FOLLOWER

NUFFNANG ADS

REMARKS ( DETIK )

21 APRIL 2013 :
Tak plan. But its happen.
Allhamdulillah.
Something good !
Always make me smile.

28 APRIL 2013 :
Bersusah payah, tapi buntu.
Tapi tanam dalam2 dalam hati
"Ada Hikmahnya !"
"Allah tak kan jadi kan sesuatu perkara sia-sia. Allah Maha Pemurah. Maha Pengasih. Maha Penyayang"

Then, Yess,
Allhamdulillah.
Sesuatu yang sangat-sangat tak dijangka. Syukur Allhamdulillah.

Berjalan tersangat lancar.

Allah tak mungkir Janji,
Allah Maha Mendengar,
Allah Maha Mengetahui.

Cuma,
Kita kena bersangka baik.

*senyum lebar-lebar-lebar*
HEWHEWHEWHEWHEWHEW

ALLHAMDULILLAH
ALLHAMDULILLAH
ALLHAMDULILLAH


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DOSA TANPA SEDAR

Dosa dengan Allah,
Allah sentiasa memberi Kemaafan dan mengampunkan dosa Hambanya.

Dosa dengan manusia,
Andai tidak dimaafkan,
Neraka tempatnya.

Sebabtu lah kita kena jaga percakapan,
Kalau nak menegur,
Biar berhemah,
Jangan mengeluarkan sebarang kenyataan dengan keegoan dan kerana "Aku hebat" semata.

Saya ada terjumpa dengan 2 orang lelaki, yang kacak. Kaya. Bergaya.
Tapi setiap ayat yang keluar dari bibir,
SubhanaAllah. Bisa nya menikam jiwa.

Saya marah,
Saya rasa terkesan dalam hati.

Tapi,
Sungguh, sifat positif, memaafkan tu, memang susah, tapi kena miliki kuncinya iaitu SABAR dan BERSANGKA BAIK.

Beberapa hari kemudian,
Saya jumpa lagi mereka ber2,
Saya masih bertenang. Dan mereka, senyum ramah manis tertawa. Siap memuji.


Bersangka baik.

Mungkin,
Masa mereka melemparkan kata tak baik tu, mungkin mereka sendiri bermasalah, dan yang penting, mereka manusia biasa.

Macammana agaknya kalau saya melawan ? Macammana agaknya kalau saya menegur kata mereka dengan tidak berhemah dengan kata yang tidak berhemah. Mungkin juga mereka tak kan muncul kembali depan saya dan tersenyum. Kan :)

Banyak, ramai,
Sekeliling saya. Termasuk saya.
Kadang2 tersalah mengajukan soalan,

Hanya kerana kata-kata,
Tapi tajamnya membelah hati orang.

Dan pesanan,
Untuk kita,
Untuk saya,

Ada disekeliling kita,
Yang bersikap sedemikian,
Termasuk diri kita.

Andai kita alaminya,
Memaafkan lah
" Kemaafan itu  seolah-olah kaki yang memijak bunga ros lalu mengeluarkan bau yang harum. "

" Mengapa kita hendak marah dengan kutukan orang yang hanya 5 minit,marah kita pula bertahun-tahun sebab dendam.Orang yang hebat akan buat tidak tahu bila  dikutuk atau diumpat. "

Sekian.


Undilah BN,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SUMPAH RAHSIA

With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TAK PENTING UNTUK DIBACA

Saya kalau bab parti.
Tanya lah apa2,
Saya akan jawab
"ENTAH. TAK TAHU. ENTAH"

Sebab,
Malas nak bercakap mengenai isu politik. Even tahu, jawab tak tahu.
Even orang btanya,
"Wei, Tan Sri Muhyidin lawan sapa ?"
Saya ? Angkat kening,
Angkat bahu.

Cuma,
Nk bagi tahu,
Tadi kt farmasi Dato Dr sharifudin md Saleh datang,
Saya rasa famous pula bila tgh2 terang kan ubat pd wakil DON JORAK (BN) orang ambil2 gambar saya tau.
"Segan I tau.. Tgu lah I pakai lipstick merah menyala dulu.. Ape la u ni"
HAHAHAHA

Dia tanya saya anak sapa,
Saya jawab "Anuar"
TAPI BUKAN ANUAR IBRAHIM TAU !
HAHAHAHA


Ok. Bye.

Undilah BN,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ANTARA NGERI, PERIT DAN GIGI

Currently mengalami sindrom sakit gigi !!!!!!!! Kejap sakit, kejap hilang.
Actually, gigi berlubang.
TAPI ! Still. Saya akan cuba bertahan.

"BERTAHAN !!!"

Nak tahu tak,
Actually saya takut pada doktor gigi,
Since kecik lagi.
Kalau dulu masa sekolah rendah,
Nampak je van doktor gigi,
Saya punya seram macam nampak van jenazah. Haha.

Shaking-shaking.
Sangat poyo.

Tapi, kenyataan.
Memang saya takut pada doktr gigi.
Nasib baik lah janda incik lalan tu doktor gigi kat kedah. Tak ke naya kalau tibe2 saya desprate nak jumpa doktor gigi tiba2 bt appointment, buka je pintu. janda dia yg menanti saya menganga kan mulut sambil memegang playar. Alamatnya, patah seribu gigi aku.
HAHAHA.

Haih.
Apa jua terjadi.
tidak akan saya bjumpa doktor gigi.
Tidaks sama sekali.

Seram !

Sekarang, bergantung pada oral aid
(-_-) tak pa lah, sakit sikit. Hapus dosa-dosa kecil kan ?


Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DUKA-CITA

Dukacita dimaklumkan,
Berat badan meningkat ke 53kg kembaliii.. (-_-)

Tu lah ! Bukan main seronok sebelum ni turun, bila turun reward kan perut dengan macam2 makanan.

Sekarang, dah 53 ! Sat lagi naik macam biasa ke 55kg. Haih lah fatinfashiekin.
Macammana nak ada badan macam megan fox ni ??

Comeon, dulu awak cuma 40kg ok.
Still remeber ? 40kg dan berleher jinjang *erk!!* haha.

Sekarang ?? Dagu ada 2
Perut macam mengandung 4 bulan.
Pinggang ada 3.
Peha macam kerbau bunting.
Pipi ? Umpama sebiji pau yg bulat.

Incik lalan stedy dengan dumbell dia.
Saya, lepas dapat berat badan yang diimpikan, terus stop. Bila naik, double-double-double.

Huh..
So from now,
breakfast like king, lunch like princess, dinner like beggar.

Ok ?
Buah buahan WAJIB
Air kosong WAJIB
No more nasi 4 pinggan sekali makan.
No more. No no no.

Sekian.
Aku yang kuat mengeluh.

FatinFashiekin.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CURI MASA

Memandangkan this weekend confirm bz lg teruk. Lepas meeting di bilik gerakan, terus memcut ke melaka.

20 minit lepastu sampai ke Melaka,
Dan kami plan tgk wayang,
Cerita, incik lalan yang pilih.
Cerita G.I JOE..
Bab lokasi, saya yang pilih.
Saya kata "dulu nak mengorat, kalau tengk wayang je confirm bawa tempat best2 macam mahkota parade ke, sekarang, dah lama bercinta, asyik2 tempat yang dah nak roboh macm melaka mall tu, sampai hati " (-_-)

Dia gelak besar,
Yela, kejam. Mentang2 lah saya memahami selalu. Haha.

Lepas habis tengk movie, makan2 makanan berlauk, then teman incik lalan jumpa staff dia. Then ke jusco pula cari barang2 dapur. Then ke macD pula. Then, pulanggg..

Esok, overtimeee
Sekian.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

#BILIKGERAKAN #PRU13 #POLITIK

Hai hai hai,
Maaf lah kalau u all tak sealiran parti dengan saya ye.

Niat saya hanya untuk share,
Something, apa yg saya buat selama saya diam tk update apa2 kat blog ni. Hehe.

Memang busy lah.
Tapi Allhamdulillah berjalan lancar,
20hb nanti, adaaa lagii.

Seronok walau sibuk,
Dikelilingi mereka2 yang best dan paling penting, sepanjang bersama. Tak ada pun bercerita dan menyalah kan parti lain ke. Tak. Bila jumpa, bt kerja dan pastikn berjalan lancar. Tu dah cukup. Buat kerja sambil ketawa2, sengih2, gurau2, kecoh2. Bila selesai, saling berjabat tangan berterima kasih.

Mereka2 disamping saya majoriti nya cikgu. Saya dan koai je lain bidang. Yang lain, bidang perguruan.

Tapi, ok lah.
Semua nya dan majoriti pelanggan saya, so langkah je kaki. Memang dah kenal lah. Pak cik asthalin, pak cik sakit urat, mak cik regividon, akak yasmin, aunty elektrik, uncle perabot kayu, haha. Yela, tak tahu nama, so senang bila klasifikasikan dengan apa yg dieorg ambil atau apa kerja dieorang. Hehe.

Apa kami bt ?
Biarlah rahsia kami ye.

Yang penting,
Terima kasih PM,
Terima kasih Malaysia.

Orang kata "ah, itu, ah ini"

Saya nak kata
"Jangan nilai apa yang orang bagi cukup atau tak. Tapi cermin diri, dan tanya apa yang awak beri ? Jangan meludah ke langit, kerana ia akan jatuh ke muka sendiri"

Sekian


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DEMI NEGARA

Tidak kusangka. Tidak kuduga.
Bulan 4 sibuk sebegini rupa. Huhu.

Weekend,
Since nak pilihanraya ni memang busy,
Dah agak dah.
Pagi kat sini.
Petang kat situ.
Malam baru kat rumah.
Demam ni akan berlarutan


Weekday,
Hari bekerja,
Dapat mandat dari bos,
Tak boleh balik petang selama sebulan.
Hewhewhew.
Dapat lari-lari pun,
( 12.30ptg-5.30ptg )


Tak pa.
Kena tahu nilai,
Jangka masa pendek
Dan jangka masa panjang.

Apa yang saya lalui depan mata saya,
Untuk jangka masa panjang.
Aktif dalam bidang2 yg berbeza ni,
Dapat kenalan baru,
Beramah mesra dengan kakak cantik, manis dan selalu bila kita jumpa dia je,pasti hati tenang ! Ayat positif 24 jam, siapa lg klu bukan kk liliey, Suka kak liliey ! Then koai, bestfren masa sekolah menengah, pergi sekolah sama2. Sangat ramah, cantik, cool dan confirm tak kekok dengan dia :)

Untuk kerjaya pula,
Score ! Score ! Score !
Pulun ! Pulun ! Pulun !
Sapu ! Sapu ! Sapu !
Ringan kan mulut, senyum,
Ramah tamah, manis wajah.
Custmer sayang,
Bos sayang,
Gaji tak terbilang. HAHA

Kesenangan jangka masa pendek pula,
Ape lagi, datting ler.
Tak da dah jumpa2.
Saya pun dah kata,
Saya busy everyweeknd.
Kalau nk jumpa pun setakat dinner sama sekejap, dia datang tempat saya.
Then balik. Tak da tgk2 wayang.
Lepak2 santai. Gaduh 3 jam.
Tak da. Saya free, dia kerja. Huhu

Saya kata :
"Saya busy tau untill pilihanraya tau ! Jaga diri tau ! Jangan gatal tau ! Solat cukup tau ! Jangan amik kesempatan tau ! Ingat tau !"

Dia kata :
" Saya izinkan...., pergilah........ Asalkan.... TOLONG PASTIKANNNNN **** MENANG !!! DEMI **** saya relakan"

(-_-")

Gitu pula kan ????
Cess !!


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ALISYA AQILAH

This is Alisya (kakak)
This is Aqilah (adik)

:)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.