FOLLOWER

NUFFNANG ADS

RELAX AT SUNDAY

Currently :

1) Tiap kali tgk movie sure bergaduh pilih sit. Dan macam biasa, dia punye pilihan je menang.
2) Makan2 di Garden Cafe sementare menunggu pukul 3pm.. Dan makanan kat sini tak sedap, sizzling hokkien dah macam mee goreng (-_-")
3) Now still, 1.45pm. Uhh ! Lamenyee nk tgu pukul3 !!!

With love,
FatinFashiekin
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TRAGEDI

Rasa lawak harini. Pergi bekerja, belum buka grill lagi, ada seorang lelaki india terbaring depan farmasi.

Semua custmer betanye
"Dik, mati ke hidup tu?"

1 jam menanti, lelaki india tu still terbaring dengan aksi2 yang menyeramkan, sampai kan ada terbaring ditayar kereta orang tau then kembali terbaring depan farmasi. Haih. Paroh !

At last, tk tahan, yela, custmer takut nak masuk farmasi bila tgk ada PAK GUARD tak bergaji kat situ. Apa lg, call balai polis. Dan abang2 polis ambil lelaki india tu :)

Settle !

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TRUE LEADER

I miss the Malaysia where I grew up. Tun M's era. My most favourite era. Where the leader was strict, you-tak-suka-Malaysia-you-boleh-blah-style. Because to make everybody satisfied and happy is a definite absurdity. Yes I miss that kind of a leader. The current leader keeps spoiling us w short-term goodies which is similar to a busy parent who spoils his/her kids w temporary happiness such as candy and too much toys. At the end of the day, the kids will turn out to be unhealthy and still rebel because they are just spoilt and ungrateful. I prefer the strict parent kind whom the kids will hate at the spur of the moment when their demands are rejected, but as they grow older & wiser they will see the wisdom beyond the rigidity and they will eventually love the leader. As my best friends and I always say, if anybody talks trash about Tun M, we will defend and protect him, because to us, we love him like our own father, coz he loved us like his own kids when he led the government. WELL THAT IS MY TYPE OF A LEADER

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HE TOLD ME

" Perempuan yang banyak gelak dan banyak bercakap adalah perempuan yang pendiam bila bermasalah dan paling banyak menangis dalam diam "

*hmm, yeah. Its true. BUT ! Kami tabah, dan percaya, setiap kejadian pasti ada hikmahnya :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SI PESALAH

Mohd Dinzly Danish @awal telah melakukan kesalahan dengan mencukur rambutnya sendiri (-_-)

Me : adik, kakak nak ambil gambar !
Him : *terus dia tutup muka dia.

Me : ala, bleh lah, nak mainan tak ? Esok kakak nak pergi jalan-jalan, main buaian kat tanjung. Haa..
Him : *terus tersengih-sengih dan rela diambil gambar.


P/s : jangan meletakkn segala peralatan tajam merata-rataa. BAHAYA. BEWARE.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

WANITA DAN KERETA

At last, selepas seminggu kepanasan, bawa kereta without aircond. At last !! Harini my car kembali sihat walafiat. Rasa sangat-sangat nyaman.

Apabila kereta tiada aircond, sangat susah hati. Risau memikirkan
"Kalau hujan macammana"
Bukan setakat hujan, bila cuaca panas menggelegak, terasa macam dalam microwave tau. Nak buka cermin kereta risau kereta berbau asap. So nak tk nak, tutup semua tingkap lah, dan kepanasan, keluar je dari kereta, muka merah padam kemudian makeup cair. Hehe.

Dan harini, Allhamdulillah,
EVEN. Ok ada even, incik lalan kata saya kena tipu dengan orang workshop tu, yer, tak dinafikan. Orang workshop tu buat perkara yang saya tak suruh pn. Saya just suruh dia repair aircond, dan bila bill keluar, dia siap repair lampu, bumper dan macam2 lagi lah tanpa memberitahu saya terlebih dahulu.

Bagi saya, its ok lah, dia dah siap repair, tak kan nak suruh dia tanggalkn semula kan ?? Dan incik lalan still menegaskan bahawasanya saya ditipu dan cas yang dikenakan sangat mengarut.
Hmm,.. *no komen

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HARI-HARI MUKA DIA

Tajuk post jahat ek ? ;p
Hari-hari muka dia, bangun tidur pandang meja makeup, muka dia.
Masuk bilik je pn, muka dia.
Tengah sembahyang, bagi salam ke kanan dan pn, muka dia.
Tengah stress pn, muka dia.
Tengah happy pn, muka dia.
Tengah bosan tgk dia pn, muka dia.

Nak bt macammana,
Memang dah dekat 3 tahun gambar tu ada kat situ. Heehe.

Rindu kngan bercuti ke langkawi.
1flight dengan dia, 1hotel dengan dia,
Makan2 dengan dia.
Dan masa tu jugak lah rapat dengan ecah, kak eila dan kak shida :)

Sekarang, kk ain dah dipindahkn ke HQ,
Walaupn x nampak muka real dia bdepan, tapi asyik pandg muka dia kt penjuru bilik ni duk tersengih. Ok lah. Then hari2 buat panggilan.
HARI-HARI SUARA DIA. Bosan Bosan. Haha.

Yela, saya jaga bahagian OTC bagi pihak farmasi(2) dan kak ain pula farmasi1(HQ) so kalau stok farmasi(2) habis, kami akan oder pada farmasi1(HQ).. Dan urusniaga berlaku diantara kami, segala permasalahan kalau bermasalah saya memang serah pada kk ain, bukan apa. Nak marah pun senang, cakap lepas punya. HAHA. Dan lagisatu, bagi dia kerja sikit, dari asyik makan tidur dan bcinta je ;p

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

NO CAPTION

Tengah bekerja tiba2 ada aunty tengah mengejar cucu dia, cucu dia berlari masuk farmasi dan terus masuk kaunter sebb tak nak ditangkap dan dibawa balik neneknye :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TERSENTUH. ALFATIHAH.

Tadi saya terbaca luahan seorang isteri di wall fb melalui news feed. Katanya :

" Saya sekarang disuruh mengajar seni visual, saya tak pandai melukis, kreatif dan inovatif macam awak.. Kan bagus kalau awak masih ada, semua yang berkaitan seni pasti awak boleh tolong saya.. "

Tersentuh hati saya membaca nya. Kerana luahan hati itu ditujukan untuk arwah suaminya yang meninggal dunia ketika dia sarat mengandung, kadang-kala saya perhatikan si isteri upload gambar anaknya di wall arwah suaminya, seumpama ingin berinteraksi dan mengharapkan respon dari orang yang telah tiada.

Terasa sayu bila memerhatikan luahan isteri yang sangat merindui suaminya. Dan bila saya tengok gambar-gambar mereka bersama ketika berbulan madu, sangat-sangat membuatkan saya juga hampir menitiskan air mata. Berat mata memandang, berat lagi yang memikul.

Semoga si suami tenang disana dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Alfatihah.


*so kpd semua, terutama perempuan, seeloknya, beritahu parent or bestfriend paswod fb u all. Ajal maut dtangan Tuhan. Andai kita dah tiada, ada org blh deactive kn nya dan tidak mendatg kn kesan negative kpd sesiapa.

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DUKACITA DIMAKLUMKAN

Assalamualaikum

Dengan dukacitanya dimaklumkan,
saya telah memperolehi 2 SAMAN !
ditempat yang sama tetapi waktu berbeza (-_-")

Sakitnya hati ini,....
kena saman sebab memandu pada kelajuan 114kmj
peh ! lagi sakit hati niiii,
bayangkan, had laju 110kmj, tapi saya drive 114kmj,
sikit je pun nak saman.
lain kali kalau nak saman saya,
tolonglah pada kelajuan 140kmj ke. 160kmj ke. 180kmj ke.
iniii 114kmj jee ????
umpama tertekan minyak lebih je kot,
zalim sungguh lah polis traffic ni.

last week saya ketawakn noh, 
sebab dia pun kena saman, lagi hampehs..
111kmj. haha. punyalah saya gelakkn dia,
now, saya kena. baru je settlekn saman hujg bulan 4 haritu,
saing incik lalan sbb masa incik lalan mbebel kata saya kena saman,
pada hari yg sama juga,
incik lalan kena 2 saman. HAHA (gelak besar !)
lagi malang, sebb kena pada hari yg sama
dalam tempoh 10 minit. HAHA

dan saya pun, 2 saman 
Mac dan April (-_-")

dukacita sungguh !

yang bersalah,
FatinFashiekin

SUNDAY (PART2)

Just nak kata,
Dia sangatt2 suka mengakibatkan kemarahan saya,

Saya dah kata
"Pakai baju tshirt berkolar yg kelabu+Jeans ye.."

Dan dgn sewenang-wenangnya dia pakai baju choclate bila jumpa,
Dan bila dimarah, dia kata :
"Kamu ada masalah mata lagi ni, baju kita pakai warne kelabu lah ni, manaada warna choclate ??"

Me : (-_-")

---------------------------------------------------------

Other story,
Harini tok pitam lagi, dan macam biasa, orang tua ni degil bab makan ubat. Haishh, atok oo atok.. Tok kata "malas nak makan, banyak sangat ubat"

Tahu kah anda, penyakit yang tidak dapat diubati apabila menghidapinya dan SEWAJARNYA diambil langkah pencegahan adalah dan PALING SUSAH DIKAWAL :

1)DARAH TINGGI
2)KENCING MANIS
3)GAUT

Bila anda hidapi, tak mgkin ada jalan lain melainkn ubat dan Kuasa Allah..

Ok saya explain, sila bayangkan...... Sekiranya anda menghidapi 3 penyakit itu..... Bayangkan tau !!

DARAH TINGGI : tidak dibenarkan makan something yang masin seperti ikan kering dan something yang berginseng.
Apatah lagi kalau anda gemar menaburkan garam yg banyk dalm masakan. No no no.

KENCING MANIS : wajib menjauhi manis2san termasuk NASI, ramai custmer saya yg tkejut bila saya katakan nasi punca utama pningktan gula dalam darah, ye, tk blh lebih 3 senduk tau sbb tu digalakkn makan oat, wah mcm diet gituh, huhu..Termasuk pisang, labu, dan buah2han, termasuk KURMA dan MADU. Ramai cstmer saya kata kurma dn madu adalah penwar, ttpi pakcik dn mkcik, InsyaAllah kalau madu dn kurma yg ASLI mungkin lh, tapi kalau yg sudah diproses, ia tlh dicampurkn dgn gula..

GAUT : tidak boleh makan somethg yg berprotein, dan seafood kerana sendi akan membengkak, contoh makanan seperti kicap, kacg panjang, tempe dan sos2 tiram.. Bila makan je, SURE bengkak !

So, bayangkan kalau 3 pyakit tu ada dalam badan anda, tk blh makan masin, manis dan sayur2 bkacang+makanan laut pn tak blh.. So apa yg u all blh makan ??? UBAT je lah..

Dan sebab itu org2 tua kbanyakkn mgeluh bila disuruh makan ubat, oleh itu, marilah menjaga kesihatan, termasuk saya yg sedg menaip sbb saya sgt addicted pada benda mnis (-_-")

Kepada yg mghidapi pyakit KOLESTROL turut berjaga-jaga kerana kolestrol adalah pembunuh dalam senyap, that's y orang kena heart attack lah, sebb jantung tersumbat.

Apapun, jaga kesihatan dan sila jumpa doctr ye ! :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KENDURI KAHWIN

Biar lah gambar berbicara,
Ok, dia gelak saya pun tak tahan nak gelak ;p

Topik pbualan :
Actually setiap kali saya ambil gambar, sure dia buat spoil.. Tgah terjelir lidah lah, tengah menguap lah, tengah ternganga lah.. So saya kata pada dia "ee, kamu duduk diam2 boleh tak? Tangan tu jangan kesana sini, mulut tu tahan sikit dari menguap atau buat something yg membuatkan gambr saya klihatan pelik" then suasana senyap, dan bila 3 2 1.. Masing2 tergelak. HAHA

Ok, selamat pengantin baru pd Anuar. Eh ! Bukan anuar bin mohamed (abah saya) bukan k !! Heheh. Ni Anuar Rahim, adik kepada kak Aida. Selamat Pengantin Baru !! :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

FAKTA

Fakta about me dan bukan auta :
actually i dont have any slippers atau dalam bahasa melayunya SELIPAR
atau dalam bahasa modennya sandal.
seriously okey !

haritu pergi gunung ledang wif family pun
baru lah terhegeh-hegeh cari kedai mencari selipar ;p
tak percaya ?? tanya lah my sibling,
even ke pasar pun saya lagi selesa pakai wedges tau,
i need something yg tak make me flat
sekarang, bila try pakai selipar, saya akan rasa pelik dikaki,
rasa ringan sangat kaki dan nak jatuh..




