FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SEMOGA MENJADI

semoga kejutan saya untuk esok menjadi !!
semoga terkejut hendaknya.

with love,
fatinfashiekin

 

JULY

Bulan 7 menjelma !!!!!!!

Setiap kali bulan 7 menjelma,
Lagu perkenalan kami akan berdendang ditelinga saya :)

THANKS GOD I'M FOUND YOU-
Mariah Carey


" I would give up everything
Before I'd seperate myself from you
After so much suffering
I finally found unvarnished truth
I was all by myself for the longest time
So cold inside
And the hurt from the heartache would not subside
I felt like dying
Until you saved my life

Thank God I found you
I was lost without you
My every wish and every dream
Somehow became reality
When you brought the sunlight
Completed my whole life
I'm overwhelmed with graditude
'Cause baby I'm so thankful I found you

I will give you everything
There's nothing in this world I wouldn't do
To ensure your happiness
I'll cherish every part of you
'Cause without you beside me I can't survive
Don't wanna try
If you keeping me warm each and every night
I'll be allright
'Cause I need you in my life

See I was so desolate before you came to me
Looking back
I guess it shows that we were destined
To shine over the rain to appreciate
The gift of what we have
And I'd go through it all over again
To be able to feel
This way

Thank God I found you
I was lost without you
My every wish and every dream
Somehow became reality
When you brought the sunlight
Completed my whole life
I'm overwhelmed with graditude
See baby I'm so thankful I found you

My baby I'm so thankful I found"

Such a wonderfull lyric right ?
Hehe. Ada something tapi rahsia ;p

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

#JEREBU

Salam, hai !

Fenomena jerebu melanda Malaysia.
Dan kawasan saya merupakan kawasan yang mempunyai bacaan jerebu paling tinggi !

Memang tinggi,
Mata pedih. Hidung gatal. Tekak sakit.
Tapi saya ? Mula2 Steady still tak pakai facemask. But then semalam, batuk truk, selseme truk. Nk demam. Badan pn dah panas. Tp trs positifkan minda dn kata dalam hati "jangan salah kan jerebu ! Ni salah diri sendiri kerana lemah !" Malam tu x hidup kan apa2, kipas ke apa smua matikan. Pakai stoking, sweater tebal2, bagi badan berpeluh, bertahan. Keesokan pagi nya Allhamdulillah ceria !! :)

80 kotak facemask habis dalam 1 hari. Peh. Kebiasaannya 6 kotak 6 bulan baru habis tau. Sale pun mcanak naik. Memang penat, tapi happy ! Sebab dapat report sales pada bos dan dapat membuat suara riak takbur sebab atas pimpinan diri sendiri konon sale naik. Hahahaha.

Dan berbuih mulut duk pesan dari 1 kepala ke 1 kepala "banyakkan minum air kosong.. Jaga kesihatan.. Saya jual.. Datang lagi".. Custmer gelak k saya bt ayat macam tu. Mereka kata "wah ! Ada khidmat consult lah"..

Saya bab2 reka2 ayat saya memang suka. Saya rasa suka tgk orang senyum dan ucap "terima kasih ye".. Dan ayat paling best dari pak cik mak cik "eh ! Kau ni bagus lah ! Makcik nak raya nnti kau mesti dtg beraya rumah makcik ! Mesti tau!!" Saya pun seggih2 *ada anak bujang lettew* hahaha

Ok. Actually. Saya ni bekerja pun kadang2 ada mood juga. Tapi semenjak dah lama bkerja dalam khidmat pelanggan ni. Emosi sangat terjaga. Saya pegang "1 PELANGGAN 1 PAHALA 1 REZEKI"..

Berbalik pada isu jerebu.
Uols tak perlu pergi oversea nak ambil gambar berkabus-kabus ea. Meh datang johor. Feeling2 kt luar ngra tau.


With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ACTIONCOACH GROWTHCLUB (SOLARIS MONT KIARA TO TANAH AINA)

Salam, hai !

Berat hati nak update blog mengenai pemergian ke tanah aina,
Actually tk bawa kamera, so mengharap kan tagging dari sahabat handai. Dn muka saya gemuk !!! (-_-) arghhh, mengelembung gila pipi tuuuuu... ni semua salah mama, sya nk diet je mama buat suara gode2 "mama masak ayam masak lemak cili api" pehh, balik kerja 9.30malam. Sampai rumah 10malam, makan2 10.30 malam, kenyang terus tidur, bangun pagi bedal lagi nasi lemak + ayam + telur mata. Mana tk gemuk !!!!!!!

Ta pa, demi nak semadikan kenangan bersama sahabat tersayang, saya update juga. Hehe. Macam yang uall tahu, saya ke tanah aina pahang. Kena dera, panjat hutan, turun hutan, tapi sangat seronok. Tiap weekend pergi pun tak apa. Sy sukaaa ;)

Terima kasih pada kak alai. Perkara paling menyeronokkn bila dapat berkumpul dengan mber lain branch. Macam nazirah staff baru dari senggarang, dapat eratkan silaturrhim. Dn dengan staff2 rengit, kiteorg selalu bhubung just dalam phone. Hari2 lh hubung,kdg2 ada tsalah faham lh ,mgenai oder, so situasi jd bcelaru, dgn pgumpulan bsama smua branch,
Lupekan hal kerja, bgurau, bgelak tawa. Such a sweet memory.
Sanga beri kesan yg sangat positif kepada kami ;)

Kami mginap di pods home, mengerikan. Almklumlh kawasan brickfield.. ngeri uols.. malam2 dengr org india bkaraoke, dgr kereta2 b'enjin turbo merempit. Stress gila sepanjg malam. Kesokknnya ecah hampir pengsan sb tlalu pent dn x ckup tidur, haha.

Apapn, tahniah kepada farmasi siht kerana berjaya menambah branch2 yang baru. Bjaya melepasi target sale ke tahap yg mbanggakan. Yg paling penting, our boss tk lupakan kami sebagai staff yg setia bkhidmat. Dgr cerita akan ada benefit menanti kami.. jeng3.. kak alai, i love u !! Haahhah

Ok. Thats all,
Bye2 ;)

With love,
Fatinfashiekin

BERDESUP KE IKEA

Masuk ikea actually yang sangat seronoknya bila dapat tgk showroom dan tgk gelagat orang ramai.

Dan cuci mata,
Lebih memerhati kan kawasan kitchen,
Dan saya menguap3.

Saya bab mencantikkan dapur,
Saya kurang kreatif,
Bagi saya biarlah Mudah dicapai,
Mudah dikemas kini kan,
Mudah dibersihkan,
Dan kemas dalam semua nya.
Dan undang2 saya, warna kena ada tema. Sebab bagi saya, warna ni mengambarkan mood.
So saya tk suka something yang banyak colour, bkerawang.. Nope..
Saya sangat simple dan mudah..

So incik lalan bab dapur sangat happy dia. Saya kalau bab ruang tamu dn bilik tdr, saya pula excited. Dia pula menguap. Hehe

*Sorry kebanyakkan gambar hanya dibahagian dapur.

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ALISYA AKILAH FATIN FAIZAL

Salam, hai ;)

harini saya nak update sebahagian gambar yang berjaya saya ambil
dari incik Lalan,
terima kasih kepada DSLR CANON 7D kerana menghasilkan
gambar yang menarik 


memulakan perjalanan ke kL
untuk shopping raya dan main salji.
topik shopping raya haritu saya dah update kan.
so harini saya cerita topik yang saya belum share kan lagi.



sampai i-city,
diberikan jacket percuma mengikut saiz badan,
agar tidak kebas melawan arus sejuk.
adik qila mula2 suka dia dapat baju pink2,
kakak dah mula merajuk sebab baju dia besar,
tapi bila masuk ke dalam,
haa, adik lah mula mengerang kesejukkan dan minta dukung.



kami dah masukk !!


siann incik lalan.
tak da gambar dia kan. 
so saya volunteer lah ambil kan. hehe.





HAHAHAHHAHA
masa dia pakai topi tu saya kata
'bukak2 ! nnti ada orang kata macam ni
abang ha, saya mahu tanya itu sikit soalan sama abang,
mana itu sama tempat main2 gelongsong dalam ini tempat'
-sebab ingat kan bang-la hahahaha
dia ketawa bdekah dekah saya cakap macamtu


haa, x pakai topi tu kan kachak haha


tengk muka masing-masing
"sila buat muka Sejukkkkk'
hahahahahah



ini baru comellll. hehe
kakak dah tutup smua muka sbb tlalu sejuk


dah nak balik


bye i-city,
nanti kami datang lagi ye ;)


lain2 gambar 





kakak yang nak berambut panjang,


adik yang ceria sepanjang masa


mereka diatas,
saya dibawa
*saya ditengah




adik konon tak nak senyum
hehe





WONDERLAND MELAKA













Seronok ada mereka,
riuh belaka,
semakin besar semakin best
sebab dah kenal kan,
jumpa je
"nak tidur rumah ibu"

nanti cuti sekolah datang lagi ye ;)

with love,
fatinfashiekin