FOLLOWER

NUFFNANG ADS

PERNIKAHAN BFF & PENJELASAN

OVER

hikmah saya x teringin nk beli bj baru.
sbb rupanya mama nk belikan. hehe

tq ! iols suka !
ala2 bju fasha sandha gituh !
ada lace2, very the princess ;p

DOWN

salam

uols yg mcari saya, disarankn just pm saya through fb ye.. currently saya bt ptukaran barang dengan incik lalan.

saya guna iphone dia,
dia guna blackberry dgn tab saya.

mmula nk bg bb je, tab saya x bg,
tp mmikirkan nti dia bosan xda candy crush, soo bagi je laaa. kesiannn. hehe


malamni, saya busy gila mcari pakaian nk dpkai spnjang dirumah kkain. bosnnnn, baju semua x muat ditahap 'fade up' smpai ttanya pada diri sdiri "mcmana sblm ni aku boleh muattt baju ni !!!"

paling tk syok, bju kelabu yg sy tgh pakai dlm gmbr ni, bju ni sy beli tp xpakai tau sbb sy rasa mcm besar. so hrni kkonon nk apprciate bju ni la. da tanam dalam hti "pakai je bju ni slese atau x! maafkn aku bju krana mgabaiknmu" konon kn ? hahaha. semptt melaram 5 minit je. lpastu toleh belakang. ketat sgt smpi hmpir tertas. LOL. klu bsimpuh cnfirm koyak !

lpastu cuba pula kebya,
knon badan ni lentik lh kn.,
hahaha. konon diri ni ala2 nora danish, tp ampon lh ! kancing pun x blh ! 3 butang teratas lgsg xblh kancing. kejam !!


with love,
fatinfashiekin

A SHOULDER TO CRY ON

"A Shoulder To Cry On"

Life is full of lots of up and downs
And the distance feels further
When you're headed for the ground
And there is nothing more painful
Than to let you're feelings take you down
It's so hard to know the way you feel inside
When there's many thoughts and feelings that you hide
But you might feel better
If you let me walk with you by your side

And when you need a shoulder to cry on
When you need a friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone, cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on, I'll be there
I'll be a friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone, cause I'll be there

All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side, with you til the end
I'll always be the one to firmly hold your hand
No matter what is said or done
Our love will always continue on

Everyone needs a shoulder to cry on
Everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on, I'll be there
I'll be the one you rely on when the whole world's gone
You won't be alone
Cause I'll be there

And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on

_________________________________________

Iols suka gila lagu ni !
Ye. Memang tua sikit kan lagu ni ?
Music pun entah apa2.

Tapi, saya bukan lah makhluk tuhan yang dengar music sahaja. Saya kalau dengar lagu, lirik tu penting !

Sapa jadi boyfren iols. Memang ada lirik best je. Terus sms, biar ler dikata jiwang sekalipun. Bak kata fynjamal "aku punya manja,kau saja boleh rasa".. Hehe.

Sampai incik lalan kata "awak ni memang puteri novel betul lah"..

Actually tk salah,
For someone we love. Kan ?

Eh ! Uols yg ada ksyangan dihati.
Layan lagu ni ye.
Best :)


With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CNY

Sale raya cina !!
Lepas dating dengan kak ain,
ke BP mall.

Raya cina ni incik lalan kena balik kedah, sebab ita tunang..
Saya pula bz disini..


So sebelum dia balik tu,
Saya kata "eh ! Tgh sale CNY ! Mgu depan balik kedah kan ? Tgk2 baju awak lah, yela, saya nak awak jaga penampilan awak. Makesure smart ye. Tak nak mak awak risau pk kan anak dia tk terjaga kat sini" hehe.

Kan sedap bila dengar orang kata "Dulu incik lalan lain ek.. Sekarang smart sejak dengan ekin" ha, so tgk lah sapa perunding imej. HAHAHA. Ups sorry. Saya mmg suka gelak besar.


Saya pantang 1) rambut dia panjang. Dulu kenal incik lalan rambut dia belah tengah. Bila tgk gambar lama, confirm aku gelak guling3 88kali. Ala2 tomok newboyz zaman dlu.


Ke2, soal kasut / selipar pun saya selalu membebel. Mana kasut meeting. Mana kasut nak pi farm. Mana selipar ke kedai runcit. Mana kasut santai pi outstation. Memang di bebelkan. Sebab dulu saya kenal dia. Dia jumpa saya pakai selipar jepun ! Ahahahahhahaa. Ups. Tgelak lgi besar.


Ke3, warna. Oleh kerana saya suka warna merah, banyakk--- baju dia warna merah. Dulu dia suka pakai warna lebam3. Kelabu lah. Aduh, mendung mataaa.


Tapi, apapun, saya tetap suka dia yang dulu dan sekarang ! Dia pula suka saya yang dulu, dulu berat saya 40kg sekarang 55kg. Siot lah tu kan. Hehe. Dulu tak da double chin. Sekarang double triple chin (-_-)

_________________________________________


Before maghrib sampai ke rumah semula, Allhamdulillah :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DENTAL STUDIO PAGOH MUAR

Salam.

Allhamdulillah--
Perkara paling scary dalam hidup dah berlalu iaitu nak berjumpa doktor gigi !!

Selama ni,
Kengerian melampaui batas.
Sanggup tak makan benda favorite asalkan tak jumpa doktor gigi.

Untill lah, memang tak boleh survive,
Kunyah ayam pun sakit.
So petang tadi, tak berfikir panjang.
Balik kerja terus ke dental studio !

Incik lalan lah,
Membebel suruh pi jumpda doktor gigi.
Saya kata "takut !! Nti doktor tu tergerudi gusi saya acanaaaaaa !!"
Pastu dia ketuk dahi saya.

Yela, ngeri ok. Pernah tau tgk cerita Mr Bean mgenai jumpa doktr gigi. Then dia ssuka hati buat main dengan alatan doktor tu. Ok. Maybe orang lain gelak besar. Saya ?? Berpeluh keseraman.

So setelah di brush kepala dengan incik lalan. Akhirnya dipaksa buka juga lah pintu hati. Plan nk buat sabtu. Cuz this saturday nk pi batu pahat dengan incik lalan. Plan jumpa pukul 12.30tghri, so 9am-11am tu saya bt appointment dgn doktr. But then pk semula, nti x dapat lah saya nak makan benda2 sedap !

Akhirnya buat keputusan jejak kaki juga ke dental studio. Gelabah ! Belum apa2, baru kat kaunter pendaftaran. Saya dah bising "takuttt-----" masuk ke bilik je saya dah kata "doktor jangan apa2 kan saya ye"... "Doktor jangan gerudi gusi saya ye".. Semua gelak besar.. Masa tu tangan dah seram sejuk membeku.

But then,
Tak sakit laaa !
Seronok ! Pasni nk datang lagi,
Nk cuci gigi :)
Berbaloi dengan bayaran !


Memang lah mahal berbanding gov,
Tk pa, gg sihat, doktor manis lemah lembut, pekerja periang. Saya lagi lah girang.

Dan saya bersyukur kerana kerjaya incik lalan doktor lain, bukan doktor gigi. Kerana saya yakin, kalau dia yang merawat gigi saya tadi. Confirm sekarang saya dah tak bergigi kerana dia selalu berniat jahat. Ataupun, setiap kali dia pegang mulut saya je, tangan dia habis dibaham saya kerana ketakutan. Hahahahaha. Betul juga kan ?

Ok. Gigi da sihat.
Nk tidur ! Gunait !

Kawan2, jom support dental studio.
Kak fara, kak lina, zaim, kimi. Semua dok mesej tanya macammna dental studio. Is it ok. Is it scary. Hehe. Kawan2, jgn risau ! Servis terbaik :)


#dentalstudio

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BERBAKTI PADA TANAH

Incik lalan mmg suka menanam pokok2 ni. Bongsai la. Bunga la. Sayur laah. Bila dah gemuk2 besar2. Dibagi pada orang.
Terutama sayalah. Sapa lagi kan ?

Ikan bela gemuk2 pun dibagi saya.
Dah masak kek sedap2 pun dibagi saya.
Dah tanam bunga gmuk2 pn dbagi saya.


Macam saya ni. Kategori.
DIPAKSA AMBIL.
Sebenarnya dia nak bagi 2 pokok.
Tapi x muat, so bawa balik 1 dulu. Pasni ambil lagi.


Sepanjang perjalanan balik,
Kt traaficlight semua orang memandang. Menjeling saya yang tengah buat muka konon tak ada apa berlaku. Yela, ranting2 tu nk mencucuk leher k. Sidemirror tgh pun saya x nampak sbb ada pokok. Mesti orang pk "bagus awek kereta merah ni, sentiasa berbakti pada tanah, msti penyayang budaknya" hahahahah *pang!*


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

NILAI / SHAH ALAM / DSLR

12.30 tghri incik lalan balik,
Terusss ke Shah Alam.
Beli DSLR.
Lepastu dia kata ke "lokasi rahsia"
Even dia google map pun saya tk dibenarkan tengk.


5 kali pusing dijalan yang sama.
Akhirnya sampai !!!!!!
Ape lagi, projek dia lah.
Biar lah, asalkan halal. Layankan je.
Hehe.