saya sangat selesa dengan wedges,
even ke pasar, i need wedges !
suggestion :


cool kan !???

dan kalau keluar dating or something yg perlu
bergaya lebih baru lah
saya akan beralih kepada heels :)


so my birthday sila hadiahkn saya heels


suggestion :


tapi, currently heels semenjak 2 menjak ni, kurang digunakan,
lbih addicted kpd wedges 
pergi kerja pun pakai wedges cuz mudah berlari kesana sini

with love,
FatinFashiekin

SESUNGGUHNYA

Assalamualaikum

Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik di kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh di kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.

- Imam Hasan Albasri

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SEPELIK-PELIK MANUSIA

Ku ke KIRI kau ke KANAN
Ku di BELAKANG kau DIHADAPAN
Bila ku MARAH engkau KETAWA

Dengan selamba engkau berkata
Kita berdua jauh berbeza
Langit dan bumi tapi serasi
Ku cintaimu kau cintaiku
Itu saja yang perlu kau ku tahu

Kuharap BICARA CINTA
Kau cerita TENTANG BOLA

Ku ingin BERSIAR-SIAR
Dikau BACA SURAT KHABAR

Bila ku terus keluar
Kau tertidur tidak sedar
Ku pulang rumah jam tiga
Kau pula cemburu buta

SEPELIK-PELIK MANUSIA
Oh! DIKAU MENGATASINYA
Dan mungkin ku juga gila
Kerana masih bersama
Tapi mungkin kerna itu
Ku tertarik kepadamu
Biarlah orang mengata
Cinta kita cinta gila


With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MEREKA NYAWA SAYA

U know what, bila bawa mereka keluar orang semua kata saya ni mama mereka. Oh ! Mungkin saya kelihatan berusia oleh kerana memiliki bf yg berusia. Haha ;p

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

EVEN BERTUDUNG

Even bertudung, still boleh bergaya :)









cuba lah ! nampak glamour !
p/s : ita, ekin rasa pic ke4,5 betul2 sesuai dengan tema ita kan ?

with love,
FatinFashiekin

SIAPA KAU ??

Assalamualaikum

Topik hari ini mengenai siapa kau !! ? *macam garang tak ? ;p
actually kan, saya berasa hairan dan perliks.
baru-baru ni bila saya buk DASHBOARD BLOG
kemudian saya cek TRAFFIC SOURCES,
dan kerap kali saya lihat di SEARCH KEYWORDS,
sure ada pencarian mengenai 
DR AHMAD FAIZAL SULAIMAN..

sangat-sangat menghairankan,
kenapa hairan ? 
sebab kepada sesiapa yang rajin baca blog saya,
sure mereka akan gelarkan jantung hati saya tu as "incik Lalan"
kalau kemana-mana dan ada orang tegur "incik lalan sihat ??"
so confirm lah memang dia ada terbaca blog saya,
dan jarang sekali untuk saya mentioned kan 
DR AHMAD FAIZAL SULAIMAN
dan jarang sekali untuk saya asyik bcerita mgernai pkerjaan lalan
sebab saya faham, isu itu sensitif..
tetapi akhir-akhir ini pencarian nama itu meningkat,
dan saya semakin hairan hairan hairan.

ada juga saya sampaikan pada incik lalan,
dan dia sendiri terkejut dan tergelak,
nak dikatakan kawan incik lalan,
hmm, incik lalan tu bukan kaki online, balas sms pn payah ok,

so, siapa yang berusaha menjejaki incik lalan ye ??
so kepada si pencari,
saya ada hadiah untuk anda ;D

memandangkan anda asyik google
DR AHMAD FAIZAL SULAIMAN,
last sunday, saya berjaya merakamkan gambar2 beliau,
hayatilah lah yew. huhu ;p


















Ye, gambar2 ini menunjukkan riaksi2 melampau ;p
actually dah pesan pun pada dia suruh dia dudk elok2,
tapi dia buat tk peduli,
kononnya bila dia duduk macamtu dan buat macam2 gaya tk elok
kononnya saya tk publish,
silap lah. HAHA


semua ni gambar last sunday,
berkelah bersama beliau







with love,
FatinFashiekin