FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BILE NAK WEEKEND WEI!!


Weekend ni anniversary,
Auw,. Tak sabar.. auww...


Suami ajak bercuti,
Auwwwwwww...


Ape kejadahnya aku dok auww3 ni.
Hahhaha. Bile nk weekend wei!!



Lady faizal,
FatinFashiekin

AZLAINI MUHAMAD OWNER FARMASI SIHAT

Boss datang kat meja dan kata
"Hadiah untuk kaseh"
Me balas :
"Wah, kaseh ucap terima kaseh"


Hati meronta ronta nak buka,
But still coverline perasaan.
Buat muka maintain cool n cute haha.


Boss balik je terus goncang2,
Nak buka pembalut hdiah pn baik2 je sbb cantik sangat dibalut.
(Gigil2 nk buka sbb nervouse haha)


Bila buka nampak label poh kong,
Peh lg gigil2,
Rase macam "ni wakenabeb ke ape"
Huhu. Yela tkt ttbe ingt poh kong rupeny isi nya PUH TING (puting) hahha


Ttbe nmpak anting2 emas + loket emas. Wah ! Terus mms mama abah dan suami ! ;p


Terime kasih boss.

Kalau nak cerita kenapa saya steady dan sayangkan farmasisihat dan my bos, banyak nk explain.


Ingt lagi, waktu asar, lepas solat asar doa kat tuhan diberikan kerja. Tiba2 hp berbunyi, dapat panggilan untuk temuduga. Lillahitaala betul situasi ni.
So rasa mmg dah berjodoh kerjaya kat sini


8tahun bekerja di farmasisihat,
Kian hebat dalam bidng khidmat pelanggan, tahu mengenai smua jenis ubat dan jenama mengalahkan pharmacist yg ada ijazah. Lagi hebat berbanding Dr Ahmad Faizal dan selalu meninggi diri dengan suami tahap pengetahuan yg tinggi mengenai ubat. Semua ilmu ni saya peroleh dari my boss !


Oh bosss,
I love youuu


"Will stay for decades and grow with farmasisihat ! And will stood by my boss throughout the whole journey"



My boss better than yours
:)

HUJUNG MINGGU KAMI



Macam biase, everyweekend,
Dari zaman berkenalan-bercinta-bertunang-berkahwin sehingga beranak ni..
Weekend mesti ke jusco / parkson atau mydin. Huhu.



Ade je benda nak cari,
Kadang2 saje cari pasal ke sana.


Sebagai isteri yang baik hati,
Saya pernah juga lah menolak pelawaan suami,
Saya kata "xyah lah gi jusco.. tempat tu ade sumpahan, bila gi, semua benda nak beli, barang dapur ade lagi laa..bazir jee"
Tapi, incik lalan tetap ajak,
Paksa bersiap dia kata kesian tgk saya terperuk kat rumah (lalu iols pun sengih2 busuk dn bersiap. Wh! Syok tau jalan2. Saya sukaaa. Hehe)



Sabtu adalah hari wajib incik lalan ada kat rumah,
Saya kuatkuasakan semalam,
NO KEBUN. Masa untuk family.
Memula incik lalan bagi alasan juga,
Nak tgk cili lah, tebu lah,
Setelah iols ungkit2 mengenai masa bersama keluarga, dia tarik rambut saya dan setuju sambil kata saya lorat. 


Masa bersama keluarga punya pasal,
Ade custmer oder pisang pun dia bawa saya dan B. Yela, even still ade kaitan dengan kebun lagi,
Bawa kiteorang, kira happy la juga! 


Lepas hantr oder custmer,
Incik lalan suruh pilih antara "MP atau jusco"
Sebagai golongan emak2 ni,
Jusco lah. Mahkota parade tu mude sangat dah untuk golongan berkeluarga ni ;p



Kan dah kate,
Kalau pi jusco perabih duit,
Hah! Rambang mate tgk baju baby..
Sejak ade anak ni,
Telupe da ttg gaye2 diri,
Asyik pk anakkk je..


Incik lalan pun bising,
Dia kata "bby cepat mbesar la"
Tapi, iols tak kira,
Nak jugak.
Berjam-jam iols kat bahagian baby.


Next month balik kedah! 
Bawa baby balik kedah! 
Nk kenalkan B pada kk alisya dan akilah,
Nk belikan baju 3 orang tu sedondon
Hehe



Lady faizal,
FatinFashiekin


TESTIMONI


Testimoni aurora,
Gigih nija suh cari wall putih,
Eh! Minta payment kang!!
Hahahah


Lady faizal,
FatinFashiekin


MASIH TAK CLEAN ATKINS


Asyik upload gambar baby,
Cerita baby,
Lupa ttg diri sendiri.


Ok. Berat bdan baru turun 100g shja. LOL. Tapi saya sedar, tak turun sbb saya still minum minuman manis iaitu my fav kopi 3dalam1. Ye, saya ketagih gile pada kopi. 9bulan mgandung pantang kopi semata nak anak putih, bile bsalin dapat minum kopi peh heaven gilee. 


Dan, sangat suka makan lemak2 kambing. Bila buat lamb chop kn ade sipi2 lemak. Tu kgemaran saya tu. 


Pernah incik lalan tolong hiris2 lamb chop saya sbb saya jaga B. Bila nk makan tgk lemak2 semua xda dah. Me marah gile, cubit2 incik lalan sambil kata dgn sedih "kalau mknn kgemaran awak, saya tak pernah kacau tau, saya hidang elok2, walaupun saya tak suka, saya hormt tu kgemaran awak, tapi, part saya kenapaaa awak kacauuuuuu. Saya sukaaaaa" serius saya emo tahap kalau ada batu belah batu btangkup tu mmg saya da terjun dalam tu minta dtelan haha. 


Tgk saya mrh sambil nk ngis incik lalan gelak gila2 sampai tahap dia kepit kepala saya kat ketiak dia sbb dia rasa lawak gila (-_-)


Pastu dia kata "saya kutip kat tongsampah semula ye" sambil gelak-gelak.



So sbb minuman manis / lemak kambing / sup gear box. Tu sbb logik bdan x turun. Huhu. Bila nk clean balik atkins ni ! *nasi mmg da lame x mkn*


Jom ! Clean diet bulan 5 ni jom ! Wei, nursajat pun boleh rampingggg okehhhh (mohom google body nursajat) hehe


Lady faizal,
Fatinfashiekin

RUTIN HARI-HARI



Sebelum pergi sekolah,
Wajib posing dulu,
Ambil gambar dan 
hantar kat daddy yang tengah kerje.


Biar daddy rindu dan tak sabar nak balik cium saya :)


-kaseh aneeqa farzana


AISKRIM HANDMADE


Aiskrim buatan sendiri! 
Yang pasti bukan saya yang buat la kan,
Benda2 pelik macamni mcm biasa lah incik lalan.


Saya sibuk kt ruangtamu depan jaga B,
Dia kat dapur pung pang pung pang,
Sikit2 mhadap laptop,
Pastu g dapur,
Pastu pusing depan laptop lagi.
Sampai la ttbe saya terjaga dari tidur,
Dia bawa sesudu aiskrim suh rasa.


Hmmm, sedap! 
Dia bt dlm 10bekas bbentuk "love"
Dia kata "romantik x" hahaha


Antara 10 bekas, saya makan 9‎ tupperwre,
Incik lalan makan 1 je,
Tu pn makan sambil kongsi dengan saya.
‎Bila dia nk makan lagi,
Dah habisssss---


Lady faizal,
Fatinfashiekin


CARA HILANGKAN LIDAH PUTIH BAYI

My bby lepas seminggu terus minum s26 gold,
Atau dlm bhse kasarnya susu lembu.


Kesan buruk susu tepung,
Akan buatkn lidah baby putih.


Pening kepala tau pk cmna nk hilangkan,
Saya da korek guna jari,
Lap lidah bby guna kain,
Beli bby traing toothbrush‎


Tapi semua tak berhasil! 
Cara terakhir,
Rendam kain dgn air suam,
Balut tgn dn korekkan.
Hah! Trus bersih!


Air suam + kain tu punce putih2 tu ttanggal,‎
Fuh skg rasa lega,‎
Rasa seorang mummy yg sgt baik! 
Rasa bangga dpt slesaikan msalh ni huhu.


Lady faizal,
FatinFashiekin




DADDY DAN BABY


Bangun tidur tetibe tgk incik lalan membelakangkan saya,
Tengk2 oo rupenye berpelukkan,
Kemain lagi berpelukkan bersentuhan.
Haha



Dua beranak ni memang ngam,
Si daddy lorat kalau anak dia dijaga tak rapi,
Si baby pula kalau ada daddy dia kemain baik lagi..



‎Lady faizal,
FatinFashiekin





ALAHAI ANAK



Saya sangat obses pada anak saya,
Sometimes terasa juga kemanjaaan dan perlindungan yang saya limpahkan.


-saya tak kan bagi nyamuk @ semut gigit anak saya, kalau ada yg gigit, segala keturunan semut saya cari keliling rumah dan spray dengan ridsect 


-saya tak boleh nak tgk anak saya berpeluh sebab panas, so kt rumah pagoh 3 kipas mhadap anak saya je sampaikan my lil sis kata "amboi kaseh, macam anak raja ko ni" haha


-saya tak benarkan dia belajar hisap puting, so kalau sesiapa pegang anak saya dan mula mengajar anak saya perkara tu saya rasa agak marah. Bg saya kalau dia dah mula muncungkn mulut itu adalah lapar, bukan nak puting, so kena bagi susu.


-saya sanggup memangku anak saya berjam jam lamanya, demi memastikan dia tidur sangat lena.


-bila dalam rumah saya akan paksa semua orang dalam rumah untuk memelahankan suara dan buat semua benda tanpa sebarang bunyi sbb tak nak anak terjaga dari tidurnya, so siapa buat bunyi, saya bersungguh marah


-bila bawa anak keluar, saya bersungguh tak nak keluar dari kereta kalau tak ada aircond


-kalau dia dah tidur nyenyak pun saya masih tepuk dan peluk dia


-anak hanya dibenarkan minum air susu dbuat dari air mineral. Air paip memang tak saya benarkan.


-botol susu anak pun hanya dicuci menggunakan air mineral, dibilas dengan air mineral,


Ni baru sikit lah,
Actually banyak lagi sikap memanjakan yang saya amalkan sampaikan suami pun geleng kepala. Lepastu tiap minit saya asyik ulang "mummy sayanggggg anak mummy.." lepastu ulang lagi "mummy sayanggggg B" lepastu ulanggg lagi "sayangnyee mummy kat B"


Tu mulut.
Hidung saya ni,
Asyik2 kt pipi dia lah, peha dia lah, tapak kaki lah, rambut lah, tengkuk lah, tak habis2 cium sampai incik lalan kata "habis lah, manjakan sangat2 dah niiiiii...."



Sebabtu berpisah hantar anak kt rumah pengsuh pun saya nangis teresak-esak sampai kena baling bantal dengan suami. Hahhaha. Annoying gile.



Part incik lalan punya obses lg teruk,
Kalau anak terjaga, biasenye incik lalan tepuk anak, saya ke dapur buat susu baby, pernah saya tidur incik lalan mengigau sambil tepuk2 saya dn kata. "Shhhh tidur baby... shhh" hahahah


Semalam pun incik lalan marah,
Kebiasaan susu baby 750g bertahan hanya seminggu. Semalam incik lalan call lah tanya samada nak susu baru tak, saya cakap lah susu ada lagi, dia terus marah! Dia punya marah + bebel + bagi ingatan + terangkan kepentingan memang superb, dia marah kata saya kurang bg baby susu. Siap kata "sayang berhenti je lah kerja!".. ewah! Nampak x? Part anak dia punya bising lg teruk bbanding saya. Anak tk dibenarkan lapar lgsg. Part bini asyk xdibagi makan sbb suh diet haha



Lady faizal,
Fatinfashiekin


WORKING MOMMY

Rasa bersalah tiap kali tinggalkan anak untuk pergi kerja, rasa sayu hati sangat-sangat, rasa rindu anak sangat-sangat. Kalau boleh nak 24jam dengan dia perhatikan dia tiap masa. 


TAPI,
I love my job.


So for good future,
Terpaksa tolak tepi2 rasa guilty tu,


Hari2 sebelum gerak ke rumah pengasuh,
Dalam kereta,
Saya akan tenung B,
Saya panggil dia "kaseh-kasehhh" sampai dia senyum, lepastu saya kata pada B "mummy gi kerje tau, mummy cari rezeki, B doakan mummy murah rezeki ye".. lepastu mesti B akan sengih2 macam konon faham je :)


"Its really hard because you want to be there for ur child but you still have to be at work.‎"


Lady faizal,
FatinFashiekin

JAWATAN KOSONG


Banyak graduan menganggurkan? 
Ijazah dalam perladangan--


But,
Kami mencari mereka yang sanggup berpecah tapak tangan kerana mencangkul / sanggup berhitam kulit kerana berpanas / sanggup bermandi peluh even diwaktu malam / sanggup mganggkat berpuluh kilo baja / sanggup terkena sengatan lipan tanpa sengaja.


Susah nak cari kan? 


Kalau job sekadar melawat kawasan,
Pakai topi mengkuang tepi kebun,
Dengan sunglasss hitam,
Pegang kertas sambil kipas2 diri konon mekap cair, job tu memang dah ade orang isi,
Iaitu AKU la hahaha.



Lady faizal,
FatinFashiekin




HARI PERTAMA HANTAR ANAK KE PENGASUH

Hari yang dinanti muncul tiba,
Harini hari pertama kerja,
Shift harini masuk tengahari.


Pagi tadi pukul8,
Masa incik lalan ssiap nak gi kerja saya dah duk tenung anak je.
Pastu incik lalan dtg dekat dan cium kaseh sambil cakap supaya behave kt rumah pengasuh, air mata saya dah bergenang je.


Pastu saya pangku B,
Cium pp dia dan pandang suami pastu kata :
"Kalau saya rindu B cemaneeee"
-pastu teresak esak nngis,
Sambil cium2 anak yg slumber tidur


Incik lalan :
Ha tenungla dia puas2 skg

Saya :
*tahan air mata berlinang*
Tapiiiiiiiiii (air mata jatuh) saya xpnh jauh dari B, slalu cium B, nanti saya rinduuuuuuu (lg kuat nangis)

Incik lalan:
**dia ambil bantal dan baling ke muka saya**


Huhu.


Allhamdulillah tdi hantr bby dia x nangis, mmg la x ngis, baru 2bulan++ dgn smua org dia ikut.


Tk sabar nk blik kerje,
Nk gomol anakkkk


Lady faizal,
Fatinfashiekin

Sent from my iPhone

MELANTAK STEAK HUB

Saya pcinta kambing tegar !!
Bila incik lalan google steak terbaik melaka, keluar lah "melantak steak hub" ni


Woo, mmg terbaik steak dia !
Incik lalan bedal sampai 3pinggan tau, sampai brader tu tnye "nk bungkuske ?" Masa incik lalan bt pilihan daging baru hehe.


So ssapa pcinta steak macam kami ni, anda mmg patut pergi melantak steak hub ni ! Steak dia lembut / tebal dan sos blackpper dia pn sedap wey.


Persekitaran jgn cter la kn, mmg selesa. Staff dieorang pn semua lemah lembut dan murah senyuman tk kira laki ke pmpn.


Memang terbaik !!!

Next,
Me'nate steak house !
Aummm


Lady faizal,
Fatinfashiekin

Sent from my iPhone

BYE DADDY

Khamis ni mula kerja?
Selasa pula baby nak kena cucuk vaksin dan saya kena ambil pil perancang kali ke2. (Awal gila KK suruh start mkn pil prncg haha)


So kena laa balik pagoh sbb appointmnt bby cucuk kat pagoh.
Alang2 khamis da kerja, saya plan nk rehat2 terus kat pagoh bagi baby main2 dengan tok dan nek. Pastu ni bawa baby kerumah pengasuh


So iols pun kata lah pada incik lalan ;

Saya :
Esok kiteorang dah balik pagoh, habislah daddy nnti rindu kat kiteorang.


Incik lalan :
Eh selasa balik sini kan ? Cucuk vaksin B kat sini je lah.


Saya :
Rasa macam kelam kabut nak ulang alik nanti. Eleh, takut rindu baby laaa tuuui. Nanti sebelum tidur mesti xdpt tidur sbb dah biase tidur peluk anak. Pastu malam2 mesti tsedar sbb dah terbiase baby minta susu. Bangun pagi pula tgk kiri kanan kiteorang tak de. Pergi meja dapur tgk atas meja punn kosong je nnti. Mesti awak akan rindu kamiiiii


Incik lalan :
Awak okey ke kalau jadi surirumah ?


Saya :
(Haha. Dia ulang lagiiii) boleh klu bulan2 dpt 2k. Kite bt pjnjian,


Incik lalan :
**dia tarik rambut aku tnda geram**


Actually incik lalan tu dia jenis tak tahan rindu sikit bb anak. Klu bb bini dia steady lg. Bb ank dia lemah sikit. Ni lg2 cuti pantang kn lame. Da tbiase lh tu saya dn ank ade kt rumah. Seronok btl mgusik dia ! Haha


Semoga daddy tk deman rindu kami yee. Sekejap je kiteorg balik pagoh. Nnti kite jumpe lagiiiii ;D


Untill now saya still repeat2 statement "habislaaa daddy nnti rindu kat babyyyy, tdengar2 lagu twinkle2 little star nnti, jangan nangissss"


Lady faizal,
Fatinfashiekin

SUAMI









antara menu untuk suami masa cuti pantang ni,
suami kata "gemuklaaa saya macamniiiii haih,
appepun, ni baru lah hantaran 15K"
hahahha 



seronok juga jadi housewive bila dah ada anak ni,
masa terluang tgk anak,
kalau krja smua sendiri, so bila kat rumah x kerja,
skecil benda pun bgantung harap pd suami.
tlupa tgk kelendar,
hanya tgk kalendar bila awal bulan dan ajak hubby shopping2,


hubby pula selalu serba salah tgk saya mmeruk kat rumah,
kalau before this 12tghmlm bru balik,
since saya ada kt rumah ni,
pukul 9mlm da balik rumah,
even dah ada anak, still mengamalkn lepak2,





malam2 lepak chaqcorner


suami ada juga kata "nk jd surirumah boleh,
tp kne jd usahawan kerepek, saya supply bahan,
awak mohon pd wanita umno bntuan alatan,
bab marketing seterusnya jgn rsau, tok ketua kabel dia kuat"


saya :
TAK MOOOOOOOOOOO
TAK MOOOOOOOOO
TAK MO
HAHAHHA



bab masakan diatas,nnti saya share resepi ye,
iols idok ler pandai masak bebeno,tk caya tny mama saya,
tapi disebabkan nak yg tbaik buat suami,
even tak tahu punnnn bsmangat nk bljar,
siapa tk sayang suami kn ?


yes, saya mmg sangat sayangkan suami saya,
entah. jnis saya klu sayang someone mmg sy appreciate hbis2
dn xkn ada org lain blh bt mcm saya buat.


yes, saya takut kehilangan my hubs,
so skg dia milik saya,
saya bt sebaik mungkin spya tk sesal


ok nk share link instgram seorg pmpn ni,
kahwin bulan 5,
tapi bulan 11 hubs dia meninggal,
sedih. menangis2 saya baca kerinduan dia pd suami,
dia ada share, masa hayat suami dia,
dia cukup marah kalau dia tgh tidur suami dia peluk/sentuh
dia dengan tangan yang sejuk,
sekarang, suami dia dh tk ada dn dia nk tgn sejuk tu semula.


instagram : nabilhussaiin

perempuannya sangat cantik,

suami nya kacak,
 mereka kaya,
sangat kaya.
dan sekarang bagi isterinya,
semua dah tak ada mkna,
dia cuma nk jumpa suaminya lagi disyurga nnti






 

nabilhussaiin I hate those mornings where I wake up and I have forgotten everything, I can feel his scent in our room so I move my hand over to his pillow and call out to him & then it hits me and my whole world breaks again and I just pray to Allah that each and everyday in his new home is ok for him. I miss looking over and seeing him sleeping peacefully, I miss seeing him wake up and tell me that he loves me take me into his arms and chill, discuss our day, laugh, share the best moments our intimate moments. The day he left was no different he sat up in our bed, we talked he told me he was going to have a good day, try eat healthy little did we know Allah was about to remove his body from my life, little did I know that would be my last conversation with him, my last cuddle. I mean does anyone ever think of that when there having a conversation with someone and there about to leave, do you ever think that this may be my last conversation I may never see this person again? I think it all the time I never forget to give my family a cuddle and tell them that I love them because I'm just so scared of leaving them without them knowing how I feel and Allah removing them from my life or me from theirs




 nabilhussaiin The realist, My realist. Nobody got me like he got me nobody wants for me what he wants for me and nobody can love me the way he loved me. I have a million questions that go through my head daily and then again like every other day I surrender to what Allah has willed for me. So much was said between us but I still have so much to say so I go see him and talk to him and I feel great offloading but I don't get a response. I miss our conversations, your calls, your messages. I miss how at the end of the day you would talk to me about everything and ask me for advice. I miss our closeness, It's so funny how people tell me stories about you & them and I'm like yeah I know that & there like Nabil told you 🙄 Of Course Lol Everything he thought everything he was told I knew and vice versa, miss the way that no matter what was going on no matter how good or bad a day we would have we always had each other one powerful hug from Nabil and it all seemed fine. I have so many people around me but iv never felt more alone in my life, I have so many people to talk to but it's never the same as talking to Nabil. He truly listened he truly felt my words, he brought peace into my life no one can ever make me feel that way again because no one can be him. Sometimes I can only reminisce about him to a certain degree because no one knew the Nabil I knew no one felt that connection that him and I Had except Nabil and I guess that's a painful blessing. A cut so deep yet so sweet? Your smile was the light of my eyes, your words soothed my heart every time, your voice was music to my ears. I can't let go my soul is connected to his a little part of me dies everyday, his memories so precious to me yet so tormenting? There's no easy way out for me I have to live through this pain to gain the pleasure of being with you again. My sweet angel



kesimpulannya,
see, saya tgk kawan2 saya kehilangan suami mereka mengejut,
so jom sayang suami masing2,
jgn bila tk ada kita sesal.


ok, jp lg suami nk balik ni,
bye ;)


aha, klu rasa nk marah suami,
buka insta si nabilhussaaiin tu,
serius tsedar






SELAMAT MALAM

Dia kata penat nk baring,
Tetibe baring kt peha.


Ok da 1 jm baring,
Kebas da ni huhu


Kesian nk kejut.
Esok pagi lh kejut,
Bye.


Goodnight


Sent from my iPhone