FOLLOWER

NUFFNANG ADS

JUMUAH !

Wajib lakukan pada hari ni :

1) Bagi salam
2)Senyum lebar-lebar
3)Kutip sampah yang dilihat
4)Baca alquran sdkit (1 ayat pun tk pa)
5)Bzikir (zikir dlm ht pn blh)
6)Bdoa utk diri, rakan2 dn keluarga
7)Selawat keatas nabi
8)Jaga solat.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ADIK BONGSU 4 TAHUN

Adik bongsu saya ni selaluuuuu mengacau bilaukan status saya (-_-)
Saya ni BUJANGGG,
Saya kakak dia, bukan mak dia.

Bila dengan mama orang kata saya adik mama. Bila dengan abah orang kata saya bini abah. Bila dengan adik orang kata saya mak diaorang.

Saya nampak macam mak orang ke ?
*sila geleng kalau tak. PANG !*
Hahahah



Bila pergi supermarket orang tanya,
"Anak ada berapa ?"

Saya slumber jawab : 3 makcik
( 2 anak mata, 1 anak tekak )
Betul kan ?


Kadang-kadang saja je buat suara kuat bagi 1 shopping complex dengar, "ADIKK, KAKAK KAT SINI, ADIK JANGAN MAIN JAUH-JAUH YEEEE"
Lepastu baru lah orang nyampuk dan kata "Oo adik, tadi mak cik ingatkan anakkkkkkk"

Ada juga custmer tanya kak Aida
"Nak tanya..,,.. Ekin tu dah kawin ke belum ? Selalu nampak bawa budak, anak dia ke ?"

(-_-")

Bila cerita kat mama dengan abah dieorang gelakkan saya. Apalah nasib! Seorang kakak yang penyayang di layan sebegini rupa....



Tapi kadang-kadang rasa bangga juga.

1)Eh, dah ada ciri2 keibuan ke aku ni ?
2)Eh, dah matured rupanya aku ni. Huhu. 3)Eh, dah layak ada anak sendri laa.
4)Eh, mgkin aku macam pelakon anzalna nasir / neelofa, umur muda tapi nampak matured dan vouge *pang!!*

HAHA

Bab kereta saya, lagi lah langsung tak nampak macam kereta anak dara. Kereta control, kasut dia, mainan-mainan dia, botol susu dia, puting dia, jajan2. Penuhhh. 18kali saya kemas, 18kali bsepah. Belum campur lagi tertumpah segala benda.

Haih, sweet ada adik bongsu yang masih pelat-pelat bercakap, masih manja, masih mengada. Tapi atas faktor umur saya ni ramai salah anggap. Dn bila tahu awal adik saya, dieorang btanya umur mama, bila tahu umur mama, dieorang tanya umur abah.

Begini lah, kenal HANIS ZALIKHA kan ? Alaa (http://inibelogsaya.blogspot.com/ )
Haa. Kami begitu lah. My mom like mom hanis. And me like hanis "pang lagi!*

Ok, pipi dah lebam.
Jom kita tidur.
Hehe.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ADIK BARU

Adik baru saya,
Selama ni kat farmasi, saya lh paling bongsu. Sekarang ada yang lagi bongsu. Bila dipanggil "kak ekin"
Saya rasa macam. EH !
Saya ? Kakak ?

Saya pun kadang2 bahasa kan diri kakak, tapi kadang-kadang ekin.
Hentam, asalkn berbudi bahasa.
Dan tak ber "gua" atau "lu" hehe

Nama nya Fiza,
Bakal pharmacist,
Lemah lembut.
Putih dan suka K-POP.

Bila dengar dia suka K-POP saya tkejut.
Mungkin faktor umur kot.
Nampak bebenau lah saya ni dah tua kan ? K-POP pn tak tahu sangat.
Yang saya suka "BLOGGING"
Baca blog gosip dan seangkatan dengannya. Nampak sgt kepoh kn ? Hehe

Ok,
Sapa-sapa nk bkenalan dengan fiza,
Sila hantar resume pada saya.
Pastikan anda kaya. Haha

Ok, bye.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HANTU LIMAU

Nak kata ada kacukan cina,
Muka gelap. Haha.
Asyik asyik beli limau.

Dia ni gila limau !
Bagi dia 4 kotak sehari pn gerenti habis,
Dia kata nak ada vitamin dalam badan.

Sanggup cari yang mahal punya asalkan tertunai hasrat, hah senang kata macam orang mengidam lah.
Saya sendiri kalau dia beli dan dia offer, tak sampai hati. Sebab saya tahu tu kegemaran dia.

Haih, untunglah ada gf macam saya, baik, dan sweet. Walaupun lecur air liur tapi demi dia, telan balik air liur. Haha.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

USAHA DAN USAHA

Jika kita sering memberitahu bahawa kita telah penat berusaha namun sehingga sekarang masih belum belum berjaya mencapai apa yang kita impikan, kita sebenarnya sedang meracuni fikiran kita dengan pemikiran dan percakapan yang negatif. Lambat laun jika kita belum sedar-sedar, maka kita bakal terhumban kelembah kekecewaan yang berpanjangan.

Jika kita memikirkan kita begitu penat berusaha, cuba kita fikir dan kaji mereka yang telah berjaya. Mereka mencapai apa yang mereka hajati bukan dalam sekelip mata.

Mereka berjuang dengan titik peluh dan curahan keringat serta airmata sepanjang kehidupan mereka. Ingat wahai teman ku, saya hanya mengecapi erti 'kesenangan' dan terpaksa 'bertarung' sehingga kini…dah lebih 30 tahun perjuangan ini!

Oleh yang demikian kita perlu terus merancang untuk menjadikan diri kita juga berjaya seperti dengan menjauhkan pemikiran kita dari unsur-unsur negatif yang bagaikan racun yang boleh merosakkan perjuangan kita. Ubah strategi mengikut keperluan semasa sekiranya plan A kurang berkesan. Pemikiran mesti kreatif dan berinovasi. Kena cepat bertindak mencari dan merebut peluang. Bantu juga orang lain untuk kita dibantu!

Kita perlu yakin jika kita sering menghadapi kegagalan, ingatlah kegagalan itu adalah merupakan langkah-langkah yang semakin hampir membawa kita kepada kejayaan.

Jangan kita berundur di saat-saat setapak sahaja lagi untuk kita mampu menggenggam impian kita!

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CERITA MASA KECIL

Tadi mengemas locker bilik.
Terjumpa gambar-gambar lama.
HAHAHA

Lawak bila tengk muka sendri,
Ingat lagi,
Mama ni suka betul pakai saya gaun,
Kasut tumit-tumit,
Berlonceng-lonceng,
Bibir pula merah menyala-nyala !

Lepastu suruh saya beraksi depan kamera, lenggok itu lah,
Ini lah. Nk tidur, bgun tidur,
Semuaaa bergambar.
Sebabtu lah sampai ke besar ni suka bergambar. Nasib baik bf sudi ambil gambar diri ni.

Uall jangan tenung part rambut lama-lama, tu namanya seksi.
Ikal mayang okey. Haha

Seronok bila tengk gambar lama kan ?
Ingat lagi menangis dengan mama,
Sebab tak mau pakai gaun,
Gaun tu berbulu-bulu,
Gatal leher ! Lepastu mama kata kalau saya pakai mama ajak makan KFC,
Zaman dulu, KFC tu dah kira best gila lah. Sekarang ?? Tak dilayan. Hehe.

50tahun lagi,
Kalau panjang umur,
Mesti gambar ni akan bertukar senyuman, mungkin masa tu cucu pula kata "grandma punya bibir coolll !!! Merah menyala !" Haha

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

LAIN BEBENOR

Gambar abah masa kecik.
HAHAHA

Tadi letak gambar tu sbelah muka abah dan saya kata,
"Lain bebenoo bah !" HAHAHAHA

Dulu tembam alolo comey,
Sekarang lagi tembammmm !
Huhu ;p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HAPPY LUNCH HOUR

Nasi empit sambal kacang wif lodey,
May favorite !!!
Nak anyam ketupat malas,
So zaman skg mudah,
Ada nasi empit ;)

Have fun with ur food too okey,

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DATING DI JUSCO. LAGI (-_-)

Dah lama tak upload-upload gambar,
Tapi gambar saya tak ada,
Tak ada sapa nak ambil gambar saya (-_-)

Hari ini, 27 JANUARI 2013,
Macam saya cerita semalam.
Menunaikan keinginan incik jantung hati, dia teringin makan pucuk gheti.
Puas saya cari tak ada.
Pucuk manis pun tak ada.
Actually kalau pucuk manis ke, pucuk ubi ke, rumah tok banyak. Tapi malas nak pi petik. Huhu. Memandangkan ke supermarket, eh ! Ada pucuk paku pakis ! So buat lah masak lemak pucuk paku campur tempeh.

Then, nak buat sambal belacan,
Tapi incik lalan cukup pelik dengan sambal belacan jawa. Serius dia pelik. Haih. So, buat bawal masak masam manis dan udang galah goreng, tu je.

Dia bagi saya kek,
Saya bagi dia lauk pauk.
Adil kan ?

Makan-makan kat taman seribu bunga,
Picnic-picnic kemudian macam biasalah,
Dia kata nak beli roti, minta teman.
Roti ?? Tak caya lah setakat roti je.
Dan port biasa kami, Jusco Melaka.
Saya rasa cashier pun bosan tengk kami.
Dartting di jusco ? Kalau tk jusco ke mydin ? Kalau tk mydin ke tesco ?

Dia ajak juga pi MP,
Suruh tengk excercise machine,
Entah lah. Dia ni cukup tension betul tgk saya. Dia kata saya da nak macam badan farah fauzana. peha besar (-_-)
Tapi malas dilayan, membazir je,
Basikal ada kat rumah, cuma malas nak kayuh. Tapi every night before sleep, saya still jogging, skipping dan bumping. Tapi, samaa je.. Tak ada perubahan pun ???? Haha

Setelah berjam kat jusco,
Lepas habis bayar,
Saya lapar. Tapi dia kenyang.
Ni lah padah orang pelawa makan tapi konon menolak. Hehe. Tapi uall perasan tak ? Kalau masakan sndiri, kita kurang selera makan ? Tak teringin pn ?

Kena lah beleter juga dengan incik lalan,
Ala, dia memang cukup suka bab beleter. Tapi bila depan orang, diamm je. Cukup pelik pada orang yg kata dia pendiam. Oh pelissss ! Dia ajk mkn kt old town, saya tk mau. Saya tringin pizza !

Apapun, harini best !
Wpun dikata gemuk.
Wpun selalu gaduh dipukul dahi dengan tisu, saya pula suka tonyoh dia punya jerawat muka. Dn kata "eeeeee !!!"
Wpun gaduh dirampas hp dn dia cuba delete semua gambar2 dia sebb dia kata dia nampak tak handsome, sampai saya tpaksa menangis2 minta disimpati padahal nk upload kt blog. HAHA.
Taktik.

Terima kasih,
Saya seronok sangat :)


Ok. Gdnight,
Esk isnin. Mari myimpan kceriaan untuk esok ye kawan-kawan.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TERIMA KASIH SAYANG ! (KEK COKLAT BADAM)

Kek buatan kekasih,
Terima kasih. Terharu.
Ada patut bf bt kek utk gf ?
(-_-")

Dan gf pula tak reti buat kek. Huhu.
Tak pa, tak salah belajar.
Daripada buat-buat pandai. Kan ?

Saya pun kalau dengan dia selesa,
Tanya je mengenai segala benda yang saya tak tahu, sure dia ada jawapan.
Tapi kalau dah tahap bosan saya ni tak faham-faham apa yang dia explain,
Dia amik tisu, gulung panjang,
Ketuk kepala saya pelahan. Haha

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SHOPPING WITH MOMMY

Hei hai.
Rasa bersalah dah lama tak share apa-apa kat sini..
*tutup muka*

Currently,
Now teman mama shopping,
Mama kata nak cari baju,
Susah kan kerje ofis ?
Asyik-asyik baju baru baru baru,
Tudung baru baru baru,

Nasib lah saya ni beruniform,
Kalau tak, confirm sama pening dan asyik2 shopping baju-baju-baju-baju.

Then after shopping pakaian,
Nk cari bahan masakan untk esk,
Weekend kan ?
Mendapat permintaan dari incik lalan,
Menu dia ? Gheti masak lemak.
Mana nak cari gheti ? Dh lh pyh jmpa.
Naya. Hopefully, geti ke @ pucuk manis ada lah :)

Ok. Nti sambg lagi ye,
Bye

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

GADIS DAN BENGKEL ?

Plan jadi surirumah tk menjadi,
11 pagi tadi bersemangat ke bengkel, tapiii ramai orang !!!!

So, adik punya rezeki lah,
Ajk masing2 makan KFC..
Then call mama, sebab pukul 1 mama dengan abah sure kelua lunch bersama.
So ada peluang pinjam masa abah sat pergi bengkel,
Saya ni ? Mana lah tahu apa-apa ??
So bila pergi bengkel. Tercengang ????

Saya cuma jawab "hah ?? Mana tbaik ?? Mahal tak ??" Tu je lah. Haha.
Dan brother bengkel tu pula tercengang tengk saya. Saya sendiri x tahu apa patut buat ?

Tunggu mama pukul 1 lama pula,
Saya pergi juga lah bengkel tu dulu,
Mama pun ada kata dah call owner bengkel kata anak dara dia ada tercangak kat sini semoga diberi perhatian.

Dan abah ?
Nanti dtg dengan mama,
Buat pemantauan sambil ajak lunch ;)

Ok. Kdg2 tfikir,
Macamana lah kalau duduk bjauhan dari mama dn abah ?????
Ok. Tahu, suami jd mangsa. Hahahah



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CUTI ! BOSAN !

Harini cuti !
Tapi tak syok sebab mama kerja, abah kerja, incik lalan kerja, semuaa kerja. Saya je cuti. Haihhhh.

So ?
Jadi surirumah tangga lah,
1) Memasak
2) Mengemas
3) Membasuh
4) Hantar kereta ke bengkel
5) Tidurkan mereka
6) Buat minum petang
7) Basuh kereta
Kemudian ulang balik


Ok. Tu saja.
Sekarang cukup malas nak update blog. Sebabbbbbb ????????
Busy. Busy apa ????????
Rahsia. Hahahahah

Ok bye,

With love,
FatinFashiekin



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KUATNYA ABAH

Renungkan, bagaimana ibu bapa kita mampu bertahan dalam menempuhi segala masalah dan kekurgan hidup dgn tenang, bagi memastikan kesenangan kita dan berjaya membesarkan kita sehingga hrini. Rahmati mereka YaAllah.

Sedangkan kita ?
Baru sedikit di uji,
Sudah menyalahkan takdir ?


Tak perlu mencari idola sehebat Aaron aziz. Sebab didepan mata kita, sudah terbukti seorang tokoh dan idola yang berjaya membesarkan kita, bertahan dengan kita dan menunaikan permintaan kita. Sebesar mana kesalahan kita, dia sudi memaafkan dan sentiasa memahami.

Kan ?


Bila dah besar, ada kerja.
Kerap, saya tengok my dad.
Dan terfikir "kuatnya abah", "abah tak penat ke ?" , "tak pernah dengar abah merungut"


Hopefully one day,
My future husband strong like my daddy !
My future husband sweet like my mommy ! :)

Allhamdulillah.



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DAUN MADE IN JAPAN

Tengah sibuk mengemas bilik memastikan tidak kotor dan suasana tidur tidak membosankan.

Tiba-tiba terjumpa daun ni.
:)

Masa incik lalan outstation pi Jepun,
Saya ni selalu kata dengan dia,
"Asyik-asyik dapat bunga, tapi bukan dari boyfren. Bila birthday pun dapat juga surprise bunga. Still bukan dari boyfren"

So, incik lalan balik dari Jepun,
Dia bagi saya adik beradik bunga.



Tapi DAUN !! (-_-")



Jadi laaaa,
Dia kata :
"Eh ! Kita petik dari Jepun tau ! Bukan malaysia tau !!"

Saya kata :
"Hmmm"

Kesimpulannya,
Jangan cari boyfren yang 30keatas, kerana mereka konon kearah matang. Dan atas kegagalan dimasa lampau dieorang asyik kata "belajar dari kesilapan" kesiann saya yang budiman ni. Haha.

Ok. Nak sambung selongkar balik.
Bye.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SAKIT JANTUNG

Tadi 9malam incik lalan balik kedah,
Ayah dia sakit dada.
Kolestrol tinggi so bagi kesan pada jantung. 2 saluran darah pada jantung tersumbat, so mengakibatkan jantung sedikit membengkak.

Ada 2 cara :
1) Doktor suruh relax, jaga makan dan control sendiri dalam 5-6bulan.
2) Operation secepat mungkin.

TETAPI,
Memandangkan ayahanda incik lalan berusia 70an. Risiko tersangat-sangat lah tinggi. Kalau tak operate ada risiko, kalau operate pun ada risiko.

Risiko apa ?
Jantung bukan lah sesuatu yang boleh dipotong sesuka hati dan dibaik pulih secepat mungkin. TAK. Bagi orang muda, InsyaAllah. Sebab badan orang muda kuat. Contoh, accident, patah kaki, tulang akan cepat tumbuh semula kan ? Bagi yang berumur, susah. Kan ? Macamtu juga lah jantung. Dan rumit.

Sometimes, nampak juga muka incik lalan risau. Tapi dia try calm down. Sapa tak sayang ayah sendiri kan ?

Semoga encik Sulaiman kembali pulih. InsyaAllah. Tuhan, Lindungi mereka. Jaga mereka. Sejahterakan mereka.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ALFATIHAH

Tadi custemer datang,
Perempuan.
Senyum manis.
Ramah.
Beli Augmentin.
Senyum lagi.

Sebelum balik,
Dia senyum,
Toleh,

Dia kata :

"Terima kasih banyak-banyak dik, sebab layan ayah akak baik masa hayat dia. Dia suka dan selalu kemari.. Terima kasih banyak-banyak ye"

Saya ?
Tergamam.
Meremang bulu roma sbb terharu.
Dan teragak untuk sambut terima kasih yang dia ucapkan.

Sungguh,
Terharu..

Bila akak tu balik,
Rasa terkilan juga.


Maaf,
custemer kami ramai,
Dan kami tak pasti yang mana,
Dan 100% custmer memang kami treat dengan layanan terbaik, tersopan, termanis.

Apapun,
Allhamdulillah,
Sikit yang kami buat,
Tapi tinggal kan kesan mendalam.

AlFatihah untuk pakcik tu,
Terima kasih pakcik kerana cerita kan perkara yang baik mengenai kami kepada anak-anak pakcik dan ia dikenang sehinggakan kami terharu.

AL-FATIHAH

:)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MARI TAMBAH TABUNG AKHIRAT



mari-mari-mari,
nanti boleh lah kita minum arak bersama disamping
bidadara yang kacak di syurga nanti ;)



AZAM 2013

Nak share azam 2013 saya. Segalanya simple, tapi uall jangan nak buat muka lekelleh lah kan ? Kadang-kadang perkara yang sekecil perkara lah kita abaikan. Ye tak ? *sila angguk didepan pc kalian*

Gambar saya sengajakan blur.
Sebab segan nak showoff sangat.
Hehe


1) Sembahyang cukup 5 waktu walau dimana jua berada mahupun situasi : WAJIBBBB !

2) Puasa Sunat cukup ! Buat sebaiknya.

3) Solat Dhuha / Tahajud / Hajat / sujud Syukur (kerap dan jgn pandg remeh)

4) Lepas subuh jangan tidur !! Rajinkan diri wahai anak dara.

5) Prihatin pada kebersihan sekeliling. Dirumah atau difarmasi. Prihatin ! Kita kan perempuan. Jaga kebersihan.

6) Banyakkan memasak lauk yang paling dibenci sebab tak semestinya kita tak suka dan orang lain pun tak suka. Contoh : sayur-sayuran. Makanan berkhasiat memang tak sedap kan ?

7) 1 hari 1 kali yassin. Amal kan fatin. Comeon ! Bukan sebulan sekali. Hehe

8) Jaga diri dengan sempurna, tak mau selekeh-selekeh. Rezeki susah nak dekat tau. Nanti custmer kate "euw, comot nya budak ini" haha

9) Pergi kerja awal. Biasanya memang awal. Kadang2 tunggu dalam kereta, tepat2 baru buka farmasi, lepasni, awal 10 minit. Warm up !

10) Tak boleh mengeluh pada rezeki. Contoh "bila nak jadi billionair ? Asyik tgk drama billionair je ??" Huhu

11) Hormat mama abah sebaiknya. Jangan kata "tidak" sentiasa jawab "ye!" Jangan malas-malas. Jadi anak yang solehah.

12) Hormat incik lalan, praktis make perfect, jangan besarkan perkara kecil. Komunikasi tu penting (bill pun tinggi) haha

13) Didik adik-adik menjadi lebih baik dari diri sendiri.

14) Menyimpan untuk masadepannn. U can do it fatin !

15) Makan, limit, 1 hari RM3. Lapar lagi, minum air paip. Haha.

16) Sebulan ada 4 minggu : 2 minggu family, 2 minggu incik lalan.

17) Jangan suka marah-marah.. Sentiasa bertenang.. Panas baran itu perangai syaitan.

18) Jangan suka minta tolong pada orang, jangan susah kan sesiapa. Berdikari.

19) Jangan makan banyak. Diet ! Pastikan tidak melebihi 50kg kerana anda pendek wahai fatin.

20) Sayangkan kereta, mandikan dia selalu, belai dia. Wangikan dia. Jangan asyik merungut pada dia. Nanti dia merajuk.

21) Anggap setiap masalah adalah kerana ingin memperoleh ganjaran :)

22) Sayangkan musuh. Makin orang tu benci kita, makin kita kena sayang dia. Kita bukan Tuhan utk mhukum.

Sekian...
Simple. Tapi kalau blh harap tak terlepas pandang dan anggap semuanya remeh. InsyaAllah ;)

" Kadang-kadang manusia bukan tiada keinginan untuk melakukan perubahan terutama ke arah kebaikan kerana itu adalah fitrah insan yang dikurniakan Allah. Tetapi tabiat manusia juga mudah lupa dan alpa dek arus dunia yang menggoncangkan jiwa.

Namun bagi mereka yang tidak berputus asa dan yakin pertolongan Allah itu sentiasa ada maka dia akan terus-terusan berdoa dan dan berusaha.

Adapun yang paling penting bagi kita adalah mencari titik mula yang mana kita boleh jadikan ia sebagai loncatan dalam memperbaiki kelemahan. Dan titik mula itu adalah merasa resah dengan dosa yang kian bertambah.

Tetapi tidak memadai rasa gundah tanpa mengatur apa-apa langkah. Justeru, perkara yang boleh kita titikberatkan adalah:

1. Mengadu kepada Allah akan dosa dan minta pengampunan-Nya serta mohon dijauhi sifat lemah kerana tunjang kekuatan utama adalah istiqamah

2. Menjauhi tempat dan suasana yang boleh menggalakkan maksiat semakin bercambah.

3. Bersahabat dengan mereka yang boleh mengingatkan tentang ganjaran dan azab yang disediakan oleh Allah."

With love,
FatinFashiekin



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HACK

Haih. Rasa-rasanya twitter / fb saya,
Ada hantu raya.
Menjelma menjadi saya.

Haha

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BERUBAN


sidemirror RM400 ?
huh ! sejenis cermin je kot.

saya rela menyangkut sidemirror motr dikereta
daripada membayar RM400 untuk sidemirror kereta.
hahaha.

eh, saya dihantui apa yang jadi semalam.
jangan buka topik tu,
kalau tak, saya hunus kalian mengunakan pisau piza hut.
offline.

currently,
019-///9329 bukan disamping saya,
kat incik lalan.
korang mesej semua dia yg baca.
kalau ada reply dari numbr tu,
means dia menyamar jadi saya.

planning, esk nk pi LHDN
haih. lecey-lecey-leceyyyyy

mood : rasa nak beruban.


Keajaiban Cinta - Adira/Aliff Aziz

Lirik Lagu Keajaiban Cinta - Adira/Aliff Aziz

Takkan pernah aku menyerah
Walau harus terpisah ruang
Hanya bisa bermimpi
Terlukis dalam khayal
Betapaku tunjuk setia
Biar waktu terus berlalu

Hati takkan pernah berhenti
Menyanyikan lagumu
Membaca puisimu
Selamanya aku rindu

Biar hujan yang turun
Membasahahi jiwa ini
Ku tetap setia menanti dirimu

Kerna cinta ku mampu mematahkan sepi
Ku sanggup menunggu dirimu
Walau seumur hidup
Kerna cinta ruang tak menjadi misteri
Hanya ku melihat dirimu
Datang memeluk daku

Biar hujan yang turun
Membasahi jiwa ini
Ku tetap setia menanti dirimu

Kerna cinta ku mampu mematahkan sepi
Ku sanggup menunggu dirimu
Walau seumur hidup
Kerna cinta ruang tak menjadi misteri
Hanya ku melihat dirimu
Datang memeluk daku

Kerna cinta ku mampu mematahkan sepi
Ku sanggup menunggu dirimu
Walau seumur hidup
Kerna cinta ruang tak menjadi misteri
Hanya ku melihat dirimu
Datang memeluk daku (memeluk daku)

*terdengar lagu ni tadi masa driving kat hotFM. Eh, best !*

;)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MERLIN EPISOD AKHIR

Assalamualaikum,

Saya memang penggemar cerita bersiri MERLIN. Dari dulu sampai sekarang memang minat lah ! Tapi tak ada lah terlalu fanatik, cuma cerita tu sangat menarik. Dan harini 14112 episod akhir bagi merlin.

Mula-mula memang rasa ternanti-nanti. Setelah sekian lama, ada juga sesion terakhir dan penamat merlin. Sebelum ni semuanya tergantung.

Tapi, tiba-tiba,
Terbaca status bbm AZT (amad zaidi taharim) dia kata "ending merlin sadis !" Dah nama lelaki kan, confirm dia habis download dah cerita tu. Saya paksa dia cerita ending nya, bila terbaca status dia bengang dengan ending merlin. Saya sangat lah kecoh nak tahu.

So, rupanya, ending merlin.
1) Arthur mati :
Ni saya dah tak berkenan. 3 tahun saya tengk merlin, king arthur ? Yang sangat dilindungi. Mati ????? Kan buat penat tengok bertahun-tahun kan ? Lol

2) Morgana mati :
Biasalah. Penjahat mestilah mati...
Kalau morgana tak mati, confirm ada sesion ke 6.

3) Merlin tua :
Merenung nasib. Lonely.

Hmm, ni lah penghujung nya. Now kat tv3 tengah bersiaran ending merlin. Tapi saya tak da nafsu nak tengk. Takut x dpt terima hakikat. Saya ni over. tengk bola, kalah ? Sedih. Tengk drama, hero mati, sedih. Menangis pun ada tau. Sebelum malam ni saya termenung memikirkan merlin, adalah baiknya tak payah tengk. Hehe.

Ingat lagi, masa mama pregnant kan danny dulu. Saya suka tengk cerita PEARL HABOUR. Hero dalam movie tu DANNY tapi ending dia mati kena tembak dengan tentera jepun. Atas ketaksuban saya, so that's y nama adik saya "DANNY" menangis berhari-hari tau sebab tak dapat terima kenyataan ending pearl habour tu.

Ada lagi, awal ? Nama sebenar. Dizly Danish. Sebab apa ? Dulu saya suka iqram Dinzly. Hehe. Habis lah. Ada anak nanti, confirm anak2 saya semua nya ala2 mat salleh.

Sekarang, eh ! Tertunai. Uall pernah tgk cerita MISSTRESS HERMANAS ? Lbh kurg gitu lah ejaan, yang lagu dia dinyanyi kan phyne ballerz :

"Vida, kembalikan lah semangat ku,
Kembalikan ketenangan ku,
Kurebah tanpamu"

Pernah kan ? Heroin nama Lisa. Dulu pun saya masa sekolah. Plan, anak nak letak nama lisa. Skg ? Alisya saya dapat. Ok lah kan ? Lisya lisa lisya lisa ;)

Haih. Macam-macam.
Hehe. Kepada yang stress seperti saya,
Kerana bakal merindui arthur,
Janganlah anda buang tebiat meletakkan nama anak anda mohd merlin arthur bin ali ye ? HAHAHA

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

WEDDING AND CZ12

13113 : cantik kan tarikh ?
Sebab cantiknya tarikh,
Ramai memilih untuk berkahwin pada hari ini. Allhamdulillah cuaca pun cun saja.

Arah kami, PALOH ! Paloh kat mana ? Negeri9 ? Ye, jawapan anda salah. Paloh di Batu Pahat. Huhu. Suasana majlis memang penuh. 4 pengantin 1 majlis. Bersesak. So bila bersesak, kesian pada tetamu yang terpingga-pingga menunggu orang habis makan untuk menyambung giliran.

Nauzubillahiminzaliq, semoga majlis saya nanti tetamu dilayan bagai raja. Yela, masa saya duduk pun dengar bisik-bisik orang complain. Rasa sangat tak syok. Makanan lambat topup. Cawan lambat topup. Dan kanopi warna kuning (-_-) so uall akan nampak nasi pelangi warna kuning, nasi putih pun warna kuning. Semua warna kuning.

Kelebihan, lauk memang best !!! Sedap !! Sangat memuaskan. Sangat mengenyangkan !! Nak tambah nasi lagi, malu ;p

Ontheway balik, kami sekeluarga terus ke Pusat Bandar BP. Ke square one. Tengk movie ! Actually tak banyak cerita best, yang okey : The Hobbit / CZ12 / minyak dagu.

The hobbit saya dah tengk dengan incik lalan. Lupe nk tulis review tentang the hobbit lah. Free2 nanti saya buat k. Apapun, at last saya memilih cerita lakonan Jackie Chan (CZ12). Saya sendiri yakin, jackie chan tak kan menghampakan :)

Dan seperti yang saya jangka dan duga. Memang best ! Kelakar ! Dan aksi. Awal tengk pun gelak besar tau. uall patut bawa family tonton cerita ni. Ala, bwak BF pun boleh, saya ada suggest pada incik lalan juga.

6pm, kami sekeluarga lepak santai diwarung Parit Setongkat menikmati sup gear box yang penuhhh lemak untuk dihirup ! Fuhhhh, darah tinggi. Hehe.

Ok. Tu je,
Gambar tak da.
Malas nak amik.

Panas, berpeluh,
Then kejar masa sana sini.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MR & MRS DETIK INDAH WEDDING PHOTOGRAPHY

Tahniah to mr Ridhuan Abu Bakar dan mrs RAIHANA atau selalu saya panggil RIHANNA.

Allhamdulillah, based from their fb, semua berjalan lancar. Ikutkan hati, memang teringin nak pi penang. Ikut kan hati lah, tapi ikutkan jarak perjalanan. Tak sanggup ! Hehe. Jauhhhhhhh.

Hadiah saya dalam perjalanan ke studio detik indah wedding photography ye. Nak hantar ke penang, ataupun pahang. Risau uall dah tak ada kat rumah parent dan kembali ke studio. So, saya hantar ke studio. Nanti kan ! :)

Hah, semoga berbahagia dunia akhirat, cepat2 dapat baby yang soleh solehah, perkahwinan sentiasa penuh kasih sayang dan berkekalan hingga ke-syurga.

Happy for both of u !!
Haih, indah jalan cerita kalian,
Saya couple dulu still tak kahwin,
Tapi u all punya jodoh direstui Allah terlebih dahulu. Jeles tau ! Hehe

To rihanna, jaga diwant baik2.
To diwant, jangan rihanna baik2.
Semoga dalam rezeki pula,
Detik indah semakin dimurahkan rezeki !
So, kalian dapat sponser majlis saya pula. HAHA *mata keatas*


:)

Ikhlas,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MALU SAYE TAU

Aku tahu korang termuntah.
Aku tahu mata korang ke atas.
Aku tahu tangan korang ke bahu.

Aku tahu. Aku tahu.
tapi aku buat tak tahu.
HAHAHA

*peace*

Selamat menjalani ahad anda dengan ceria ya ! ;)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MELLY FEAT BAIM - CATATANKU

Melly Goeslaw - Catatanku (Ost Buku Harian Baim) Feat Baim


(Melly)
Awan awan menghitam
Langit runtuhkan dunia
Saat aku tahu ternyata akhir ku tiba

(Baim)
Mengapa semua menangis
Padahal ku selalu tersenyum
Usap air matamu
Aku tak ingin ada kesedihan

Reff :
(Melly)
Burung sampaikan nada pilu
Angin terbangkan rasa sedih
Jemput bahagia diharinya
Berikan dia hidup

(Baim)
Tuhan terserah mau-Mu
Aku ikut mau-Mu Tuhan
Ku catat semua ceritaku
Dalam harianku

*suka lagu ni, since dengar kat drama SAYANGKU DAMIA*


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ANDAI DIRI TERASA TERBEBAN

selalu sebut : "be strong!", "berusaha!", "Allah kan ada!"

bukan kerana hal-hal dihadapi semua di ambil mudah dan tak terdetik pun di hati untuk menyerah.. realitinya, ia bukan mudah untuk be strong dan berusaha dalam situasi kaki di pasak di bumi..

