FOLLOWER

NUFFNANG ADS

ABOUT ME


I am the girl who u call when everything goes wrong
I am the girl who u come to for advice
I am the girl who u tell everything to
I am the girl who’s heart is breaking
I am the girl who wanted you
I am the girl who needed you
I am the girl who had all that I wanted at one time
I am the girl who let u go
I am the girl who let u go again
I am the girl who your parents love
I am the girl who has dreams that seem impossible
I am the girl who will seek my dreams
I am the girl who cheers for the losers
I am the girl who believes anything is possible
I am the girl who has confidence in your decisions
I am the girl who will be saying go for it
I am the girl who wants to give up but wont
I am the girl who has answers for everything
I am the girl who is your best friend
I am the girl who will leave someday
I am the girl who will say goodbye with tears in my eyes
I am the girl who u will call when everything has went wrong.

....

I'm just A small Girl with big dreams.

APABILA HARUS MEMILIH

Assalamualaikum


Entry kali ni saya nk share tentang "pilihan" atau dlm kata lain "antara dua"..
yang mana eh nk pilih? A ke B? atau C lagi baik? bila buat pilihan kita pilih yang lebih baik atau kita pilih yang selamat atau kita pilih yang dtg kebaikan kepada kita smpai bila-bila atau kita pilih mengikut kata hati mengikut pentunjukNYA? 

Bilaa kita berkata soal "pilihan" dan "antara dua" ni, tak semestinyaa hanya melibatkan perhubungan. Pilihan boleh jadi dalam semua bentuk kn?boleh jadi dlm pilihan hidup. boleh jadi dlm pilihan benda kegemaran. boleh jadi dlm mcm-mcm.tak terhitung rasanya. setiap perkara kita buat mesti kena buat pilihan. sebab apa ye?sebab kita mmg perlu berfikir baik & buruk sebelum buat keputusan agar tak menyesal kemudian hari. 

Lately, saya byk sgt kena buat pilihan. Dan terasa sgt sgt sukar. Kalau dulu time muda-mudi,alaaa yg mana fun yang tu lah kita pilih kan? tapi skrg lain. dan lebih baik kita berfikir dulu sebelum menyesal dengan keputusan yg kita buat tu nanti. 

Dlm kehidupan saya setiap benda saya kena buat pilihan. dan sakit bila dua-dua ada kelebihan. tapi kdg-kdg kita tak tahu, akan datang, salah satu dari pilihan kita tu akan membawa padah & susah kepada kita. Tapi, jangan risau kwn-kwn. Jangan risau tersalah buat pilihan pun sebab kita semua belajar dari kesilapan. dan kdg-kdg juga, pilihan yg awal-awal kita rasa salah sebenarnya membawa kebahagiaan & sebaliknya. vice versa. Jadi, sekali buat keputusan, jangan takut untuk teruskan. sebab kita tak pasti apa menanti kita masa depan. Andai yg baik datang, bersyukur & hargai lah. Tapi andai yg sebaliknya datang, belajar lah untuk menjadi lebih cekal & tabah. Tak rugi hidup penuh cabaran & dugaan kwn-kwn. seriously. Orang yg mampu lalui kehidupan yg penuh mencabar dengan gembira & jayanya ialah org-org yang sangat tabah,cekal,sabar & pasti akan berjaya. 

Bila tiba masa kita perlu buat sesuatu pilihan antara dua, tak kiralah mengenai masa depan, jodoh kita, perkara dlm kehidupan seharian pun, yg penting kita mohon petunjuk Allah. sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. Minta petunjuk agar dipermudahkan membuat pilihan & mohon agar terhindar daripada membuat keputusan yang kurang baik. istikarah kwn-kwn. dlm apa hal sekalipun yg memerlukan kita membuat keputusan. sekurang-kurangnya kita berusaha & pasti petunjuk Allah itu akan tiba. 

Sejujurnya, saya sangat susah dlm membuat keputusan, apatah lagi melibatkan hati, melibatkan org-org sekeliling, melibatkan masa depan, melibatkan kehidupan harian dan sebagainya. Tapi saya temui jalan yg cukup sempurna. andai saya masih blur atau kelabu dlm membuat keputusan, saya segera menyerahkannya kepada Allah SWT. 

setiap perbuatan saya buat saya sentiasa berkata dlm hati " Ya Allah, andai ini terbaik buat aku, permudahkan lah, andai tidak, jauhkanlah serta merta" .. dan kwn-kwn. Alhamdullilah. so far, saya lebih tenang & senang dgn setiap keputusan yg saya dah buat.Allah Maha Besar. Allah Maha Mengetahui. Alhamdullilah. sampai saat ini, andai satu pilihan saya buat itu tidak begitu baik, saya dpt rasa kurang senang lantas saya terus mampu menukar pilihan atau pun andai tiada pilihan lagi, saya terus bersedia dengan sebarang kemungkinan akan berlaku. Akhirnya saya tak pernah terkilan dengan setiap pilihan yg saya buat. Andai ada pun satu dua tu, saya akhirnya belajar sesuatu. belajar untuk tabah & redha. dan kemudian lambat laun pelangi turut hadir seterusnya. Alhamdullilah. :)

kwn-kwn, dlm apa jua kita lakukan, mohon lah petunjuk Allah. biarpun perkara itu sekecil zarah.
Sesungguhnya Allah SWT pemberi rezeki. Allah SWT pengampun dosa & Allah SWT pemberi petunjuk kepada kita dunia & akhirat. Mohon lah petunjuk dari Allah andai satu hari kita perlu membuat "pilihan antara dua" . sesungguhnya, keredhaan Allah SWT itu yang kita cari. dan Insya Allah berbahagialah kita dengan keputusan kita itu nanti. :)

Saya sekadar bercerita.
Yang baik datang dari Allah, yang kurang baik datang dari diri saya sendiri :)

SAYA AKAN TERSENYUM. JIKA ?

Here are few things that make me smile : 

-Family + Friends ♥
-Him.Love.Love.Love. ♥
-Reading blogs 
-shopping!!! * finding great bargains! :)
-handbags!!!
-hangout
-collect more and more clothes!!!!!!
-music!
-photography! ♥
-poems! ;)
-singing! yeah ! Then raining ;p
-day dreaming! oh yes..
-spontaneous gifts! 
-suprises ! 
-Oreo cheesecake
-white+red roses! ;)
-hugs! ♥
-babies! ;D
-sunsets!
-beaches!
-hearing a really good joke!
-doing something nice to someone else.. :)
-feeling needed!
-feeling included!
-Believe that God sees me as beautiful, even when I feel I don't !! ;D
-Gathering! ♥
-The smile from others. :)))
-Pretty + Nice People!

*Oh My God, sudah byk kot, tp byk lg i guess! later! hehehe :)



MASALAH UMUM YANG SERING DIHADAPI

Assalamualaikum

Entry kali ni agak serious maybe. Entry hari ini terdetik nak tulis & share setelah saya dpt lihat & rasa. Saya perhatikan kwn2 tercinta saya dan org2 tersayang sekeliling saya sedang berperang dgn masalah ni.

errrr. masalah apa eh? ye masalah bila
TIBA TIBA TIADA ANGIN TIADA RIBUT PERANG JADI.
haa masih kelabu kwn-kwn? heee. ok saya clear kan. masalah bila tiba-tiba kita ada org yg membenci kita.
haihhhh. kesian dkt kita or kesian pada mereka? tanya saya? for sure saya jwb pada mereka! aha.

Honestly, saya pernah lalui ni. even tak byk kali lg tp sakitnya cukup terasa. cukup sakit. cukuplah. bila org canang kita tak tentu pasal. bila org cantas kita. bila org jaja cerita karut tentang kita. bila org tiba-tiba jadi plastik dgn kita. bila org mula menjatuhkan kita. bila org dulu kawan skrg lawan dan mcm2 lah. semua dgn tiba-tiba! huuuuu. 

kdg-kdg pelik kan? pelik bila semua ni boleh terjadi sekelip mata.

kwn-kwn.. sebelum kita buat dkt org, ambil masa dan berfikirlah. setiap perbuatan tu ada balasan. yg baik dpt yg baiklah tapi klau jahat tu tak kan dpt baik jgk kn? so pikir sendiri.

percaya lah KARMA itu ada! klau tak kena dkt kita pun, maybe ahli keluarga kita sendiri?

kwn-kwn.. buang semua perasaan hasad dengki tu. tak baik. hasad dengki yg positif tak pe juga. ni tak. makk haihhhh. memang tak hengat nk dengki-dengki! sanggup buat apa je. tikam belakang kwn sendiri. jatuhkan kwn sendiri. cantas kwn sendiri. jaja cerita karut kwn sendiri sana sini. kumpul org lain benci kwn sendiri. haihhh.

Ya Allah.
kwn-kwn.. beradablah. kalau rasa ada yg tak puas hati, ada rasa kesilapan seseorg tu, tak perlulah kita pergi serang dia terang-terangan. sampai aibkan org tu. tak baik. beradablah. tak puas hati dgn dia, berdepan lah dgn dia seorang. berterus terang. tak perlu cari 'kekuatan' dari org lain untuk sebarkan fitnah dulu sana sini. jelas berbaur hasad dengki tu.

kwn-kwn.. bertindak lah professional. jgn terlalu keanak-anakkan. kita semua dilahirkan cukup sempurna. cukup istimewa dengan kelebihan sendiri. bersyukurlah. terima hakikat kdg2 kita ada kekurangan disitu tetapi org lain hebat disitu sebab kita hebat disana tetapi mereka kekurangan disana. kehidupan kita saling melengkapi. kenapa perlu bermusuh? kenapa perlu berpecah? kenapa perlu benci membenci?

Ya Allah.

Saya rasa ckup lah saya berkata-kata dlm entry kali ni. hope memberi sedikit sbyk kesedaran kpd those yg bertalam dua muka aka hipokrits aka fake. Hidup ni tak sush kwn-kwn. kdg2 kita yg menyushkn hidup kita sendiri. cari pasal dgn kwn-kwn sendiri. cari pasal dgn org lain. last2? kita keseorangan. tak ke sunyi lame2 nnt? kwn-kwn.. sehebat mana pun cerita karut yg kita sebarkan pasal org lain, satu masa nnt, kebenaran itu akan muncul. jgn lupa. Kebenaran itu milik Allah. dan semua nya dalam percaturan Allah. " sepandai-pandai tupai melompat akan jatuh ke tanah jua " . dan kwn-kwn.. berfikirlah. fikir sebelum buat sesuatu. fikir sebelum terus melayang dlm dunia 'evil' fantasi sendiri.

 ingt.. jgn smpai satu masa nnt, kita kena kutip balik ludah kita sendiri. ;)

Nauzubillah. semoga kita semua akan terpelihara dr manusia-manusia sebegini. bersabarlah kwn-kwn. Allah itu maha berkuasa. Allah maha Mengetahui. biarlah mereka dgn kehidupan mereka. Kita teruskan lah kehidupan kita yg penuh dengan pegangan & jati diri sendiri agar satu masa nnt org lain sendiri mampu membezakan & nampak siapa yg sebenarnya benar & tidak. percayalah sebab I sendiri sudah mengalaminya. Alhamdullilah.

WaAllahualam.

p/s : kwn-kwn.. entry ini tidak pernah ditujukan kepada sesiapa. even saya tak namakan pun sesiapa kan?
ini adalah random post. sekadar peringatan kita semua. termasuk lah diri saya sendiri. dan saya sekadar berkongsi pendapat sbb I pun pernah kena juga satu masa dahulu. maaf andai ada yg terasa. Yang baik dtg dari Allah & dan buruk dtg diri I sendiri. jgn cepat melatah kwn-kwn. :)

♥ I wont Regret I was born as Me ♥

Assalamualaikum

I feel like i would like to say something about in past, some of us would say that past is past.. Let them go.. but to me, experiences will tell us how our Life Goes Around. Yes maybe it sounds a bit dramatic but the truth is there. Life is very Fragile. Sometimes, we might be on the top..but sometimes, we might feel very DOWN.

Life will be more interesting after we experienced all the experiences, to be honest, Im glad i was born as me.. i've faced a lot of experiences at early age.Studies.Working.Family affairs.Life. Friendship.Self-esteem.Relationship. (arghh..too many to text it all). Thats why.. sometimes I do feel that my mind is older than my age.. Matured.Even, most of the times i keep acting like a child but deep inside I know the meaning of LIFE deeply. i've been hurt a lot with all the experiences. But im expert in pretending everything PERFECTLY ! i admit, sometimes,Im sick of being too nice!!!

(but these words keep motivating me : "Live Your day to the fullest as no More Tommorrow")

I used to think that my life sucks! but after all, I'm Glad that at early age, i've been through a lot of experiences that taught me how Life goes around. "kita tak akn selalu diatas itu amat pasti" !

Life Is very Fragile. But some how, after all these, i feel like Im Stronger! Thanks God..To me, all the challenges You gave to me, Precious Gifts! :)

♥ I wont Regret I was born as Me ♥

A girl who has been Given with a lot of Challenges But living her life smoothly and perfectly... 

With love,
FatinFashiekin

SECONDARY SCHOOL, I MISS YOU !

Assalamualaikum

Yess..! Saya rindu zaman sekolah.. seriously, Saya tak tahu kenapa tp saya sangat-sangat rindu zaman sekolah..
especially secondary school, byk sgt sweet memories zmn tu, hmm,
Saya nk pergi class blik, pkai uniform? haha! pergi canteen, lepak time habis skolah, tmpg bergossip dkt class lain, heheh*sigh.. stayback untk kokuriclm and
kami ske buli cikgu dan kamceng dengan cikgu!heheh.. waahh.. sgt rindu.. haa lg satu.. perhimpunan pagi! Kiteorg ambil tmpt baik punye ( dekat2 to each other ) so ble borak2 time bosan.. heheh.. kdg2 siap tls dlm note book and pass2.. heheh, ingt lg kantoi dengan ustz aziz mase tu ustz tu tengah marah pada kami sekelas then kantoi !;D apa lgi, kena denda huuaaa. boleh tak if saya nk pergi skolah blik? tapi bukan untk blajar balik tapi pergi suke2 je, boleh x? *sigh~ bile tgk life adk saya yg masih bersekolah saya ckp dkt die, appreciate time skrg..later u gonna miss it.. zmn skola zmn plg indah saya rase and bile saya tgk bdk2 sekolah skrg mereka kck2 je, so boleh x if saya pun msk skolah blik? sbb saya skrg mbesar mane pun! ;p

so saya boleh la pergi skolah jgk kn? kn? heheheh.. ;D 

hmm... do u feel the same friend?? Saya sgt2 rindu time kite dulu, heheh. byk sangat moment2 kte yg saya ingt tapi xterkate*sad ;'( whatever it is, i wish u guys all the best in future, jgn lupe stiap plan2 kte. Saya sgt sayang korang smpai bila2:)

do keep in touch
We Are Friends Forever


True Friend
by Rochelle Bue


Excitement and fear fill our hearts.
Soon a new way of life will start.
Thirteen years have almost past.
But in our mind the memories last.

We've been through it all.
And realized who are true friends are
The one that was there.
When no one else seemed to care.

So as our senior year comes to an end.
I want to say, thanks for being a true friend.

* I Love You guys so so so so so so damn much!!! 

To : Ex Smk Sultan Alauddin, jhr.

With love,
FatinFashiekin

BEHAVE YOURSELF !

Assalamualaikum

Don't judge me.. You don't have the right to.. You don't know what I've been through and even You don't know what I've felt or what I feel right now. So find something better to do with your precious time then keep judging someone you even know nothing about.. oh.. Before You start defending, stop all your pretending *%&#@*&!@ ! 

*by hating someone,it wont change your life better at all!

*ENOUGH!!!!!

* Oh yes..dont worry.. I Forgive You.. and I will always Do :)

With love,
FatinFashiekin


KISAH PAKWE DAN MAKWE YANG SANGAT SWEET

:)

Bila saya teringat balik perkara ni..saya mesti tergelak sendirian…

Alkisahnya…saya ni ditakdirkanlah bercinta dengan sorang mamat ni..entah dari mana la datangnya… semua orang kata termasuk kawan2 saya kata dia ni baik la alim la pandai la..lepas tu tak saya duga, saya terfalling in love dengan dia.

Masa first time nak mengenali hati budi tu, memang kucar kacir juga lah perhubungan kami..dan yang saya paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat saya sakit hati…

Eiiiii…geramnya !!!

Mana taknya, saya punya kerja partime adalah penulis novel, idea bukan senang ok nak mai masuk kepala..nak jadi cerita..dia pula sesuka hati pula mengacau laptop saya dan kemudian ssuka hati dia je terdelete kan segala maklumat yang saya save dalam hard disk….haihhh..memang sakit hati…berbulan tau saya menaip…penat lagi!!! Then bila saya tanya dia..kenapa kacau kerja saya..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak habaq…”

Eiii..geramnya !!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak saya pi shopping.Ok,fine..saya ikut jer la…dating la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai saya toleh toleh belakang..HILANG!!..

Saya cari juga dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hangin, dia tak ada !…saya try call, tak angkat..call lagi pun tak angkat..huhh..tension betul!! Then, saya amik keputusan tunggu kat kereta je..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, saya tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang saya tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..pergii shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya !!!!

Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili  api.. ok..fine…saya masak jer buat dia…Tapi memang la saya ni tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..saya tapaukan dan kami berjumpa di tasik, hidangkan dan bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tu…saya bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan..Habis makan pun tak kata apa..

Saya pn confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut saya la..orang yang masak ni la kan…saya rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time saya on the way nak balik dari tempat keje, kereta saya pula buat hal..tak boleh start..panik gila saya time tu..malam dah ni..nak masuk Isyak dah…haihh..time saya balik keje lewat2 lah keta nak buat hal..then, saya call dia (kata kekasihkan)…

Yang saya tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya !!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…saya kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..saya memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja doktor…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..boleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi email ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya !!!

Pagi tuh..saya buka laptop saya…ambil balik hard disk yang dia delete kan semua data tu.. Tiap kali tgk hardisk tu, serius saya rasa marah betul ingatkan dia !…saya buka satu persatu folder..sampai la saya jumpa folder misteri yang bertajuk "WAHAI SAYANGKU"…jeng3..huishh..setahu saya, tak pernah pula saya create folder rename macamni,..surat wooo, panjang lebar :

Kata-katanya berbunyi begini:

Kehadapan kekasihku (cewahhh..),

            Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja menaip surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
            Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak mula bekerja dihari pertama!! Haha..eh..awak tak ingat ka saya pesakit lelaki pertama awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok busy bekerja dan membelek ubat…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

            Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takut terkantoi…yer la…saya pi cari hardisk baru untuk awak.. Paling mahal kot!! Ingat lagi hasil penulisan awak yang saya terdelete?? Huh…memang tension..susah btul nak recover semula..memang patut la awak bengang satu hari…hihi… panjang lebar penulisan awak. Tapi saya dah bertungkus lumus recover semula dan dapatkan semula hasil penulisan awak. Allhamdulillah. Saya dapat semula. Yess !!

            Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT  sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam tangan yang awak hadiahkan buat saya…

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

            Keempatnya…time kereta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan clien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak..

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

            Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt oversea..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look !! Japan !! Fuyoo!!! Eh, ada maria ozawa !! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

            Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x isi kandung hard disk baru yang paling mahal saya beli kan buat awak dan saya siap transferkan dengan perfect sekali didalamnya, semoga kali ini tiada kesilapan lagi dan dapat memudahkan kerja awak..…hihi

                                                                                                            Love,
                                                                                                            kekasih mu


3 KATA DARI HATI

Assalamualaikum

Saya rasa malam ini saya sangat macho. Hehe. 11malam, tapi still rasa tak mengantuk ok. Tgk luar, abah still kat luar rumah sebab membersihkan sisa2 rumah sebelah yang telah di pecahkan untuk membesarkan halaman rumah dan abah nk buat 1 lagi garaj kereta.

So, saya ? Ambil kunci kereta, buka enjin kereta dan mengelap kereta. Fuh, terasa diri seorang gadis yg macho. Ala2 aweks drift pula. Hehe. Eh, tak pernah di fikir logik akal ok saya sanggup nk mengelap kereta lah, memanjakan kereta lah. Ok, I'm not that kind of girl k. Saya lebih selesa hantar carwash, bukan apa, saya tak suka perasaan bila saya dah penat2 cuci kereta then kereta kembali kotor, rasa sangat kecewa. Huh. So now, 11pm, saya meranjinkan diri merenung kereta dan membersihkannya. Syabas ! Kalau lah noraini shariat (my twin) ada, sure dia kata saya kena sampuk dengan apa2 sebab tiba2 buang tebiat ;p

Esok banyakkk kerja menanti di farmasi, actually kerja yg lgsg tiada kaitan dengan ubat-ubatan, tapi kami dikhendakki membuat hamper untuk Sek Rendah pintas raya, Batu Pahat. Kerja amal. Last saturday, saya dan kak ani berjaya menyiapkn sebanyak 170bgkus, hah, hebat x ? Berdua ok. Without bos dan kak aida, sehari suntuk tangan duk membungkus. Anda mampu ? Kami mampu. Hehe. Kalau diikutkan, memang lagi banyak kot siap, tapi disebabkan tali x ade, then stok snack pun dah habis, that y terpaksa discontinue sementara. So, esok ! Nak siapkan cepat ! Mini karnivel nya this saturday. Uh, kelam kabut.

Saya ada terbaca satu ayat yang sangat memberikan kesan mendalam dan harus saya kongsikan pada kalian :

"Kekurangan orang lain akan mendatangkan pahala kepada kita, oleh itu kita harus MELENGKAPI dan MEMAAFKAN. Kerana apabila kita melengkapi kekurangan mereka, CONTOH dari segi kejahilan yang mereka lakukan, setiap orang yg melakukan kesalahan (kekurangan) akan beranggapan mereka itu betul, seharusnya kita membawa mereka kearah kebaikan (melengkapi) ataupun apa jua keburukkn yang mereka lakukan seharusnya kita memaafkan (memaafkan).." :)

Lagisatu ayat yang saya dapat melalui apa yg saya rasakan iaitu "BIAR MATA MEMANDANG,MULUT JANGAN MENUDUH" simple. Kan ? Yelah, tgk sekeliling ni sometimes isu don't judge a book by its cover tu memang dah lumrah, terkadang rasa bersyukur juga lah bila orang pandang diri kita macam duduk di heaven kan even dalam hati Allah saja yang tahu, hehe. Tapi terkadang, IRI HATI, so bila org memandang hidup kita semudah dan sempurna, mulalah mengatakan kita itu dan ini. That's y lah terlahirnya secara spontan ayat "biar mata memandang, mulut jangan menuduh".. Dalam hidup semua insan, perkara ni normel, ada yg kata "what goes around comes around (karma/takdir)" atau dalam bahasa melayunya "nanti kena batang hidung sendiri" so, diam je lah. Sebab even perkara tu comes around pn, kite yg melaluinya tk kn perasan, org sekeliling yg anda marah yg anda herdik, yg anda kritik tu lah yg akan perasan dan tersenyum sambil mengelengkan kepala memandang anda. Kesimpulannya, ok tiba2 terfikirkan ayat baru "don't make any decisions when you're ANGRY and Never make any promises when you're HAPPY!" 

Ok. 3 ayat baru yg kita belajar malam ni dan memberi maksud mendalam untuk di fahami, dan dipraktikkan dalam kehidupan seharian, iaitu :

1)Kekurangan orang lain dapat memberikan kita ganjaran (pahala)

2)Biar mata memandang, mulut jangan menuduh

3)don't make any decisions when you're ANGRY and Never make any promises when you're HAPPY.

Ok. mata saya sudah menunjukkn tanda2 kemengantukkan. Selamat malam :)

With love,
FatinFashiekin

ANGANKU DAN SEDARKU

Assalamualaikum

Indahnya hidup andai apa yang dihajatkan cuma petik jari then TING ! Termakbul. Hehe. Tapi, umpama mimpi dalam mimpikan ? Dah namanya pun manusia biasa, so haruslah sedar diri dan sentiasa beringat, bukan senang untuk menjadi senang dan bukan susah untuk menjadi susah.

Mengenai perancangan masa hadapan, saya adalah orang yang super dupper terlebih excited ok. Banyak perkara nak diimpikan dan diangankan. 

Saya tak impikan menjadi kaya raya, cukup lah sekadar sedehana TETAPI bahagia,mencukupi dan sentiasa bersyukur apa adanya.saya lihat sekeliling saya, kebanyakkan mereka yang kaya selalu merungut mengatakan RUGI, tak sedarkah mereka ada yg lagi ssh bbanding mereka. Kadg2 org kaya ada segalany tetapi tidak bsyukur maka Allah uji dgn ketakutan kehilangan hartanya, tapi kebanyakkan mereka terutama majikan, semakin banyak keuntungan sebolehnya sedaya upaya mahu mengaut lebih keuntungan sehingga melupakan apa maksud sebenar "syukur".. SubhanaAllah.. Semoga Allah sentiasa meningkatkan potensi diri saya bukan melalui keluhan tetapi kesyukuran..

Back to main topic, impianku, angananku, semoga memiliki seorang suami yang soleh, boleh membimbing saya dan keluarga, handsome, kaya, penyanyang dan setia. Hehe. *berangan lah kan. Hehe ;p

Cita-cita saya, hanya ingin menjadi seorang suri rumah yang cantik rupawan disamping keluarga tersayang ! turut dibantu oleh chef antarabangsa ditugaskan didapur (untuk mengajar saya masakan-masakan yang melazatkan), interior designer untuk mencantikkan rumah saya mengikut event2 dan rekaan yang serba indah, landscape designer ditugaskan untuk menghias halaman rumah saya agar sentiasa mendamaikan untuk bersantai di rumah bersama seisi keluarga, fashion designer agar saya dan keluarga kelihatan cantik bergaya, doctor peribadi bagi memastikan kesihatan insan kesayangan saya terpelihara. Ustaz@ustaz peribadi turut diperlukan agar keluarga saya tidak lupa pada pemberi nikmat dan sentiasa bersyulur :)

TETAPI, walau rumah dipenuhi pembantu rumah, mereka hanya dibenarkan menguruskan tugas masing-masing dan keindahan rumah. Mengenai penyediaan makanan (memasak) atau layanan terhadap anak-anak dan suami, itu tugas saya. Dan jangan menganggu privasi kami sekeluarga dengan melibatkan orang luar.

Saya menginginkan anak lelaki dan wanita, tapi saya dah ada alisya dan aqila, so, saya sangat lah adore pada baby boy, for me baby boy sangat lah seronok, boleh lah baby boy jadi bodyguard kecil untuk temankan papa dia buat aktiviti lasak. Memancing ke, ikut papa dia daki gunung ke. So saya ? Menyediakan makanan mereka. Sekurangnya ada bodyguard kecil boleh temankan papa dia dan mengelakkan papa dia mengatal. Huhu. 

For baby girl pula, saya impikan buat satu rumah mainan ditaman rumah, khas untuk baby girl bermain with her friend, biar mereka bermain sepuasnya. Then, baking cake together with me. Shopping with me. 24/7 with me :)

Saya harap saya disayangi mak mertua, ok part ni paling shaking, I'm too talkative and I'm not sopan santun like siti nurhaliza or heliza helmi, tapi sedaya upaya saya nak jadi bestfriend with mak mertua. Disamping tu, saya nak akan jaga maruah suami dan keluarga sebaiknya ! I'm not perfect but I want to be the best ! :)

every weekend stay with family. Every mont buat charity. Every year holiday ke luar negeri dan semestinya menunaikan haji. Bantu orang yang kurang kemampuan agar dipermudahkan kehidupan mereka :)

Haish, indahnya bermimpi, berangan je lah wahai fatin ! Terime seadanya apa adanya dan berusaha menjadi yang terbaik.

Semoga Allah permudahkan urusan kami. Semoga Allah buka kan pintu rezeki kami dari sumber yang menghalalkan. 


P/s : I'm sorry, too much dreaming.. ! Apepun trjadi, nikmati hidup sebaiknya seperti kita dah miliki segalanya ok ;)

With love,
FatinFashiekin

Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu akan keampunan dan kesihatan pada agama, dunia, dan akhirat.
"لَهُمُ ٱلۡبُشۡرَىٰ فِى ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَفِى ٱلۡأَخِرَةِ‌ۚ لَا تَبۡدِيلَ لِڪَلِمَـٰتِ ٱللَّهِ‌ۚ ذَٲلِكَ هُوَ ٱلۡفَوۡزُ ٱلۡعَظِيمُ
Untuk mereka sahajalah kebahagiaan yang menggembirakan di dunia dan di akhirat; tidak ada (sebarang perubahan pada janji-janji Allah yang demikian itulah kejayaan yang besar..

SEBELUM LENA


16/09/2011 (1.15pagi)

Around 12.35am tadi Allhamdulillah, selesai urusan2 didapur rumah tok. Esok rumah tok ada buat kenduri akikah IERA dan AKHIL. Buat secara besar-besaran. That why lah tadi saya ke sana wif mama! Berkumpul bersama sanak saudara, ketawa2, berbual mesra, eh u all kalau lah datang johor dan berjumpa dengan sanak saudara saya, don't worry atau rasa resah dihati takut dibuli, tak, gerenti ! Saudara saya sangat2 happening, even u all pemalu ke, dijamin 100% u all akan serasi :)


So tadi dah siap kupas bawang lah, itu lah ini lah, so esok tinggal memasak, maybe sampi pukul 12pm je saya dirumah tok, petang nya pula kawan mama nak datang beraya, so terpaksalah pulang ke rumah pula, tolong mama memasak untuk dihidang buat sahabat dia.


Kesihatan saya sangat tidak memuaskan, nama sahaja memiliki seorang kekasih yang dipanggil "doctor", saya pula bekerja dikelilingi ubat (farmasi) tapi sakit tetap mhampiri, ini lah kehidupan kan ? Allah maha Adil, even saya sakit ringan macammana sekalipun, saya tetap kena pergi ke farmasi lain untuk mbeli ubat, barulah ubat tu berkesan, maybe psiko je kan ? ;p


Fine, saya dah tak boleh tahan, I need rest now, selamat malam.. I love u all.. Maaf sbb update short story, tunggu cerita ahad saya k ;')

With Love,
FatinFashiekin

Malam

Time : 11.30pm / 14 September 11
Currently song : Alvin athons (berdua)
Action : bbaring diatas katil, didada ada sebuah novel, ditangan mengepit teddy, dikaki menguis blanket, dijari ?? Menaip blog via mobile :)
Before this : mengajar my lil' boy (dinzly danish@awal) mengira "one,two,three,four,five,six,seven,eight,nine,ten!!!!!" Okey. Dia sangat bijak. Kemudian tidurkan dia. Hehe.
In my mind : happy. Allhamdulillah.

Esok hari last saya bertugas sebab jumaat saya cuti, eh company saya tak cuti (hari 1 malaysia) okey. Kami ambil double. Tapi disebabkan ada hal, saya tpaksa minta cuti, dan esok saya bkerja hanya 8jam, balik petang ! Bila pk balik, da straight OT rasa janggal juga nak balik petang tau, yelah badan dah tbiasa 12jam, so ada juga tanya kk ani samaada dia nk balik awal ke x sebab jumaat dia kena ganti saya, so kalau esok dia balik ptg kira kami tukar jadual lah, tpi kk ni kata tak pa, so teruskn je dgn jdual biasa..

This friday, rumah tok ada buat kenduri akikah untuk IERA dan AKHIL. 2 org anak buah baru dalam family kami :)

Bulan berganti bulan, tak sabar menanti adakah kak alai melunaskan janji beliau. Huhu. Kami staff di farmasi berasa sangat berdebar dan teruja. Atas segala haru biru, kepayahan, penolakkan dan penindasan, diharapkan impian kami termakbul. kami tk bharap pcutian ke luar negara, kecil sahaja pharapan kami ni. Semoga dipertimbangkan. Fuhhhh~ aminnn :)

Ya Allah, pelihara keluargaku, sahabatku, guruku, dan mereka yang beriman kepadamu, makbulkan doa mereka. Andai ada peselisihan faham antra kami, padamkan dengan senyuman yg ikhlas dibibir kami. Bantu mereka dan kuatkan keimanan mereka mengharungi dugaanmu, terkadang aku terjatuh dikala bersama mereka, pimpinlah aku agar seiringan bahagia bersama mereka, ikhlaskan hati kami, makbulkan doa kami, tetapkn iman kami..Aminn :)

With love,
FatinFashiekin


WOULD YOU STAY WITH ME ? IF ?


I am not perfect.. 


Will you still love me even if I’m not perfect? Will you still love me even if I’m not the kind of person you wished I were? Will you still look into my eyes with warmth even if you saw my shadows? Will you still hold my hand even if you knew there will be times I’d let you down?

For though I learn to take care of you as I should, though I desire to love you with a love that never falters and fades, my knees tremble this very moment that you hold me in your arms.

Shall I hold your hand and bask in the light of your spirit knowing that I have my darkness, knowing there will be times that the light of my love will sometimes be overshadowed by the darkness that is in me?

Sometimes I’d be silent and I might bore you. I may not laugh at your jokes, and you may not understand the spell that’s enshrouding me. Sometimes I’d get troubled and I’d fail to put into words what the hell it is that troubles me. I wouldn’t be good company then, and I couldn’t make you smile.

Sometimes I’d get moody and I might not enjoy the things you’d like us to do together. Sometimes I’d lose my temper and I’d no longer act like the fine person who stands before you today. Sometimes I’d get jealous and I might say things I don’t really mean. Sometimes I’d talk too much that I might drive you away.

Sometimes I’d get touchy and I’d get easily hurt. And no matter how mature I try to be, at times I’d act in childish ways. I’d demand things I shouldn’t, I’d say things I shouldn’t say. And no matter how much I desire to protect you and make you happy, sometimes I’d be the one who’d cause you the most pain.

If you will love me I cannot promise you that I will not hurt you. I cannot promise you that I will not make you cry and that I’ll never break your heart. But if you will love me, I will reveal to you my soul. If you will love me, you can be certain that it is I that you will love, not a mask that fools you and gives you only what your eyes desire to see. If you will love me, you can be certain that you will love the depths of me, all of me that is in me, and I in turn will love you with all of me, with all my soul, with all my mind, with all my spirit, with all my flaws and beauty, and with all my very heart.


DULU dan SEKARANG

Assalamualaikum

SEBELUM dan SELEPAS
RAYA 2010 dan RAYA 2011

SEBELUM RAYA DULU, saya lah orang yang palinggg busy, beserta dengan senarai2 barangan yang WAJIB dibeli dan tak wajib *but I think semuanya wajib beli even tak wajib kot hehe

SEBELUM RAYA DULU, saya akan pastikan wardrobe saya dipenuhi dengan pakaian2 yang buat saya tersenyum dipagi raya *kira bgun pagi buka wardrobe tersenyum lah~

SEBELUM RAYA DULU, saya akan pastikan saya memiliki melebihi sepasang heels, of cz lah untuk bkerja, beraya dan etc even saya masih memiliki heels banyak dan hanya dijadikan perhiasan. Huu ;p

SEBELUM RAYA DULU, bill hp saya pasti RM300+ over excited kan, online FB lah, sms sana sini wish raya, call berjam-jam.

SEBELUM RAYA DULU, sure akan menyediakan weekend, untuk membelai dan memanjakan rambut ni, konon nak rambut ala2 hanis zalikha kan. Treatment always.

SEBELUM RAYA DULU, sure kewangan bertingkah, dan melebihi bajet, ylah, puasa kn tiap kli bbuka je macam2 dibeli. Huh, lepastu feeling2 orang kaya, makan western lah, japan lah, jawalah. Aishh.

SEBELUM RAYA DULU, feeling istri mithali memng menguasai diri, tiap kali sahur dan subuh call jantung hati, even 88kali call baru dia bangun. Weekend pula, htr lauk pada dia. Then, Pergi shopping cari barang dapur sama2. Konon sweet.

SEBELUM RAYA DULU, saya orang paling over, sibuk tukar rumah ala2 deko idaman. Cat sana ubah, sini ubah ;p



THIS RAYA, saya dah tak gila shopping like before this. Even dah masuk isetan, midvalley, the curve dan etc. Nafsu untuk shopping langsung tak ada. Tapi saya dipaksa untuk beli something, TAPI tetap saya tk nak.

