FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SAYA/MERTUA DAN KEREPEK

Raye paling busy.
Da tutup oder 500kg,
Ramai yang nak kerepek air tangan i ni lg, dan minta tambah oder πŸ˜‡

Wpun penat tapi puas dn sukee !
Target 10k dah makin meningkat !
Mungkin lebih πŸ˜‡πŸ‘ŒπŸ»

Seronok !
Penat yg brbaloi,
Suami makin sayang haha
Gile x sayang,
Bini duk rmh jage ank tp dpt 15k,
Sape x sayang kann πŸ˜‚


So awak,
Boleh je jd macam saya,
Pk apa skill, dan asah πŸ˜‡


Last week family mertua datang rumah, mak datang terus nak tgk tangan i, mak ingat tangan i calar balar, tapi masih halus hehe. Yela, saye pakai sarung tangan, kuku mestila masih meruncing.

Mak mertua happy sangat2 tgk stok kerepek, siap kira berapa bundle, Allhamdulillah, saya happy sangat, memang nak gembirakan mak ayah pun 😘


Nak mak tahu,
Menantu dia ni sangat rajin dn istimewa haha πŸ˜‚πŸ˜‚

Raya tahun ni sangat lain !
Tahun lepas kerj dn menanti bonus,
Tahun ni tiap malam depan kalkulator dengan suami kira hasil. Allhamdulillah.


Bab bisnes, akaun suami yang hebat, so dia selalu cek aliran kelua masuk duit, incik lalan hebat bab tu je, lain saya yang buat.


Even incik lalan hebat akaun, ciri2 usahawan dia tak ada, dia malu lebih. Ceh. Macam saya, minta deposit ke, minta payment ke, saya direct. Yela bisnes kan ? Incik lalan lebih kepada "tak sampai hati" (mata keatas)


Kadang2 ade je customer lambat bayar, saya cakap dengan suami "ayang da mesej, no money, no kerepek".. suami terus tutup muke gune tangan dn kata "beraninye ayang !! Klu abang tak sampai hatii"..


Lalu i membalas,
"Tu la abang baik hati sangat, orang nak pinjam duit pn slumber bagi, baru orang merayu sikit terus transfer" sambil jeling dia. Suami sengih je.


Seriously laki i tu lembut sangat hati. Nasib dapat cik puan penasihat macam saye yang jenis keras hati bab duit hahaha.

I plan next year nak buka kedai ala2 cafe kerepek, (live menggoreng dn depan bahagian jualan) yg penting nk minta mesin kerepek dulu, sekarang tgh tunggu bisnes kad saye siap, nak pi jabatan pertanian, kena la confident level tinggi kn. Minta2 siap awal πŸ‘ŒπŸ»jabatan da email suruh datang, comeon rizal πŸ˜‡


Semoga dpermudahkan segalanya,
Doakan saye,


Surirumah bkerjaya,
Fatinfashiekin

No comments: