FOLLOWER

NUFFNANG ADS

MAINAN ANAN 1 TAHUN

Anak i da setahun 3 bulan,
Kat mulut dia sekarang dah pandai bernyanyi nursery rhymes,
Always sebut "rain rain go away"
, "head shoulder knees and toes",dan pelbagai suku kate dari lagu2.


As mom,
Saya happy,
Sampai nurse kate "dia speak english ke?" 


As mom,
Bila anak i macam ni,
I kena bertindak.

Ye, memang dengar macam bijak bila anak mula menghafal lagu, mengikut perbuatan dari video.


Tapi,
I takut anak i terlalu taksub dengn nursery rhymes tu.
Yela, hari2 24jam mmg on nursery rhymes sbb i kan busy, so anak main2 depan tv. Rumah pula ada wifi, i pula jenis suka membazir elektrik 😂so lagu untuk anak 24jam,


Now bila i tgk anak i asyik nyanyi je,
2minggu ni no nursery rhymes,
I nak buat kajian,
So 2minggu ni,
I dengan incik lalan terus lambakkan anak dengan mainan yang kami beli tadi. Hehe.

Kemain kan ?
Tak nak bg tv,
Bg mainan.. hehe
I nak anak i balance,
Pndai menghafal dan mengikut apa yg tv ajar pun tak elok,


Ok nak main masak2 dengan anak.
Bye





Sent from my iPhone

No comments: