yang ada dilangit dan dibumi
tidak ada yang boleh memberi syafaat melainkan dengan izin-NYA
Dia Maha Mengetahui apa yang terjadi dihadapan mereka
dan dibelakang mereka
 tidaklah mereka meliputi ilmunya sedikit jua ilmunya kecuali
yang dikehendaki-NYA
lebih luas kerusinya dilangit dan dibumi
tidak susah bagiNYA memelihara keduanya
Dia Maha Tinggi dan Maha Besar"

"MEREKA tak hormati kamu, tak hormat bendera kita, tak hormat raja kita dan mereka tak hormat ibu bapa KAMU. Kalau KAMU benarkan ia (kekalahan) berlaku, maka KAMU adalah pengecut. Kamu mesti ajar mereka kehebatan seorang warganegara Malaysia..""Kita kalahkan mereka bukan sekali tapi dua kali dihadapan jutaan penyokong setia mereka. Kita tunjukkan bagaimana melakukannya"

- Ong Kim Swee -



with love,
FatinFashiekin

ALL EMOTIONS ARE BEAUTIFUL


This is your life
Do what you love and do it often

If you don’t like something,
CHANGED IT
If you don’t like your job,
QUIT
If you don’t have enough time,
 STOP WATCHING TV
If you are looking of the love for your life,
 STOP
They will be waiting for you 
when you start doing things you love.


Stop over analyzing.
All emotions are beautiful.
When you eat & Appreciate.
Life is simple.
Open your mind, arms and heart to new things.
And people, we are united in our differences
Ask the person you see what their passion is
And share your inspiring dream with them
Travel often, Getting lost will help you find yourself.
Some opportunities come once, seize them.
Life is about people you meet
And the things you create with them
So go out and start creating
Life is live your dream
And
share your passion


*Dalam setiap kehidupan setiap insan, 
Pasti ada dugaan, Kemarahan & kesedihan. 
Don’t blame or hate ur self. Lalui dengan Redha tetapi berusaha :)



With love,
FatinFashiekin


SATURDAY (STRESS WEEKEND)

Assalamualaikum

Permulaan hari yang penuh kejutan hari ini ye wahai sahabat sekalian,
terjaga cuz mama masuk bilik dan mama kata
"kak, kereta akak rosak"
hah ! automatik terus terduduk saya okeh. terkejut.
hello, tengah2 bulan yang damai ni, kalau kereta bermasalah,
boleh menimbukn stress ye.
actually setiap pagi even saya masuk kerja 12.30pm,
abah lah yang akan panaskan enjin kereta saya *mjaga kereta
actually wif his car jugak lah.
nak harapkan saya ?
saya paling rasa sangat lecehhh apabila masuk kereta
then terpaksa tunggu 2minit untuk memanaskan enjin
rasa sangat membuang masa. hehe
ok. padahal cuz selalu lengahkan masa dan nak cepat.

Soooo, sambung story,
pagi tadi wake up je, saya bermenung,
nasi sudah menjadi bubur.
kereta memang perlu dirawat,
call abang jaki, then abg jaki kata around 10am dia datang rumah
(repair dirumah)

firstly ingat kan kecederaan kereta saya very the serius
kot-kot perlu sampi 7 hari kn.
planning bawa kereta my uncle (cik arie) pergi kerja
pagi tadi ke pasar lah guna kereta cik arie,
then 10am memang betul mekanik datang rumah,
tapi just 10minutes,
DONE
waaaa, excellent. sangat happy !
so bermakna plan saya untuk esok bjalan lancar ! ;)
totall bayaran adalah RM175 (betri) & RM15 (upah)
before pergi kerja, saya singgah bengel abg jaki
sebb buat bayaran.
actually guys, ade something happen juga,
tapi tak mahu share dengan u all.
sangat memalukan (-_-)

DAN

tak sabar tunggu esok !
this month BUSYYY sangat.
orang kahwin lah, datinglah, orang tunag lah.
haish. untungnya mereka,
hehe

this 26november2011
incik Aleng (Kamarul Ridhuan) bakal berkahwin,
member2 yang bujang pn habih ramai dah kahwin
Oh My God
sesungguhnya masa terlalu cepat berlalu
:)

thats all,
have a nice weekend guys 

with love,
FatinFashiekin



NASI PAPRIK SI ANAK DARA



Assalamualaikum

harini saya nak share pada u all masakan 
paling
RINGKAS & MUDAH tetapi KENYANG

RINGKAS : my lil sibling bukan lah seorang
yang gemarkan sayur-sayuran (like me) hehe
so nak memasak untuk mereka
memerlukan 'psikologi'
terutama si Daniel, ke dapur dan bertanya
"kakak masak apa harini ?"
kalau masak something yang bersayur,
sure die mencebik bibir. budk2 zaman sekarang kan ?

MUDAH : This is for me,
eh tipu kalau u all suka masak something yang difficult k.
kalau saya ? ada mama baru lah bersemangat.
so kalau sendiri masak,
untuk mulut sendiri,
simple-simple okey lah.
banyak2 penuh semeja membazir pula kan ?

KENYANG : Apabila start memasak,
sure kite akan tanya perut,
teringin makan apa eh ?
dan kadang2 perut orag lain.

so harini, cuti sekolah pun dah bermula,
wake up ke pasar,
mencari bahan2 membuat nasi paprik.

saya nak share sebab sangat mudah !
tak memerlukan u all menumbuk sambal sampi bpeluh peluh
mengupas bawang sampai pedih mata
menggoreng ayam sehingga garing selama 1 jam
atau merebus daging selama 2jam.

TAK PERLU.

BAHAN-BAHANNYA

300g daging ayam (potong kecil)
2 bawang putih (dikisar)
4 bawang merah (dikisar)
1 biji bawang besar (dimayang)
15biji cili (dititik)
2 biji serai
6 daun limau purut
5 sudu sos tomato
1 sudu sos tiram
4 sudu kicap manis
1 cawan air

4biji tomato
3 helai kacang panjang
2 lobak merah




dan perkara penting
*minyak masak & garam & ajinamoto lah kan :)

CARA-CARANYA :

1) Panaskan minyak dan tumiskan bahan kisar.
2) masukkan daging ayam, serai, daun limau purut 
dan cili yang dititik sehingga naik baunya
3) masukkan sos tiram, sos tomato, kicap manis 
dan sedikit air.
4)masukkan sayur-sayuran yang telah dipotong
5)masukkan garam dan ajinamoto secukup rasa




with love,
FatinFashiekin

SAYA GELAR MEREKA 'TEMAN'

Assalamualaikum,.

Entry kali ini memang dedikasi khas buat teman sejati iaitu sahabat yang saya boleh bergantung harap dan hargai mereka sampai akhirnya. mereka yang saya akan ingat & kenang selamanya biarpun sekiranya jodoh persahabatan kami tak di panjang kan Allah SWT. mereka akan sentiasa saya kenang dalam doa. kawan memang ramai. cuma yang di maksudkan di sini ialah mereka yang saya anggap lebih istimewa & sangat indah & sejati.

Okay. let's move further. mungkin ciri ciri or tanda tanda yang boleh saya tunjukkan bila saya anggap mereka kawan, sahabat & teman yang saya anggap istimewa & saya boleh percaya ialah bila :

1) saya boleh menangis depan mereka.
2)saya berkongsi setiap/separuh apa yang berlaku dalam hidup saya.
3)saya bagi tahu dia saya percayakan dia. 
dan saya benar benar maksudkan. 
 4)saya sangat susah nak percaya orang. jadi bila saya katakan, saya maksudkan. 
saya jadi diri saya yang sebenar benar. bukan bermaksud saya tidak real di depan yang lain tetapi saya hormati mereka yang mungkin sedikit berbeda. tak semua orang boleh terima cara kita bukan?
5)saya boleh berkongsi setiap berita gembira & sedih dengan mereka.
6)saya suka melawak & menyakat mereka. 
sehari tak kacau rasa tak complete hari itu.
7)saya akan sentiasa bertanya khabar tentang mereka 
walaupun sekecil mana effort itu.
8)saya selesa dengan mereka 1001%.
perangai 'keanak-anakan' dalam diri saya boleh terserlah bila bersama mereka.
9)saya tidak malu berkongsi kekurangan diri.
10)mereka sentiasa dalam ingatan saya walaupun di mana saya berada.setiap dari mereka sudah saya labelkan atau gambarkan dengan sesuatu agar setiap kali saya terlihat benda itu terus relate ingatan saya kepada mereka.
11)saya boleh menjadi 'hyper' & 'gila-gila' sehabis mungkin.
12)saya sentiasa ada masa untuk mereka walau sesibuk mana sekalipun.
13)saya looking forward untuk setiap pertemuan.
14)saya rasa sunyi, saya perlukan seseorang, mereka lah saya cari.
saya boleh berbual tanpa henti &sentiasa ada topic perbualan. 
15)saya boleh bercakap tanpa henti dengan mereka. kalau boleh tak nak berhenti bercakap bila setiap kali kami mula bercakap.
16)saya ingat setiap tarikh tarikh istimewa mereka &cuba sedaya upaya tidak pernah lupa.
17)saya mengambil berat bukan sekadar diri mereka tetapi juga ahli keluarganya.
saya terima mereka seadanya. bukan fizikal atau latar belakang mereka yang saya pandang. tapi hati mereka.
18)saya tidak pernah berkira dalam apa jua keadaan bersama mereka.
saya sentiasa ada plan untuk ber aktiviti/spend time bersama mereka.
19)saya dapat rasa kami saling melengkapi antara satu sama lain & boleh menjadi penyokong kepada satu sama lain. 
20)saya boleh menangis & ketawa BERSAMA mereka. 
21)saya boleh bergantung harap & saya rasa selamat bersama mereka.
22)mood di kongsi bersama. mereka sedih saya sedih. mereka gembira saya double gembira.
23)saya kadang kadang jadi tegas atau garang 'sedikit' dalam beberapa perkara sebab saya sayang mereka sangat sangat sangat.

Alhamdullilah. rasa nya itulah antara tanda tanda yang menunjukkan saya sangat sangat selesa dengan mereka. haaa lepas ni korang boleh lah check eh saya macam ni tak dengan u all? hehe. *joking!

tapi saya tahu mereka tahu siapa mereka. yang saya care & ambil berat lebih lebih sikit tu haaa betul lah tu! ehem! aha!

kenapa mereka? senang je. sebab bila hati sama sama boleh membaca hati. sebab mereka terima saya seadanya. dan sebab mereka bukan sahaja sentiasa mengi-YA kan saya tapi juga berkata NO andai sesuatu itu tetap salah. sentiasa nasihat menasihati & ingat mengingati kepada yang lebih baik dan sentiasa be there untuk saya during my ups &downs.

saya tertarik pada ayat yg bbunyi :

"Bilamana engkau mahu mencari kawan sejati, maka ujilah terlebih dahulu dengan membuat dia marah. Bilamana dalam kemarahan itu dia masih berusaha menginsafkan kamu, maka bolehlah engkau mengambil dia sebagai kawan. Bila tidak demikian, maka berhati-hatilah.”

betul kan? so u all, saya tahu korang tahu siapa u all kan? heee. kalau still nak buat buat tak tahu, haa pergi check dekat list atas tu. :P .. hehehe. so just nak cakap thank you to each one of you for everything. kita macam satu keluarga yang besar, hehe. comel kan?

from the bottom of my heart, thank you for everything. saya appreciate setiap perkara yang u all pernah buat untuk saya & appreciate everything pasal u all. sorry tau kalau ada yang saya TERsakitkan hati & menyusahkan semua. semua sumpah tiada niat. to be honest, I thank Allah SWT for having you guys in my life. one of those great things in my life. Alhamdullilah. 

May Allah bless our friendship till the end of time. InsyaAllah. and remember too, you can count on me because I can count on you. saya ada untuk u all macam mana u all sentiasa ada untuk saya. our love is endless. saya doakan & akan sentiasa doakan friendship kita selamanya. Insya Allah. doa saya sentiasa untuk u all. bahagia dunia &akhirat. 

FRIENDS FOREVER. 



da buka cerita ni,
so saya nak kenal kan pada u all,
MY PERMENENT BOYFRIEND & GIRLFRIEND


This is QYNA. glamour kan ?
dan nama sebenar SAKINAH ADON. haha
very very very talkative,
saya sentiasa risaukan dia.
eventhough skg kami jarang dating,
tapi, kept btanya khabar :)


FENDI. very the busier person !
selalu last minute,
kami berkawan baik sejak form1 untill now
sentiasa 1 kelas then duduk bersebelahan,
no wonder lah dia mengenali saya melebihi
my boyfriend :)



MAYA. seorang tomboy TETAPI sekarang 
seorang jururawat.
even dia really kasar tapi seorang yang memiliki hati yang baik,
suka membantu orang :)
*kami tk pernah myangka JURURAWAT akan mjadi
bidang pkerjaan nya ;p


