FOLLOWER

NUFFNANG ADS

HADIAH UNTUK SAHABAT



Walau dimana berada,
Jaga diri - kuatkan hati

Lady faizal,
Fatinfashiekin


SCHOOL HOLIDAY


Throwback apa yg blaku minggu lepas,
Sangat happening !

Saya bawa bsama my siblings,
So boleh lah mereka havefun dengan alisya dan akila sambil mndi manda, boleh lah iols bercinta dengan incik lalan. Haha.


Apapun, sangt seronok,
Seronok sehinggakan my siblings (awal),
Menangis bila incik lalan nk htr alisya dgn akila balik kedah. Sayu hati sangat dia. Saya sendiri terkejut.


See u next school holiday princess,
Kite ajak abah gi jalan2 lagi ye! 
:)


Lady faizal,
Fatinfashiekin



.

HAPPY NEW YEAR 2015


No one can go back in time to change what has happened. So work on your present to make yourself a wonderful future. 

Happy New Year !!!!


Lady faizal,
Fatinfashiekin



MASIH ADA


Bila call incik lalan,
Saya akan mula kan dengan :
"Hai sayang @ hai anje @ hai baby @ hai darling"
Saya tak pernah bosan,
Bertahun-tahun call saya makesure benda ni tak kan tluput.
Masa alisya dn akila kat sini pun diaorg dah ajuk ayat "hai sayang" haha



Bile akhiri pbualan,
Saya akan kata :
"I love you"
Ianya WAJIB!!!


Sebab saya sngat menghargai setiap detik bersama tersayang, saya tak nak menyesal :)


*takziah pada krew dan penumpang Air Asia QZ8501*


Lady faizal,
Fatinfashiekin


PENGALAMAN KE RUMAH BAKAL MERTUA


‎24/25/26 DISEMBER 2014


12malam saya dan incik lalan mulakan perjalanan ke kedah, permulaan perjalanan memang bersemangat waja, almaklumlah, tak pernah ke kedah lagi. Hehe.


Tapi baru 10minit perjalanan saya dah boring, yela, tengah malam. Apa yang ada. Ye tak? Kalau siang, dapat lah tgk keindahan alam, bukit bukau, gunung ganang. Ni tak. Gelap gelita. Niat dihati juga nak berjaga sepanjang perjalanan, x mau tidur. Tapi incik lalan bebel ja, katanya "tidur, esok awak mengantuk nanti..tidur.." selagi saya tak tidur, selagi tu dia ulang "tidur-tidur-tidur" keadaan tidur memang tak selesa, sbb incik lalan pasang lagu dandut sambil dia nyanyi2 sebab nk hilangkan mengantuk. Saya pula malas nak tegur sebab memahami dia nk hiburkan hati dan celikkan mata.


7.30 pagi kami sampai, kami singgah kawasan rehat, kemudian incik lalan ajak breakfast special makanan kedah katanya. Masa ni saya makan x lalu dah, cuma habis sepinggan je. Haha. Nervouse! Dah nak sampai rumah bakal mertua hoi, gila tak nervouse, pertama kali okeh.


8.30 pagi akhirnya! Saya tiba di rumah incik lalan, sampai je terus salam mk incik lalan, sambil keluar2kan barang. Part ni saya terpingga-pingga. Tetiba ada sebuah kereta kenari masuk, oo rupanya mak cik incik lalan. Dia hantar barang, saya kenalkan diri saya, dan dia ajak ke rumah dia. Saya pun tak malu lah, saya ikut ja, hehe. Uols pk saya pemalu? Memang tak lah kan. Haha. Seronok bborak dngan mak cik! Sbb sangat-sangat ramah dan lembut orang nya. Lepas kenal mak cik, kenal dengan mak long, kenal dengan sepupu incik lalan, Allhamdulillah, mereka sgt2 baik. So saya pun dah ada geng :)


Then kami balik semula ke rumah incik lalan, incik lalan dah lorat dah, duk mesej ja "anje okey tak? anje macammana? anje selesa tak?" lorat kan? Haha. Yela kami mana boleh borak rapat2, orang rewang dh datang, kena lah behubung guna hp, sweet gitu. Siap dia mesej "anje nk ridsect tak?" resah betul dia takut saya tk selesa. Saya yang okey, dia yang resah.


Saya mandi2, tukar baju blause dan join orang dapur. Ha masa ni otak saya duk pikir. Apa aku nak buattttt. Pi kt sinki, dah ada orang basuh semua benda. Nk tlg goreng ikan ke, kupas bawang ke, smua dah ada orang take over. Last2, yang saya buat. Memandangkan ada 2 jag air panas atas meja, 1 saya bagi orang llki yang rewang kat luar pasang kanopi. 1 lagi saya bagi kat sekumpulan orang rewang perempuan yang tgh duk bercerita. Apa lagi, saya pun duk join sama lah dalam kumpulan orang kampung tu. Ah x peduli sama malu ke. Bukan buat salah pun, asalkan kita berbahasa dengan baikkan. Dn best, org kampung ramah, even dh berumur, so saya ada lagi geng baru! :) 


Pastu tetiba ita ajk pi jemput nadzirah dn shopping barang. Incik lalan pula ajk saya join ambil kakak dgn adik. Buntu nk pk nk ikut yang mana, at last saya bagi jawapan "nk ikut ita dan dikmat, tk manis lah asyik ikut abang ja, apa orang kg kata nnti" see, baik x aku? Haha. Best, kami makan2 bawal goreng, tk pernah saya makan sebelum ni style masakan tu. Apapun, sgt bterima kasih pd adik2 incik lalan. Saya sgt selesa. Pdahal bru je kenal (slma ni dlm phone ja).


Ok aktiviti malam nya macam biasalah,
Rewang2 kecil, masa ni berkenalan pula dengan mak su + pak su, mak teh + pak teh, mak lang + pak lang, dan macam2 lagi, saya siap kata "sekarang ni ekin dalam tempoh training nak ingat nama2 gelaran, sbb ramai, masih konfius. Hehe".. mereka sangattt baik juga, ramah tamah dan manis segak.


12malam baru tidur, 5 pagi saya dah celik. Dengar mak incik lalan dh busy kat dapur. Masa ni saya blur, yela semua orang lain x bangun lagi, so saya ambil keputusan, bangunn ke dapur tanya mak incik lalan ada bnda nk dbantu x, lpastu ambil wudhu', dan solat tahajjud sambil tunggu waktu solat subuh. ‎ Settle je subuh, saya terus ke dapur, lepastu capai sapu, sapu beranda luar dn dalam rumah incik lalan. Saya rela ada kerja sampai berpeluh pun tak‎ pa. Saya lagi tak selesa termenung je tk buat apa.


Dan kemudian,
Orang rewang dah datang,
Saya pun bersiap, so ikut flow majlis, tugas saya adalah pengapit pengantin perempuan. Dan saya turut sama membantu handle rombgan dari pengantin lelaki. Part sambut tetamu, serah pada saya, sebab saya suka tugas tu! Almklumlah, iols kn becok. Hehe.


Masa majlis berjalan, saya rasa diri sangat populer, semua tanya saya "majlis bila?" "tunang abang faizal ka ni" ramai kot yang tanyaaaa, bila saya kedapur ke, dengar orang bisik "ni lah orangnya" almaklumlah pasangan iols kan duda, so ofcz lah iols menjadi tumpuan, anak gadis manis sapa yg menjadi pilihan hati ahmad faizal kn. Haha. tapi tak pa, iols memang dah sedia untuk menjawab segala pertanyaan dn memperkenalkn diri. 


Majlis berjalan lancar. Allhamdulillah.
Malam sebelum balik johor, saya tanya incik lalan,
"Ada orang tegur ke atau kata apa2 tak ttg hbgan kite?".. incik lalan balas, "ada, dieorang kata 'amboi, pandai hang pilih ye faizal'".. dengar je, saya terus sengih lebar2 lah. Haha. Saya tanya lagi "saya okey tak sepanjang kat rumah awak? Saya jaga nama baik awak kn?" incik lalan senyum dan kata "yela, okey, awak kan bagus"..


Ok. Tu je pengalaman saya yang buat pertama kalinya!! Saya sangt happy. Tak tahu apa pandgan orang lain pada saya, yang pasti, saya jadi diri saya yang sebenar nya tapi masih mjaga adab dalam perwatakkan, dn sedaya upaya menjaga nama baik incik lalan sebagai pasangan,


Terima kasih pada semua yang layan saya dengan baik. Rasa bahagia yang tk dapat diungkapkan, bila orang senyum dn peluk dan terima kita sedanya. Allah sahja mampu membalas manisnya mereka :)


Lady Faizal,
FatinFashiekin


SAYA SEORANG IBU TIRI



‎"I am their step mother, i do SAME things for them that their natural mother does, simply because i love them, and that comes naturally." -fatinfashiekin


‎:)

Lady faizal,
Fatinfashiekin


I LOVE MY FAMILY IN LAW


Saya sangat sayangkan incik lalan,
Dan semestinya lah saya sangat sayangkan keluarganya juga.


Terima kasih untuk layanan yang sangat baik,
Terima kasih untuk penerimaan,
Terima kasih untuk perhatian,
Terima kasih untuk kasih sayang.


*detail what happen dan perasaan pertama kali tidur dirumah bakal mertua, akan diceritakan di next entry okeh*


Lady faizal,
Fatinfashiekin


GADIS SAYUR



Tempahan untuk wedding,
Mungkin mereka nak buat pajeri terung,
Ek?


Lady faizal,
FatinFashiekin

PEREMPUAN UNTUK LELAKI



Tengahari tadi kak lai kata :
"Akak masa en fauzan baru buka farmasi, 8bulan tak tutup kedai tau, hari2 buka, tak ada cuti. Kerja sorang."


Bila kklai kata macamtu,
Terus terfikirkan incik lalan,


Petang tadi incik lalan hantar mms,
Gambar tangan melepuh,
Haih lah jantung hati,
Jaga lah diri.



" a strong women ‎will be a part of his struggle, 
Survive it, and succeed together and BUILD AN EMPIRE! "


Lady faizal,
FatinFashiekin




BERJUMPA BAKAL MERTUA?

 
‎Minggu depan ni gi rumah bakal mertua,
Gila nervouse aku hoi! 
Agaknya apa lahhh bakal terjadi..

Kalau incik lalan dtg rumah saya,
Dia dah biase, 
Lagisatu, my parent muda lagi,
So mudah antara incik lalan dn my parent nk ngam. 
Saya sendiri pun selalu mmbahan incik lalan,
Kkdg saya kena kan, sy terus trg je
"Bah, lan kan sebenarnya nervouse nak jumpa abah mama. Dia kata dia takut. Dlm telefon dia asyk cakap takut-takut-takut.Hahaha"


Dan perkenalan saya dn incik lalan,
Second time kami berjumpa,
Saya dh kenalkn incik lalan dgn my parent.
Masa tu ingt lagi,
Lunch ssama.


My parent muda lagi,
Beza dgn parent incik lalan,
Yela, incik lalan pn dh 34 tahun dh.


Sekarang ni,
Incik lalan selalu takutkan saya,
Katanya "haaaa, mak tak macam mama ye..
Mak awak ni ustazahhh, jaga yeeeeeee,
Mama rock, mak tak yeeee"


Seram sejuk saya dbuatnya (-_-)
Saya ni jenis rock,
Kepoh pula tu mulut.

