FOLLOWER

NUFFNANG ADS

TAMBAH ANAK

Harini suami aku lainnnnnn mcm bunyi,
Dia buat2 tanye anak,
"Nak adik x kaseh"


Lalu aku berkate
"Bisnes mcmne?"

Incik lalan :
"Abang boleh running, jgn risau"

Dan sekarang hati aku berdetik
"Biar betullllll,,,,,"
Lalu aku tgk perut aku dn bdetik kmbli "tak sempt six pax nampknye"


πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


Isteri mithali,
Fatinfashiekin

KL DUCK SCARVES

I dapat my duck 🐣
Rase sayangggg kat suami ler gini,


TAPI,
I tak reti pakai satin 😢
Tapi i akan usaha,


Semoga wajah berubah jd vivvy yusof πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


Isteri yang menyayangi suami,
Fatinfashiekin #bodek #hahaha

MIMPI CURANG

Bangun tidur :


Saya :
Ishh malam tadi ayg mimpi ayang curang kat abang, ayang ade laki lainnnn.


**incik lalan pandang saye dan mengeluh**


Incik lalan :
Eeeee ! Ayang ni !!! Teruklah !! Manebolehhhhhhh


Saya :
Dah namenye mimpi, nak buat macammaneeee.. hahaha.. kalau ayang curang, abang buat ape ?


Incik lalan :
Abang bawa lari anak.
Biar ayang sorang2.


Saya :
Elehhhhhhhh--


___________________________________

Tau marah juga bini mimpi curang dgn laki lain, mimpi pun kene marah. Hahahah. Tahu sayang biniii. Hahahahaha


Lady faizal,
Fatinfashiekin

SAYA/MERTUA DAN KEREPEK

Raye paling busy.
Da tutup oder 500kg,
Ramai yang nak kerepek air tangan i ni lg, dan minta tambah oder πŸ˜‡

Wpun penat tapi puas dn sukee !
Target 10k dah makin meningkat !
Mungkin lebih πŸ˜‡πŸ‘ŒπŸ»

Seronok !
Penat yg brbaloi,
Suami makin sayang haha
Gile x sayang,
Bini duk rmh jage ank tp dpt 15k,
Sape x sayang kann πŸ˜‚


So awak,
Boleh je jd macam saya,
Pk apa skill, dan asah πŸ˜‡


Last week family mertua datang rumah, mak datang terus nak tgk tangan i, mak ingat tangan i calar balar, tapi masih halus hehe. Yela, saye pakai sarung tangan, kuku mestila masih meruncing.

Mak mertua happy sangat2 tgk stok kerepek, siap kira berapa bundle, Allhamdulillah, saya happy sangat, memang nak gembirakan mak ayah pun 😘


Nak mak tahu,
Menantu dia ni sangat rajin dn istimewa haha πŸ˜‚πŸ˜‚

Raya tahun ni sangat lain !
Tahun lepas kerj dn menanti bonus,
Tahun ni tiap malam depan kalkulator dengan suami kira hasil. Allhamdulillah.


Bab bisnes, akaun suami yang hebat, so dia selalu cek aliran kelua masuk duit, incik lalan hebat bab tu je, lain saya yang buat.


Even incik lalan hebat akaun, ciri2 usahawan dia tak ada, dia malu lebih. Ceh. Macam saya, minta deposit ke, minta payment ke, saya direct. Yela bisnes kan ? Incik lalan lebih kepada "tak sampai hati" (mata keatas)


Kadang2 ade je customer lambat bayar, saya cakap dengan suami "ayang da mesej, no money, no kerepek".. suami terus tutup muke gune tangan dn kata "beraninye ayang !! Klu abang tak sampai hatii"..


Lalu i membalas,
"Tu la abang baik hati sangat, orang nak pinjam duit pn slumber bagi, baru orang merayu sikit terus transfer" sambil jeling dia. Suami sengih je.


Seriously laki i tu lembut sangat hati. Nasib dapat cik puan penasihat macam saye yang jenis keras hati bab duit hahaha.

I plan next year nak buka kedai ala2 cafe kerepek, (live menggoreng dn depan bahagian jualan) yg penting nk minta mesin kerepek dulu, sekarang tgh tunggu bisnes kad saye siap, nak pi jabatan pertanian, kena la confident level tinggi kn. Minta2 siap awal πŸ‘ŒπŸ»jabatan da email suruh datang, comeon rizal πŸ˜‡


Semoga dpermudahkan segalanya,
Doakan saye,


Surirumah bkerjaya,
Fatinfashiekin

THANKYOU DARLING

Tq daddy for duck 🐣
Bukan senang my husband nk jadi pemurah gile sanggup hbis just untuk shawl tau.


Tapi.
Mungkinlah.
Dia tgk wife gigih buat sale sebulan 10k++ so dia tak bkira sangat sekarang..


Lepas dapat duck,
Lepak rumah sengaje i buka movie papadom.

I kata "kite sibuk cari rezeki, tapi hopefully tak abai each other tau"
Then my husband menyeringai dn kata "takkkkk" eleh πŸ™„πŸ™„

MAINAN LAGI

MAINAN ANAN 1 TAHUN

Anak i da setahun 3 bulan,
Kat mulut dia sekarang dah pandai bernyanyi nursery rhymes,
Always sebut "rain rain go away"
, "head shoulder knees and toes",dan pelbagai suku kate dari lagu2.


As mom,
Saya happy,
Sampai nurse kate "dia speak english ke?" 


As mom,
Bila anak i macam ni,
I kena bertindak.

Ye, memang dengar macam bijak bila anak mula menghafal lagu, mengikut perbuatan dari video.


Tapi,
I takut anak i terlalu taksub dengn nursery rhymes tu.
Yela, hari2 24jam mmg on nursery rhymes sbb i kan busy, so anak main2 depan tv. Rumah pula ada wifi, i pula jenis suka membazir elektrik πŸ˜‚so lagu untuk anak 24jam,


Now bila i tgk anak i asyik nyanyi je,
2minggu ni no nursery rhymes,
I nak buat kajian,
So 2minggu ni,
I dengan incik lalan terus lambakkan anak dengan mainan yang kami beli tadi. Hehe.

Kemain kan ?
Tak nak bg tv,
Bg mainan.. hehe
I nak anak i balance,
Pndai menghafal dan mengikut apa yg tv ajar pun tak elok,


Ok nak main masak2 dengan anak.
Bye





Sent from my iPhone

YE TERLEBIH RAJIN

Da tengah malam,
Settle bungkus oder pelanggan,
Tapi terfikir nak direct kemas rumah, sebab esok nak balik pagoh sbb kaseh ada appointment kat KK pagoh.

Lalu saya merungut pada incik lalan :
"Alaaa, da isnin, baju belum basuh, penatnyee..."


Saya pun pi lah get ready depan washing machine, then terfikit (""kalau aku membasuh sekarang, nak menunggu lagi, menyidai lagi.. ishhh esok pagi lah"")


Saya pun terus la ke kitchen,
Get ready nak buat susu anak dn kemaskan dapur,


Da settle, dan nak pi tidur,
Tetbe nampak washing machine putar putar putar,  saya terkejut !, siapa yang cuci ???


Saya : siapa yang on washing machine ni ?? (Pandang incik lalan),


Incik lalan : abang laaa, kesiannn isteri penat.. abang tolong la isteri kesayangan abanggg..sayang kata nak basuh baju kan (sambil sengih bangga)


Saya : ayang nak basuh esok, ni sayang bini, meh tolong sidai meh, pukul 1 pagi niii.. kata sayang bini, rajin tolong biniii (sambil saya da melepek kat meja makan sebab kecewa tapi terharu tapi malas memandang washing machine yg sedang berputar)


Incik lalan : ok abang tidur dulu !!!!!!!!!!!! Yang penting niat baik tau, hahahaha


Saya : (menaip blog)


Sekian,
Fatinfashiekin

πŸ™„πŸ™„πŸ™„πŸ™„




Sent from my iPhone

HAPPY ANNIVERSARY KE 2




**dah celebrate kat langkawi haritu, so kalini, balik kedah pula πŸ˜‡ kan nak belikan sofa mak mertua πŸ˜‡



Happy 2nd anniversary utk kami πŸ˜‡cpt mase blalu, x sangke, pknlan dari salah no (dulu i xde facebook, serius salah nombr),, then i pula kcwe putus cinte kmudian ramah2 dgn dia, dia pula bt fake bnama lalan dn seorg bellboy (sbb dia xpcye pd sy hehe), dia kata duk muar dn i kata "i muar lah!" Haha. Kenal trs i bawa jmp kluarga, semua sdara mara panggil dia lan. Then kntoi dia trs trang dia faizal seorg doktr, i bt2 merajuk πŸ˜‚then 2014 btunang/2015 kahwin dn terus mengandung/januari 2016 bersalin πŸ˜‡ july 2016 kami lahirkan pula @lalan_food. Semoga hubungan kami kekal sampai syurga πŸ˜‡kesimpulan, jodoh tu akan dtg even kdg2 dlm cara tak logik πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Sent from my iPhone
Lady faizal,
Fatinfashiekin