Then ke nilai,
Mencari barang2 yang dilist kn.
Balik ke melaka,
Ke jusco pula semata nak cari strawbey.
Makan2 maggi ketam kesukaan ! Then pulanggggg :)

11malam baruu sampai rumah !
Letih tapi happy.

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HEADING TO SHAH ALAM

Goooooodddddd night,
Esok mahu ke shah alam sbb nk beli DSLR, then ke nilai mencari barang hantaran.

30hb cuti baru di-approvekan.
#bride2be



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MULA MENGGUBAH #BRIDE2BE

Mencari gabus untuk mula menggubah.
Gambar yang saya bagi konon nampak hantaran dah siap haritu, drama je.
Belum siap pun.

Saya cuma amik sejambak bunga tu. Letak je atas dulang. Gabung-gabungkan. Terus snap gambar. Tpi ramai kata cantik. Hehehe. Iols suka ;p

Harini, balik kerja 6petang,
Terussss mencari kedai bunga dan gubahan pengantin. Baru nak cari gabus, baru nak cari bunga yang tak cukup.
Palingggg last aku beli, gam penembak, padahal tu paling utama kot.

Dan sampai rumah,
Mama kata, colur bunga tak sama (-_-)
Tak pa, kita buat dia, bukan dia buat kita. Kan ?! Gerenti boleh bikinnnn



Pling stress,
Hantaran cincin lelaki (-_-)
Ape gaye laaaa nk buat...


Semua yang saya tgk tadi "old style"
Zaman dulu-dulu..
Tak suka-tak suka !


So, still usaha masuk ke semua kedai.
Akhirnya ! Berjumpa dengan basikal kecik tu. Tapi still xda idea (-_-)
Acane ni ?????


Beli jelah,
Pepandai lah kemudiannya nanti kan..
Ok. Bye :)



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

I LOVE MY PM #NAJIBMYPM

This guy rocks, he tried his best to rule M'sia and tried his best to change M'sia into a better nation and i agree that this guy is a better man for M'sia as a country leader. As for the 'Kangkung' issue, I also agree that he use that vegetable as for example but the enemies eg. PR, PKR and PAS, they misintepret his message, how sad they can easily influenced young and teen minds. Oh well, no matter what happen, I'll always support this guy cuz he nailed it :)



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

UBAT

Tengah runsing-rungsing-rungsing,
Balik kerja. Doktor ni datang.
makaseh ya ! Haha



With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TAMPAL SENYUM



betapa penat menampal senyum.
lelah.
rasa lemah.



biasalah, 
mesti ada hari2 yang dtg bila mana kita rasa kita tewas dan goyah. bohonglah kalau sebak tidak datang sesekali.


hari ini adalah antara hari yang terlebih sedikit dari biasa.haih. paksa untuk gelak dan ketawa. 


kalau aku simpan 20 sen dalam tabung pada setiap senyuman paksa, pasti aku sudah kaya. Hahahha

DALAM PEMBINAAN

Semoga berjalan lancar :)
Ok. 9 dulang. Tapi rasa macam lebih.
Belum buat,
-cincin
-buah-buahan
-kek
-sireh junjung

Oh ya ! Dan !
-ipad

Hewhew
Weekend ni nak pi nilai ;p



With love,
FatinFashiekin



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BRIDE TO BE

Tak lama lagi,
Dia dah jadi milik orang.

This is my true best friend.
Because why ?

Nama bf saya : faizal
Nama bf dia : faizal

Birthday bf saya : 13 july
Birthday bf dia : 13 july

:)



Happy for her.



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

LOVE

For the one I love,
Some days its the little things that mean the most to me. Like talking, laughing and all the everyday things that are more fun just because we do them TOGETHER...

Sometimes its the BIG things that make life more BEAUTIFUL.. Like our friendship, and the ROMANCE we share that keeps us so close :)



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

LOAN KERETA

Aggrement dah sampai
Allhamdulillah !
Umur 29 tahun nanti habis lah bayar ;p


Ni lah satu dan sebijik hutang,
Sedaya upaya tak mau hutang.
Tapi, Kena juga.


Tapi fikir positif.
Ok lah. Beli kereta muda,
Habis bayar pun awal.. Kan ?


Kenapa saya tk suka berhutang ?
Sebab saya tak nak susahkan sesiapa.
Contoh kalau saya sakit ke,
Ha, nnti ada family kena bayarkan hutang saya. Saya tk suka sbnarnya.


Haritu ada borak dengan incik lalan, saya kata : "nanti kalau kita kahwin, kalau awak nk tolong bayar hutang saya. Jangan risau. Hutang saya kereta je. Lain tak ada---"


Pastu dia tengk aku semacam
dan gelak kuat-kuat. LOL.


Uols yg muda2 tu,
Kalau perlukan kereta dan mampu.
Beli je lah. Boleh settle loan kereta awal.


Then komitment kereta settle,
tambah pula rumah.
Hidup pun aman bahagia :)


Yang muda-muda tu,
Kalau cari kereta jangan fikir ranggi semata. Even baru 18tahun sekalipun. Fikirkan sebuah kereta yang selesa even family nak tumpang nanti bila raya. Dan paling penting bonet luas.


Saya berkata based pengalaman,
Dulu kereta saya kecik. Abah mama adk2 tumpang kereta saya, sempit. Pi shopping barang raya pula, bonet kecik.


Ye, jgn pk ranggi je.
Nanti menyesal.
Kereta bukan digunakan masa bujang je. Atleast kalau anak 4 orang, selesa.


Macam saya. Saya fikir kan. Kalau ada anak, tak ada lah anak berhimpit duduk dalam kereta dengan beg sekolah *see, jauh x aku pk ?* hahahahahaha


Kepada yang baca entry saya ni dan terus rasa syok nak beli kereta pun bersabar. Jangan sebab nak beli kereta, uols bayar downpayment kereta pun nak buat loan. Jangan bebankan diri.


Bukan senang nk senang,
Saya sendiri pun, 5 tahun kumpul duit wahai sayang sekalian. Bila baca entry yang lama. Rasa lawak. Sidemirror kereta pecah lah tapi redha je saya bawa. Kereta tk da aircond lah tapi redha je saya tempuh hujan lebat dan panas bahang. Paling lawak, kereta mati kat simpang berbukit, dan mengundur pastu orang ramai tolong. Hahahahahahahaha. Tu gila lawak.


Bak kata incik lalan : "kalau niat nak buat benda baik, jangan risau, rezeki tu ada, tu janji Allah"


Betul.
Saya dapat 2 perkara.
1) apa yg saya plan kn berjalan lancar dan InsyaAllah sempurna.
2) dapat kereta baru lah ! Hahaha *libas shawl*


Kawan-kawan,
Saya boleh. Awak pun boleh.
:)


Ada pertanyaan ?
Email saya : fatinfashiekin@yahoo.com


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

WAHHHHHH

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

GETTING FIT

"Getting fit is better
than losing weight.."


:)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CIKGU

Makesure homework siap.
Makesure homework betul.
Makesure semua bereh.

Kalau tak,
Si kakak akan berubah menjadi kakak tiri yang kejam dan kuat membebel. Haha.

Amacam.
Layak tak saya jadi guru sandaran ?
Ke sekadar sandarkan pada kenangan ?
Hahahaha ;p



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SEBENTAR

Bekerja sambil menyelit bercinta selama 1jam diwaktu lunch. Semata sebab dia mencari pejabat pos nak pos barang. Saya pula ambil kesempatan kata "johor pjbat pos buka dihari ahad!"

I loike.


With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

AHAD KE SABTU

Salam.

Dari ahad tukar ke sabtu.
Ok lah, at least still dapat hangout dengan incik lalan dn family.
Kalau cuti jumaat je mayb baru saya meroyan lah. Langsung tk jumpa sapa2. Hehe.


Minggu depan my girlfriend (ain) datang. Lagi 2 minggu dia dah nak jadi bini orang. So kami plan nk bt party bujang ! Hahahahaha *gile ko* xdelah, maybe hantaran kakain mama saya yang buat. So, dia datang nk bg kad dan beramah ramah sebelum diri dimiliki.


Raya cina ni :
Adik incik lalan tunang.
Kak ain kahwin.
Happy for u guys darling :)


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HAHAHA

Aku rasa lawak gila gambar ni.
Hahaahaha.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BUKU 2014

Salam.

Tutup buku lama.
Buka buku baru.

This year, bukan masa nak berhave fun.
This year, adalah masa nak fokus dan serius. Kena serius. Kena appreciate setiap bulan yang tiba dengan sebaiknya. Kalau x, kelam kabut dan ribut.

Ada sikit rasa gelabah. Ada sikit rasa manis-manis. Apapun, just buat relax, buat peace..

So, perancangan setiap bulanan haruslah ditelitikan. Tak makan 10 hari pun tak pa uols. Sebab hati senang. Haha.

_________________________________________

Kepada 2013, haih, terima kasih ye kerana hadir dalam hidup saya. Awak sangat baik. Tak mungkin saya akan berjumpa awak lagi. Tapi saya masih boleh mengenang awak. Terima kasih 2013, I'm gonna miss you :)

_________________________________________


With love,
FatinFashiekin




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.