FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SAYA GELAR MEREKA 'TEMAN'

Assalamualaikum,.

Entry kali ini memang dedikasi khas buat teman sejati iaitu sahabat yang saya boleh bergantung harap dan hargai mereka sampai akhirnya. mereka yang saya akan ingat & kenang selamanya biarpun sekiranya jodoh persahabatan kami tak di panjang kan Allah SWT. mereka akan sentiasa saya kenang dalam doa. kawan memang ramai. cuma yang di maksudkan di sini ialah mereka yang saya anggap lebih istimewa & sangat indah & sejati.

Okay. let's move further. mungkin ciri ciri or tanda tanda yang boleh saya tunjukkan bila saya anggap mereka kawan, sahabat & teman yang saya anggap istimewa & saya boleh percaya ialah bila :

1) saya boleh menangis depan mereka.
2)saya berkongsi setiap/separuh apa yang berlaku dalam hidup saya.
3)saya bagi tahu dia saya percayakan dia. 
dan saya benar benar maksudkan. 
 4)saya sangat susah nak percaya orang. jadi bila saya katakan, saya maksudkan. 
saya jadi diri saya yang sebenar benar. bukan bermaksud saya tidak real di depan yang lain tetapi saya hormati mereka yang mungkin sedikit berbeda. tak semua orang boleh terima cara kita bukan?
5)saya boleh berkongsi setiap berita gembira & sedih dengan mereka.
6)saya suka melawak & menyakat mereka. 
sehari tak kacau rasa tak complete hari itu.
7)saya akan sentiasa bertanya khabar tentang mereka 
walaupun sekecil mana effort itu.
8)saya selesa dengan mereka 1001%.
perangai 'keanak-anakan' dalam diri saya boleh terserlah bila bersama mereka.
9)saya tidak malu berkongsi kekurangan diri.
10)mereka sentiasa dalam ingatan saya walaupun di mana saya berada.setiap dari mereka sudah saya labelkan atau gambarkan dengan sesuatu agar setiap kali saya terlihat benda itu terus relate ingatan saya kepada mereka.
11)saya boleh menjadi 'hyper' & 'gila-gila' sehabis mungkin.
12)saya sentiasa ada masa untuk mereka walau sesibuk mana sekalipun.
13)saya looking forward untuk setiap pertemuan.
14)saya rasa sunyi, saya perlukan seseorang, mereka lah saya cari.
saya boleh berbual tanpa henti &sentiasa ada topic perbualan. 
15)saya boleh bercakap tanpa henti dengan mereka. kalau boleh tak nak berhenti bercakap bila setiap kali kami mula bercakap.
16)saya ingat setiap tarikh tarikh istimewa mereka &cuba sedaya upaya tidak pernah lupa.
17)saya mengambil berat bukan sekadar diri mereka tetapi juga ahli keluarganya.
saya terima mereka seadanya. bukan fizikal atau latar belakang mereka yang saya pandang. tapi hati mereka.
18)saya tidak pernah berkira dalam apa jua keadaan bersama mereka.
saya sentiasa ada plan untuk ber aktiviti/spend time bersama mereka.
19)saya dapat rasa kami saling melengkapi antara satu sama lain & boleh menjadi penyokong kepada satu sama lain. 
20)saya boleh menangis & ketawa BERSAMA mereka. 
21)saya boleh bergantung harap & saya rasa selamat bersama mereka.
22)mood di kongsi bersama. mereka sedih saya sedih. mereka gembira saya double gembira.
23)saya kadang kadang jadi tegas atau garang 'sedikit' dalam beberapa perkara sebab saya sayang mereka sangat sangat sangat.

Alhamdullilah. rasa nya itulah antara tanda tanda yang menunjukkan saya sangat sangat selesa dengan mereka. haaa lepas ni korang boleh lah check eh saya macam ni tak dengan u all? hehe. *joking!

tapi saya tahu mereka tahu siapa mereka. yang saya care & ambil berat lebih lebih sikit tu haaa betul lah tu! ehem! aha!

kenapa mereka? senang je. sebab bila hati sama sama boleh membaca hati. sebab mereka terima saya seadanya. dan sebab mereka bukan sahaja sentiasa mengi-YA kan saya tapi juga berkata NO andai sesuatu itu tetap salah. sentiasa nasihat menasihati & ingat mengingati kepada yang lebih baik dan sentiasa be there untuk saya during my ups &downs.

saya tertarik pada ayat yg bbunyi :

"Bilamana engkau mahu mencari kawan sejati, maka ujilah terlebih dahulu dengan membuat dia marah. Bilamana dalam kemarahan itu dia masih berusaha menginsafkan kamu, maka bolehlah engkau mengambil dia sebagai kawan. Bila tidak demikian, maka berhati-hatilah.”

betul kan? so u all, saya tahu korang tahu siapa u all kan? heee. kalau still nak buat buat tak tahu, haa pergi check dekat list atas tu. :P .. hehehe. so just nak cakap thank you to each one of you for everything. kita macam satu keluarga yang besar, hehe. comel kan?

from the bottom of my heart, thank you for everything. saya appreciate setiap perkara yang u all pernah buat untuk saya & appreciate everything pasal u all. sorry tau kalau ada yang saya TERsakitkan hati & menyusahkan semua. semua sumpah tiada niat. to be honest, I thank Allah SWT for having you guys in my life. one of those great things in my life. Alhamdullilah. 

May Allah bless our friendship till the end of time. InsyaAllah. and remember too, you can count on me because I can count on you. saya ada untuk u all macam mana u all sentiasa ada untuk saya. our love is endless. saya doakan & akan sentiasa doakan friendship kita selamanya. Insya Allah. doa saya sentiasa untuk u all. bahagia dunia &akhirat. 

FRIENDS FOREVER. 



da buka cerita ni,
so saya nak kenal kan pada u all,
MY PERMENENT BOYFRIEND & GIRLFRIEND


This is QYNA. glamour kan ?
dan nama sebenar SAKINAH ADON. haha
very very very talkative,
saya sentiasa risaukan dia.
eventhough skg kami jarang dating,
tapi, kept btanya khabar :)


FENDI. very the busier person !
selalu last minute,
kami berkawan baik sejak form1 untill now
sentiasa 1 kelas then duduk bersebelahan,
no wonder lah dia mengenali saya melebihi
my boyfriend :)



MAYA. seorang tomboy TETAPI sekarang 
seorang jururawat.
even dia really kasar tapi seorang yang memiliki hati yang baik,
suka membantu orang :)
*kami tk pernah myangka JURURAWAT akan mjadi
bidang pkerjaan nya ;p


NABILA FARHANA,
seorang gadis yang sensitive dengan apa jua yg berlaku,
dan sentiasa menjaga auratnya, batas-batasan
kalau kami buat something yang salah ke,
dun worry, dia akan mengingatkan kami.
seorang calon isteri yang baik. kot ;p


FIRDAUS,
you know what
even dia lelaki, tetapi dia seorang penasihat yg TERBAIK
just make a call,
sure rasa lega. dia juga suka bergosip ;p
segala rahsia dia ada dalam kocek saya
dan segala rahsia saya, ada dalam kocek dia :)



NORSYAHANI HAMSAN
the best sister !! serba boleh,
mempunyai banyak kepakaran
dan kalau saya kemana-mana kat dalam fikiran sure tfikir
"nanti nak cerita kat kak Ani" hehe
dalam erti kata lain,
kakak sulung saya :)



NORAINI SHARIAT
dia adalah kembar saya.
kembar yang kontra tetapi melengkapi. hehe
sure u all yg follow my blog dah kenal dia,
i love her so much !
anybody tk boleh sakitkn dia sebab
saya sangat melindungi dia :)

*sebilangan mereka,
saya mempunyai ramai lagi sahabat,
maaf kepada mereka yg saya tidak mention kan 
u all still my bestfriend~

SAYA SANGAT BERUNTUNG & BERBANGGA
MEMPUNYAI TEMAN SEISTIMEWA KALIAN
:)

with love,
FatinFashiekin

No comments: