FOLLOWER

NUFFNANG ADS

LELAKI INI


this is the man Allah amaanah me with. no relation face no difficulties. giler apa lancar je hidup. mana ada.

but we can all try to make things easier for each other.

buruk mana pasangan kita--
buruk kita entah macammana;
kira untung dia sudi terima kita.

kan?

mari jadi perfect for each other,
dan bukan kita nak yang perfect sahaja.
kita pun bukan perfect mana.

:)

#fynnjamal

EX BF NAK KEMBALI !

Haish, my ex bf 6 tahun lepas call my mom,
Merayu kata rindukan saya,
3hari bturut mimpikan saya,
Siap mesej pula pastu suruh sampaikan kerinduan pd saya.
*meroyan*

Its just small matter,
Tapi blh bygkn x perasaan yg kita dah moveon 6 tahun,
Ttibe ex korang still ditakuk lama.
Pastu meroyan nak uol kembali.

Saya dan incik lalan sgt sama persamaan
mengenai kisah silam kami,
So dia sgt mmhami sifat2 yg ada pd my ex.

Saya bila dah syg kt org,
Saya betul2 sayang,
Saya tak kan main2,
Saya akan 100% serius,

Tpi, bila saya dah give up,
Saya kata "stop"
So bmkna tiada lagi peluang.

So pd button friend di fb saya,
Ssiapa yg tiada mutual dgn saya,
Tidak boleh add saya kecuali tekan button follow,
Tu pun blh baca status yg saya public kn sahaja.
Kalau btul2 nk jd member sy kt fb,
Tinggalkn msj.

Dan gambar di fb,
Saya tukar gmbar saya dn incik lalan,
Rasa selamat sikit. Hehe.

Confirm, seminggu dia akan tunjukkn sifat psiko dia,
Aduh, bosanyaaa

__________________________________________________________________________

Bila mama kol kata my ex kol dia,
Saya terus kol incik lalan :

Me : b, nak tahu x, ex saya kol mama,
Kata rindu kat saya. 3 malam bturut dia mimpikan saya katanyaaa..
*sambil buat suara nk bg incik lalan jeles*

Dia : ala, setakat mimpi basah dgn awak buat ape....
Mimpi basah pun nak cerita kat orang.

Me : *blur* (-_-")
_____________________________________________________________________

Dear ex,
Move on lah,
Tak da sapa boleh ganti incik lalan
Kesayangan saya.
Dia perfect.
Bye

I'm lady faizal,
Fatinfashiekin



BERKENAN

Saya benci kuning,
Tapi sekarang saya rasa jatuh cinta la,

Lady faizal,
Fatinfashiekin

PROJEK RUMAH

Saya tak sukaa rumah yang berlangsir berbunga-bunga kecil,
Saya tak sukaa warna warni langsir
Saya tak suka rompol-rompol..
Saya rasa bila warna warni dan bunga kecil2,
Saya rasa macam rumah saya dpenuhi nyamuk.
Saya jadi rimas, haha

Last week cari langsir dengan incik lalan,
Saya memilih langsir bwarna grey.

Saya mmg suka gila dengan warna grey,
Bagi saya warna grey sgt2 lah moden,
Nampak mahal.

Lpastu ada pula promosi frame kat parkson,
Saya ni ofcz lah gila bergambar kan,
Gambar saya je dlm mmry card ada ribu ribu,
Ofcz lah dindg rumah nnti penuh gambar bahagia saya.

Ladyfaizal,
Fatinfashiekin

SELAMAT HARI JADI TO MYSELF

To all of my dear friends, family and fiance,
Who wished me a Happy birthday on my special day, Thank you so much. Those wishes made me realize that in my life, There are a lot of people who love me and care for me.

Allhamdulillah, thank u Allah, for making me see another year, thanks for the gift of life. I'm eternally grateful for all the blessings that you have given me that makes me appreciate a good life.

#happybirthdaytome

Ladyfaizal,
Fatinfashiekin

ONE TEAM


Bertahan wahai raksa
Janganlah kau terhenti
Berpautlah wahai nyawa
Ini bukan mimpi
Saksikan dengan mata
Rasakan dengan jiwa
Kau sedang tinggi

Jauhnya kau terbang
Siapa sangka
Getir yang menghalang
Tak besar mana

Payah payah semalam
Moga mudah selama

Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak henyak
Biar dibelakangmu
Jangan dikenang
Moga dibunag dendam dan sayu

Tuhan jangan kau izin aku lupa
Jangan kau biar aku mendepang dada
Pasakkan hatiku pada kaki
Paksakan ku tunduk sehingga mati
Paksakan ku tunduk sehingga mati
Paksakan ku tunduk sehingga mati

Lady faizal,
Fatinfashiekin

BUTIK PILIHAN SAYA


Jeng-jeng-jeng
 



semoga urusan persediaan,
dipermudahkan
 
 


 
di majlis saya nnti,
bukan setakat sahabat handai saya sahaja,
kami telah berbincang,
staff2 di tempat kerja incik lalan juga
akan dijemput meraikan majlis drumah saya,
 
:)
 
 
lady faizal,
fatinfashiekin
 
 

ABC RESORT, JANDA BAIK PAHANG


Tempat yang menarik dan cantik,
Sesuai untuk bt majlis2 yg mmerlukan privacy.