NABILA FARHANA,
seorang gadis yang sensitive dengan apa jua yg berlaku,
dan sentiasa menjaga auratnya, batas-batasan
kalau kami buat something yang salah ke,
dun worry, dia akan mengingatkan kami.
seorang calon isteri yang baik. kot ;p


FIRDAUS,
you know what
even dia lelaki, tetapi dia seorang penasihat yg TERBAIK
just make a call,
sure rasa lega. dia juga suka bergosip ;p
segala rahsia dia ada dalam kocek saya
dan segala rahsia saya, ada dalam kocek dia :)



NORSYAHANI HAMSAN
the best sister !! serba boleh,
mempunyai banyak kepakaran
dan kalau saya kemana-mana kat dalam fikiran sure tfikir
"nanti nak cerita kat kak Ani" hehe
dalam erti kata lain,
kakak sulung saya :)



NORAINI SHARIAT
dia adalah kembar saya.
kembar yang kontra tetapi melengkapi. hehe
sure u all yg follow my blog dah kenal dia,
i love her so much !
anybody tk boleh sakitkn dia sebab
saya sangat melindungi dia :)

*sebilangan mereka,
saya mempunyai ramai lagi sahabat,
maaf kepada mereka yg saya tidak mention kan 
u all still my bestfriend~

SAYA SANGAT BERUNTUNG & BERBANGGA
MEMPUNYAI TEMAN SEISTIMEWA KALIAN
:)

with love,
FatinFashiekin

SESI KISAH DONGENG !

Assalamualaikum

jom berangan !
saya nak kumpul duit banyak-banyak
buka own bussines
dan menjadi wanita berjaya disamping insan tersayang

saya nak kahwin nanti wedding dress dari hattadolmat



cantik kan ?
saya nak tema perkahwinan saya simple tetapi nampak elegant & sophisticated !

then nak handbg dan heels from Dato' jimmy choo




saya nak ada rumah idaman, penthouse boleh kan ?
saya nak ada BMW 3series boleh kan ?
saya nak melancong satu dunia dengan keluarga tersayang
saya nak balas jasa keluarga tercinta
saya nak capai semua dengan duit saya sendiri

nak ! nak ! nak !
semua orang nak yang terbaik kan ?
semua orang mampu,
cuma kita kena berusaha dengan kuat dan lebih. berusaha !

apapun, Ya Allah aku bersyukur dengan segala kurniaan-MU
kini buat ku dan keluarga
Allhamdulillah

ok. mengantuk. 

Ya Allah Permudahkan lah jalan rezki ku. Amin.

with love,
FatinFashiekin


RENTETAN HARI

Assalamualaikum..

Hai dear ! selasa sudah berakhir n tomorrow, wednesday ! This month pun very the busy, tapi saya rasa weekend mmg saya busy kan sepanjang minggu.

For this weekend, the best plan, shopping ! Maybe early of december family incik lalan akan stay melaka, sementra menunggu kpulgan mak incik lalan dari Mekah. So, saya dah bising2 lah pada beliau surh settlekan apa yang patut. Mungkin saya akan mhadiahkan dia, plastik sampah, penyapu, pengaut sampah, mop lantai, pewangi rumah dan bagi pinjam vacum. Haha (okeh ini saya perli). So kami plan, eh bukan kami, saya yg plan then bising2 ditelinga dia, nak find something supaya family dia datg tak rasa bosan lah. InsyaAllah. Kalau tk da aral melintang, semua gonna be perfect ! :)

Today, di pharmacy, saya rasa sgt2 sleepy dan pharmacy pun umpama sauna, sangat panas okeh, dengan tidak keselesaan memakai tudung yang dirasakan sangat susah dikawal ditambah pula dengan bibir yg dirasakan kering, even dah pakai lipstick tetap tak selesa. Huh. But, semuanya berjalan lancar, bkerja dengan penuh berdedikasi untill 9.30pm. 12hour okeh. Rajin kan ? Ofcz, this month saya dengan kak ani kalau boleh ingin mendapatkan TARGET masing2. Mudah-mudahan dipermudahkan hendaknya dan kak alai very lah the happy, nak pergi ke Hong Kong katekan next week, holiday disana, sebut2 pasal holiday, kesian pula pada adik2 cz x bawa kemana. Fatin ! Take time pleasee. Cari masa lah untuk have fun ! :)

Ok. Time up !
Eh kawan-kawan, please doakan kesejahteraan wife kpd custmer saya cz wife dia 2minggu koma dan masih di ICU. Kesian that uncle berulang alik ke hspital menaiki teksi WITHOUT anak2 dia. That uncle kata, anak2nya jauh dipenang, perak dan putrajya. Hmm, apalah nak jadi pada dunia kan ? Tk perlu tahu nama pakcik dn mkcik tu, ikhlaskan je dalam hati, Allah Maha Mengetahui,

Dan tak lupa juga, Takziah buat Tok incik Lalan yg meninggal dunia di Mekah ketika menunaikan haji. ALFATIHAH. Semoga digolongkan dikalangan orang2 yang beriman.

Harini hari mereka,
Kita tak tahu bila pula hari kita.
Sama-sama beringat ye :)

With love,
FatinFashiekin



NOT SINGLE BUT RESERVED


"i'm not single, i'm not taken,
i'm simply reserve for the one who have my heart
because he say good things take time"-fatin fashiekin


i have always been the type of person to close myself off
to anyone who wanted to build a relationship with me,.
,.untill i saw him :)


with love,
FatinFashiekin

HARGAI NIKMAT ''NYAWA'

Assalamualaikum

14/11/2011 : MONDAY

Before sleep, tiba-tiba teringat peristiwa pagi tadi. Sepupu kepada kak Alai datang farmasi. Dan beliau penghidap cancer stage4.

Nauzubillahiminzaliq.

Disaat kite merungut dengan takdir hidup kite, merungut dengan segala kurniaan yg Allah beri. Apabila buka mata dan pandang dengan mata hati apa yang kita miliki, SubhanaAllah. Ada yg lebih susah dari kita. 

Saya terdiam dan berfikir.
Menghela nafas,
Tarik.. Lepas...

Tidak terfikirkah ?
Setiap hela nafas kita yang kita tarik dan lepas dengan bebas, ada insan lain yang sedang menahan kesakitan untuk mendapatkan walau satu helaan nafas ?

Semoga Allah merahmati beliau,
Memberi kekuatan mengharungi dugaan yg Allah berikan.

"YA-ALLAH, ANDAI AKU AKAN MENJADI TETAMU MU, TARIK LAH AKU KETIKA MENGERJA KAN AMALAN IBADAH MU. YA- ALLAH KALU SAAT INI SAKARATUL MAUT SDANG MENGHAMPIRI KU, IZIN KAN AKU MENYEBUT KATA TAUBAT PADA MU. SESUNGGUHNYA KAU MAHA MENERIMA TAUBAT DAN BLUT LAH AKU DGN PUTIH NYA KAIN KAPAN.. HANYA 1 PINTA KU PADA MU, JGN LAH KEMATIAN AKU DIIRINGI TITISAN AIR MATA ORG YG AKU SYG..."

With love,
FatinFashiekin

MELTING


infront of me !
haish. falling in love *,melting ;p


even selalu argue,
tapi tak pernah muak nak ajak dia bergaduh.
rasa nak demam kalau tk bergaduh dengan dia. 
*melting again ! ;p


with love,
FatinFashiekin

LOVE THEM

this is my hero !!!

kuat menangis tetapi suka melawan,
once he said dia nak. dia akn tetap nak.
sometimes saya suka mengusik,
when he crying, i will crying too (konon2),
then saya suka rampas something dari dia.
balik dari kerja, saya akan kata
"ayang, kakak nak dukung blh ?"
then dia kata,..
"lari~"
(-_-")


kalau keluar ke supermarket dn saya pimpin tgn dia ke
or kami keluar lh b2. org akn kate my lil boy ni. anak saye (-_-)
ye. hakikat. hehe
but i dun care pun lah

ala, mama saya pun muda lagi okeh.
bila keluar dgn mama, org kata kami ni adik beradik,
dengan abah pula sometimes org kata wife *melampau lettew. aha



Dear mom & dad,
I know I always make you Mad,
I want this I want that
that makes you feel not good 
coz you always want to give me everything
but Then you dont want to spoil me
however…you give what i want anyway
as for that THANK YOU
I promise to make you proud one day

Ilove you
can you wait for that day..
the day that will make you proud of your daughter:)


with love,
Fatin Fashiekin