FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BBQ

Join BBQ company incik lalan,
Cume kami sampai lambat,
Tak dan nak jumpa liza dan ekin huhu.


Yela, sibuk round melaka htr kerepek, sampai serkam dah maghrib.
Apapun, sedap lah bbq !


Next year bt lg ye,
I datang lagi 😁😁

OH AIR OH ELEKTRIK

videoMule2 air tak ade, lepastu elektrik pula, suasana dah senja, anak pun mengamuk panas tak boleh tidur. Incik lalan pula lambat balik sebab hantar visitor.

Minit demi minit anak nangisss je sebab da panas sgt, almklumla rambut tebal huhu. Nak ajk sejukkn badan mandi, air pun tak ade.


Incik lalan call ajak tdr hotel,
Tapi bawa 2 kerete sbb esok awal pagi incik lalan ade meeting.


I siapkan barang2,
Pesan kat incik lalan suruh direct checkin, sebab kalau dia balik pun tak mbantu apa huhu


Allhamdulillah byk bilik kosong,
Mayb sbb bukan weekend.


Sekarang,
Anak i yg tantrum td dari rumah sampai kerete, bile checkin masuk bilik, dia segar bugar dan happy 😀

Betul cakap daddy,
"Kaseh ni memilih, tak boleh panas sikit, tempat syok die happy kemain"
πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’

WINDOW SHOPPING

Anak dihantar ke taska,
Suami kerja,
I ?? Habiskan duit lah apelagi,
Shoppinggg---


HAHAHAHAHA
"AYAT DIATAS DRAMA SANGAT"


idok ler begitu,
Actually staff aeon jusco oder kerepek, dalam masa sama i hantar kerepek, alang2 dah sampai tu , shopping ler kan..

Kalau tak,
Confirm i tengah mereput kat rumah sambil kopek pisang hehe

Apepun, lain macam juga rasa bila shopping tak ada anak dan suami,
Rasa tak happy pun,
Ambil baju, shopping dn bayar.
Tak ade nak belek2 sangat.


Kalau pi dengan suami dn anak,
Walaupn kelam kabut dgn anak,
Saje je i biarkan incik lalan pegang anak dan i lembab2 memilih.
Sengaja.
Seronok tgk suami bebel2.
Rasa tenang hahahahah

BERAYA RUMAH BFF SUAMI

Semalam gi beraya rumah BFF suami,
Ala yg i cerite sebelum ni,
Laki i ni selaluuuu sangat lah cerite pasal achong, asyik2 achong, even sebelum ni x pnh bjumpe, tp dari pceritaan incik lalan, i pun rasa mcm da kenal sangatt da πŸ˜†


Part paling best, isteri achong, best, sama jenis mulut cam i, cakappp je, so i rasa ada chemistry, jumpe terus tak awkward. Terus macam kiteorg dah lama kenal dn lama bff pula πŸ˜†


Dari rumh nieza,
Kami terus ke mont kiara,
Tempat bukan calang2,
Tempat orang ADE-ADE hehe


Sampai pukul 6,
Syok sangat duduk situ,
Tak sedar dah 8.30,
Kaseh yg takut orang tu pun,
Masuk je terus slumber die bawak diri tak hiraukan mommy dia pun,
Daddy kata "hang kaseh memilih, port syok, hang tak riau pun, hang ikut perangai mak hang"
Lalu i pun kerut kening pandang incik lalan, awat i kena pulak hahaha


Actually, puas i pujuk incik lalan nk bermalam kat KL, i nak ajak dia shopping2, pi lepak2 sampai midnight, tetapi apakan daya, incik lalan ada appointment hal kebun dia. Aishhh, apalaa nsib, bermadu dengan kebun huhu.


8.45malam kami ambil2 gambar dan gerak nak balik,
Achong dn bini dia sempat gelak2 "incik lalan" dieorg pelik mana muncul lalan, i kata
"Masa berkenalan dia kata nama dia AZLAN" haha. Padan muke i kantoikan πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


Yela, konon,
Nama AZLAN,
Baru putus tunang,
Seorang housekeeping hotel,


Padahal,
Tipu πŸ˜†πŸ˜†

Macam i kata lah sebelum ni,
I kenal incik lalan terus bawa jumpa family, so semua ingat nama "LAN" dan kerja housekeeping hotel,
Padahal, Ahmad Faizal, ingat lagi masa kawin, terpaksa letak nama @lan kat kad jemputan, takut orang kampung pk i kawin dgn orang lain πŸ˜…πŸ˜…


Ok next time blh la datang rumah dieorg lagi. πŸ˜‡πŸ˜

SELAMAT PENGANTIN BARU RIZAL NIZA

Pengantin lelaki member incik lalan,
Pengantin permpuan member i.


I laa yang kenen kan dieorang,
Rizal single, i kenal kn nieza pada rizal. Nieza impikan laki romantik, pandai main gitar, ofcz lah lelaki yang i rasa sesuai tu rizal.


I bagi no phone nieza pd rizal,
Pepandailah mereke saling kenal mengenl haha


Allhamdulillah,
Dah selamat diijab kabul.


Haaa padan muke rizal,
Dulu masa i couple dengan incik lalan, dia tgk i ni jenis kuat bleter umpama malaikat maut,
Sekaramg, nieza tu pun spesis i,
Bersuara petir dan kuat mbebel hahahahahaaha.
Pandai kan i didik nieza πŸ˜†πŸ˜†


Apapun,
Semoga rumah tangga bahagia sampai syurga,

Kalau kau baca ni niza rizal,
Ingat,
Rumahtangga pun ada dugaan,
Tapi asalkan ada antara satu sama lain, tu dah cukup dah.

Niza,
Jadi isteri yang solehah,
Wpun spesis kuat bleter dan suara volume macam pontianak,
Kite kene tunjukkan yang kite ni penyayang, pontianak ni yang hilai kejut bangun solat, pontianak ni juga hisap darah malam2. Eh.? Malam2 ?
HAHAHAAH

Ok la nanti i melalut,
Tahniah niza rizal 😘

36 TAHUN DAH

Hai !
I da celebrte birthday incik lalan sabtu lepas, ajak dia makan besar, dan oder slice kek, slice je sbb kami bukan pengemar kek pun, as always kami buat syarat. Asalkan ada sweet2 tiup2 sambil wish2 happy birthday and i love you ❤️

Hadiah i pada incik lalan,
Tahun ni rare,
I kata "1hari ni just for birthday boy, ape abang nak semua ayang belikan"


Untungkan jadi suami i ?
Eh ofcz la kene layan dia baik,
Sebab birthday i bulan 10 tu haa nanti, ofcz lah i pun ada taktik i hahahaahah


Allhamdulillah semua berjalan lancar, kami sekeluarge happy,
Yang tak happy cume dak cenonet kaseh tu, die selseme pula.


Happy birthday abang. !
Ayang sayanggggg abanggg,
Ayang rase untunggg dapat jadi isteri abang,
Ayanglah wanita palinggghgg beruntungggg

#bodeksangat
#oktobergilirani
#hahaha

HAPPY BIRTHDAY SUAMI

video

Selamat hari jadi yang ke 36 jantung hatiku Ahmad Faizal Bin Sulaiman 😘

Terima kasih Allah,
Menjadikan dia 36 tahun yang dulu.

Menjadikan dia seorang lelaki,
Yang menyayangi dan menemani aku hingga tua, sampai syurga ❤️

_____________________________________

Actually i tak celebrate lagi birthday incik lalan, dia sibuk dengan kebun, tgk jcv la, pasang pagar la, dan i pula sibuk running bisnes nak siapkan oder, yela tiap hari oder masuk, malam lah untuk siapkan packaging, utk pos.


Masa incik lalan kat kebun,
I mesej dia :
"Happy birthday abang, maaf, sayang tak ada belikan hadiah lagi, sayang minta maaf sangat2, semoga panjang umur murh rezeki"

Ye i memang tak ade mase nak cari hadiah, actually everytime i nak keluar, incik lalan yg selalu bawa. I tak biasa drive sendiri. So i plan, pergi mana2 kedai, incik lalan pilih sendiri (dia agak cerewet, surprise2 tak kan berjaya) hahaha


Perkara paling sweet for me,
Then incik lalan reply mesej i dan kata :
"Terim kasih, tak pa sayang, yang penting kita berjaya dn bahagia, mmuahhh"

😱😱😱
Serius i tersentuh bila husband i ikhlas mention yg dia bahagia dengan i dan kami sama2 berjaya πŸ€—


Nak dengar husband cakap i love you tu da biasa, tapi ikhlas dia mention bahagia tu bagi i, hilang segala penat i jadi surirumah, bkejar goreng kerepek. Semuanya penat sangat bbaloi sebab insan kesayangan rasa semua tu.

Selamat hari jadi abang,
Kite celebrate esok ye,
I love you.


Isteri,
Fatin fashiekin anuar

HARI PERTAMA KE TASKA

Kaseh,
Kite sama2 kuat,
Kite sama2 memahami ye.


Mommy daddy cari rezeki,
Mommy nak berikan terbaik untuk anak mommy.


Next week mommy upah sebiji basikal. Mommy love you kaseh.

KASEH KE TASKA. CONFIRM.

Seminggu raya berlalu,
So another seminggu ni i cuti menggoreng,
Seminggu untuk kaseh,
I fokus pada dia..


Even i surirumah,
Bila buat kerja dari rumah,
Kaseh banyak bermain sendiri dan i tgk dari jauh.


Sebelum ni i pernah nak masukkn baby ke taska, but last minute i cancel, i kata pada suami, i boleh manage masa.. i boleh menggoreng sambil jaga anak.


Tapi, fuhh, tak senang beb,
Tambahan pula permintaan semakin naik dan menaik, i pula semakin rasa bersalah bila tgk kaseh main sendiri, nak tidurkan dia pun i tak sempat.


Rasa sangat laaaa bersalah 😭,
Dalam masa yg sama nak kembangkan bisnes, dalam masa yang sama nak manage anak.


So, husband cakap
"Kite kene letak kaseh kat taska, bukan sebab kita tak sayang, tapi kita nak dia bermain, kesian kaseh kat rumah tapi sayang sendiri tak boleh bermain dengan dia"

Ye. Serius tak sempat.

Ni seminggu i cuti menggoreng,
Barulah dapat fokus layan dia,
Mandi bersama, main bersama, makan bersama, cuddle bersama, kalau tak, memangggg tak sempat.

Bayangkan,
Celik mata i fokus kopek pisang,
Petang i nak menggoreng,
Kaseh ? Berkawan dgn channell mother goose club.
Kesian anak i..


Dan situasi jadi kelam kabut,
Bila i nak pi kursus,
Anak i ?? Nak tinggal mana πŸ˜“


Berat hati sebenarnya,
Kalau macam incik lalan,
Dia slumber je nak letak anak kat taska.


I pula adalah kategori emak2 yang sangat manjakan anak dan nak berkepit.

Yela, anak i pun i panggil "MANJAAAA" tau..
yela, i yg jenis workaholic ni dapat anak terus berhenti kerja untuk anak.. bayangkan tetiba nak hantar taska ?


I da pesan suruh incik lalan yg hantar kaseh ke taska untuk first week, kalau i hantar, i khuatir akan ada video viral seorang emak mnangis dipagar taska hahaha


Semoga i kuat hati,
Sebab i jenis cerewet orang jaga anak i, dulu maklong i jaga, susu anak lambat habis pun i pelik.. (jadi emak2 kena alert kan)..


I hantar pun isnin-khamis je,
Jumaat balik pagoh, lawat mama abah, Sabtu ahad with me and husband at home πŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘§


Dear kaseh,
Mommy work hrd for ur future,
Mommy promise, semua da boleh dimanage, dapat mesin, pekerja, awak akan kembali ke ketiak mommy. Mommy love you manje.


Mommy,
Fatin fashiekin binti anuar

ANAK JAWA

Daddy kata
"Oh anak kacuk jawa daddy yang comel" πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

RAYA KE4 2017

Lagi happy !
Pagi2 kejut anak2 dan bapak anak untuk terus ke pantai merdeka,
Mandi pagi kat sana. Haha.


Alisya dn akila dari malam mereka da sibuk nak ke pantaii je,
Rajin dieorang teman i kemas2 pakaian, i siap pesan mana yang boleh punggah dan tak boleh punggah. Wah, demi pantai, dieorang serius sangat memberi kerjasama . Kalau takkkk, alisya akila dan bapaknye, hmmm mana cabut, situ tinggal πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


Dari 9pagi-11pagi bagi mereka mandi puas2, kaseh dengan i je tak mandi pantai, i ofcz la sebab malas nak blekit-lekit, dan kaseh pula ikut perangai i iaitu tak suka pijak pasir. Ceh. Habisla, dapat anak geli itu ini. Leceh la nak menjaga πŸ˜’


Dekat tengahari stop sat sebab mak ayah ajak beraya,
Rumah fav ialah rumah maksu !!!
Adk beradik ayah selain paklong, i suka maksu dn paksu, i rasa suka sangat bborak dengan mereka, kawasan rumah pun nyaman, paling best dapat bborak mesre, oh mayb juga attitude maksu sama dengan tok yang, sentiasa senyum dn lemah lembut. Bila peluk maksu macam ada bau tokyang (rindu tokyang)


Dan setelah berhari hari dengan laksa, akhirnya kat rumah maksu, jumpa ulam ulaman, masakan kampung. Ya Allah nikmat sangat ya amat ! Makan pula kat tepi bendang, angin sepoi2 lembut, haih ! Mmg suka gila laaa rumah maksu !


Lepas beraya,
Kami nak menghantar kak dn adik,
Kami tanya "apa best makanan kat kuala nerang".. tetiba kak dan adik jawab "KFC!!" Hahahaah. Siap doa "Ya Allah Ya Tuhanku, minta2 abah bawa makan KFC" πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚bijak betul menggode.


Sebelum hantar, kebetulan tok tak ada.. kakak adik kata "jom la kite balik melaka".. berie dieorang minta i ajar buat kek pula, nk ada strawberyla hehe , dan kmudian masing2 suggestkan tempat utk kami bawa holiday cuti sekolah nanti. Ok la, bulan 12 ni i dgn incik lalan akan bawa dieorg bcuti πŸ˜‡


Kalau la kedah dekat,
Tiap minggu ibu abah lawat,
Tapi ibuabah jauh, walaupun kite jumpe sekejap, ibuabah happy tgk kakk adik gembira πŸ˜‡jumpa lg next school holiday ye, ni ibu cari duit banyak2, nanti kite bseronok hjg tahun ni 😘😘


Perkara paling best bila mereka da besar ni, boleh share macam2 cerita, si adik da tahu da nak mengadu macam2, siap bisik2. Kakak pula pn da lebih kepoh bcerita hal asrama, keputusan exam. Apapun masing2 da memilih reward kecmrlgan masing2 πŸ˜†


Beria mereke nak legoland,
Boleh sangat.
Tapi panas berdenting ting.
Tak pa, i survey dl theme park yg best πŸ˜‡

RAYA KE3 2017

Raya ke3 dan seterusnya aktiviti best ! Melayan kakak dan adik hehe
Kami p rumah terbuka kawan incik lalan.

Bila sebut kawan incik lalan, lagi2 achong, i jadi malu hahahahah dulu mase nak couple dengan incik lalan, i msej achong cakap i suke kawan dia πŸ˜†πŸ˜†gile betul la i ni, i tnye pada incik lalan juga, i tanya "achong ade cerite tak yang ayang mesej dia" incik lalan kata ada, πŸ˜†πŸ˜†andai dapat diundurkan masa, i tak buat semua tu hahahahaah. Yela, i sayanggg incik lalan kott πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


Settle open house,
Incik lalan dgn kawan sekolah pi sekolah lama iaitu singkir.
Gembira betul dieorg dpt dtg balik sekolah lama, i sendiri pun even tak pernah datang sekolah ni tapi segala detail cerita i tahu, yela penat telinga incik lalan asyik cerita nakalnya dia dsekolah.

Lepas pi sekolah incik lalan,
Kami pi pula tanjung dawai,
Lepak2 santai sambil bgambar.
Bergambar wajib okeh hahaha
Anak2 i alisya dn akila pn tahu sangat daa mommy dieorg ni mmg suka bgambar πŸ˜†

Bukan alisya dn akila je,
Semua oranggg la mmg tahu i ni kaki selfie πŸ˜†dari kecik memng suka bgambar, sekarang ilmu i turunkan utk kaseh 😁😁

RAYA KE2 2017

Raya ke2 paling seronok !
Dapat jumpa alisya dan akila 😘
Rindu wei ! Lama tak jumpa !


Cam biasa,
Ambil je mereka kat kuala nerang,
Masuk je kereta incik lalan,
Masing2 sangat lah gembira dan manja 😘

Incik lalan kan ayah idola,
Anak2 memang sayang dia,
Tak pernah langsung marah,
Tak pernah langsung tinggikan suara,
Sebagai isteri, i rasa beruntung dapat suami macam incik lalan.


1st kami pi rumah tok misah,
Projek tiap BBQ tradisi tahunn,
Sampai je terus makan πŸ˜†
Masani la dapat beramah mesra dengan sanak saudara.

Selamani berhubung dengan mereka dalam whatsapp je, kalini dapat bborak panjang πŸ˜‡

RAYA 2017

Raya tahun ni masih ber3,
Tema tahun ni ikut family mertua iaitu btema mint green.


Tahun ni tahun pertama beraya sebagai surirumah yg bkerjaya,
I ingatkan ramai yg pertikaikan kenapa i sanggup berhenti kerja jd surirumah.


Tapi, ramai setuju dengan pilihan i,
Bila i memilih suami dan anak,
Bila i memilih untuk bniaga dri rumah,
Ramai yang bagi feedback positive.
Allhamdulillah πŸ˜‡


Raya pertama,
Bangun je mak mertua i da siapkan kertupat rya dn rendang daging,
Bila family pergi sembahyang raya,
I mengemas rumah mak,
Menyapu luar dan dalam.


Ramai tetamu rumah mak mertua i,
Ni la masa terbaik i berkenalan dengan sanak saudara yang jauh.

Semua berjalan lancar,
Petang pula keluar beraya rumah sanak saudara belah ayah dan mak.


Seronok sangat !!!
πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