Air sungai nya bersih,
Kelengkapan lengkap,
Kemudahan sempurna tersedia
Dan tenaga kerja yg sangattt wajib dipuji !

So uols,
Feel free to come here.

But remember,
Makesure yang drive tu seorg yg hebat,
Jalannya sangat mengecutkan dada,
Lereng2 bukit gelap,
Tapi adventure !

Terime kasih kepada trainer,
HAKIM SDN BHD,
En Jamal dan keluarga,
U guys rock ! :)

Lady faizal,
Fatinfashiekin

OLEY2 DARI PHUKET

Mlm sebelum saya ke jnda baik pahang,
Incik lalan selamat pulg ke mlaysia.
ALLHAMDULILLAH.

Bila sampai je dia call,
Tanya bila saya gerak ke jnda baik phg.
Saya jwb lh "10.30pagi, tgu krete kat tol pagoh"

Pastu incik lalan ajk jumpa.
Katanya nk bg cndrhati.
Mmula malas gilaaaa,
Saya takut saya flet,
Yela nk kmlaka,
Pastu uturn pagoh,
Pastu naik lg ke jnda baikkkk pula
Dekat jnda baik nti cnfirm lah saya akan bt aktvti lasak.

Saya suruh dia dtg pgoh dia x mau,
Sbb dia lg jauh,
Dn saya sndri faham,

So, pagi2 bute saya kmelaka,
Selepas dia bising3 nk jumpa
Sempat lah breakfast bsama,

Alasan tbaik dia ajk jmpa,
Belikn saya casing hp yg waterproof,
So klu saya ada masuk sungai pun selamat hp nya.

Ceh.

Ok. Entry mgnai jnda baik,
Next post k.

Lady faizal,
Fatinfashiekin

DUGAAN


Innalillahiwainnailaihirojiun

hp saya telah menamatkan riwayatnya 5 minit yang lepas,
sedih atas kehilangannya. dn for sure stress memikirkan penganti baru bagi mengantikan khidmatnya selama ini....


Skrg sy mguna kan tab saya, dn stiap panggilan sure saya tak kan jawab, sbb tab saya 10 inci. besar gedabak.


Oh My Birthday (-_-")
 

BOOKING BRIDAL


Semalam kelam kabut membooking bridal,

Saya kn jenis last minute,
Tapi dikurniakan mama yg alert 24jam,
Asyik tanya "bila bila bila bila bilaaaaa nk booking bridal"

Saya ni pula, busy.
Kalau tak busy, cnfirm dh tenggek depan muka incik lalan.
Tu jelah rutin.

Tapi semalam setelah mama bebel2,
Gagah juga lah call owner bridal.

Bagus bridal yg saya pilih ni !
Dia siap datang rumah saya semata nk tgk lokasi,
Lepastu terus bg cdgan
"Awak punya pelamin akan disini sampai sini,
Akan tutup dinding ni-------- kalau kat luar,
Awak kena ada 2 kanopi"

Setelah bbincg,
Mama ajk dia masuk bilik pula,
Nk plan bilik pengantin.

*saya pucat lesi dah,
Bayangkan harga*

8.30pm,
Saya ke butik dia pula,
Dia suruh pilih baju dan pelamin,
Saya masih tak da kata putus,

Baju yg saya pakai ni,
Sesaja je,
Hehe

Akak tu kata "pakai baju ni,
Pastu tunjuk kat encik abang awak mne dia bkenan,
Nk kurung moden atau dress"

Saya jawab
"Takut klu dia npk trus ajk panggil tok kadi ni"
Haha

Ada 2 helai bj saya cuba,
Tpi yg lagi satu nampak saya gemukkk.
So x mo publish ; p

Mengenai tema / baju dn pelamin semua,
Saya tunggu incik lalan balik sini lh,
Nanti datang dengan dia :)

Owner butik pun kata
"Awak pilih pelamin yg awak nak,
Baju yang awk nk.. pastu tunjuk kt akk,
Nnti akk buat kan"

Syok!

Lady faizal,
Fatinfashiekin

DINZLY DANISH 6 TAHUN

Dinzly Danish adalah nama yg saya cari utk adk bongsu saya,
Dia sangat-sangat manja dengan saya,
Tidur pun dengan saya,
Kalau nk apa2 pun dengan saya,
Kalau ada orang usik pun dia akan ngdu pada saya.
Dia akan minta saya nyanyikan lagu labah-labah,
Dia akan minta saya beli kan ssuatu yg dia nak.
Yes, dia manja saya.

Kemana-mana pun saya,
Saya akan call my mom dn kata
"Adik mana?"

__________________________________________________

Happy birthday kesayangan kakak etin,
Dah besar dah yayang kakak,
Jadi anak yang soleh ye,
Adik kata dengan kakak nk jadi doktor macam abang lan kan,
Nak kaya, nak pandai, nak tolong orang,
Kalau kakak ke, mama abah sakit adik nk tolong kan,
Pastu adik kata nak ajak kita gi mekah ssama kan.

Kakak sayang yayang :)

___________________________________________________

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–kakak takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul adinda,
tak jelas mata–ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

ngeri tak terbayang mata
Kakak takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
Kakak memujukmu adinda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

Kakak sayang adik,
Fatinfashiekin

IREEN KESAYANGAN

Saya sangat sayangkan ireen,
Kalau dia balik sini,
Perkara pertama buat adalah gomol dia !

Saya akan dukung dia dn cium pipi dia juta2 kali !
Lepastu bborak dengan dia.
Lpastu capture bpuluh kping gmbar dia.

Dah lah comel,
Bijak, ramah, wangi !
Bila kiss dia mmesti akan bau strawbery.

Kalau saya ada anak perempuan,
Saya nk secomel ireen !
Nak wangi2kan dengan bauan strawbery,
Potong rambut dia ikut trend tbaru,
Dress kan dia dengan pakaian menarik.

Semua orang thu dlm byk2 ank buah,
Ireen akn dpt 99.9% pemerhatian saya.

Ssapa usik ireen, siap ea !
Saya akan protect dia !
Hehe

Rindu kt ireen !

Lady faizal,
Fatinfashiekin

TAKE CARE

Mesti incik lalan dah sampai,
Puas paksa dia selfie,
Allhamdulillah dapat juga gambar dia,
Even angle tak menarik. Haha

"Please take care ur self for me sayang,
Dont be naughty,
I'm gonna miss u,
And always remember,
I love you"

Lady faizal,
Fatinfashiekin

OCTOBERFEST

 
For this oktober,
sangat lah sibuk,
 
sebulan ada 4 weekend
1) busy raya haji
2) incik lalan pergi Phuket
3) saya ke janda baik, Pahang
4) my birthday + ke nilai
 
 
terkejar kejar weekend
sbb hari lain adalh wktu bkerja,
ni preparation lepas kahwin pun kami terkejar kejar ni.
preparation sebelum khwin byk x gerak,
ditambah dgn preprtion utk leps khwin
*gigit kuku*
 
 
tapi, its okey.
kami think positive,
baru lah mencabar kan. hehe
 
 
ye, kami sgt busy,
tapi incik lalan busy lebih sikit,
memang lah uol akan npk saya dgn incik lalan,
selfie bsama lah, makan2 lah,
Nampak macam tak busy,
tu yg uol "Nampak", tk hadapi hehe
 
 
 
sekarang saya dah dapat hikmahnya
weekend Johor tak sama dengan Melaka,
saya rasa kalau sama weekend kami,
langsung lah xda masa nk jumpa incik lalan.
 
 
so skg even incik lalan bz,
saya dh pesan "sabtu untuk saya"
haha. so ahad baru dia settle hal dia sehari suntuk.
dia pun ok je.
 
 
mber serumah incik lalan pn tulis kt fb saya
"rindu doc" haha,
yela, dh lama incik lalan tk balik ayer keroh,
asyik balik rumah lain.
 


 
 
saya sendiri tak tahu nk explain apa,
sometimes sms yg ada kt hp incik lalan,
tak dibuka pun, dia kata tak sempat
*termasuk whatsapp dari saya pun tk dibuka*
 bila sy jmpa incik lalan,
saya yang bacakan sms2, dn kata
"eh ni en ridwan sms ni kata____"
haaaa, blh bayangkn bz camna ?
 
doakan semua yg kami impikan berjalan lancer ye,
Amin !
 
 
lady faizal,
fatinfashiekin
 
 
 
 
 
 
 
 
 


SALAM ADIDILADHA

Aidiladha tahun ni lain dari yg lain skit,
Sbb kami sekeluarga celebrate dgn someone,
Iaitu adik incik lalan (wahida)

So sabtu dan ahad tu mmg full program,
Bukan setakat progrm,
Perut pun full.

1) sup tulang
2) rendang ayam
3) nasi impit + sambal kacang + lodeh
4) mee bandung
5) soto ayam
6) ikan caru masak lemak

Fuh pastu saya ajk wahida pi jalan2,
Makan2 ikan siakap 3 rasa,
Main belon buih,
Sambut my birthday,

Such a lovely moment,
Even wahida adik kpd my boyfriend,
Tapi kami tak ada sebarang kejanggalan.
I treat her like I treat incik lalan.5

nnti saya bt entry btajuk
"Tips berjumpa adik ipar"
Okeh. Haha

Lady faizal,
Fatinfashiekin