Namun memang benar Allah kan ada membuatkan hati lebih rasa kuat dan tahu apa yang berlaku membuatkan kita menjadi lebih baik sekiranya kita sedar, kita faham dan akhirnya dengan minda positif kita dapat menerima dan terus berusaha memberi yang terbaik pada segenap isi kehidupan ini..

Alhamdulillah..

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KEJADIAN 2012

Assalamualaikum,

*susunan gambar mengikut entry*

Hai ! diwaktu kelapangan yang damai ni,
daripada saya duk merepek menaip entry pendek-pendek.
adalah lebi baiknya saya membuat rangkuman bagi 2012.
memandangkan januari masih lagi dilalui,
dan aura tahun baru tu masih lagi terasa kan ;)

ok. saya nak share segala pahit masam masin 2012 saya.
Tak ada apa yg menarik tersangat, tapi cukuplah dan saya sangat berpuas hati dengan apa yang saya dapat pada 2012. Yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan.

1) FIZIKAL : makin gemuk.
dah banyak kali ulang, dulu saya cuma 40kg je, bila dapat 45kg dulu rasa macam bayu laut menghempas wajah,
rasa diri ni gebu-gebu je.
tapi sekrang ? 55kg. fuh !!!
dengan ketingggian sekadar 155 mbuatkan saya gundah gulana.

dulu pp tu xda lah susah nk senyum,
x da lah bila senyum je tkeluar dari tudung.

sekarangggg,
pipi sangat bersemangat !!!
teruskannn. yes !!!! (-_-)

2) SOSIAL : follower betambah,
dulu cuma 18 follower je.
sekarang dah 96. tak gah. tapi terharu.
mula2 buat blog ni dulu, saja je pun,
tak da follower pun tak pa, terima kasih.
dari 18 orang meningkat 96. nak nangis i tau ;'( hahah *pang!* over bebenau

3) KERJAYA ; semakin positif
kalau kakAlai jumpa maresa, saya jumpa faesah ! hehe. Allhamdulillah. positif.
naik - naik - naik
ada orang kata kerjaya saya ni tk ada apa yang perlu dibanggakan.
tapi, saya suka dengan rezeki saya.
dari 2009 saya berkhidmat, Allhamdulillah, dan bahagian untuk staff juga tidak menghampakan :)
boss yang best. suasana yg happening.

4) PERBELANJAAN : tahu mengawal belanja. secara jujurnya, saya sangat mengawal perbelanjaan diri, tak ada beli apa pun untuk diri. tapi kalau dah kesian sangat, baru lah reward something untuk diri tu pun bila incik lalan pun kata
"tukarlah handbag..." haha. sian saya kan ? entah. rasa tak perlu. perbelanjaan ttinggi saya sekarang cuma terhadap makanan. Susahnyaa nk kawal nafsu makan. Asyik lapar je. Malam still bersenam, tapi tak da perubhan punn..

5) PERSEKITARAN : banyak accident
2012 lepas, saya banyak accidenttt !
kereta calar balasr !
macm2 saya langgar.
haih ! termasuk kereta incik lalan.
termasuk bengkok kan sportrem kereta abah sangat mengerikan !!!!

6) SILATURRAHIM : dah kenal adk beradik incik lalan, jmpa adik dia. hehe. I love u, ita, kakak, wahida, dikmat
:)

7) FAMILY : sentiasa best !!
Aza masuk form2, danny darjah 3, awal 5 tahun. Mama 42 tahun, abah 48 tahun.
Makin membesar, makin happy, makin havoc. Love them ;)

8) HUBUNGAN : tenang.
Tipu lah tak da isu sensitif. Cuma undang2 kami "minta maaf" dan tidak membesarkan isu. Malas nak gaduh panjang-panjang. Sebab depan mata juga nanti ;p


Allhamdulillah, ada pahit, ada manis
Dan yang pasti ! ada hikmah.
Semoga 2013 lebih baik,
Saya tak mengharapkan apa-apa setinggi gunung,
Cukuplah andai segalanya bjalan lancar dibawah redhaNya.

Azam 2013 ? ada entrynya nanti,
As long tak masuk febuari, still nw year.
Ok guys. nite !

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.