FOLLOWER

NUFFNANG ADS

MISI MENCARI AZAM 2015


2/12/14

Me : "azam dah tertunai belum? Dah nak habis 2014 ni! Sempat lagi nak tunaikan. Apa azam 2015?" 

Incik lalan : "nak -----------" dia bebel panjang gile, tapi azam incik lalan semuanya something yang booooringgggggggg


Incik lalan : "azam awak apa pula? "


Me : "nak jd bini yang baikk, anak yang baikkk, menantu yang baikkk, pekerja yang baikkk, kawan yang baikkk, kakak ipar yang baiikkk, wanita yang baikkk, semua baik lahhh! "


*tetiba muncung tudung saya ditarik sampai senget bengettt tudung*


Incik lalan : "tu bukan azam, tu dah jatuh wajibbbb! Dengan suami / mak bapak / mak mertua dh jadi wajib untuk kita buat baikkk, teruk betul lah azam dia ni, semangat ada, berkobar-kobar tapi kelautt"


Me : "eh suka hati la, azam kite bukan azam dia, ok lah tu dengan azam saya, malas lah nk pikir banyak2 azam yang susah2, stress lahhhh"


*tetiba tudung kena tarik lagi*

Incik lalan : "eee, stress-stress, bhenti dengan sifat cukup apa yang ada, kembangkan minda, thinkkk-think-think"


________________________________________

Bila sebut pasal azam,
Saya ni bersifat "Allhamdulillah"
Dah cukup apa yang ada,
Kalau ada rezki saya terima,
Kalau tk ada rezki saya redha. 
Saya memang jenis macamni.

Saya sedar azam saya azam zaman kuno,
Tapi entah lah, rasa happy,
Rasa hidup sentiasa riang ria tanpa pressure.
Haha


Saya dengan incik lalan,
Otak kami memang berbeza,
Saya berhaluan kiri,
Dia berhaluan kanan.
Lagi2 mengenai azam dimana sebenarnya ia turut memberi kesan pada our relationship.


Yela, contoh,
Azam 2014 untuk memajukan tanah di tu. Tanah ada, idea tu dari incik lalan. Tanpa idea dia, tanpa kesungguhan dia. 2014 tak ada apa yang jadi.


Even kami berbeza haluan pemikiran,
Saya tak membantah langsung tiap apa yg ada dalam benak fikiran dia. ‎Mengenai azam dan corak pemikiran saya, incik lalan selalu tak berkenan.
Tapi bagi saya, biarlah. Saya ada cara saya sendiri dalam azam yg saya rangka ;p

Azam saya menjurus kepada rohani,
Azam dia menjurus kepada jasmani,
So kami lengkapkan each other.
Kan? Hehe


Lady faizal,
Fatinfashiekin



No comments: