FOLLOWER

NUFFNANG ADS

LEPAS KAHWIN DUK MANA ?

Last week dh bincang dgn family dan bahagikan tugas
 
 
MY PARENT :
 
1) BARANG DAPUR
2) GOODIE BAG 1000BAG X 2
3) SCALLOP + SKIRTING KANOPI 6 BUAH
 
 
Manakala tugas saya,
dan my mon dad said, my duit hantaran it up to me,
mereka tak mau.
 
 
 
ME :
 
1) PHOTOGRAPHER
2) BRIDAL
3) GOODIE BAG FOR VVIP 150BAGX 2
4) HANTARAN UNTUK INCIK LALAN
 
*saya rasa part paling mahal,
hantaran for him, habis lah. haha
 
 
 
actually ada bnda nk pk lagi,
ni roadtax kereta menanti.
(-_-)
time nak kahwin ni laaaaaa,
nk kena bayar roadtax kereta la,
saman kereta la,
servis kereta la,
haish
 
 
 
aha, ramai tanya,
lpas khwin ni saya duk mana.
eh ofcz lah dengan suami tercintaa
 
 
yes, saya akan berulang alik
pagoh ke Melaka,
ala x jauh pun, 30minit je.
its fair untuk kami,
incik lalan kerja round Melaka-negeri Sembilan (30minit)
saya pula pagoh-melaka (30minit),
dan memandang kan kena selalu jenguk Tanah,
ofcz lah kena duk Melaka,
kalau tak, siapa nak perhatikan investment saya tu.
;p
 
 
 
macam saya sendiri,
kalau tk larat drive balik Melaka,
incik lalan pn slu round farm kt bukit gambir,
blh balik Pagoh.
rumah family in law ada hehe
ala, small matter.
 
 
 
yg big matter nya,
orang selalu besar kan mata terkejut dgr pktaan ulang alik
mungkin dsebbkan mlalui hway,
mereka bayangkn jauhnya pjlann kot.
sebenrnya takkk. percayalah.
 
 

lady faizal,
fatinfashiekin
 


MENJELANG RAYA HAJI


 
akhirnya, ada juga gambar menunjukkn diri ni slim !
suke betul mmerhati betapa fake nye peha tu.
kihkih
 
 
kalini baru lh boleh puji cara incik lalan ambil gmbr,
sebelum ni gambar saya semua nampak penyek.
gemuk dan pendek.
haha
 
 
ok, ni teman kn incik lalan pi Melaka sentrl,
raya haji ni dia balik Kedah,
8.45pagi balik Kedah.
11malam nya dia uturn balik Melaka.
..incik lalan malas nak drive,
tu pun dia minta saya htr ke mlka sntrl,
risaukan kerete katanyaaaa,
dan balik minta djemput..LOL
 
 
Dan paling best,
wahida akan beraya di rumah sayaaa.
for this raya haji
 
 
24/12 adik incik lalan (ita) khwin,
skg dh mula nk survey bajuuu yg sesuai utk dpakai
dmjlis pkahwinan dannnn
untuk merewang didapurrrr :)
 
 
ladyfaizal,
fatinfashiekin
 
 


fatinfashiekin @fatenfashiekin | Websta (Webstagram)

fatinfashiekin @fatenfashiekin | Websta (Webstagram)





:)

MANUSIA

Saya tak suka bebankan orang,
Sebab saya sentiasa ingatkan diri,
Setiap orang ada beban tersendiri.

Saya suka tolong orang,
Sebab saya tahu bagaimana perasaan tak ditolong.

Saya suka orang luahkan masalah mereka pada saya,
Tentang susahnya mereka,
Tentang sedihnya mereka,
Kerana saya tahu saya sedang bantu mereka meringan
Beban di dada.


Malam tadi saya cerita pada incik lalan :

Saya :
Saya selalu sangat fikirkan bukan2,
Saya fikirkan untuk bantu ringan kan beban orang,
Tak nak susah kan sesiapa, sedaya hulurkan bantuan,
Utamakan orang lain baru diri sendiri,
Tapi kenapa selalu tak dihargai ?

Incik lalan :
Yang salahnya sebab selalu sangat hulurkan bantuan.
Kadang kala kita kena biarkan manusia melalui tempoh terdesak,
Biarkan saja, tu lumrah manusia, jangan asyik dibantu.
Bila asyik dibantu, ucap terima kasih pun mereka tak tahu.

BRILLIANT

Sekarang,
Biarkan sahaja. Biarkan.

Lady faizal,
Fatinfashiekin



MISI PENGANTIN

untuk persiapan perkahwinan dan detail checklist
sebenarnya saya ada update.
saya create 1 blog yg di privacykan untuk sementara waktu,
nanti dah dekat majlis, baru lah saya share yek.
 
bukan apa,
segan lah nak cerita apa saya buat,
pastu terkedek-kedek.
pastu nti uols jemu ;p
*tutup muka pakai tapak tangan*
 
 
nanti kalau dah 60% persiapan complete,
saya publish kn link my second blog
ttg my preparation tu.
 
 
 
 
Lady faizal,
fatinfashiekin
 
 
 
 

20 FAKTA TENTANG DIA


Serius jujur.

1) Bila bekerja dgn pangkat digalasnya dia akan berubah menjadi sgt profesional, no gedik2.
2) Bila waktu lunch atau balik kerja, baru dia akn berubah jadi kepoh gile.
3) Orang kata dia pendiam, padahallll dia lah paling tak bhenti cakap
4) Tak percaya langsung pada kwujudan hantu atau cerita2 hantu mahupun suasana rumah hantu
5) Setiap keputusan yang dia buat dalam semua perkara adalah "tepat"
6) Sangat bertanggungjawab, the way anak2 dia sangat manja dgn dia, I know he perfect :)
7) Suka tarik misai masa drive sehelai-sehelai. Haha
8) Bila makan, samada sedap atau tk, pinggan dia cnfirm licin sbb dia hormat pada rezeki
9) Apajua yg dia buat confirm menjadi (tangan sejuk)
10) Handal dalam bidang bakery
11) Dalam kereta dia ada mcm2 benda termasuk penapis air dan kuih bahulu.LOL
12) Dia DrHaiwan tapi dia tak minat haiwan pun
13) Suka membebel panjanggggg-panjanggg bila dia rasa dia betul dan saya salah
14) Tak pandai menipu langsung, confirm kantoi, dalam semua aspek because saya terror dalam bab invstigate haha
15) Always think bout future
16) Gila kan gadget, so saya suka pinjam harta dia
17) kalau mengumpat suara selalu terkuat, tak tahu cover
18) Susah macammana perkara dia buat, dia better bseorangan dan tak perlu pertolongan. Own privasy.
19) Seorang duda yang nearly perfect
20) Hak milik fatinfashiekin

Lady faizal,
Fatinfashiekin


PELAMIN SIMPLE TAPI NAMPAK MEWAH

Simple tapi menarik !
Nampak mahalll.
Kreatif sangat !!!!

Lady faizal,
Fatinfashiekin

HANGOUT KE CRYSTAL BAY, UMBAI, MELAKA

Semalam tak plan nk jumpa,
last minute py deal.
wahida : KL - MELAKA
saya : JOHOR-MELAKA
incik lalan : tunggu di MELAKA
 
 

 
5.30ptg masing2 bkumpul dipetrons mitc,
direct ke mitc sbb abang long tuan besar
nk belanja seafood
 
 
 
saya suka ketam,
wahida suka udang,
incik lalan makan dan lain-lain
;p
 
 
 
datang lagi ye wahidaaaa :)
 
lady faizal,
fatinfashiekim


BILIK PENGANTIN DIY

Lady faizal,
Fatinfashiekin

PELAMIN SIMPLE TAPI NAMPAK MEWAH

Simple tapi menarik !
Nampak mahalll.
Kreatif sangat !!!!

Lady faizal,
Fatinfashiekin

YASSIN

Semalam khamis malam jumaat,
Tunaikan niat nak sedekahkan bacaan yassin
utk arwah farid dn arwah tok.

Ajak sekali my adik,
Mohd dinzly danish (awal) dan
Mohd dinie daniel (danny)

Dengan danny,
Ok lh saya baca dia ikut.
Yg tak boleh blah si awal,
Masa pmulaan bacaan alfatihah ok,
Dia follow lancar sbb dia dh tahu bacaan alfatihah.

Bila nk mula baca yassin,
Saya kata pada dia
"Kakak baca, adik tadah tangan dan ucap amin perlahan-lahan ye"

Pastu dia angguk lah tanda faham,

Saya mula je "yaaaaasiiiiinnnnnn----"
Dia dah 5 kali ucap amin serentak dengan meraup wajah,
Laju dia sebut "amin-amin-amin-amin-amin"
Haha

Kembang kuncup hidung saya masa baca yassin,
Nk ditegur tapi saya rasa tk perlu,
Sbb nanti ditegur takut dia rasa apa dia buat salah,
So dia mula boring. So saya biarkan.

Sempit nafas juga nk baca yassin sambil tjeling-jeling
Karenah budak kecik tu dan tahan ketawa. Haha

Lady faizal,
Fatinfashiekin

20 FAKTA TENTANG SAYA

Serius jujur.

1) bila nervous akan gigit kuku
2) benci subject math suka sejarah
3) tak suka pakai cermin mata takut mata kecik,
Tapi terpaksa sebab rabun
4) never ending ulser, sebulan 3kali
5) suka tulis blog tapi tak pernah baca blog orang
6) perempuan yang macam lelaki
7) tunang kepada ahmad faizal sulaiman
8) pernah patah kaki ketika berumur 14tahun
9) banyak cakap even dengan orng yg x dikenali
10) selalu adaptasikan bnda romntik dalam novel
kepada incik lalan
11) jiwang karat yan teramat
12) selalu merasakan hidung sendiri terlalu kembang
13) berat bdan 48kg, tinggi 155cm
14) nak badan macam anzalna nasir. Peh
15) hantu ketam tegarrrrr
16) utamakan keluarga dan tersayang baru diri sendiri
17) cintakan puisi fynnjamal
18) langsung tak da seni dalam diri
19) kalau saya tak da mood maknanya saya lapar
20) mula minum air kosong since join diet atkins,
Sebelum ni kopi tegar.

Sekian

Ladyfaizal,
Fatinfashiekin

PROJEK 2014

Kalau cina boleh jadi kaya dengan tanah yg mereka usahakan,
Kenapa kita melayu tak boleh.

Dari biar tanah anda terbiar,
Better usahakan,

Lepas raya haji dh boleh hired pkerja,
:)

Lady faizal,
Fatinfashiekin

KETERANGAN GAMBAR


Gambar 1
: berbincang dan tak sekata,
Haha. Bab bbincang smemangnya incik lalan lh bijak,
Tapi saya bfungsi sebagai penyerabut keadaan,
Saja je nak bagi dia pening,
Nak bagi dia bhujah untuk menang. Haha.

Gambar 2
: manisan diraja dari oman,
Incik lalan bagi saya,
Tapi saya tak mau.
Yela, tak sedappp.
Pandai dia, tak sedap bagi saya,
Cuba kalau ada benda2 best,
Berebut-rebut tarik menarik lh dgn saya.

Lady faizal,
Fatinfashiekin

MAKAN BANYAK, PERUT SENAK

Bangun pagi masak nasi,
Lepastu buat labu masak lemak,
Tetiba garam pula habis,
So hold masakkan tunggu mama smpai rumah,
Mama ke pasar.

Settle, 3 perkara
1) udang masak sambal
2) labu masak lemak
3) castrd jagung pemintaan incik lalan

12.30 terus kemelaka,
1.15 sampai melaka,
1.30 incik lalan muncul.

Makan ssama pastu dia kena kembung perut.
Macam baby sangat.
Yela, biasanya dia makan x banyak,
Weekend lah baru bnyak dia makan,
Habis je makan perut dia trus tegang,
Makan gelojoh sangat.

Nak tunduk susah. Nak bangun punn susah.
Nk pakai selipar pun saya kena pakaikn. Ceh.

Beli eno kat 7E,
Bagi dia minum
Sejam dia stay dlm kreta,
Saya masuk jusco sbb nk cari brg2 bt lasagna,
Habis shopping tgk dia tgh tidur dlm krte.
Terjaga dari tidur tu baru dia lega dn mulut kembali byk bunyi ; p

Lady faizal,
Fatinfashiekin

HALAL DIET ATKINS

Saya sangat cintakan diet atkins sebab diet atkins sangat mudah, blh makan menu halal yg disenaraikan "halal atkins" sampai kenyangg tanpa limit  #mybreakfast #dietatkins


HALAL DIET ATKINS :  Anda bebas untuk panggang, steam, bakar, sup, digoreng tanpa tepung dan ditambah gula atau madu. 1) Air kosong, air mineral 2) Ayam 3) Daging 4) Ikan 5) Sayur hijau sahaja. 6) Udang 7) Keju jenis cheddar,mozarella, parmesan 8) Rumpai laut 9) Supplement dan vitamin

Itu SAHAJA BOLEH MAKAN. Yang lain haram dalam diet atkins ! (2minggu induction sahaja, setelah clean diet dan berat turun, boleh tukar fasa)

Confirm turun ! *sengih lebar2*

Lady faizal,
Fatinfashiekin

KEROPOK IKAN

Last week pi mydin teman incik lalan beli barang dapur,
Tetiba dia hulur keropok ikan mentah,
Sambil kata "nah, nanti awak goreng, letak dalam tupperware, pastu bagi saya. Bolehlah saya tgk tv sambil makan keropok pasni"

Keropok ikan. Done.
Anje angat. Haha

Lady faizal,
Fatinfashiekin

iPHONE6

Demam iphone sedang melanda.
Saya tak brpe minat gdget.
Tapi hp bb saya dah uzur sangat.

Birthday saya bulan depan,
Ada ssapa nk hadiahkn x ? Haha

Me : iphone hampir 4k
Dia : ambil yg 2.5k
Me : mahal laaaaaa
Dia : iphone5 pun 2.5k tau
Me : bulan depan birthday saya *buat suara bisik2*
Dia : kalau sy bg awak iphone6 dlm dulg hntran awk, 
dlm dulang hatran utk saya awk bg apa?
Me : hp juga lah !
Dia : Hp ape ? Iphone juga?
Me : HP oppo !!! Ala2 k-pop hp tu, org kata, gambar cantikkkkkkkkkk
Dia : oppo ? Yakks. Yakks. Yakks. Muntah. Yakss---

Ok. Jgn bt sbrang kesimpulan.
Kalau 1.5k maybe saya beli lh utk hantran skli kn,
Tk pun minta incik lalan yg beli utk dberi pd saya  ; p

TETAPI, 3.5k sangat taak munasabah bagi saya untuk sbji hp,
Daripada beli iphne 3.5k,
Better bg saya cash 3.5k, tahu lah saya nk uruskan.
Kita pi honeymoon pun cukup, dapat anak sorang lagi.
Hahahah

Lady faizal,
Fatinfashiekin

LOVE QUOTES



You know you're in love when you don't want to fall asleep
because reality is finally better than your dreams.
 

 

“I want everyone to meet you. You’re my favorite person of all time.” 
 


I wanted to tell you that wherever I am, whatever happens,
I’ll always think of you, and the time we spent together, as my happiest time
 


P/S :saya malas nk update story,
tapi still nk upload gambar. hehe ;p


lady faizal,
fatinfashiekin






SAYANG




Sayangggg,even though everyday we talk on the phone,
I still wanna say this here, specially for you.
So here it goes!  I just wanna say that i love you so much.
Every second, minute, day, week, month and years!
I can't wait for us to be together.
Seriously, you won my heart anje!
You amazingly and succesfully made me addicted to you,Hehe.
 
 
Sayang, you do know that my heart is just for you right?
and for that,
I hope you feel the same too.
Sayang, I may not be perfect, beautiful, intelligent,
kind-hearted and what not.
But as far as I'm concern, i'm being me when i'm with you
and i'm trying to be the best for you till the end of time.
Lets hope that this love lasts forever k? 
Sayang, i love you !

Lady faizal,
fatinfashiekin



 


NUR WAHIDA BINTI SULAIMAN (F-S-I-L)

Assalamualaikum,
 
 
30 dan 31 ogos semalam, saya cuti,
 cuti yang sangat bermakna kerana
adik incik lalan stay dirumah saya 3 hari 2 malam.
happy gila ok. siapa tak happy,
adik kekasih pujaan hati akan datang ke rumah.
 
 
antara semua adik incik lalan,
yg saya paling rapat, selalu kept in touch,
selalu share problem dan apaaa sahaja. ada lah wahida :)
 
 
still remember,
masa baru couple dengan incik lalan dulu,
minta paswd incik lalan punya fb dan tgk ahli keluarga incik lalan pya gambar.
almaklumlah bab stalker iols memang suka. haha
 
 
planning last minute, mmula kami plan nk jumpa awal bulan,
tp mmandangkan ada cuti utk merdeka,
kami percepatkan
 
 
gambar diatas,
malam pertama kami tidur bersama.
ofcz lah kena bgambar,
saya kan jenis tiap perkara kena ada kenangan
 
then bangun je pagi,
ajak wahida dan my family breakfast.
pekena lontong Johor style dan roti canai paling sedap.
nyumm-nyumm-nyumm
 

 
7.45pagi-9.45pagi,
aktiviti kami adalah breakfast dan kepasar.
lepas balik dari pasar, saya ajk wahida round kg
naik my skuter !
ajak wahida jumpa tok yang pastu pi jmpa tok mok,
kenal2 dengan saudara mara saya.
sangat menyeronokkan !
 
lepas habis round kg dan jmpa tok,
balik je rumah 11.30pagi,
mama dah siap buat nasi ayam. huhu.
 
actually kami ada plan,
12.30 jumpa incik lalan
 
 

 
dannnn PICNIC !
yeay
 
 

 

setelah kenyang,
kami shopping2 di MP dataran pahlawan,
dan seperti yg dinanti-nanti,
bergambar diklebang !
sambil tudung ditiup-tiup anginnn.
 
 
 

 

 


7.15 saya dn wahida grak balik pagoh semula,
keesokkn hrinya,
kami kemelaka semula.
lunch dgn incik lalan dan kemudian,
wahida pun pulanggg.
 
 


dear wahida,
I love u so much,
sangat selesa disamping wahida,
hopefully this raya haji blh lh kita dating lagi.
kalau sunyi, start enjin dn datang rmh,
ekin adaaa :)
 
 
lady faizal,
fatinfashiekin