FOLLOWER

NUFFNANG ADS

MENJELANG 2015


Hai.

Cuma nak bagitahu,
Sebulan lagi menjelang 2015,

Saya cuma nak ingat kan,
Umur kita akan bertambah.

Saya cuma nak kata,
Masih sempat nak tunaikan saki baki azam.

Saya cuma nak beritahu,
Saya pun nervouse juga memikirkan menjelang usia 25tahun.

Apapun saya nk pesan,
Even ada benda tak jadi sperti apa anda nak 2014 ini jadi, jangan putus asa ye kawan. Kita merancang, tapi tuhan tentukan. Allah Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. 


Kepada yang tertunai azam 2014 nya pula,
Enjoy. Happy. Positive. Move On.‎ Keep Calm AND stay Humble!!!! :)


Lady Faizal,
FatinFashiekin


PERSANDINGAN COUSIN



Menghadiri majlis persandingan abg fairul dan kk nor. Semalam pernikahan, harini persandingan.


Lepastu amik feeling2 sweet,
Dengan memakai baju pertunangan saya hritu ;p
Nak nampak kontra,
Saya terpaksa pakai tudung hitam,
Kalau pakai tudung putih cnfirm org ingat iols over dari pengantin.‎ Haha


Gambar sepanjang majlis berlangsung akan diupdate kemudian ye.
Malam ni saya terpaksa overtime,
Untuk mngedit gambar.
Tapi xpa, iols suka bidang ni.
Sebab saya sendiri gila bergambar,
:)


Lady faizal,
Fatinfashiekin




KE JOHOR BAHRU



Sebelum-Selepas,
Allhamdulillah,
Even sesat2 selamat sampai JB.
Fuh, 3jam! 


Nama je JOHOR tapi jauh k,
Yela, saya muar (sempadan melaka),
Pergi ke hujunggg jb (sempadan singapore),


Baru hntr pengantin ke Jb dh penat,
Bulan depan ke kedah,
Apa gaya agaknyaa lah,
Penat + control ayu? Haha


Lady faizal,
Fatinfashiekin


KAD PENGIKRAR PENDERMA ORGAN

 

Pada 3/2/12 saya telah mendaftarkan diri sebagai penderma organ.


Kenapa saya ingin menjadi penderma organ? 
Saya sangat suka menjadi seorang yang memberi manfaat kepada orang lain, dalam apa jua keadaan sekalipun. Even macamana pun saya, kalau orang minta bantuan, seikhlasnya saya akan usahakan.
Termasuklah untuk menjadi "penderma organ setelah meninggal dunia".. kalau dalam hayat saya, saya ingin membntu orang, why not when i'm gone nanti I still boleh tolong orang lain untuk meneruskan kehidupan.


Ada yang kata dan fikir :
"Nanti jasad tak sempurna- Nanti roh akan terseksa" saya ketawa sinis mendengarnya. Dan dalam fikiran saya berkata "gaya bercakap macam pernah mati hidup semula" 

Kan? Haha

Bila saya tiada,
Saya boleh bantu orang lain teruskan hidup,
Dengan bantuan jasad saya.
Bagi saya, ia sesuatu yang membanggakan.


Ikrar saya :
"Saya berikrar untuk menderma organ saya selepas meninggal dunia, semua jenis organ dan tisu, buah pinggang, jantung, hati, paru2, kornea, tulang dan kulit" kepada mereka yang memerlukannya.


So sayang semua,
Jom, tolong mereka yang memerlukan apa yg ada pada kita bila kita sudah tiada. Sekurangnya, pahala itu terus berlanjutan, kita diakhirat, jasad kita masih berbakti didunia.



‎Ada pertanyaan? 
Email saya : fatinfashiekin@yahoo.com



Lady faizal,
Fatinfashiekin


ADIK KAKAK



Budak manje dengan kakak,
Ni lah dia.
Dia memang tidur dengan saya,
Kalau marah dia akan kata

"Kketin ni!! Kite tak nk tidur dengan dia baru thu!!"
Haaha- si kecik dh pandai ugut2 
Tahun depan dah darjah 1,
Cepat masa berlalu :)


Lady faizal,
Fatinfashiekin


BERBAKTI KEPADA TANAH


 
‎Ingat lagi masa mula2 masuk bidang ni,
Susah. Bukan senang.
Memang susah.
Memang penat.
Memang payah.


Macam-macam halangan menimpa,
Masa tu cuma set kan dalam kepala
"Sabar, dari masalah akan memberi pengajaran"


Masalah pertama yang timbul adalah,
"Biji benih tidak bertunas"
"Biji benih mati"
"Biji benih dibawa lari binatang"
-ye, dah lah baru nk bermula,
Itu adalah masalah besar,
Tanpa benih tiada lah tanaman.
But saya belajar dn dpt pgjran dri apa yg blku.


Masalah ke2,
Jenis tanah tidak sesuai untuk penanamn sayur,
Kerana jenis tanah pasir.
Masa ni down juga,
Tapi ah tolakkan ketepi semua negatif,
Cari jalan penyelesaian,
Neutral kan kembali tanah.
Allhamdulillah, settle.
Dan ye, saya belajar dn dpt pgajaran.


Bila dh mula hasil,
Masalah dari aspek untuk penjualan hasil,
Pada siapa kita nak supply?
Bila dh jumpa org yg kita blh supply hasil,
Stok tanaman pula kurang dn oder mningkat.
‎Sesungguhnya ye bukan mudah,
Masalah cuaca, masalah bekalan air,
Masa‎lah bekalan elektrik,
‎Masalah tenaga.


Apapun,
Bila tgk hasil,
Rasa lega teramattt.....
:)


Perempuan kebun,
Fatinfashiekin


WORK

Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do."

Lady faizal,
Fatinfashiekin

HOME

 
 

 
last sunday,
Balik je kerja
sampai je rumah,
halaman rumah LUAS terbentang,
kiri kanan depan lah,
boleh buat main bola sepak.
segala pokok dan tumbuh tumbuhan
sudah ditebang dan ditebas
 
 
lepastu terus terfikir
"masa cepatnyaaa berlalu !"
(-_-")
 
 
ok. teringat majlis tunang haritu,
 
 
 
oh my god, cepatnya masa berlalu,
nervouse lah !!!
T_T
 
 
lady faizal,
fatinfashiekin
 
 
 
 
 
 


49KG



Berat steady 49kg,
Sblm ni aim 48kg saya nak.
Ok tahun depan punya target 45kg-43kg.

Nampak sikit kn digit nya? 
Tapi nak dapat kan,
Muntah okeh!!!!
Hehe.


Turun 1gram pun saya dh suke--
Makin dekat target,
Makin steady je berat saya kt numbr 49 tu.
Heh, sakit pula hati ni.


Peha, sila kempis,
Punggung, sila kecil,
Bila 2 masalh ni nk blalu? 
Haha‎. Mungkin saya kena buat banyak ketuk ketampi.



Lady faizal,
Fatinfashiekin



LAST MINUTE


"If i'm intrested in you, you're all i see. I wont look at anyone else or want anyone else. I stay committed.‎"-fatinfashiekin
________________________________________


‎Kesimpulan minggu ni :
Semua perkara last minute okey,
Last minute dapat jawapan-
Last minute kena settle-
Last minute progress-
Yang pening, sbb libatkn org lain,
Kita free, orang tu pula tak free.
LOL


Tak pa kan,
Penat sikit je,
Lepas ni "happy"!!!!! Hehe


 Lady faizal,
Fatinfashiekin


NOVEMBER AND DECEMBER 2014

Oh my god,
Seriously sangat2 busy for this november dn dcmber,

Preparation for my third home,
Nak settle kan itu ini lah,
Semua nak kejar masa,
Ini tak siap, tu tak siap.
Lepastu yg saya free just "saturday"
So setiap kali tiba sabtu,
Saya sangat-sangat sibuk !

Dengan tetiba musim hujan,
Our investment perlukan lebih pemerhatian,
Nasib baik lah incik lalan blh ambil cuti 3 hari,
Dapat lah dia fokus.

Lepastu nak belari-lari anak ke nilai pula,
Beli barang2 yg urgent untuk dbeli dn dsurvey.

Dan dipenuhi dengan undangan perkahwinan,
My cousin akan kwin end of this month
Dn belah laki early of decembr,
So ofcz lh saya kena tunjuk muka kan,
Sepupu kot, anak maklong,
Gila tak pergi. Hehe.

Dan,
Saya akan ke rumah my future mother in law,
Aceccece ; p
Adik incik lalan akan bkhwin,
Saya akan tidur di kedah,
Yahoooo ! Sawah padiii !!!
Boring dah dengan kelapa sawit kt johor ni,

Iols actually nervouse nk kesana,
Almaklumlah iols ni kecoh2 dn kepoh2,
Tak reti nk fake sopan santun,
Saya dh pesan kat incik lalan,
Dia kene kan saya kat sana,
Siap dia kalau balik johor,
Saya balas balik. Hahahhaha

Lady faizal,
Fatinfashiekin

SI KATAK


"Awak ni macam katak lah,
tapi bukan bawah tempurung lah,
Bawah helmet, moden sikit"
-incik lalan


Saya bukan jenis lepak dgn kawan2,
Pergi konvoi sana-pergi konvoi sini,
Pergi melancong dan bercuti dgn kwan2,
Tu bukan jiwa saya. Kalau saya pergi pun, hati saya akan menjerit "bila nak balik?"


Macam pi teambuildg kat pahang haritu,
Malam tu saya mesej incik lalan :
"Tak boleh tidur-kalau dekat, dh lama minta awak jemput"


Then saya mesej adik saya aza :
"Tak boleh tidur-tak sedap hati lah kat tempat orang-rasa nak nangis"


‎yang faham saya,
Incik lalan je.
Dia tahu, sebelum nak pergi mana2 dia akan singgah toilet petronas, even saya xnak ke toilet pn dia akan paksa sbb dia tahu nti saya lorat nk ke toilet dn saya sgt mmilih toilet.


Dia tahu‎ kalau dh 1 jam berjalan, saya kena pergi makan kalau saya lapar nanti saya jalan terkedek-kedek macam robot bateri dah weak dan termengah mengalah kan org semput teruk, padahal propa semata ;p


Dia thu, bila saya dah kenyang saya akan happy dan dia boleh ajk saya kemana pun saya akan on. Lepastu saya punya otak pn akan boleh respon dengan laju. Siap boleh tawaf 3kali shopping cmplx.


 
‎Bila dh ada kereta baru dan semangat baru, ingtkn sy akan berubah lah sosial sikit kan, manatahu hangout dengan member sana sini. Saya kan muda lagi. tapi malangnya tak, saya memang jenis bkepit dengan family dan incik lalan. Saya sendiri pelik dengan sikap saya dan sering mengeluh mengenangkan nya. Kenapa laaaa tak havoc langsung bab enjoy jalan merata ni.


Maybe faktor tumbesaran. Hehe.
Ye, zaman sekolah menengah dikala kawan2 saya dah ke bandar tanpa pemantauan mak ayah, pergi sendiri dengan kawan2 konon cari buku belajar di the store wetex muar padahal dating kat macD wetex. Saya? Still dengan my family. Sekeluarga teman. Haha. Teringin nak kemana-mana, semua dgn family. Nak cari apa, nak beli apa, sekeluarga teman. Sbb myfamily muda lagi, adik2 kecik lagi, so bila bab bjalan sekeluarga, weols enjoy. 



But now i'm proud,
Bila kita tak pernah hangout dengan member2 sangat, then kita ada pasangan yg boleh jadi kekasih dan dalam masa yg sama bestfriend, lagi syok tau. Kite xde experience tu, so kita jakun, then kita have fun dgn dia.


Contoh : 
Saya tak pernah main bowling / pegang bola bowling, so saya kata pada incik lalan "awak, pada tarikh ------ ni pertama kali saya pegang bola bowling" lalu incik lalan pun guna jari telunjuk dia, tonyoh dahi saya dan kata "POYO" hahaahha


Pada korang yg kaki bkepit dgn family kemana-mana, saya tahu, uols mesti jeles gila tgk member2 yg duk upload "sedang mendaki gunung tahan"-"sedang makan mee siput disebuah kedai yang terkenal dimalaysia"- korang ada niat teringin, tapi korang setakat ada niat, nak pergi malas. Hati sentiasa tak da semngat dn mood.


Korang just kene cari "someone" yang korang tak kan boring menghadap dia 24jam, dan dia pun tak boring menghadap korang. Apa yg uols tak pernah nak buat, uols akan buat. Dan uols akan kata "ni pertama kali--" trust me, ia merupakan ayat yang sngat menarik untuk perhubungan. Dn cnfirm partner korg akan smngat bwa korg jln2 lh mmndgkn dia thu korang adalah "si katak" hahaha


Lady faizal,
Fatinfashiekin



MINE


Instagram : fatenfashiekin
Facebook : fatin fashiekin

:)


SALINA BRIDAL


Assalamualaikum,
 
saya telah meletakkan keputusan yang muktamad untuk memilih SALINA BRIDAL sebagai bridal pilihan saya. kak salina sangat cantik orang nya okey
, kulit pun mulus gebus,
so rasa confident untuk dia makeup kan saya




*yg pegang kamera*
cantik kan ?
saya sangat adore pada kulit dia,
licin, tak da cela.
 
 
macammana saya booking SALINA BRIDAL ?
 
1) Like page : PAGE SALINA BRIDAL
2) Add owner Salina Bridal : OWNER SALINA BRIDAL
3) Survey blog Salina Bridal : BLOG SALINA BRIDAL
 
setelah berpuas hati,
saya ambil no hp kak salina, whatsapp dia,
dia tak sombong tau. whtsapp kita akan dibalas,
tanyalah apa jua soalan ;)
 
019-700 7028
 
lepas berborak dan plan nak booking,
kak salina datang rumah saya, tgk keadaan rumah utk letak pelmin,
dia bagi cadangan terbaik
dan malamnya, saya ke butik dia di
 
No. 7, Jalan Raja 10, Taman Desa Temiang,
84000 Muar, Malaysia
 



 
actually saya baru booking bridal sahaja,
pemilihan baju / pelamin / meja makan beradab/
bilik tidur, saya masih tk buat keputusan,
sbb masa tu incik lalan outstation,
so lepasni boleh lah ajak incik lalan,
sama2 mmmilih :)
 
apa2 lepasni saya share lagi ye.
ok. bye
 
 
 

MACAMMANA NAK JADI CERIA


Bukan pertama kali saya mendengar soalan :
" macammana kak ekin boleh happy 24jam ? Ceria je ? Kepoh je? Tak da masalah ke? "



Macammana saya boleh ceria 24jam? 
Mana ada orang happy 24jam, 
Orang gila yg x da perasaan pun kalau datang angin tak baik, dkejarnya orang. Hehe. 


Cuma saya ada 1 sikap dan ingatan dalam hati yg selalu saya tanam dalam2 dalam hati ni iaitu "bila org jumpa saya, orang tu akan balik dgn gembira"


Tak da rahsia apa pun nak happy 24 jam,
Saya pun kalau nk dtg PMS out of mood juga, cuma saya akan inform orang sekeliling (kawan sekerja dan tersayang) so andai saya yg 24jam gelak ttibe lemau, faham lah mereka dn mereka tak kecik hati. Hehe. Ala dh nama pn manusia.


Lagisatu,
Nak jadi happy, toksah cerita masalah kt orang (kecuali yg rapat). Saya selalu ingat dn pegang "tak perlu cerita masalah kita dengan orang lain, orang lain pun ada beban masing2 dan masalah masing2 yg perlu ditanggung, bt apa nk menambah susah kn orang lagi? 


Bukan susah nk jadi happy,
Pilihan ada dalam diri sendiri.


Masalah orang sentiasa murung adalah,
Memikirkan apa yg difikir orang lain,
Yes, tu masalah yang sebenarnya,
Peduli apa orang nak kata.
Mulut orang mana blh dkunci,
Saya kalau sakit hati, 
Saya ingat 1 benda :
"Anggap diri kita ni pokok, orang baling batu, kita balas dengan buah-buahan yg sedap"


Kan? 

Mudah kan? 

Jangan sedih2 ye.

Jangan stress2 ye.

Wakeup-makeup-moveon!!

Muah.

Lady faizal,
Fatinfashiekin


MY BIRTHDAY

Sambutan my birthday tak habis lagi sebenarnya, last week saya dan incik lalan ada celebrte,
Tapi weall sgt sibuk, mencari langsir kan,
Kesana kesini. Settle pun dh 6petang,
So sempat tunaikan wishlist saya iaitu makan ketam sebanyak 10 ekor, saya seorang. Hehe.

Dan untuk itu,
Atas kesibukkan,
Saya dah pesan pada incik lalan,
Supaya tak payah susah2 nk celebrate my birthdy,
Saya kata "saya tak nak kek, saya tak nak hadiah, ketam tu dah ok sgt dah, jgn risau, saya tak kisah, kalau saya ungkit pun untuk mengusik je, tk da kena mengena dengan yg hdp atau meninggl dunia, haha"

Ta‎pi harini,
Masuk je kereta, nampak kereta incik lalan bselerak. Ttibe kat seat blkg ada kotak besar. Tapi malas lah saya nk tegur. sebab incik lalan punya kreta, silap2 buaya pun ada. Pastu incik lalan x senang duduk. Dia kata "bukak lah kotak kat belakang tu"..

Saya pun tercengang, 
"Hah bukak? Kotak mana? Mana ada bungkusan kotak"- yela kotak yg dia mksd kn surh buka tu pn sbenrnya kotak yg ditelangkupkan sja. So bila incik lalan cri kotak suruh dbuka, saya blur. Saya mbayangkan kotak hadiah breben ke. Hehe.

Pastu incik lalan kata
"Kenapa awk x bising krte sepah hrni? Biasanya awk bising. Saya dh selerakkn kereta, letak kotak lah supaya awk bebel dn bila awk kemas, awk nmpk hadiah saya"

Saya balas 
"Hehe. La, harini saya rindu awak. So masuk krte malas nk bebel lah, terus tuju kat awak, tgk awk dn sengih"

Masa incik lalan hulur je hp baru hadiah katanya, saya blur, saya adalah wanita yg tak pandai tjuk reaksi, saya akan blur. 

Then, kami pi cari batang langsir.
Batang langsir? Betul bunyi nye ke ea? Bia lah jnji uols faham. Hehe. Lpastu saya merengek lapar, incik lalan belanja red velvet / ayam turkey / beef steak for my birthday. Harap maklum gmbr mknn saya x da sbb masa tu busy update application kt hp *almaklumlh hp baru* saya asyik "nak instagram-nak fb-nak whatsapp" aku ni mane reti sabar orangnye kan. Haha.

Kesimpulannya,
Terima kasih !
Actually tak ada lah romantik sgt cara incik lalan, dengan gaya dia, everything smooth, but saya hargai. Effort dia nak buat kejutan dalam selumber.

Thank-u jantung hati :)

Lady faizal,
Fatinfashiekin