FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BREAKFAST WITH SIBLINGS

Assalamualaikum

I managed to breakfast at Sai Kee 434coffee shop today. It's located opposite the Muar bus station, not all that hard to find. Parking will be quite a challenge, but there's a car park just opposite the shop, before the bus station.

Before this I'm just look 434 COFFEE at tv.. So, today I bring my siblings and I'd like to try by myself ! :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MUST CARRY

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

UNTUNG ADA DUSUN

Balik kerja tengk rumah dipenuhi durian, atok bagi ! Sekarang kan tengah musim durian. Wah ! Seronok.

Rugi pada mereka-mereka yang tak ada kampung halaman, macam saya, kebun tok ada macam-macam. Manggis, rambutan, duku, durian, nenas, langsat, jambu, mangga dn macm2. Sekitar rumah tok, ada segala macam pucuk.

Minggu lepas tok da pesan suh makan durian, tak sempat lagi pergi kebun tok, balik kerja tgk tok dah bagi :D

Nak ajak incik lalan lah. Kutip durian same-same dengan incik lalan. Kedah mesti x ada dusun2 kan ? Haritu incik lalan dah tanya rumah tok ada manggis tak. Ofcz lah ada, syarat wajib cuma, PANJAT POKOK SENDIRI ! Hehe. Saya cuma blh tlg makan dari bawah pokok :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BEAUTIFUL DRESS

Cantik kan ?
Pakai masa raya,
melayan tetamu yang datang kerumah,
Simple.. Just dress..
Tapi nampak moden dan bergaya :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MAKE DECISION ABOUT FUTURE

Your decision today will determine your future. People used to say that. It suits me well. I'm afraid that if I make the wrong decision, I am plunging myself into a deep black hole.

But everything happens for a reason (HIKMAH). I believe ALLAH wants to test me and so brings me close to HIM. HE wants me to be strong and stronger by giving me "dugaan".

InsyaALLAH, if we hold tight to HIM, believe on HIM and pray while making efforts, we won't mourn too much over those unexpected things happened in life. Here comes the concept of "REDHA".. :)

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MEMORI DAHULU-FARMASI SIHAT

Peringatan : semasa anda melihat gambar-gambar ini,
diharap tidak mengeluarkan persoalan
"is it u ??!!"
kerana soalan itu tidak akan dijawab ;p


bila tengk gambar-gambar ni,
tersenyum sorang-sorang secara meleret-leret
cepatnya masa berlalu
banyaknya benda dah berubah
gembiranya kenangan dahulu
*rindu kak ain so much-much !

masa ni dia tengah kurus
masa ni DSLR belum muncul
masa nih tengah trend kodak
masa ni semua anak dara
masa ni kami tak ada facebook
masa ni kami cuma ada hp
masa ni kami tak suka baca blog
masa ni kami tidur sama-sama
masa ni kami menangis sama-sama
masa ni kami takutkan hantu sama-sama
masa ni kami kena hujan sama-sama
dan, masa ni kami punya uniform lama lah ! ;p



rumah sewa kami suatu ketika dahulu
apa jadi entah rumah tu sekarang,
bilik ada dua, tapi setiap malam
semua tidur diruang tamu. hehe
*kreatif dan ceria kan ?


bila tengk gambar ni,
maaflah, saya tak tahan nak gelak
tengk muka kak ain, tgk muka saya.
*yelah kalau dulu ambil gambar,
kalau boleh hp tu dekat ats kepala br nampk comel. ahha ;p


dulu saya ada lesung pipit,
kini tiada lagi, disebabkan
ketembaman pipi yang melampau.
haa, saya suka gambar ini,
sebab kelihatan kak ain tersepit. hehe


iye, iye, kami memang suka bergambar ;p


dimjlis perkhwinan kak ain janal,
dan sekarang kk ain dah ada 2 ORANG ANAK ok.
kemajuan dn perubhn yg ketara.
saya ? ok sabar-sabar


ok. tu je.
kk ain, sure masa u baca entry ni,
u pun senyum sorang-sorang macam i. kan ?
rindu sangat lah macam dulu,
muda menawan, tk pk hal kahwin lah,
semua lah.. yang kita tahu,
perut kenyang, hati girang ;")

gambar-gambar ini jua menunjukkan,
betapa tua nya kami sekarang

with love,
FatinFashiekin

FUN AND FAIR WITH FAMILIA

Sambungan gambar semalam, hehe.
maaf di ucapkan. gambar seriously blur habis,
sebab aza yang ambil. bukan saya
*sila salahkan orang lain ;p
then bukan tu je, actually malu kot,
saya je terkedik kedik ambil gambar
cuba mengeringkan hati, so ini je lah yang ada










Actually ada kejadian,
gigi daniel patah masa tengah main game langgar-langgar kereta.
memang kesian tengk dia, tapi tak tahan nk gelak
dia tunduk muka, dan bila dia dongak,
dia bagi saya gigi dia yang patah tu.
tayang gigi dia yang patah tu. hehe
dia kata "patahhhhh"
haha. rasa nak menangis kot tahan gelak masa tu ;D


maaf lah. kakak ni memang tak tahan kalau bab ketawa.
hehe. thats all.
buhbye

with love,
FatinFashiekin

PRINCESS QAIREEN

Anak my uncle,
Sangat-sangat-sangat comel,
Membuatkan saya tak sabar untuk pregnant. Tak sabar nak kahwin.
Tak sabar nak ada anak sendiri :')

Kalau anak girl,
Boleh belikn patung barbie,
Cantik-cantikkan dia.
Sama-sama mengemas rumah, tolong-menolong. Jadi kawan baik mommy.

Kalau boy,
Temankan daddy dia pergi mana-mana,
Jadi bodyguard daddy dia.
Memastikan tiada can untuk daddy berlagak bujang. HAHA

Tadi dapat peluk dan dukung qaireen
Sebab acik balik kg sat !
Raya nanti tk dpt jmpa qaireen sbb cik dira kena kerja masa raya.
Payah juga ye kerja hospital ni :)
Apapun, dapat kiss2 pipi dia tadi !
Qaireen sangat comel-comel-comel :')

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

FUNFAIR !

Currently di FunFair.
Adik-adik merengek ajak kesini,
Banyak lagi gambar tapi nanti lah saya upload okey :)

*gambar : saya dengan mama dan adik-adik. Ye, saya nampak bulat. Diam-diam (-_-")

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

NAZMI FAIZ. TIADA SPM TETAPI MEMILIKI GAJI RM300,000.00 SEBULAN ?

Gaji Nazmi Faiz 300K?
itu rezeki bakat..Tiada SPM.
kita macam kelulusan tapi gaji xsampai sepuluh peratus dari gaji beliau..
hebat kan rezeki orang yang berbakat...
so jangan nak bongkak kalau ada diploma, ijazah tapi xkemana..

tuah ayam nampak dikaki
tuah manusia siapa yang tahu?

*peace. Hehe ;p

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

WWW1 (RM520,000.00) DIMILIKI JOHOR

WWW1 berjaya dimiliki JOHOR dengan bidaan sebanyak RM520,000.00 oleh DYMM Sultan Ibrahim Johor.
Dan menjadi isu mengatakan kononnya menghabiskan duit rakyat. *hello, that's y I think semua nk kawin dengan anak raja kan ? Saya pun, kalau blh nk kawin dengan prince william. Haha

Pendapat :
Tak perlu ajar "orang kaya" macammana nak berbelanja. Janganlah kerana beli nombor pendaftaran 500k jadi isu kononnya perlu disalur pada orang miskin sedangkan "orang kaya" itu telahpun menyalurkan ratusan juta pada mereka yang berhak dalam bentuk pembangunan negeri dan peluang kerja yang boleh dirasai sehingga anak cucu cicit yang mahu berusaha. Berilah ruang untuk mereka bersenang-senang dengan wang usaha mereka dan nenek moyang mereka.

Jika anda tak puas hati...kenapa tidak berusaha. Di Malaysia, kita boleh berusaha dan tidak jadi kesalahan langsung untuk kita yang berusaha ini untuk jadi lebih kaya dari Raja.

Loser sahaja yang suka tuding jari mengajar itu dan ini kononnya pandai. Kadangkala, kita perlu fikirkan juga...mungkin Allah tak serahkan harta segunung emas itu pada kita kerana kita mungkin tak mampu jadi adil.

P/s : TMJ sendiri dah sound "BEFORE U OPEN YOUR MOUTH, DO YOUR RESEARCH"..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

RASUAH

Katakan tidak pada rasuah ! Haha.
*even he's my boyfriend but sometimes we're look like bestfriend too. Argue, fighting, shouting, laughing, crying and then loving ;p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CUKUP DALAM BESEDERHANA

Terima kasih Ya Allah UNTUK SEGALANYA.


"boleh jadi aku tidak punya seperti apa punya mu, kerna itu aku punya erti 'KEHIDUPAN BAHAGIA' ku tersendiri"

"aku syukuri setiap pinjaman NYA"

"aku jatuh, aku bangun, aku menangis, aku bangkit, aku tertawa, aku mengenal lebih erti hidup"

"aku tahu apa mahu ku, aku cuba, aku percaya rezeki milik NYA"

"jangan bilang hati ini milikmu andai apa yang kau tahu hanyalah senyuman dalam setiap senyum ku"

"semakin meningkat usia, semakin hampir kematian, semoga amalanku seiringan dengan usia ku"

"jangan lafazkan setiap apa yang mampu membuat aku riak, takbur dan lalai. tengking lah aku itu lebih baik agar aku tidak terus dibawa dunia"

"andai aku marah itu sayang , andai aku menegur itu kasih "  

"boleh jadi aku kelihatan tidak matang, 
tetapi kehidupan aku mengajar aku menjadi matang"

"andai kau nampak aibku, kau lihat salahku, nasihati aku, jangan di pertontonkan lagi"

"keluarga ku, nyawa ku, nadi ku"

"betul kan aku, tegur lah aku, demi redha Allah SWT"

"aku buat selagi ku mampu, aku teruskan selagi ada dayaku"

"menilai tidak. aku mempelajari manusia"

"bantu aku teman, tunjukki aku jalan sahabat, pimpin aku kepada NYA. doakan aku"

"aku bisa senyum aku bisa sayang aku bisa menjaga semuanya kerna aku percaya hidup ini kita saling mendukung saling memerlukan, saling bencikan kejahatan"

"andai aku tidak mampu sedikit pun memberi manfaat kepadamu, lupakan aku, jauhi aku tetapi, sampaikan kepada aku"

"aku tidak mengimpikan yang sempurna, cukup lah yang lebih baik"

"aku boleh bersetuju, aku bisa menyokong, andai aku tidak terus di situ, pintaku kau hormati prinsipku"

"hidup ini milik NYA, setinggi mana kau mendaki, kau mendongak, sentiasa pandang ke bawah, semua pinjaman NYA"

"setiap laku ku, gaya ku, lagak ku yang tidak lurus. jangan kau agungkan jangan kau sayangkan"

"aku tidak mahukan kehidupan yang terlalu sempurna, cukup lah dengan redha NYA & realiti " 


p/s : setiap hari aku ingin menjadi lebih baik, dan kadang kala aku tewas, esok lagi, lusa kembali, kecewa, pimpin aku Ya Allah. biar tidak sempurna, cukup lah supaya lebih baik.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BLOGSPOT

Harini saya nak bercerita mengenai penceburan diri saya didalam dunia BLOGGER ini. Dan bagaimana terhasilnya nama 'fatinovela.blogspot' tu.. Tujuan blog dihasilkan. Ok, everything lah.

Actually, pada mulanya fatinovela.blogspot ni di hasilkan untuk menjual novel-novel simpanan saya. Saya merupakan pembaca tegar novel dan peminat tegar karya Anis Ayuni, Bikash Nur Idris, Ramli Awang Murshid dan ramai lagi lah. Bilik saya macam libry okeh. Penuh dengan novel. Setiap kali orang datang beraya pun, sure ada je bahan bacaan yang orang minta saya pinjamkan. Tetapi, sejak bekerja sekarang, dan berumur, minat terhadap novel berkurangan. busy, kerja 12jam, balik dah 9.30malam tak sempat nak baca nove, lebihan masa digunakan untuk keluarga dan incik lalan. Kalau dulu, sehari 3 buku pun boleh habis tau *and that's y lah saya ni rabun ;p

So then incik lalan bagi cadangan, dia kata "eh ! Kamu kuat berangan, suka membaca, y not kamu buka blog ? Jual je novel2 kamu yang banyak tu" dan that's y lah terhasilnya fatiNOVELA. (FATIN : nama saya. NOVELA : merujuk kepada novel )

Bila terhasil je blog, tak ada maknanya lah nak jual menjual ni. hmm, terus jadi blog peribadi, dan ye, blog saya tiada ruangan komen, tiada iklan nuffnang. TIADA. Orang kata kalau dftar kat nuff boleh dapat side income. But pk balik, saya buka artis pun. Tk payah lah kot. Hehe. So sapa yg dapat baca, bacalah, sapa yg tak tahu, its okey.

I'm very-very talkative. Dan saya adalah seorang gadis yang memiliki diari. Saya akan tulis tarikh2 bermakna, setiap kenangan manis. Tapi pada 2012 ini saya rasa diari tu dah ketinggalan zaman. Hehe. Dan sekarang, ada blog, ada blackberry. Tak perlu buka laptop lah, save gambar lah. Tak perlu. Just buka email dan update blog, dimana jua. Saya juga kerap paksa kak Alai, bos saya untuk bt blog. Sbb saya rasa, Banyak benda menrik belaku dalam hidup kklai dan rugii kalau x dikongsikn dn dikenang dn saya rasa kalau kklai buat blog, sure populer macam VIRUSPADU sbb mereka ada iras-iras., macam kak ani (senior saya) pn dah ada blog juga, saing dengan saya. Trust me, blog adalah penawar terbaik untuk release tension !

Bila ada benda funny, menarik dan saya rasa "aish, ptt dikenang" terus saya ambil phone dan update. sebab tu semua kenangan milik kita, kalau orang nak termuntah pun baca blog u all. Don't worry, yg penting, its relly happen dan bukan dibuat-buat. Bukan tu je, sediakn jawapan "KAU ADA ??" Haha, one day if I've my own child, saya akan tunjuk pada anak2 dan kata "Looks, mommy masa muda, cantik kan ?" Haha. Berangan lagi *pang !

Ok. Tak tahu dah nak kata apa, mari lah kita ramai-ramai buat blog ye. Tak tahu nak buat ?? Saye boleh buatkn. Don't worry. Basic2 tu boleh lah saya buatkn. Tapi bab design template, maafkan lah saya, saya punya blog pun tak reti nk design. Main paste je ;p

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DOA UNTUK BAKAL JODOH

Doa terhadap bakal Jodoh, serta memohon dari ALLAH SWT supaya dikurniakan pasangan dari kalangan yg baik2..InsyaAllahh,

" Bismillahhirohmanirrohim..
(Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..)

Ya Allah, dalam soal pilih Cinta dariMu, banyak perkara yang aku ingin elakkan. Iaitu yg PERTAMA, Kau jauhkan aku daripada dikhianati dan dibohongi olehnya (pasangan) kerana aku tak daya utk dikecewakan lagi..

KEDUA, Ya Allah, Kau hilangkan rasa risau dan bimbangku daripada berfikir pada perkara2 yg negatif terhadapnya(pasangan)..

KETIGA, Kau kurniakan aku seorang yang boleh membimbing dan mengajarku terhadap erti Cinta agung yg sebenar.. Cinta-Mu, akan sentiasa aku utama dan kejar2kan dan pada dia(pasangan) jugalah aku berpaut, untuk meraih Cinta Syurga dari-MU

Aminn :)

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KEBEBASAN !

Akhirnya tamat juga menghadapi penyeksaan menjadi budak P.
Oh lesen ! Tunggu 2017 ye,
Sbb renew 5 thn. Puas hati !
maybe anak saya masatu dah 5 kot ;p
2 dari incik lalan, 3 dari saya. Hehe

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PERJALANAN HUJUNG MINGGU

1) GAMBAR PERTAMA :
Ontheway ke rumah tok belah mama,
Ada saudara kahwin.

2) GAMBAR KEDUA :
Baru sampai rumah tok! Jengah-jengah. Dah lama tk makan nasi minyak

3) GAMBAR KETIGA :
Menjamu selera bersama saudara mara, bergelak sakan.

4) GAMBAR KEEMPAT :
Bertudung kelabu, tu tok saya :)
Tengah berborak bersama adik beradiknya.

*kemudian settle dan balik. Mf xda ambil gambr pelamin dan pengantin. Saya berkebaya, bila jumpa saudara tk kan bkepit dengan HP. Ye tak ? So letak handbg dan handphne jauh2.Hehe.

Balik dari rmh tok sedara, terus ke melaka ! Harini incik lalan beli tangki ikan, fuh, sgt membazir ! Even dia dah kata :

"Kite dah agk, kalau tnye kamu msti kamu pancung kite. So kite beli je lah tanpa beritahu kamu, dan kite mmg da plan bile da beli bru nk infom kamu"

Dan alasan dia beli :
"Staff ade bagi ikan kelah besar, 13inci tau ! Besar, so lepas ni kite plan nak bela banyak ikan. Dan nanti 3 4 5 tahun lagi kalau kite kaye, dan saya dapat bina landscpe 100K idaman kite tu, boleh lh kite lepaskn ikan-ikan yg kite bela"

*pointnye ni, dia berangan lagi heavy okeh. Lagi melampau-lampau. HAHA

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.