THIS RAYA, saya buka wardrobe saya dan bungkuskan semua pakaian2 yg saya beli tapi langsung tak pakai saya bagi my girlfriend secara free. Rasa bosan dan sakit mata tgk baju2 tu.

THIS RAYA, all my santa barbara, crocdile dan heels2 lain yang kelihatan seperti kedai kasut pun saya dah bungkuskan dan bagi pada orang, dan kebanyakkn mereka super excited. Dan this raya saya tk beli heels pn, rasa payah untuk berjalan.

THIS RAYA, bill hp saya berjaya dikawal (kebiasaannya rm300+) dan always dengar dia bising2. But this raya maybe dgan dia pn bbm, so sangat menjimatkan. Memang berbaloi baloi.

THIS RAYA, saya berjaya mengawal nafsu saya, no saloon or manja2kan badan ni. (Before ni, semua tu wajib) maybe sebab dah tua kan, malas lah duk termenung 5jam kat sana.

THIS RAYA, saya punya kewangan lebih tersusun rapi dalam masa yang sama saya tak abaikan sesiapa

THIS RAYA, saya boleh survive even incik jantung hati tak call 3 hari (dia bz, saya pun bz) before ni kalau x call je sure saya meroyan konon rindu *gedik. This year maybe dah faham situasi masing2

THIS RAYA, saya tak ubah langsung warna rumah, tapi saya yang settlekan ruang tamu rumah saya, tukaq posisi gambar sana sini, bunga2, so bila org datang puji2 *saya sipu2 lah ;p

THIS RAYA, I HAVING THIS SUPPER DUPPER BIG STOMACH ! Always lapar untiill now ;p

RAYA DULU GIGIH PUASA,
THIS RAYA GIGIH MYIMPAN..!

with Love,
FatinFashiekin


BERLAKU

Assalamualaikum.

Perkara yang telah berlaku !

Hallo my dearest diari,
Aish banyak pekara yang saya nak share dan saya nk upload kan gambar. Tapi seperti mana yang kalian tahu, lappy saya still sick, so tk dapat lah upload anything, kalau upload pn, kbanyakkannya saya upload di FB using my bb :)

About my bb,
Saya sangat marah kepada incik Ahmad Faizal bin Sulaiman (incik jantung hati) rasa geramm sangat, last sunday jumpa dia dan beraya bersama dia, so masa beraya, rasa boring2 tu, dia duk pegang BB saya, ye dia pun pakai BB tapi saya punya lgi canggih bbanding beliau. Ahah ;p disamping tu, saya minta tolong dia update version FB yg baru kt bb, atas kepercayaan dan konon percaya lah pada kehebatan dia, KEPUTUSANNYA, balik je rumah, segala email kt inbox, saya tk boleh delete, bukan itu sahaja ye, segala notification langsung saya tak terima. Before ni kalau ada new notification sure akan ada alert macam kita dapat sms but now sunyi sepi, 1stly tak perasan tau, just rasa pelik, mjadi kbiasaan kawan2 akan btegur sapa kt fb, so bangun tidur je PASTI ada email kat inbox atau notification dari FB samaada org poke, comment or etc.. Then bila tgk wall saya haa barulah perasan ade something wrong kat bb saya, apalgi call lah incik jantung hati kan, bebel2 tapi dia ?? Gelak besar dan kata "padan muka (kawos)" ok saya rasa dia hebat sikit sebab dia dah pandai cakap jawa sikit2 sekarang, haha, terkejut juga bila dgar dia sebut "kuwalat/kebanggetan/kawos" hehe. Ok bbalik main topic. Then dia kata "ala kamu boleh hidup sekarang without lappy, without blog and now kite nak kamu hdup without FB, padan muka" sambil gelak jahat (-_-) so kesimpulannya apa yang terjadi semuanya disebabkan beliau, dan esok saya akan kemelaka untuk memperbetulkan bb saya kembali, bukan tu je, sambil tu nak ambil DVD dari incik lalan cuz adik incik lalan ada pesan nak gambar2 raya beliau. 

About kesabaran terhadap pesakit,
Raya2 macamni tension sangat melayan karenah mereka2 yg KONON orang bandar, terlalu belagak, sesungguhnya semua nya sangat2 mencabar tahap keimanan. 

Ada custmer yang beli ubat kemudian sesuka hati nak memulangkan ubat (kebanyakkn singaporean sebab mereka mahukn duit mreka semula), 

Ada juga custmer yg bkerja sebagai nurse mcari ubat difarmasi so masa nurse tu walkin masuk dia bsaing dengan seorang custmer chinese dan custmer chinese tu jumpalah saya mengadu yang anak dia mengalami cirit birit dan muntah2 TIBA2 si nurse tu myampuk dan take over saya ok, mencelah mengatakan apa yg patut dimakan dan x patut, benggang tapi terkejut, OMG ! Nasib lah custmer chinese tu permenent custmer saya, so dia ignore kan ap yg nurse tu cakap dan trus bcerita mgnai condition anak dia pada saya dan nurse tu merah padam muka sebab malu tk dilayan. iiissh, kalau nk menunjuk awak tu nurse ke doctor ke but please behave la, bpijak dimana anda berada *sigh. 

Ada juga yg sebut ubat slang mat salleh (sangat menyampah), hehe lawak pun ada, masuk je farmasi mata bwarna warni, rambut bewarne coklat, heels tinggi mgalah, memang mcm celup omputih lah, dengan keyakinan sebut ubat namanya ECONAZINE, kalau sebutan melayu 'ekonazin' tapi dia sebut 'ekonazaine'.. Then 'cetrizine' sebutan melayu 'setrizin' tapi dia 'chetrizaineee' siap muncung2 tau, lepastu marah2 kata "eh ! Saya beli kat KL RM5 je ok ! Ekonazainee ni !" Masalahnya sayang sekalian, kami tahu kos jual barang2 difarmasi ni dan harga yg disebutkan sangat tk logik, nk menipu bertapis lah sikit, even saya tk duduk KL, saya tahu turun naik harga ubatan dan kami mjual ubatan mengikut selarasan yg diberi. *emosi. 

semalam custmer semua garang2 tau, SubhanaAllah. Mudah2 han lah segala titik kesabaran kami mharungi liku2 dapat dilihat kak alai (bos) sebab terbau bau nak naik gaji lah ;p

Macam-macam hal lah, kkni pula tanya "ekin, ekin da period belum ? Bulan ni tak da sakit2 badan ke??" Dan saya jawab "bulan ni x da sakit badan, hati sakit" hehhehe.

Kadang2 bila sebelum tidur, fikir balik apa yang terjadi rasa kelakar, TAPI bila saya letakkan diri saya menjadi PELANGGAN, saya faham kadang2 kita rasa yang kita ni betul je, that's y lah kat manapun kita, kena jaga attitude, tambahan kedai makan, sebagai pelanggan pun jangan lah cerewet sangat ye. Setiap insan ada hati dan perasaan, dapat yang boleh consider Allhamdulillah, tapi kalau dapat yang MELAWAN SEMULA ??? Hati2.

Pernah dulu saya pergi kedai makan tiba2 terjumpa seekor lalat dan saya complain pada waitrs disitu, TAPI, saya dapati cawan yang sama dia kembalikan pada saya, so bmaksud pkerja direstoren tu bukan mbuat air yg baru, TAPI sekadar mbuang lalat tu sahaja tapi dengan confident dia kata dia buat air yg baru. So kalau pkara macamni tjadi, INGAT, ye memang hak kita, tapi jangan minta air yg sama, contoh air milo ais tu yang dilihat ada lalat, sbgai ganti rugi, minta diganti dengan air lain, baru lah confident. Ye tak ? Hati2 dengan apa yg dimakan dan diminum ye ? Kata orang johor "jangan banyak cekadak.." Hehe atau bmaksud "jangan banyak complain" :)

That's all untuk malam ini. Sudi2 lah jenguk lagi ye..

With love,
FatinFashiekin


Dear whoever is reading this

Assalamualaikum :)


HEY YOU. Yes, you. Stop being unhappy with yourself. You are perfect. Stop wishing you looked like someone else or wishing people like you as much as they like someone else. Stop trying to get attention from those who hurt you. Stop hating your body, your face, your personality, your quirks. Love them. Without those things, you wouldn’t be you and why would you want to be anyone else? Be confident with who you are. Smile. It’ll draw people in. If anyone hates on you because you are happy with yourself, then that’s their problem. My happiness will not depend on others anymore. I’m happy because I love who I am. I love my flaws. I love my imperfections. They make me “me.” And “me” is pretty amazing.

With love,
FatinFashiekin

:)

KEJUTAN DIPAGI RAYA

Assalamualaikum..
Hai peeps :)

When someone mentions about ZIT, the first thing that usually comes to our mind is WOMEN.

Technically.

However, do us girls ever wonder that boys do take care of their face too? I laughed my buttocks off when I went to my friend's house years ago. Or was it last year? Nevermind. Anyway, I went to the bathroom and I saw lotsa boys' facial cream. I LAUGHED SO HARD, because maybe, I have never seen men wearing those. But, considering that women wear the creams so why not men wear them too? They have to take a good care of their face too.

BUT, Somehow for a girl who never lives in a house with at least one boy (father is not included) But its okay, I realize that they have to do it too.

WHO EVER WANTS HER/HIS FACE TO BE FILLED WITH ZITS?
(Okay agak melampau.)

But still, if girls get so sensitive about their skin why shouldn't boys?
If girls want to cover their zit with bandage why shouldn't boys?

Okay frankly, I post this entry because I'm all tensed up because of this zit right above my left eye. It is HUGE. I wanted to cover it with bandage but then again, let it be. even though people can notice it from miles away, this zit will be gone eventually.

Like right now, it doesn't look like a zit anymore.
It looks more like a scar.

I named it Kejutan Di Pagi Raya, because I screamed when I saw it.
IT HAPPENED IN JUST ONE NIGHT OKAY

;'D

With Love,
FatinFashiekin

BKHIDMAT DI HARI RAYA :(

Assalamualaikum


Raya keEMPAT !
Saya dah mula bekerja (-_-)
Haish. Mood, come to me please
Rasa berat hati sangat nak kerja,
Bangun tidur tgk rumah tgah ceria,
Masing2 still dengan mood raya
Tapi saya, dah bkerja (-_-)

Tapi rasa excited juga lah,
Ke tempat kerja tak pakai uniform tapi baju raya, so pergi kerja bkebaya dan bsongket, sangat memenuhi ciri kesopanan ok, bjalan pn penuh kwanitaan terkepit kepit (songket katakan) hehe. Rasa diri ni macam vanida imran dalam cerita SEPI pula ;p

This night rumah tok buat BBQ !! happy !! Actually every year rumah tok akan buat BBQ, so malam ni bkumpul dengan sanak saudara, tak sabar rasanya :)

Dan saya penatt sangat, semalam ke JB, habis kan beraya ke rumah saudara, jauh dan penat.. Around 6pm baru sampai rumah, then solat dan sibuk memasak, lapar kan. Hehe. Bila sedang makan tiba2 cik kiah datang, gamat suasana sbb cik kiah mmg ceria orangnya. Lepas magrib pula ada jemputan open house, dalam pukul 10malam baru sampai rumah, tapi blm settle lagi, ada lagi tetamu datang. Penat tapi gembira :) dan pagi2 tiba farmasi, Oh my God, custemer non stop masuk mcari ubat, ad yg marah kata kami ttup lama, tp msalhnya, LAMA ke?? (-_-) ada juga yang gelakkn dan mengusik kami dsebabkn mula bkerja tlalu awal.. Apa blh buat, khidmat kami diperlukan :)

Lagisatu ! Girl, cepat beli majalah INTREND, its all about hijabista, sangat cantik, glamour dan stylish ;D

Ok. Now 5pm, lagi 1 hour nak balik... Suka, miss my lil sibling soo much ! And I miss my incik lalan too (-_-) hmmm,

Selamat hari raya peeps, enjoy ur raya ye, ambil kesempatan ni untuk mmohon maaf kepada semua org dengan seikhlas mgkin. sebab saya yakin lepas raya ni, semua akan kembali EGO untk mmohon kemaafan kan. Salam syawal.

With Love,
FatinFashiekin