FOLLOWER

NUFFNANG ADS

HAPPY BIRTHDAY KASEH (SURAT UNTUK ANAKANDA)

Kehadapan anakanda mommy kaseh aneeqa farzana binti ahmad faizal,


Selamat hari lahir yang pertama,
Terima kasih kerana kaseh adalah seorang anak yang sangat-sangat baik, mudah diurus, sentiasa menghiburkan mommy dan daddy, sentiasa semakin bijak pandai.


Untuk kaseh, mommy dan daddy sanggup ubah hidup kami 100%,
Daddy suruh mommy berhenti kerja supaya kaseh 24jam disamping daddy, mommy pula wpun seorang yang pentingkan kerjaya, tapi untuk kaseh, mommy pilih anakanda melebihi segalanya.


Sekarang anakanda dah setahun,
Gigi dah 5batang, kaseh suka gigit mommy dengan daddy, baru2 ni kaseh gigit mommy masa mommy tgh memngku tidurkan kaseh, lebam biru lengan mommy. Daddy kata mommy tak reti nak tarik masa kaseh gigit sebabtu bengkak, TAPI 2 hari lepastu, kaseh gigit bahu daddy pula, lagi teruk sampai merah melecet kulit tcarik dengan gigi kaseh 😂


Kaseh kuat ketawa melekek, lagi2 bila daddy balik dari kerja. Nampak je pintu rumah terbuka dan daddy balik, kaseh senyum lebar, ketawa melekek dan terus gedik minta daddy dukong. Kalau mommy buat lawak kaseh cuma sengih tapi kalau daddy buat lawak, kaseh gelak kuat sampai tersedu sedan 😇


Kaseh pandai berdiri / duduk / dan hampir menapak, mommy excited belikan kaseh kasut je melalui online tapi kadang2 mommy sedih, kaseh cepat membesar, mommy suka tiap kali kaseh merengek pada mommy minta dukong dn peluk.


Kaseh pandai tadah tangan berdoa, kalau mommy tak baca doa kaseh akan marah sambil bunyi "heh !" Sukanya mommy dengan daddy tgk awak punya respon, kekal berdoa sampai besar ye kaseh, doakan mommy dengan daddy 😇


Kaseh pandai sebut "daddy",
Kaseh still tak sebut mommy
Asyik2 daddy je, mommy tak cemburu pun, mommy bahagia tgk kaseh rapat dengan daddy, sejuk perut mommy mengandungkan kaseh, bahagia sangat.


Kaseh dah mula memanjat dan "tolong" mommy kemas rumah, hari2 mommy tidur 3pagi sebab settlekan tempahan kerepek, then pagi2 buta mommy kemas rumah, sental toilet, tapi kaseh bangun je, habis rumah bersepah dengan mainan lah, makanan lah, botol susu, bila kat bilik, bila mommy kemas katil, kaseh akan baling bantal yang mommy susun ke bawah, tapi mommy tak marah pun, mommy sayang kaseh, kaseh suka tgk mommy vacuum rumah, bila kaseh pegang vacuum, kaseh ikut cara mommy, grak2 kan vacuum tu 😂 (daddy ada video tu)


Banyak perkara manis tentang kaseh,
Gambar kaseh pun beribu ada dalam simpanan mommy daddy.


Selamat setahun nak,
Mommy catit ni untuk bacaan kaseh pada masa hadapan, mommy daddy sayangg kaseh, semoga jadi anak solehah ye anakanda.



Selagi mommy daddy bernyawa,
Kami akan sedaya upaya lindung anakanda 😇

MY CHINESE NEW YEAR

Adik ipar datang,
Bawa wahida datang pagoh,
Incik lalan saya bagi gi kebun,


Bawa wahida dn family makan seafood puas2, pergi kerja kahwin, pergi hantar kerepek, pergi tgk sepupu tunang, Penuh betull schedule skg tiap kali cuti, mana boleh havefunn, nikmati puas2 😇


**daddy belikan kaseh cat,
Sebab kaseh suka cat,
Lagisatu cat tu rare, thats y daddy suke. Tq daddy.

HADIAH BIRTHDAY KASEH DARI DADDY

Balik je rumah,
Daddy bawa beg sspn,
Daddy kata untuk baby..
"Hadiah birthday"


Daddy da buka akaun,
Masukkan topup sekali dalam akaun,
Daddy kata "sambung belajar nanti tak payah pakai ptptn, TAPI dah kerja bayar balik duit daddy"


😂😂😂

Mommy ?
Daddy daftarkan insuren baru,
Yang lama dah stop.
Tq daddy 😘😘

KASEH ANEEQA FARZANA

Da setahun,
Panjat sana sini,
Tarik sana sini,
Baling sana sini,


Nasib baik laa mommy sayang manje tauuuuu 😘😘😘😘 sayanggg sangat sangat 😍😍😍🤗🤗

DAPAT IPHONE BARU

Incik lalan balik kerja,
Dia suruh ambil kan towel,
Bawah towel ade iphone huuhu

Lalu i menjerit dan melompat girang,
Seronok sangat, patut la duk tanya2 saya suka hp apa, saya jawab samsung, sbb iphone ni mahal so malas sebut,


dan inform saya tak nak oppo or huwawei ke ape entah tu, sebab nama aneh, walau orang kata gambar cantik ke but please,,, i x suka, nama mgambarkan mcm hp china huhu.. I rela pakai nokia 😂


Actually hp ni hadiah atas prestasi 5bulan pertama jualan kerepek yang baik, mmandangkan saya buat jualan online so incik lalan bg iphone bg mmudahkan saya buat kerja (even sekarang pn mmg iphone),


What ever is it,
Terharu dengan effort incik lalan bt sweet2 surprise hotel, sorokkan hp bawah towel, macam drama pula haha.


Saya kata :
"Bazir la"

Incik lalan kata :
Buktikan peningkatan sale yang lagi baik dengan hp baru ni,


Saya :
Baik bussiness partner 😎



**eh bussiness partner awat pulak,
Lalanfood company i 100% ,, helloooo** hahahah

CARI BARANG NAK RAYA

Shopping menjelang raya,
Ye ye raye lame lagi,
Tapi alang-alang dah ke kl,
Wajib singgah ikea.

Saya suka ke ikea sebab design simple, cash and carry,
Balik pasang sendiri,
Puas hati.


Lagisatu,
Maybe saya bukan jenis suka something yang berkerawang, berbungga dan berukir,
So ikea sgt menepati citrasa.


Misi skg nak organizekan stor,
Tiap minggu (selang 2minggu kkdg
Adik ipar wahida/dikmat akan tidur rumah kami, so bila ada kekurangan paa rumah, saya sangat lah tak sedap hati.


So saya arahkan,
Buanggg segala tak perlu dan bakar,
Semoga iols berjaga mengulang arahan sebanyak 88kali ditelinga incik lalan huhuhu.


Actually nak set up tempat simpan kerepek juga, penuh kat ruang tamu, peninggg saya tgk,

K lah nk sleep, mengantuk mata dah ni, bye

KASEH SETAHUN

Kan ada cerita kan incik lalan ajak kami ke cherating tapi saya menolak, yela, bukan dekat, kami ada preoder kerepek banyak lagi utk next week,


Tapi sempena birthday anak,
We plan lari sekejap utk layan dia,
Saya bagi cadangan, stay di kl,
Incik lalan bagi i booking hotel,
Saya pilih shangrila hotel (ofcz i pilih 5bintang, kata birthday anak hahah),
Incik lalan bagi kad and i settlekan,
Tapi yang tak sangka, masa checkin semalam, lama incik lalan kat kaunter tu, rupanya dia upgrade bilik lagii besar, lagiii best dan ada kejutan (maceh ayang anje) HAHAHAHA **pang !


Then, dripada bazir perjalann jauh ke cherating tu, better tukar bajet kepada shopping, (trick ni bijak sebab tak kacau la elaun tahunan yg incik lalan bagi sebelum ni, boleh i perap sampai masak hahaha),


Ok, bukan ler saya kikis suami iols,
Saya shopping baju baby secara pulun, lagi2 bila tnjuk incik lalan apa saya beli, incik lalan kata "tambah la lagi, ambil baju tidur lebih sikit sbb perut baby da gemuk".. I'm like "wah,betul niiiii".. Hahhaha.. Actually incik lalan part anak memang agak jaga, lagi2 penampilan anak, dan saya sebagai mak bila suami kata "cantiknya anak daddy" lgi laa saya bsemangat lawakan anak. So i balas "tengok lah maknye sape" 😂


So semalam saya claim konon birthday baby punya hadiah, baby dapat macam2, saya pun dapat macam2 sebab saya lahirkan anak kan? Penat tau push hehe. Mula2 i jual mahal, lepastu dia kata "baik beli, nanti penuh transaction beli barangan online jee"., then saya macam terdiam kaku 5saat sebab nak fikir camna nak respon buat muka kantoi haha. Aduh, biasanya dia tak cek 😂


Sebagai isteri, suami pelawa shopping brang anak bini so saya cari la baju suami juga, kan penampilan suami mcerminkan isteri, macammana elok moleknya kaseh, molek juga lah bapaknya (sekarang dia dah 60kg, dia marah saya paksa dia makan hari hari) hehehe


Dan harini,
Cari barang rumah di ikea,
Saya dah senaraikan dah.
Kata rumahku syurgaku kannnnnnn



Allhamdulillah.

Saya kata kat suami
"Daddy pemurahnye dengan mommy, daddy nak kahwin lain ke?"


**dia gelak terbahak bahak**


Daddy kata :
"Tiap hri ayang tidur 3-5pagi siapkan kerepek cari duit banyak, buat abang rasa bangga, ni hdiah dari abang, dah hri2 ayang penat, 2hari ni abang nak ayang gembira sikit"


-lebih kurang macamtu lah ayat gaya sopan, nak tulis gaya tak sopan kang uols terkejut hahaha


Contoh ayat kurang sopan :
"Jangan lupe bayar duit pisang abang" bagi saya tu ayat sangat tak sopan ciss berani minta huang dengan bini, hahahah


Ok lah nak sambung sleep,
Byee

ME'NATE STEAK HUB

tahu pasal menate ni since viral kes azwan ali tny kat twitter mana steak paling mahal kat malaysia, dan ada viral DS najib makan kat sini konon tsebar bill nilai steak tu bribu ringgit.


So i pun minta kesini 😆
Tak menghampakan,
Cuma rasa sama je macam melantak steak house, sama branch ke ea ?

JOM TAMBAH ANAK

Saya :
Yang, 2017 nak masuk slot tambah anak tak ?


Incik lalan :
Silih ganti, tahun ni biak duit, tahun depan biak anak

😂😂😂

Mentang2 doktor vet, suke hati nak biak biak kan kite 😂😂😂😂

_______________________________________

elaun tahunan isteri dah segedebuk masuk dalam akaun macam jatuh dari langit, tak sia2 jadi surirumah. Tak sia2 kahwin dengan ahmad faizal sulaiman 😂😂 Plan ? Jom ikea 😘 i kan isteri yang baik, utamakan rumahtangga gituhhh 😝 nak cantik2 kan rumah untuk anak dan suami tsayang 😆😆


incik lalan bagi cuti weekend ni je sebab next week ni 55kg kerepek dah masuk tempahan, belum campur kak nana lagi ni... Nak kerepek whatsapp 0196529329 tau. TAPI ni oder untuk selepas 28hb tau, minggu depan punya oder dah full. Tq custmer ! Doakan i murah rezeki ye. 😘


Ok lah nk get ready balik pagoh untuk edar buahtangan utk org masjid sempene birthday our lil princess, bye 😍

*da nak habis januari,
Bile la nak angkut barang pindah ke kedai 😲 busyyy sangat 😩

KURANG TIDUR TAPI HAPPY

Habit incik lalan,
Balik kerja ke, balik dri kebun ke,
Dia akan masuk secara senyap2 macam pencuri dan tetibe je muncul masa saya dengan kaseh tengah main-main..


Dulu saya bebel la juga,
Yela buat kejutan masa i tengah goreng kopok lekor, kalau saya terkejut, tak ke terbalik kuali 😒

Lama-lama saya dah tak heran dah,
Dia kata "saja nak tengk gelagat anak beranak"., kalau incik lalan skodeng masa i tengah ajar baby berbangga lah juga, pernah tu tengah saya main dengan baby sambil kepala tlentok-lentok sebab mengantuk, incik lalan rakam, kuangasam tol hahahah.


Ye saya kurang tidur.
Nak siapkan 130kilo kerepek ni,
Mula2 84kg, tapi custmer pujuk minta tambah, i kan baik hati,hhehe.

Kepada sesiapa nak oder kerepek,
Selepas 20hb ye. Hakak utamakan yang berbangsa cina dulu sbab dieorg nak raya, hrap memahami 🤗

PERSIAPAN BIRTHDAY KASEH

Sedang buat persiapan birthday kaseh, eh jgn salah anggap kata buat parti tau. Kami cuma bagi buahtangan pada orang masjid. 1st mama suruh buat kenduri kat rumah tapi mcm poyo pula kan harijadi anak siap buat kenduri kendara 😂


Saya dah plan lama dah,
Incik lalan pun okey je,
Saya settlekn persiapan dan dia akan agih pada orang masjid.


Tema ofcz lah pink,
Untuk sambutan birthday kaseh,
Mula2 daddy ajak pi cherating,
Tapi korang tahu la, saya bukan jnis suka berjalan pun. So kami tukar arah kami, nak tahu ? Follow my ig utk this weekend 😁😁😁