FOLLOWER

NUFFNANG ADS

MAGNA VILLE CONDOMINIUM SELAYANG (RENT)

Amin--
Semoga dimurahkan rzeki.

Hahaha


With love,
FatinFashiekin



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MY BELOG

Banyak entry pending-ding-ding.
Nak share tentang birthday mama. Nak share tentang wedding cousin. Nak share tentang laporan harian. Banyak nak cerita. Tapi banyak kemalasan melanda ni..


Kenapa perlu nak buat entry-entry camtu ? Sebab saya ni pelupa. Blog kan diari saya. Sometimes lupa birthday adik kan. Saya akan google "fatinovela birthday daniel"-- then lupa apa berlaku tahun lepas, saya akan google "fatinovela july 2013"-- ha, camtu...


Syok ada blog ni,
Sebab kita boleh buat perbandingan last year dan this year. dan terasa. Cepat sungguh masa berlalu. Since 2010 saya ada blog ! Dah laamaaa ! Hehehe.


Saya dan blog tak boleh terpisah.
Dulu saya sekolah rendah, saya nak jadi penulis novel. Beli 1 buku dan tulis konon2 watak perwatakkan. Acecece.


Tak dapat tulis novel, membebel kat blog sendiri dan create "fatinovela" jadi lah kan. Bukan apa, kalau betul saya jadi penulis novel, haih, 24 buku saya buat. Balik2 hero ahmad faizal, heroin fatin fashiekin. Hahaah. Muntoh. Feeling2 drama korea FULL HOUSE gituh ;p


Ok. Gd night :)


With love,
FatinFashiekin



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

FOOD POISONING

Satu keluarga kena keracunan makanan, maybe petang tu ada singgah makan2 then tersilap makan. Daniel sorang steady.


Memang menyeksakan.
3pagi terjaga dari tidur sebab sakit perut, suasana bilik gelap gelita, pastu terdengar bunyi tapak kaki kesana sini dalam suasana sepi. Tetiba pintu bilik terbuka. Terkejut ok ! Dah lah gelap gelita, tak pakai spek. Huh. Rupanya mama, mama kata awal muntah teruk.


3pagi sampai lah ke pagi. Seriously badan lemah. Cuba tenangkan diri dengan tidur tapi still terjaga sebab perut macam mbengkak dan diperah-perah. Uols tahu "ciker perut"? Orang johor je lah tahu ek. Hehe. Nk explain susah lah.


Setiap 5-15 minit sakit tu akan datang. Pi kerja pun muka pucat sebab bila sakit tu datang, tak boleh nak tegak berdiri. Saya tak pernah kena senggugut. So saya tak tahu nak explain camna.


Semua steady. Saya menangis dah. Adik bongsu siap masuk bilik dan hulur minyak gamat sambil terpingge tgk saya menangis tahan sakit. Yela, selama ni kak yong kot. Selama ni kak yong yang gengster. Tapi sekarang sakit sikit, nangis. Adk palng bongsu pula yg steady hehe


Then ke hospital.
Doktor cuma bagi ORS. Haih. Kecewa. Jauh perjalann doc, 1jam, semata nak dapat kan ORS RM0.60 sekeping ? (-_-) apapun its ok sbb tak ada siapa kena tahan wad. Risau kan awal tu, sebab dia muntah non stop. Rasa lega bila dah jumpa doktr dan doktr kata semua ok. Cuma sakit perut yang menarik-narik tu, doktr dah kata, at least 2 hari kena bertahan.


Tadi mama kata "sakit kan kena ciker perut ?? Ha macamtu lah nanti bersalin, ciker perut setiap 5-15 minit sekali. Bersalin setiap 5 SAAT tau" serams juga ea.


Saya jarang sakit. Bila saya sakit memang bingit saya mengogoi. Kalau incik lalan, da faham bebenau saya ni. Contoh, Saya tak boleh membaca semasa menjadi penumpang. Baca sms ke / baca artikel ke. Sebab, confirm akan pening dan muntah. Maybe sebab saya rabun, so bila nak fokus pada bacaan, saya jadi pening. So dia jd mangsa saya mengogoi "pening---nak muntah--jgn bawa laju2 lah--jgn tekan brek kuat2 lah" sambil tak diheran kan tetapi dipadan mukakan. Hahaah.


Betul lah.
Sekuat mana orang, ada lemahnya.
Saya ?
Takut sakit.
Dan terlebih panik.


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

LORAT ADALAH AMBIL BERAT

Dah lama incik lalan tak memancing, ye, dia banyak hobi. Dia serba boleh. Before this masa awal2 berchenta dlu *chenta kau* hahah. Selalu lah dia memancing kat tengah2 laut sana.


Tetapi, dia dikurniakan kekasih macam saya ni yang serba negatif. Haha. Yela, kat tgh laut tu kkadang mana ada line hp, dia mmancing tengah malam. Dia syok memancing sampai ke pagi. Saya pun sama celik sampai pagi.


Macam2 benda negatif dalam kepala otak ok. Saya takut ombak bgelora. Saya takut dia ditimpa hujan deras. Saya takut ada orang apa2 kan dia. Seriously.


Dia kata saya lorat, saya kata saya ambil berat. Hehe. So setelah bertahun lama, harini dia ttiba tadi kol sambil tersengih-sengih yang panjang sambil menwarkan cheese cake leleh my fav.


Actually its ok dia nak memancing. Just take care. Dan saya pun dah menyediakan pesanan yang hebat :
1) Parking kereta ditempat terang
2) Jangan jauh sgt dari orang sekeliling
3) Cari tempat yang terang
4) Periksa sekeliling dari ular dn haiwan buas


Yang ke lima dan last,

5) Take care dan SELFIE

Pastu incik lalan kata
"Apa tu selfie ? Selfish ka ?"

Hahaha.
Kesian.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TRIFFLE BY CHEFF LALAN

Minggu lepas,
Dalam kereta,
Sampai je dia buat surprise dengan trifle tiramisu.


Semalam pun sama,
Dia buat surprise lagi,
Kalini trifle strawberry sebab dia tahu yg saya gile strawbery. Setiap kali pi jusco mesti minta strwbery.


Sometimes saya rasa saya ni melebih-lebih-lebih manja mengada pada awak.
Hehe. Selalu akan ada surprise desert dari awak. Rasa macam princess pula.


Terima kasih sayang--
Sebab selalu layan saya ni :)



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

@VAMPIREACADEMY @JOHNCMAXWELL @MALACCA

Salam !

Vampire academy sangat best berbanding twilight ! Trust me ! Trust me ! Kecuali uols ni peminat tegar edward cullens lah ea.

Wajib tonton !
Actually 1stly nak pi tgk robocop. Last week incik lalan ajak pi tgk robocop tapi saya tak mau. So harini dia menuntut robocop. Tapi Allhamdulillah robocop pukul4 petang. Kami tiba pukul 2, nak tunggu robocop mmg tak mungkin, sbb saya yang akan jadi robocop lah.

Then incik lalan setuju tengk vampire academy ! Hoorey !!! Actually vampire academy dah ada novelnya, dan saya dah pernah baca. Ofcz lah lagiii iols suka :)


Pukul 5 petang settle tgk movie, cari hadiah birthday untuk mama dan incik lalan ajak masuk book store nak cari buku resepi katanya.

Ok, saya memang suka membaca. Nama blog pn "novela" kan ? Hehe. Mula2 nak beli buku nick vujicic bertajuk "unstopble" tapi incik lalan bebelllll je. Dia tak bagi.

Dia pi bahagian "management" terus dia ambil buku tulisan penulis terkenal John C Maxwell. Dia paksa saya ambil. Kata incik lalan, dia nak saya lagi maju kehadapan. Huhu. Puas juga saya sorokkan buku tu, last2 dia ambil dn trus pi kaunter bt pembyaran.

Then kami ke klebang,
Makan jambu sambil tgk gelagat orang.
Cantik klebang sejak dibesarkan..
Dan last, pi makan ketam kat umbai !! Oh God ! Saya sgt fanatik pada ketam ! Sedapnya-- Allhamdulillah apa yg diidamkan sentiasa termakbul.

Allhamdulillah.
Terima kasih untuk harini yang sangat sweet dan comel :)


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TUDUNG SATIN LV

Ofcz lah nak update ! Tudung satin LV yang gowjess ni. Rasa ala2 perempuan turki tau bila pakai tudung satin ni, nampak value kemahalan dan kewanitaaan tu, rasa tserlah.

Thanks najwa,
Ssapa nak beli, cari fb dia,
"Najwa shahril" memang tidak menghampakan.

Tudung bawal versi "songket" pun ada tau. Yes. Even bertudung, sometimes we need something to light up our personality.. Baru lah rasa confident tu melonjak tinggi..


With love,
Fatinfashiekin



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

THANKS @NAJWA_AJIB

Terima kasih !
Tudung ck ni sangat cantikk !!!

Thanks darlings :)



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

JDT VS KEDAH

JDT (3) VS (1) KEDAH
Actually tak tengk pn bola,
Cuma tahu je JDT menang.
Lepastu create gambar buat bikin panas pada incik lalan. Hahaha


*sesungguhnya, masak laaa aku kalau dia tahu aku upload gambar dia tengah buat muka camni.*



Ok. Actually menang kalah tidak memberi apa2 masalah pada saya. Kalau menang, Allhamdulillah. Kalau kalah pun saya masih sayangkan warga kedah. Aceceece. *nampak tak saya tengah mengayat ? Hehe


Cuma, kalau jdt kalah, dah confirm HP ni duk panas berdering-dering mendengar kritikan dari pengulas tak berbayar (incik lalan). Yela, jdt x lawan kedah pun dia havoc. Inikn pula lawan tempat dia.


Tapi, tak pa.
Kedah tetap jadi negeri no2 dalam hati. Aceccece. ;p


With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TEKNIK BERKOMUNIKASI

Harini incik lalan suh teman dia pi cari barang, mmula jusco lepastu tesco.


Tengah borak-borak dengan incik lalan dengan soalan "kenapa kita dapat plastik orang lain x dapat pdahal harini kan hari save environment??"


Lepastu ada dengar suara "hai doktor".. Ada 2 pmpn cantik. Sambil senyum mesra.


Rupanya Staff incik lalan tegur, Automatik muka saya biru, kaku, beku, kelat. Sambil buat2 bz tgk eskilator fungsi x. Haha.


Entah. Tak reti lah. Camna nak berkomunikasi ek secara profesionl ? Sepatutnya saya ni, senyumm dan kata "hai, saya fatin" kemudian bersalaman. Ni tak. Yang saya pikir "alamak ! Staff incik lalan pulakk ! Mulut aku comot x ek ! Aku baru makan ayam ni !! Tudung senget x ?" even xde orang perasan hahaha.


Memang lah saya banyak cakap,
Tapi tengk kawasan. Dan tgk siapa. Sebab saya banyak cakap lah saya selalu salah cakap. Tapi bila saya tak cakap still bwajah nk cakap sesuatu hehe.


Kesimpulannya, ssapa terserempak dengan saya kalau uols tegur tapi saya macam sombong. Sebenarnya otak saya tgh memanaskan enjinnya dengan soalan "apa harus aku respon"


Aha baru2 ni pi jusco juga, tengah saya menguap ada seorang cina tenung saya. Rupanya tu boss incik lalan. Hahaha. bayangkan lah, dalam mall, menolak troli dgn muka bosan kemudian menguap besar. Then ada orang pandang. Haish. Timing slu x kene.


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

THROW BACK

Ternampak abang redza ada upload gambar ni kat wall dia. Tetiba terkenang pula kegembiraan berjimba disana ! Hehe.



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KAWAN KAHWIN

Seorang lagi sahabat berkahwin,
Musim orang kahwin--
Sana sini kawin tunang kawin tunang.

Next year maybe kina, nabila dengan maya pula kahwin. Cepatnya dah dewasa. Cepatnya dah meningkat usia.


Semua dah bekerjaya !
Semua dah dewasa !
:)



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CHEESECAKE & RED VALVET

Baru minggu lepas dia bagi saya kek sebab saya teringin nak makan blueberry cheesecake.

Harini dapat kek lagi !!!!
2 kek. Red velvet dengan cheesecake.
Huhu. Memang wajar lah saya bam-bam-bam tembam.


Disuap dengan mcm-mcm kek,
Menggebu lah iols.


Kadang-kadang saya rasa dia tak sesuai jadi doktor. Sebab dia suka buat benda yang orang lain tak berapa gemar buat. Macam saya bukan tak gemar, tak menjadi. Huhu


Dia suka kedapur,
Tapi saya dah warning,
Bila kahwin nanti, tempat dia bukan kat dapur, pandai macammana dia di dapur, kena hormat dia. Dia bigg boss. Duk depan tv goyang kaki.



---padahal---
Dia tu banyak complain, mengalahkan mastercheff, Saya tahu, klau dia join ikut saya kedapur confirm gaduh. Dia gaya utara, saya gaya selatan. Punah. Hahaha


Ha guys,
Saya kembali kpd blackberry,
Iphone dah kmbali pada tuan empunya. Incik lalan pelawa juga suh guna hp dia, so dia guna blackbery.


Tapi, tak mau lah.
Iphone dia py notification x mcm bb. Dan bb punya email. Memang laju ! Senang guna bb tau ! Cuma, xda instagram (-_-) tak pa, nasib baik tab ada. Iphone hp kedekut, nk bluetooth dgn lain brand pun dia kedek. Ceh--


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

RINDULAH

Salam,

saya sekarang ni mengalami fasa macam putus cinte (-_-) saya sendiri tak sangka akan sesedih ni. rasa sunyi je.


kawan baik kot--
kawan yg boleh ngis sama2 masa saling sharing cerita. kawan yang boleh gelak gila2 serupa ponti tapi bila depan orang kami bertukar jadi pemalu dan sweet-sweet.


saya ni dengn semua orang saya mudah mesra. baru duduk 2 minit sma2 pun dah boleh kamcing. tp antra semua sahabat. beza dengan "kawan sejati"., ye bunyi mmg poyo giler, tapi kalau uols ada member yg sgt amanah, slu positif, slu bg kkuatan, slu happy dn kuat, uol tahu lh camna rsa nya sayg pd sahabat tu. sbb xda spa boleh ganti.


bukan senang nk cri org yg kita blh share benda snsitif. antara incik laln dgn kakain, org yg saya akan cri bila ada msalah adalh kkain. sbb dia tenang. dia xpernah menuding dan bg kata2 negatif. kalau org lain, dh lama jd batu api.


pagi td pukul 6pagi, saya separa terjaga umpama saya dah bgun tidur, saya kedapur, saya nampak kakain tgh mmasak, dan sya kata "knpa x kejut ekin !! knpa dtg x bg th !!!!" lpastu kkain jwab "nk buat kejutan" sambil dia senguh lebar.. lepastu terus saya terjaga..



rupanya mimpi--


tp saya tabahkn diri dn trime hkikt dh x boleh mengedik dgn kkain mcm dlu. byangkan adk dgn kakak kalau rapat gedik cmna ? mcmtu lh saya.


sampai tmpt kerja,
cerita pada kakhani, saya kata "ekin mimpi kakain !!" senyum lebar dn bsmgat saya mula bcerita tp x sampai 1minit, air mata dah kelua.


pelhan kakhani kata,
"ekin rindu kak ain ea"
terus deras air mata.

----------------------------------------------------

Tuhan, jagakan dia.
jangan biar sesiapa skitkan dia.
dia macam darah daging saya,
skit nya dia, sakit juga saya.

Tuhan, jangan biarkn dia tanggung kesusahan sendirian kerana saya tahu dia sanggup lebarkan senyuman dan pendamkan luka. ringankan bebannya. berikan kebaikan dn bantuan kepadanya.


Tuhan, saya tahu dia wanita yg baik, perahsia dan amanah. dan saya pasti tidak akan ada keluhan dibibirnya selepas ini mengenai hidupnya dtelinga saya krana taatnya dalam menjaga aib rumahtangga.

oleh itu Tuhan,
Sejahterakan dirinya dunia dan akhirat.



with love,
fatinfashiekin

SUJUD SYUKUR

:)

5 BULAN LAGI

ye, saya memng tk gemuk cuma bila berdepan, saya sedikit tembam berbanding dulu.

saya memang kurus,
saya tk nk lg kurus,
at least FITT & TRIM

saya suka berat badan saya yg tidak tlalu kayu. tapi saya nakkn ia menjadi "tegap"

with love,
fatinfashiekin

TAHNIAH NASYITAH SULAIMAN

tahniah !!!
ita npk cantik comel dan berseri.
semoga apa kita idamkan dn plan kn menjadi kenyataan ye :)

untung edy dapat gadis matang dn sentiasa mmhmi macam ita. semoga dmurahkn rzki, smga hubungan sntiasa dieratkn.

love u,
fatinfashiekin

SEBELUM DAN SELEPAS

SEBELUM MENJADI MILIK ORANG

PANJANG LEBAR

Assalamualaikum.

i dont know, why post saya yang semalam sekadar mengandungi gambar. actually panjang lebar yg saya nyatakan dan ceritakn.

but its ok, so saya kena repeat menaip. hehe. macamni, sebelum ni saya asyik mengupload gubahan2 hantaran kn. so gmbar tu telah menbulkan pelbagai spekulasi. hehe


saudara mara ada yg tkejut,
ada juga yg trasa dn mluahkn rasa kecil hati knp saya x mjemput mereka kmjlis saya. ada juga yg mengucapkan tahniah. yg pting, ada yg nk sponser hahahaha.


sebenarnya, hantaran tu utk kkain. dia suruh mama buatkan. so saya mengmbil peluang itu utk mbikin pnas je. huhu. tk sangka ramai yg myayangi diri ni ye. jgn risau, insyaAllah ye, doa2kan ye. hewhew


kalau betul saya akan bt mjlis. saya akn jmput uols. kenal atau x. sy xkisah. sy lg happy tau. takkn lh x jemput uols. hehe.


apapun utk hrini Allhamdulillh majlis insan kesyangan saya berjalan lancar. saya byk upload aktvti saya di instagram. so follow lah ye. mmg bersepah dengan gambar :)


dan utk incik lalan pula, drive carefully balik kedah !!!! take care my phone !! because ur phone currently lost all the contact number bcz of me ! hehe. i dont know why !! ;p



with love,
fatinfashiekin

Sent from my iPhone