Macammna lah gayanya nk berubah mgu depan jadi gadis sopan santun,
Incik lalan kata
"Awak jgn lorat ye, bawa mosquito repellnt sekali, stokin utk tdr pn sama. awak tu nti nyamuk lah. Itu lah. Ini lah." -Kurang asam je, saya ni, xda lah mengada sampai geli pd nyamuk kot. Hello, saya kaki kubang okeh masa sekolah rendah dulu! 


Sebelum ni pernh jmp parent incik lalan,
Cme klini tidur sana kn.
Seram betul lah.


Wahai fatin fashiekin,
Semoga berjaya! Haha


Lady faizal,
Fatinfashiekin



KERJA ATAU SURIRUMAH


Bulan ni adalah bulan terakhir kak sue bkerja,
Next month dia akan berhenti,
Ikut suami di KL,
Setahun dh mereka PJJ,
So akhirnya, terpaksa memilih disisi suami,
Berbanding kerja.


Macam saya? 
Adakah saya juga akan mengikuti suami sperti kak sue dan memilih surirumah sebagai kerjaya? 


Jawapan saya,
TIDAK


Saya anak sulung, Saya berdikari dari segi kehendak dan keperluan dari dulu sampai sekarang. Susah untuk saya meminta pada parents atau pasangan melainkan sesuatu pkara yang simple / terlalu perlu dibantu. (mminta memang ada meminta, tipu xda, tapi mminta ssuatu yang tk mberi bebanan pada orang)


So thats y even dah kahwin, saya kena bekerja dan ada income sendiri. Dalam diri saya, saya dah tanam dalam2 sikap "jangan susahkan orang, orang lain ada masalah mereka sendiri"


My abah dan incik lalan pun suruh saya kerja, kalau tak kerja pun create income sendri, contohnya mlalui investment ke atas tanah yg tgh dilaksanakan ni, so banyak ke, sikit ke, at least jangan sampai kosong dan meminta. Kocek still ada isi.



Dan lagisatu,
Yang saya takutkan,
If anything happen,
If something happen,
Apa tinggal pada saya? 


Kalau ada kerjaya,
At least tempat bergantung tu ada.


Dan my mom sendiri ada kerjaya sendiri,
Tk depends 100% pada abah,
Saya dibesarkan dengan persekitaran ada income. So thats y saya takut memegang gelaran surirumah.



TAPI,
Andai suatu hari nnti kalian terbaca saya update blog bertajuk "AKU SURIRUMAH" ketahuilah, bahawasanya masa tu saya dah kaya, so akan jadi surirumah untuk nikmati kekayaan *pang! Berangan lagi* hahaha


Nantikan ea,
Akan adakah update bertajuk "AKU SURIRUMAH" suatu hari nnti? Jeng Jeng Jeng. Amin. InsyaAllah. Kaya budi bahasa pada org sekeliling tak lupa asal usul. Kaya harta sentiasa bantu mereka yang memerlukan terutama keluarga. Kaya Pahala untuk dibawa bekal hingga ke Syurga kelak. Amin. InsyaAllah.



Lady faizal,
Fatinfashiekin



JOUHOR KE JOHOR

 
Harini saya masuk kerja tengahari,
Pagi tu terus ke bukit gambir.
Nak cari bunga telur yg x settle2 lagi.


Pergi kedai nya,
Belum buka pula,
Ke kedai lain,
Hodoh pulaaa.


Sementara tunggu kedai buka pkl 10pgi,
Saya breakfast dulu,
Rutin harian, incik lalan akan call sblm g keja,
Harini dia tahu saya kat bukit gambir,
Terus katanya "lagi 4km kite sampai. Bgkuskn breakfast, blh? "


Wah, sebelum ni kalau dtg farm area johor,
Kalau saya tanya "awak kat farm mana harini"
Dia akan jawab "kat jauhor" tk nak ngaku dtg farm johor. Loyar buruk kata jauhor. 


Ni nak breakfast,
Baru ngaku, 
Ttibe muncul seorg makhluk duduk sblh kite.
Eh-- 


Gambar mmg saya blurkan,
Since busy dgn sudut kanan,
Incik lalan dah tak terjaga dah.
‎Ni bru2 ni ada lg goodnewss sudut kanan,
Lagi busyyy laaaaa,
Saya tk blh nk tolong apa,
Tlg dengar dn bg idea boleh lah,
Part tenaga dan pemantauan mmg incik lalan,



Ha, jg‎n kata saya x tegur k,
Dh puas dah membebel,
Tapi xda lh teruk sgt saya bebel,
Sbb mmg nampak, dia xda masa.
Sabtu je dia free, tu pn saya dh booking sabtu utk diri saya. Haha


Rambut pun dia x sempt potong,
Kdg2 sy pesan pd dia
"B, jaga diri sket, nnti org kata sy ni tk thu jga tunang. Saya jugaaaa yg kena nnti b"


Dia bls "bia lh, ptt nya awk suka kita cmni,
Mksdnya kita setia. Xnk org len tpikat kat kita, nnti kalau kita smart2, handsome2, ada org ngurat baru tahuu, awak juga yg rugiii"


Ade je jwpn dia,
Dulu bukan main pendiam,
Sekarangggggggg, bukan main.
Hehe


Lady faizal,
Fatinfashiekin


KE NILAI


Semalam ke nilai,
Happy--

Tapi still x dapat bunga telur yg dicari T_T
Kenapa lah zaman sekarang bunga telur semua hodoh ea. Tak da langsung yang cantik,
Semua jenis kertas crepe ronyok.


Puas dari 1 kedai ke 1 kedai,
Sampai incik lalan pun mngeluh penat.
Karpet yang dicari dah dijumpai,
Besar gila, kononnya dari RM3100 dapat diskaun RM1500, yeeee jeeeeeee.


Jauh2 gi nilai,
Cari bunga telur pun tak jumpa,
Saya DIY lagi cantik rasanyaaaa
T_T


Haih, mana ‎nak cariii,
Menyesal gi nilai3,
Sekarang dah x macam dulu,
Tak banyak choices,
Semua macam barang lama,
Sangat kecewa, better ke ayer hitam.


Tapi,
Entah bilaaa saya nk ke ayer hitam pulakk,
(-_-")


Lady faizal,
Fatinfashiekin
 





ULSER MULUT (BAWAH LIDAH)


‎Ulser mulut (-_-)
Asyik-Asyik ulser mulut.

Sebulan 3kali kena.
Kalau sebulan sekalipun,
Kena terus 3-4 ulser.
Huhhhh.


Kadang-kadang saya merungut juga pada mama,
Mama balas
"Cucu jmiran" yg bmksud,
Pkara ni tak pelik,
Sbb since tok dulu pn slu kena mcm saya kena ni.


Kalini ulser bawah lidah ok,
Ditambah pula mensebalkan hati,
Klinik gigi yg saya pergi sebelum ni,
Perkhidmatan dia tak memuaskan lah.
Layanan okey memang tiptop lah,
Keadaan klinik pun 5star,
TAPI banyak custmer complain,
Pada mulanya saya tak percaya,
Bila terkena batang hidung sdri,
Tampalan 2 gg graham saya tercabut semula,
Saya turut bersetuju dengan apa yg custmer2 saya complain.


Haih, kesian klinik tu skg,
Tk ramai orang,
Saya sendiri pun serba salah nk rujuk semula atau pergi je ke klinik lain.


Berbalik semula pada ulser saya ni,
Saya dah puas pikir,
Nak kata kurang minum air kosong,
Saya dengan air kosong dah jd sahabat skrang.
Nak kata kurang vitamin C,
Hari2 pandang vitamin C
*tapi pandang je lah* hahaha ;p


Tak pa,
Hikmah ulser ni,
Boleh diet, tk boleh mengunyah kn? 
Ok betul juga tu! :)
*statement sedapkn hati*



Lady faizal,
Fatinfashiekin





DRAMA ZAHIRAH TV3

 
*akan menggnakan kata gnti nama "aku" kerana sedang excited* hahaha.


Aku jatuh cinte dengan cerita ZAHIRA! 
Aku sukaaaaaa gila cerita ni! 
Bagi aku, ia sangat menghiburkan!


Sebab apa? 
Ofcz lah sebab adi putra sangat macho,
Dalam drama ni dia sangat hot,
Dan ofcz lah sbb aku kan suka lelaki2 matang macam watak yang adiputra lakonkan ni, aku kn sentiasa berkenan pada lelaki matang, macam KJ pun aku suka. Ok lari topik hehe. masa tgk drama ni, aku asyik jerit gedik "handsomenyaaaaaaa"..


Bila aku tgk cerita ni,
Incik lalan call pun aku kata busy,
dia pun pelik sbb aku x pernah ignore panggiln dia,
Then aku kata "tgh tgk drama" lpastu dia kata "alaaa, nk borak nak borakkk" very the sengaja nak bagi lengah2 supaya drama habis. 


Dengar je incik lalan punya trick nak lengah2kan masa, aku terus dapat idea nak bagi dia bosan, aku balas dn explain ‎"Tgh tgk drama besttt,ok saya cerita kan ye, seorang laki duda anak 2 yang hot, macam kita ni, macam kitaaa... heroin pun comel, macam saya, macam sayaaa hahaha"‎ lepastu apa lagi bila incik lalan dengar aku merepek, terus dia kata "ok-ok-ok-ok bye" HAHA tahu pun mengalah..



Uols patut tengk drama ni,
Dn paling aku suke drama ni ringan,
Tk banyak konflik, heroin jenis funny, hero nampak garang tapi sebenarnya penyayang.


Aku berjaya hasut kawan2 farmasi utk menontonnya, sekarang aku nak hasut korang.
Boleh lah kita menonton bersama even dikawasan berbeza ;p


Ingat RABU dan KHAMIS 
(10malam-11malam)



Lady faizal,
Fatinfashiekin




HALAMAN RUMAH



Haritu menebang segala pokok2 dsekeliling rumah,
2hari lepas, telah menambak tanah, 25 lori dihalaman rumah. 

Tapi, still rasa tak cukup,
Sebab still nampak nipis.


Minggu depan,
Kite shopping kt nilai! 
:)


Lady faizal,
Fatinfashiekin


SELAMAT PENGANTIN BARU ABG FEROL!


Selamat pengantin baru cousin,
Semoga berbahagia hingga ke syurga,


Cantik sangat kak Annur,
Segak sangat abang ferol :)


Semoga cepat2 dapat baby ye,
May Allah will always bless ur relationship.
Amin


Lady faizal,
Fatinfashiekin



LEGASI MOHAMED BIN YUSOF



"Kami adalah cousin,
Kami takkan terpisah"
-ala2 iklan buddy. Haha



See,
Sepupu2 perempuan,
Saya lah paling tua,
Sebab saya cucu perempuan sulung,
Belah abah ni,


Kalau belah mama sayaaaa,
Anak tok pun dah 12 orangg,
So cucu jangan cerita laaaa.
Bertingkat-tingkat.


Lady faizal,
Fatinfashiekin



TUNANG SAYA


Ofcz lah kena bawa tunang tersayang dimjlis kahwin my cousin kan, 
Kenal2kan pada org2 kan,

Ofcz lah kena layan baik2,
Hidangkan makanan,
Segala makanan sedap kat meja pengantin,
Saya angkut ke meja incik lalan.


Tuangkan air,
Ambil kan nasi,
Cedokkan lauk
*ok ni tipu, incik lalan bt sdri haha*


‎Lady faizal,
Fatinfashiekin


AKU DAN DSLR



This sunday,
Saya akan menjadi officially photogrpher utk wedding my cousin *tangan kt pipi, mulut ternganga*


Berjasa juga DSLR canon 7D incik lalan pada saya. Dulu mase incik lalan nk beli, saya orang pertama bertegas "NO". Yela, harga kamera + lens sama dengan harga hantaran meminang okey! 


Tapi sekaranggg,


Dari pemerhatian,
Saya pula macam owner Dslr ni,
Incik lalan tak amik port dah. Hehe
*krik-krik*


Lady faizal,
Fatinfashiekin





MISI MENCARI AZAM 2015


2/12/14

Me : "azam dah tertunai belum? Dah nak habis 2014 ni! Sempat lagi nak tunaikan. Apa azam 2015?" 

Incik lalan : "nak -----------" dia bebel panjang gile, tapi azam incik lalan semuanya something yang booooringgggggggg


Incik lalan : "azam awak apa pula? "


Me : "nak jd bini yang baikk, anak yang baikkk, menantu yang baikkk, pekerja yang baikkk, kawan yang baikkk, kakak ipar yang baiikkk, wanita yang baikkk, semua baik lahhh! "


*tetiba muncung tudung saya ditarik sampai senget bengettt tudung*


Incik lalan : "tu bukan azam, tu dah jatuh wajibbbb! Dengan suami / mak bapak / mak mertua dh jadi wajib untuk kita buat baikkk, teruk betul lah azam dia ni, semangat ada, berkobar-kobar tapi kelautt"


Me : "eh suka hati la, azam kite bukan azam dia, ok lah tu dengan azam saya, malas lah nk pikir banyak2 azam yang susah2, stress lahhhh"


*tetiba tudung kena tarik lagi*

Incik lalan : "eee, stress-stress, bhenti dengan sifat cukup apa yang ada, kembangkan minda, thinkkk-think-think"


________________________________________

Bila sebut pasal azam,
Saya ni bersifat "Allhamdulillah"
Dah cukup apa yang ada,
Kalau ada rezki saya terima,
Kalau tk ada rezki saya redha. 
Saya memang jenis macamni.

Saya sedar azam saya azam zaman kuno,
Tapi entah lah, rasa happy,
Rasa hidup sentiasa riang ria tanpa pressure.
Haha


Saya dengan incik lalan,
Otak kami memang berbeza,
Saya berhaluan kiri,
Dia berhaluan kanan.
Lagi2 mengenai azam dimana sebenarnya ia turut memberi kesan pada our relationship.


Yela, contoh,
Azam 2014 untuk memajukan tanah di tu. Tanah ada, idea tu dari incik lalan. Tanpa idea dia, tanpa kesungguhan dia. 2014 tak ada apa yang jadi.


Even kami berbeza haluan pemikiran,
Saya tak membantah langsung tiap apa yg ada dalam benak fikiran dia. ‎Mengenai azam dan corak pemikiran saya, incik lalan selalu tak berkenan.
Tapi bagi saya, biarlah. Saya ada cara saya sendiri dalam azam yg saya rangka ;p

Azam saya menjurus kepada rohani,
Azam dia menjurus kepada jasmani,
So kami lengkapkan each other.
Kan? Hehe


Lady faizal,
Fatinfashiekin



BAJU KURUNG GREY


Done mencari baju for wedding ita,
Allhamdulillah,
Payah mncari wrna grey,
Yela, warna kalau dcari mana jumpa,
Kalau x dcari ade je depan mata.


Ofcz lah iols sedondon dgn incik lalan.
Mana blh dia lari tema,
Kena lh sehati sejiwa. Hehe
Cerewe gila dia part baju melayu.
Memilih jns kain, mhgalahkan saya yg pmpn ni.


Saiz baju iols 34! 
Sengaja cari saiz yg betul2 ngam dgn badan,
Supaya saya dpt tahu samaada saya mengemuk ataupun tidak ;p

Lady faizal,
Fatinfashiekin