FOLLOWER

NUFFNANG ADS

EPISOD KESIBUKKAN MELANDA

kesibukkan melanda incik lalan,
sbgai pasangan seharusnya sy hormati dn menyokongnya ;)


untuk prmulaan,
kenalah fokus,


"u know what baby,
i'm proud of u.."

FOKUS

1) fitt kan badan
2) cantikkan kulit
3) runcigkan kuku

3 perkara yg saya fokus dn serius,saya tk pernh seserious ini ye kawan2. Sampai sanggup clean tanpa nasi. Huhu.


Klu setakat workout simple sy mmg buat, but diet sblm ni sy mmg out. Tp klini sy mmg serius, rasa down bila pandang perut kat cermin (-_-)

So saya always bkata pada diri "sampai bila fatinfashiekin nk makann je ? Sampai bila nak menambah angka di mesin penimbang ? Get ur dumbell, shape ur body ! Build up ur stamina dan buat lemak menngis !"


Dari 38kg-40kg-42kg-45kg-52kg-55kg,
Dsebbkn ketinggian setakat 150, sy kena dpt kn berat badan 45-48kg sahaja. Klu saya tk jaga badan, sy jamin, lps khwin sy akan melarat ke 65kg. Trust me---


*klu uols jmpa saya dmana-mana kata iols ni flat and slim, semua tu disebabkn corset semata. Haha. Kancing pling sempit saya pilih, bila pakai corset akan bt diri rasa confident. 


Ok lah, bye.

Thanks to my family sbb faham im on diet.
Thank to my anje baby tersayang incik lalan kerana selalu bagi saya telur free ! Haha. 1 mingu je confirm 2 papan. Tq anje, gituh *bodek*

With love,
Fatinfashiekin





SINCE DIET



Assalamualaikum. 

Pencapaian teebaik untuk diri sendiri kurang dari 1 minggu, Saya clean !!!! No coffee & No nasi !! :)  52kg to 48kg to go ! Comeon !!
Cik lemak, sila lah hapuskn diri anda dari punggung, peha dn perut saya.
Sesungguhnya, sy kelihatan sgt katik cik lemak---


Since saya diet, incik lalan org paling aneh pndang saya, Dia mmg sllu ejek sy gemuk, tp sy thu dia x mksdkn,  Bila saya diet, hri ke5 diet kami dating, dia kata "Saya nk ejek sapa bulat dan buncit lepasni klu awk dh kurus nti" 

Before this klu sy makan, dia akan kata
"Awak ada bela jin ke dlm badan" huhu
Sekarang bila i'm on diet, dia siap tapaukn nasi aym plg mylerekn katanya, Asyik goda2 saya supaya saya cheat diet dn teman dia makan,
Asyik kata "makanlah, jgn pksa diri, makanlahhhhhhh"
Eleh, rasa sunyi lah tu x gaduh2 berebut peha ayam masa mkn. Hehe


Perbandingan saya :
Workout : 2 KG FOR TWO MONTH
diet atkins : 2 KG FOR TWO WEEK AND LESS :)

Macammana saya clean tanpa nasi dn kopi ?
Ok saya share,

Untuk pengetahuan, sy benci air kosong tau,
Bila minum rasa nk muntah, saya suka nescafe 3 in 1 dan coffee, But then, tiba2 tsentk mmikirkn bkilo gula sy teguk stiap hari, 4 tin coca cola make me sick,Saya addict dn bila xdpt coke dn coffee sy lemah,Saya lawan addict saya, saya minum air kosong..Even rasa nk muntah, saya teguk!
Rasa haus ingin kn minuman manis,
Saya teguk kg air kosong tu !!!
Dn kmudian saya berjaya :)


Cara saya mengawal nafsu saya pd nasi pula,
Bila lapar, saya makan roti,
Bila lapar sgt saya bedal lgi rotii !
Nk nasi je, saya telan lagi roti !
Sampai saya rasa dh lupa apa rasa nasi dn nikmatnya.


Dn sekarang i'm clean :)


Cabar diri dn rasa kepuasan tu,
Nikmat kn kejayaaann..

Mcm sy, my mom pn tiap mlm mmg msak sedap2,
Tp saya hny akan makan lauk dn ulam,
NO NASI .... dn my fmily mmhmi,
Dieorg pn pesan sy jaga badan,
Yela, bahagia sgt smpi menggebukn huhu

So, jom kita mncantikkn semula body kita bsama !!!
Boleh punya !! Diet atkins sgt mudahhhh !!


Join di fb : kelab diet atkins (malaysia)



Withlove,
Fatinfashiekin





Sent from Samsung tablet

ALLHAMDULILLAH


 

Dia suka bercerita ttg impian dia dn apa yg dia nk bt utk masa depan.
Dia akan bercerita dengan khusyuk, penuh panjang lebar dan semangat.
Dia akan ulang2 dan ulang..

Saya dengar,
 tapi secara tk serius, Saya akan pandang dia kosong,
Saya cuma kata apa tbaik utk dia, tbaik utk saya.

Bg saya, Saya tk kisah ttg impian dia,
Apa ada skg pn sy dh lbh dari syukur.


Semalam, dia call, Dia kata impian dia hampir jadi nyata,
Allhamdulillah. Entah bla dia usahakannya pn sy tk psti,
Ingt kn skdar cakap kosong.

Tetpi, tebukti benarlah,
Allah tk mungkir janji bagi hambanya yg sntiasa berusaha.



#Allhamdulillah


withlove,
fatinfashiekin

 

HIGHLIGHT

salam,

Hai ! Rasa janggal nak menaip. Huhu.
Dh lama bcuti dari blogging katekan ;p


Antara highlight spnjang x blogging :

1) My grandma patah kaki, tjatuh dan doc suggest untk operate dn masukkn besi. Semoga tok cpt sembuh

2) my mom DIY bjalan lancar, sikit ke sikit lama2 jadi bukit :)

3) Saya happy sbb saya dah survive without sugar, without cafein, without rice and without bread. Mula2 mmg sush, masuk hari ke3 terasa happy dan tersgt ladies. Join me dalam "kelab diet atkins malaysia"... sblm ni sy nk dapatkn 50kg kn.. Berjaya setakat 52kg je sekarang. Dn nk ke 48kg ! Sy kena dpt kn 48kg bru lh ideal dgn tgi sy yg setakat 154 ni.

Tdi pi jenguk tok kt hospital pn tok kata sy mkin chubby *nangis* ni semua salah kek incik lalan ni ! Huhu

Kalau uols ada instgram, do follow #fittnesssakinah. Jom fitt dn tough bsama ! 


4) Sebelum ni bill hp saya Rm350.00, incik lalan hanginnn bebellll ja. Last month incik lalan geram, dia tukar pakej no saya ni kpd plan yg mbolehkn sy contact dia secara Free. Hrini dpt bill, bill hp setakat Rm44.00 only !!!! Boleh bygkn x selama ni duk mkayakan celcom ? Padahal blh je kol scra free. Huhu. Sebulan Rm44.00.

Aha, attention, sgala email dri anonymouse kpd sy atau apa2 shj msj pnting ataupn tidak, mmg tidak akan direct kepada saya. Ttpi diterima oleh incik lalan kerana sy x ambil package blackberry servis lagi. So klu ada yg email tny pakej ke singapore ke, atau apa2 lah, maaf klu late reply.


5) incik lalan dpt projek besar untuk future. ALLHAMDULILLAH.. happy for him. Rezeki :)


With love,
Fatinfashiekin




Sent from Samsung tablet

#CUTIJOHOR



Isu cuti johor hangattt diperkatakan. Wartawan dunia blogger ramai yg mmuat naik topik ini. Forum2 trending dengan buah fikiran masing2.


Hmm, bagi saya.
Mana2 cuti pun saya sokong,
Mungkin kerana saya masih tidak berkahwin dn mmiliki ank2 yg bersekolah.


Isu cuti johor ini, turut dirasai  bahangnya with my parent. Yela, abah dn mama adalh kakitangan swasta. Cti hanya pd hari ahad, manakala adik2 saya pula bersekolah pd hari ahad, adk sy yg diasrama pun sdh pulg keasrama pd hari ahad. Saya pula bekerja pd hari ahad. So tk dpt hangout dgn family mcm dl, kalau dulu, sure weols ada picnic sama2, shopping sama2. Sekarang kalau nk hangout sekeluarga hny ada 2 pilihan 1) ponteng sekolah 2) hangout pd wktu malam.




Ia tidak membebankan, tetapi menggangu silaturrahim kekeluargaan. Andai ingin dilaksanakan berpanjangan, sy berpendapat, sewajibnya diselaraskan cuti gov dan swasta.



Anak johor,
Fatinfashiekin




Sent from Samsung tablet