FOLLOWER

NUFFNANG ADS

HARI INI DITAHUN BARU

Hari ini sebelum kamu mengatakan kata2 yg tidak baik,
Fikirkan ttg seseorang yg tidak dpt berbicara sama sekali.

Sebelum kamu mengeluh ttg rasa dari makananmu,
Fikirkan ttg seseorangg yg tidak punya apapun utk dimakan.

Sebelum kamu mengeluh tidak punya apa2,
Fikirkan ttg seseorang yg meminta2 dijalanan.

Sebelum kamu mengeluh bahwa kamu buruk,
Fikirkan ttg seseorang yg berada pd tingkat yg terburuk didlm hidupnya.

Sebelum kamu mengeluh ttg Pasangan hidupmu,
Fikirkan ttg seseorang yg memohon kpd Allah utk diberikan teman hidup.

Hari ini sebelum kamu mengeluh ttg hidupmu,
Fikirkan ttg seseorg yg meninggal terlalu cepat

Sebelum kamu mengeluh ttg anak2mu,
Fikirkan ttg seseorg yg sgt ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul

Sebelum kamu mengeluh ttg rumahmu yg kotor kerana pembantumu tidak mengerjakan tugasnya,
Fikirkan ttg org2 yg tinggal dijalanan.

Sebelum kamu mengeluh ttg jauhnya kamu memandu,
Fikirkan ttg seseorg yg menempuh jarak yg sama dgn berjalan.

Dan disaat kamu penat dan mengeluh ttg pekerjaanmu,
Fikirkan ttg pengangguran, org2 cacat yg berharap mereka mempunyai pekerjaan sepertimu.

Sebelum kamu menuding jari dan menyalahkan orang lain,
Fikirkan bahwa tidak ada seorg pun yg tidak berdosa.

Dan ketika kamu sdg bersedih dan hidupmu dlm kesusahan
Tersenyum dan berterima kasihlah kpd Allah bahwa kamu masih hidup
"Bersyukurlah padaKu, nescaya akan Aku tambahkan nikmatKu, namun barang siapa yg ingkar, sesungguhnya azabKu sangat pedih"

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CARA MENGHADAPI TAHUN BARU

As salamu'laikum. Selamat menyambut tahun baru 2013. Moga Allah limpahi rahmat kpd kita semua. Utk gerakkan azam tahun baru agar berjaya di capai:

1) Doa sungguh2,

2)Murnikan hati agar tarik hidayah Allah,

3) Fikir secara +ve sbb fikir itu doa,

4)Lakukan setiap tindakan dgn terbaik,
Jaga ibadah dgn sempurna,

5) Cari kwn yg dpt mbantu mcapai azam,
6) Penampilan yg anggun,

7) Cari orang yg dpt bimbing,

8) Bentuk budaya diri yg cemerlang,

9) Berterusan cari ilmu,

10) Nilai & ubahsuai azam jika perlu,

11) Seimbangkan hidup-- rtangga, tempat kerja/ sekolah & masyarakat,

12) Lakukan dgn istiqamah selama 40 hari utk jadi tabiat,

13) Redha & syukur atas setiap pencapaian.

Moga berjaya,
:DatoDrFadzilah kamsah ;)

Tips yg sangat berguna !
Mari praktikkan bersama ye.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

OH PELIS

HAHAHHAHAHA
saya ke yang buat video ni ?
rasa menyampah pula pada diri sendiri
*mata keatas tangan dibahu*


with love,
FatinFashiekin

TAHUN BARU 2013

Hai ualls !
HAPPY NEW YEAR

Fuh, masa memang cepat betul berlalu.
sangat cepat. dan ye seperti biasa saya mengaku,
makin tua ! OhMyGod.

bagi 2013 ni,
saya dan girlfriend saya telah membuat perbincangan
menerusi phone.
kami merancang dan menegaskan
bahawasanya 2013 kami adalah tahun kepayahan.
kepayahan maksud nya adalah,
tahun untuk lebih besederhana
sebab kami ada 'tujuan' kami sendiri.
walau 2013 mungkin adalah tahun yang hebat,
tapi sejujurnya kami melaksanakan dengan gembira ;)
saya kata pada kak Ain :
"tak pa, bila ekin rasa letih ke, ekin tahu, kkAin pun sama dengan ekin,
at least ekin ada kkAin peneman ekin"
kearah apa kepayahan kami, tk plu kot dijelaskan.
yang pasti saya sangat mengalu-alukan
ketibaan 2013 dengan senyuman.



antara saya dengan incik lalan pula,
saya suruh dia senaraikan 10 perkara yang dia 
nak tengk perubahan dalam diri saya.
dan saya akan senarai kan juga
10 perkara yang saya nak dia ubah sempena 2013 ni.
meeting between us for 2013 belum diadakan,
maybe this sunday lah.
yeah. couple pun ada meeting okey, haha.
planning tu penting. 


2013 belum menjengah,
tapi jadual dah FULL BOOKED.
especially weekend.
febuari pula kkAni dapat mgerjakan umrah,
bestnya ! Allhamdulillah.
nanti kkAni balik dah bulan 3,
pejam celik then mei,
then puasa ???
OhMyGod, Tuhanku, cepatnya masa..
yang pasti ! saya menantikan 2013,
dan ! akan PUSH diri ni !!!
no more honeymoon,
no more excuse ;)

with love,
FatinFashiekin




ALLHAMDULILLAH

Tuhan itu paling adil.
Orang dapat pintu, kau dapat tingkap.
Bukan pintu dan tingkapnya patut dikira--
Tapi udara yang lalu lewat ruang itu--
Yang membantu kau bernafas di hari2mu.

Orang mungkin ada sesuatu yang paling kita mahu.
Namun tanyakan--
Apakah lebih lazat sesuatu yang kita mahu itu--
Berbanding sesuatu yang sentiasanya ada bersama kita--
Cuma kita selalu rasa tak perlu?

*senyum*

Amanlah dengan apa yang kita ada.
Asyik sangat tidak perasan--
Nanti dah tak ada--
Baru tau macammana gila.

Kan?
_________________________________________

Tengok kiri,
Tengok kanan.
Pandang atas dan SENYUM
" Allhamdulillah "

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SMA SHAMSUDINIAH (MADRASAH)

Harini no no dating,
Masa untuk family.
2 minggu sekali,
1 untuk family, 1 untuk kekasih.
Hehe.

So harini menghantar my lil sis ke asrama, dia dah mulakan persekolahan.
Dan nampaknye, saya kehilangan pbantu peribadi lah sekarang. Bila balik kerja tak da orang sediakan air. Bila memasak, tak da sapa nak tolong kat dapur (-_-") bila nak suruh buat apa-apa pun dah tak da sapa tolong. Eh ! Daniel ade ! Hehe

semoga jadi gadis yang bijak pandai,
Hebat jaga maruah diri dan keluarga.
Dapat jadi anak yang soleh solehah ye ;)

*gambar2 yang diambil memang pelik belaka, sebab awal (4tahun) yang ambil. Daniel ikut pk ude pi makan besar, kalau tak die yg ambil.

Ok, bye

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANGGILAN PERCUMA DENGAN BLACKBERRY

Dunia semakin canggih !
Percayalah, sekarang BBM dan WHATSAPP. Betul tak ?
Boleh sms secara FREE.

Percayalah lepasni,
CALL pun FREE !
So maxis, digi dan celcom,
Lepasni jualan topup dah tak laku.
Semua guna internet.
*dunia semakin melapaui batas*

Ok. Boleh gayut lama-lama
Secara free lah lepasni.
Terima kasih blackberry.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2013

SURE, 2012 WASN’T THE GREATEST YEAR FOR YOU. 
THERE WERE HEARTBREAKS. 
THERE WERE SMILES. MEMORIES WERE CREATED, 
SOME YOU WILL NEVER FORGET. 
YOU SMILED, YOU CRIED. YOU HAVE GROWN. 
YOU HAVE BECOME SMARTER. 
YOU HAVE LEARNED FROM YOUR MISTAKES. 
YOU HURT YOURSELF. YOU CRIED BECAUSE OF THE TRUTH. 
YOU LAUGHED. YOU LOVED. WHATEVER YOU DID IN 2012, 
IT HAS ALREADY HAPPENED. YOU HAVE LEARNED THIS YEAR, 
AND MAKE 2013 BETTER THAN 2012.

next week, kita menemui 2013.
catit dan tulis segala AZAM,
samaada uall buat atau tak,
tapi pastikan push diri u all !!!

biar orang gelak dan kata
"eleh, kau tulis 88 azam, 1 pun kau tak buat,
 pun tak guna"
but hei, thats ur life,dan ingat. 
SATU ORANG YANG MENJATUHKAN ANDA
SEBENARNYA AKAN MENAIKAN 10 SEMANGAT 
DALAM DIRI ANDA
KEMUDIAN SECARA POSITIF NYA
MEMBANGUNKAN IMPIAN ANDA.


love u guys,
FatinFashiekin



BLACKBERRY

Allhamdulillah. Allhamdulillah.
Rasa rindu teramat sangat nak menatap my BB. Bila dapat semula, terasa nikmat tu diberi semula. Allhamdulillah.

Cuma,
Tak seronok.
I'd lost all my contact number.
SEMUA.

So bila hp bbunyi rasa was-was nak angkat. Yela, bila someone call kita, then kita kata "siapa ni?" Sure mereka yg rapat akan kecik hati. Ye tak ? Then mula assume kata kita tk save number mereka ke.

Kepada kalian yang mengenali saya,
Please DM me ur number okey ?
Dan siapa yang guna smartphone, dan ada whatsapp dan ada simpan number saya, bertegur sapalah. Cuz saya hilang number kalian. Maaf ye :)

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MISS MY B

At last, akhirnya,
my phone akan kembali ke tangan saya.

thanks to incik lalan
atas keprihatinan dan kesanggupan untuk
membaik pulihkannya. haha

actually, saya dalam semua aspek,
cukup tak yakin dengan kebolehan yang dia ada.
before this pun, about my bb,
kami argue. saya bkeras nak hantar my bb ke kedai,
dan dia pula kata 'no!' dan boleh repair sendiri.
i'm like. 
'haa ??? seriously ?? hello, ni bukan repair tayar motor ok,
ini repair handphone okey'

bukan dalam bidang ni je,
dalam segala bagai bidang yang dia cuba nak buat,
saya kurang memberi keyakinan
yang dia boleh buat.
yes, teruk kan ?
saya akan berleter dan kata perkara mudarat,
dan mbebel mengenai perkara negatif yg akan berlaku.

contoh : dia dipanggil jd speaker apa2.
saya akan kata "u ??? boleh ke ??"
dia kata nak buat apa2, saya akan kata
"jahanam laaa nampaknya"

bukan tidak menyokong,
tetapi kadang2 saja bagi jawapan macamtu,
bising3 saya, tapi saya tak halang.
dan at last i'm proud,
tapi buat muka tak da perasaan,
biar lah orang lain hormat dia tinggi camna pun,
comot dia, buruk dia depan mata saya.

bukan ego,
tapi dah berbakul orang puji dia,
biarlah part saya, saya sound pedas,
dan dia lawan balik,
tak pa, saya suka suasana gamat. haha

apapun,
ok. terima kasih kerana tanpa anda,
mungkin beratus ringgit saya kena utk mbaikinya.
lap yuh



with love,
FatinFashiekin


WORDLESS WEDNESDAY


I wish and I hope :
MY HUSBAND HAS MADE ME LAUGH, 
WIPED MY TEARS, HUGGED ME TIGHT, 
SAVED MY LIFE, WATCHED ME SUCCEED, 
SEEN ME FAIL, CHEERED ME ON, 
KEPT ME GOING STRONG, 
PUT UP WITH MY MOOD SWINGS, 
HAS SAID EVERYTHING WILL BE ALRIGHT 
WHEN THINGS GET TOUGH, 
KEEPS ME SANE. MY HUSBAND IS A PROMISE FROM ALLAH 
THAT I’LL HAVE A FRIEND FOREVER.
(Insya-Allah. in the future.)




NOBODY KNOWS HOW MANY TIMES 
I’VE FAKED A SMILE, 
HOW MANY TIMES I’VE CRIED, 
HOW MANY TIMES I’VE BEEN HURT. 
NOBODY KNOWS HOW MANY TIMES 
I’VE HAD TO HOLD BACK MY TEARS, 
HOW MANY TIMES I’VE BEEN LET DOWN, 
HOW MANY TIMES I’VE BEEN WALKED OUT ON. 
NOBODY KNOWS HOW MANY TIMES 
I’VE FELT LIKE FALLING APART 
BUT I KEEP IT TOGETHER FOR THOSE AROUND ME, 
HOW MANY TIMES I’VE BEEN KICKED WHEN I WAS DOWN, 
HOW MANY TIMES I SCREAM. 
NOBODY KNOWS HOW MANY TIMES I’VE FORGOTTEN 
HOW IT FEELS TO BE HAPPY, 
OR HOW LONG I’VE BEEN WAITING 
FOR THINGS TO GET BETTER. 
SOMETIMES I WONDER WHO KNOWS
 THE DIFFERENCE BETWEEN 
HOW I PRETEND I FEEL AND HOW I TRULY FEEL.



I CAN NOT BE PERFECT, 
THAT’S IMPOSSIBLE. 
I CAN TRY TO BE THE BEST I AM CAPABLE OF 
AND HOPE THAT’S ENOUGH. 
ALLAH KNOWS MY INTENTIONS, 
HE KNOWS WHAT’S IN MY HEART, 
HE WILL JUDGE ME IN THE END.



"KADANG-KADANG,
LEBIH BAIK MEMBIARKAN KESEDIHAN BERTANDANG,
ANDAI ITU YANG DAPAT 
‘MEMBAWA’ PULANG HATI KITA PADANYA…
DARIPADA,
KEGEMBIRAAN YANG ‘MELARIKAN’ 
KITA JAUH DARINYA.
MUNGKIN KESEDIHAN ITULAH YANG MENJADI ‘MAGNET’ 
YANG MENDEKATKAN KITA PADA ALLAH..
DAN MUNGKIN KESEDIHAN ITULAH 
YANG MENJADI ‘PARUT’ YANG MENGINGATKAN BAHAWA
ALLAH SENTIASA ADA,
SAAT KITA SUSAH DAN SENANG."




"THE INTELLIGENT PERSON’S TONGUE IS BEHIND HIS HEART: 
WHEN HE WANTS TO SPEAK, HE FIRST THINKS. 
IF [HIS WORDS] WILL BE IN HIS FAVOUR, 
HE SAYS THEM, AND IF THEY WILL BE AGAINST HIM, 
HE DOES NOT SPEAK. 

AND THE IGNORANT PERSON’S HEART IS 
BEHIND HIS TONGUE: 
WHEN HE MERELY THINKS OF SAYING SOMETHING, 
HE SAYS IT, WHETHER IT IS FOR OR AGAINST HIM." 
—- Al-Hasan Al-Basri




EVERYONE HAS A SECRET THEY HAVEN’T SHARED. 
EVERYONE HAS A PAST NO ONE’S HEARD ABOUT. 
EVERYONE HAS TALENTS THAT PEOPLE DON’T NOTICE. 
EVERYONE HAS WEAKNESSES HIDDEN INSIDE. 
EVERYONE HAS A STORY LEFT UNTOLD, 
SO NEVER START JUDGING SOMEONE 
THINKING YOU KNOW THEM BACK TO FRONT. 
BECAUSE THE TRUTH IS, YOU PROBABLY DON’T.



BILA TUBUHMU LESU DAN HILANG SEMANGAT, 
ALLAH TAHU BETAPA KAMU TELAH MENCUBA SEDAYA UPAYA.. 
BILA TANGISANMU BERPANJANGAN 
DAN HATIMU KEDUKAAN, 
ALLAH TELAH MENGIRA SETIAP TITIS AIR MATAMU.. 
BILA DIRIMU TELAH TERLANJUR MELAKUKAN DOSA, 
ALLAH SENTIASA MENUNGGU TAUBATMU.. 
BILA KAU TELAH MENCUBA SEGALANYA 
TETAPI MASIH TAK BERHASIL, 
ALLAH MENGUMPULKAN SEGALANYA 
UNTUK SATU SAAT YANG TAK TERDUGA.. 
BILA HATIMU TELAH MENGECAPI KEMANISAN IMAN, ALLAH TELAH BERADA HAMPIR PADAMU UNTUK KURNIAKAN KEJAYAAN HAKIKI.. 
HIDUP INI INDAH JIKA BERSAMA ALLAH..



BERSYUKUR PADA 
ORANG YANG MENYAKITIMU 
KERANA DIALAH ORANG YANG MENABAHKANMU.. 
BERSYUKUR PADA 
ORANG YANG TAK ENDAHKAN KAMU 
KERANA DIALAH YANG MEMUPUK KAMU BERDIKARI.. 
BERSYUKUR PADA 
ORANG YANG MENJATUHKAN KAMU 
KERANA DIALAH YANG MEMPERHEBATKAN ABILITI KAMU .. 
BERSYUKUR PADA 
ORANG YANG MENYEKSA KAMU 
KERANA DIALAH YANG MENGUJI KASABARAN KAMU .. 
BERSYUKUR DENGAN 
SEGALA UJIAN DARINYA, 
KERANA SEMUANYA MENINGKATKAN IMAN KAMU..



*tak dapat terima kenyataan harini still wednesday,
ohhhhhh~ still wednesday ???*

with love,
FatinFashiekin





BARBIE



"ibu macam barbie" 
blushing ;)

with love,
FatinFashiekin


HAPPY CHRISTMAS !

Selamat hari natal pada mereka yang menyambutnya. Dan selamat bercuti kepada saya serta uall yang turut bercuti. Hehe.

Ok. Rasa rindu gila pada blog,
Hp still problem, sometimes pakai hp abah. Tapi macam tak best, sebab hp abah tu favorite adik2 untuk main game. Memang 24jam pada dieorang. But, bila dah tua ni, actually tak kisah pun, cuma rasa dunia ni kecik tanpa internet. Nak hantar bb tu ke kedai, incik lalan membebel konon dia boleh repair. So, nantikan je lah hasil kepandaian dia yang konon-konon hebat.

Ha ! Sempena tak ada hp ni, saya kembali pada hobi tegar, iaitu kaki novel ! Akhir tahun ni, sana sini buat promotion termasuklah buku. Dan novel pilihan saya, "ASAM PEDAS UNTUK DIA"

Best ceritanya, kelakar dan romantik. So, terus terfikir. TING !!! Masakkan something for incik lalan lah. Hewhew. Semoga dia tak sakit perut, dan semoga dia menikmatinya hingga menjilat jari.

Aha, fine, actually dia depan mata saya. So saya pinjam hp dia sat. Uall akan nampak signature last ada "ahmad faizal sulaiman" guna email dia, so signature tu memang ada.

Selamat bercuti kalian,
Have fun,
Love you all.

With love,
FatinFashiekin


Ahmad Faizal Sulaiman

MAMA ABAH

Mama, abah,
happy anniversary !
banyak benda dah buat.
gambar still dalam kamera,
so wait k.

this year mmg banyak kejutan bt utk dieorang,
almaklumlah, anak sulung,
semangat gila nak arrange kan apa2
adik-adik pula menurut perintah

happy anniversary mama dan abah !!
LOVE U ALL SO MUCH !


The One That Got Away - Katy Perry (Cover by Tiffany Alvord & Chester See)



selain incik lalan,
Chester adalah lelaki idaman saya haha.
kacak, suara seksi serak-serak basah.
bila tengk video klip dia menyanyi rasa feeling gila.

kacakkan dia ?
ada rupa dan suara,
sayangnya kristian.
Eh apa kena mengena ?
kalau dia muslim ntah2 aku pun dia still x kenal haha

then,
actually lagu ni pn best,
kalau siapa2 yang pernah bt silap then x dpt turn back time,
confirm korang menangis sakan merembes. kan ?
life must go on tau darling.

with love,
FatinFashiekin


LOVELY COUPE GET MARRIED


Ahmad Faizal Sulaiman,
i think, u should watch this !
like us. haha

bila tengok gelak sorang2 okey.
u suka gadget, i'm clothes,
bila makan pun selalu tak sependapat,
tengk movie pun sama.
dan saya selalu suka tertinggal barang.
like us.

 watch this link :
MARIA ELENA & AS FIRDAUS

"We're different but same in some ways 
and things i cannot cope,
-- he will be there helping me,
we're just compatible, he lack in some things,
i too in some things but 
we can meet some point,
so in the end, i choose to be with him" :)


with love,
FatinFashiekin


PERCUTIAN KE SINGAPORE

Assalamualaikum

harini saya akan kongsikan pengalaman
PERCUTIAN SAYA KE SINGAPORE
bukan sahaja pengalaman,
tapi PERSEDIAAN UNTUK KE USS.

BARANG YANG PERLU DIBAWA KE USS



Bab packing barang,
like always lah ! saya memang suka part packing barang,
sebulan sebelum pergi saya dah tulis dalam
personal book apa yang wajib dibawa,
so saya nak uall share dan highlight kan ye :

1) beg galas : tak perlu lah uall nak jinjit2 handbag dan jadi feminine,
patah bahu uall nanti. kita nak havefun, so kena lah sporty.

2) sandel : no highheels. dan saya still pelik,
ada juga yang berheels umpama sebutir mutiara dihujungnya.
what ?! saya yang berkasut pn rasa nak longgar lutut. haha

3) tisu basah/tisu kering : kalau bawa budak, wajib lah, sana berlambak aiskrim. 
kalau u all dah masuk area lost world atau jurrasic park,
tak kan hegeh2 nak cari toilet.

4) payung/baju hujan kiut : prepare. takut hujan,
sana memang ada payung merata, tapi sekaki payung 29Dolar,
uall kali dengan RM2.50 lah kan. *pitam*

5) Botol air : kat sana bersepah filter water, bawa je botol kosong.
HAA, ingat. toilet sana tak macam Malaysia ye,
tak da air. kalau bawa budak2 tiba2 mereka
nak buang air besar/air kecil tiba2 xda air utk mcuci,
mahu2 meraung. so itu gunanya botol air dan tisu basah ye.

6) Baju spare : sebab dikuatiri hujan. bukan tu je,
kat waterworld ada permainan yang membuatkan uall basah,
so bersedia sebelum terkene.

7) Pen : sebab uall kena isi borang dan bai pada imegresen nanti,
daripada pinjam2 orang dan menangis takut ditinggalkan.
so bawa sendiri ! ye ;)


HARGA TIKET USS



Harga tiket : Harga tiket USS

uall survey lah sendiri ye.
Eh rasa berdosa. yelaaa, saya citer ! hehe
DEWASA : RM 185
KANAK-KANAK : RM135

kalau nak dapat pass express :
TAMBAH LAGI :

DEWASA/KANAK-KANAK : +RM125

Kalau uall pergi masa school holiday
memang perlu lah guna express pas,
macam saya pergi lastweek persiapan christmas sedg berlangsung,
cantik2 dan mmg ramai orang (-_-')


PENGINAPAN KE SINGAPORE




Saya pergi ke singapore 3hari2malam,
13Disember / 14Disember / 15 Disember.

saya menginap di Tune Hotel,
pada mulanya actually saya argue sebab saya better untuk stay di Singapore
dan bawa masuk kerete ke singapore,
dan dia pula tak setuju.
dia better stay di Jb, makan angin di jb.
then ambil package yang hotel sediakan untuk ke singapore,
menaiki bas. abah saya pun setuju dengan dia.

dan akhirnya saya pun bersetuju,
bagi uall yang ragu2 samaada nak stay di JB atau singapore,
bagi saya. akhirnya saya berpuas hati duduk di JB. hehe
yup !! kalau naik kerete gila jamm !
kalau bas, ada lorong yang disediakan utk bas,
so uall tak kan stuck dalam jamm di tambak johor,
dan uall jgn risau,
bas tu tunggu uall. tiket pergi balik cuma RM25 je ! :)

uall boleh lah contact ea :
GERENTI OKEY ! saya jamin.


ODYSSEY LUXURY LINER
Shuttle Service/Package Universal Studio
From Tune Hotel -USS-Tune Hotel
Alamat :
Tune Hotel Danga Bay,
Lot PTB 22819,Jalan Skudai Mukim,
Bandar johor Bahru,80200 Johor Bahru

Ada 2 waktu pilihan :
7.30pagi - 7.30malam
10.30pagi - 10.30malam

pada mulanya saya memilih untuk 10.30pagi-10.30malam,
sebab saya bawa budak2, risau pagi tu budak2 tak bangun dan letih.
but then tak ada pilihan,
sebab perjalann pukul 10.30pagi-10.30malam telah habis.

BUT hei !
better uall pilih 7.30pagi-7.30malam tau,
ok ikut perkiraan saya.
7.30pagi tunggu bas,
7.45pagi bas sampai.
8.30 pagi / 9pagi (2kali akan turun di imegresen)
then 9.30pagi sampai....
beli tiket, pukul 10pagi terus masuk..
sangat2 terancang tau. i like !
*dan sila bayangkan kalau u all naik bas pukul 10.30pagi,
saya rasa pukul 1petang baru uall masuk USS
dengan keadaan panas terik ! oh my god.

MARI LAYAN GAMBAR-GAMBAR DISANA !







































KESIMPULAN

for me, USS memang best !
syuga bagi kanak-kanak.
macam-macam cartoon ada tau !
tapi kalau ada barbie mesti best ;)
dan antara semua permainan, saya main 3 je,
yang lain gayat !! saya risau akan tersentap akibat heart attack haha.
so better tengk je lah ;p

BAJET ?

tiket : RM650 (5 orang)
hotel : RM400 (3 hari 2 malam / 2bilik)
poket : RM1500 tapi kami tak guna habis pun,
ada baki banyak juga lah. tapi tak kira berapa. haha

ada sebarang kemusykilan mengenai bajet atau apa2 nk tanya
email saya di fatinfashiekin@yahoo.com
atau just PM through facebook/twitter/blog ;)
sebab saya ada 2 penasihat terbaik,
kaklai dan incik lalan. haha
mereka sangat bijak berbelanja.



BABAI !!!!

LOVE YOU,
FatinFashiekin