FOLLOWER

NUFFNANG ADS

WANITA. STRESS & BOLA


Assalamualaikum

Tahniah kepada SKUAD HARIMAU MUDA (MALAYSIA)
 kerana berjaya menumpaskan SKUAD GARUDA (INDONESIA)
saya berbangga menjadi Warganegara Malaysia 
*over kan ??

statement di atas ni saya rasa kire over sikit tau,
kalau u all ada disisi saya menyaksikan plwann 
MALAYSIA vs INDONESIA
malam tadi sure rasa seolah-olah
saya ni girlfriend kepada Khairul Fahmie @ Badrol Bahtiar
cuz terlalu overrr ;p

semalam saya shift tengahari,
so farmasi tutup 9.30malam.
sepanjang drive balik rumah, jantung ni dah macam kene heart attack
rasa seram sejuk dan berdebar-debar
tapi still steady cuz mereka dah seri
saya cuma stress fikirkan seandainya Indonesia bjaya mjaringkan 1 lagi gol

sampai je rumah,
abah pula tak balik lagi, so means saya tak ada geng tgk bola,
mama memang tak minat,
 then saya oline dn baca reaksi kawan-kawan 
di news feed facebook.
tu pun saya rasa stress,
nak tgk bola live, masa panjang lagi
dan saya takut tak dapat menerima kenyataan kekalahan nnti

"hello, its not about MEDAL
but its all about our DIGNITY"
kan ?

Jiwa saya serious tak tenteram,
so jalan terakhir.
ALLAH KAN ADA :)
baru teringat yang saya still belum isya'
dari saya duk menjerit dan terkinja-kinja depan TV
baik settlekan solat dan doakan semoga dipermudahkan
so saya baca berulang kali ayat Kursi berulang kali
langsung saya tak gerak dari sejadah
UNTILL terdengar mama kata

"malaysia menang !!"

SUBHANALLAH

hanya Tuhan je tahu betapa tersentuhnya hati
melihat kemenangan Malaysia masa tu :)

yelah, spekulasi mengatakan mereka duk pakai Bomoh


ok. spekulasi bserta bukti. kan ? hehe

ALLHAMDULILLAH
KEMENANGAN BERPIHAK KEPADA MALAYSIA

MALAYSIA BOLEH 

"Allah tiada yang Berhak disembah Melainkan DIA
Yang Hidup & Maha Kaya terus menerus menguruskan makhluknya.
Tidak mengantuk dan tidak tidur.
Kepunyaan-NYA apa yang ada dilangit dan dibumi
tidak ada yang boleh memberi syafaat melainkan dengan izin-NYA
Dia Maha Mengetahui apa yang terjadi dihadapan mereka
dan dibelakang mereka
 tidaklah mereka meliputi ilmunya sedikit jua ilmunya kecuali
yang dikehendaki-NYA
lebih luas kerusinya dilangit dan dibumi
tidak susah bagiNYA memelihara keduanya
Dia Maha Tinggi dan Maha Besar"

"MEREKA tak hormati kamu, tak hormat bendera kita, tak hormat raja kita dan mereka tak hormat ibu bapa KAMU. Kalau KAMU benarkan ia (kekalahan) berlaku, maka KAMU adalah pengecut. Kamu mesti ajar mereka kehebatan seorang warganegara Malaysia..""Kita kalahkan mereka bukan sekali tapi dua kali dihadapan jutaan penyokong setia mereka. Kita tunjukkan bagaimana melakukannya"

- Ong Kim Swee -



with love,
FatinFashiekin

No comments: