Friday, January 26, 2018

HAPPY BIRTHDAY KASEH ANEEQA FARZANA YANG KE2

KASEH DAH 2 TAHUN

27januari,
Daddy kerja,
I baring kat bilik dengan B,
I nyanyikan birthday song,
Tibe2 i menangis teresak-esak.

Entah. Sebak. Anak dah 2 tahun.
Kaseh senyap je perhatikan i.

I mmg jenis mnjakan anak,
Sangat manjakan. 
Sangt lindungi anak.
Tapi semua masih dalam batas,
Kalau dia buat salah, i still marah juga.


Macammana i sayang kat daddy dia,
Macamtulah i sayang kat B,

Macammana ea nk explain,hmm,
Senang kata, hari2 nampak still rindu.
Peluk tiap malam, cium tiap hari,
Tapi masih tak puas nak pandang.
Camtulah.


Sekarang B da 2 tahun,
Dia da mula sekolah,
Dan since dia sekolah,
Kalini manja dia lebih kepada i,
Bukan lagi incik lalan,
Sampaikan incik lalan pn annoying gile tgk kiteorang πŸ˜†

Kalau incik lalan bw kaseh klua kekedai ke, kaseh akan sedih kalau i x ikut, dalam kerete dia akan merayu kat daddy die "mommy-mommy-mommy" (tapi 10minit lepas sampai mini market dan dapat candy, dia lupe la kat mommy dia ) huh whatever πŸ˜‘

Kalau tidur malam pula,
Kalau i nak siap kan tempahan pelanggan, B akan menangis kalau x nampak i, so tpksa la i buat kerja kat hujung katil sambil nyanyi dodoi utk dia πŸ˜†

B bukan lah dalam kategori mengada manja merengek. Tak. Dia pn x heran sangat kat mak dia. Cume kadang2 tgh bmain dia akan sebut "mommy" dan lari peluk kaki i. Oh sangat menyentuh hati. Dan incik lalan akan jeles dan kata "elehhhhhhhh" hehe


I sangat manjakan anak dn lindungi anak, sbb i nak dia tahu yg i sayangkan dia. 


Dari bersalin kan kaseh,
Tak sakit langsung.
Menjaga dia pun sangat mudah,
Tak banyak karenah langsung.


Dear kaseh,
Mommy really love you,

















MEETING IN BED

Da 11.45malam,
Dalam bilik, still berbincang ttg bisnes dengan incik lalan.
.
Kami serumah,
Tapi nak fokus selalu agak susah,
Bab bisnes banyak berbincang dalam phone, kalau nak tunjuk kire2 pun tengah malam. Tu pun kalau anak tak tidur lagi,
.
Sebb incik lalan lepas kerja terus melawat kebun, balik kebun fokus pada anak dan kami tgk movie bsama ke (tapi paling banyak, malam je kami keluar hantar kerepek hehe)
.
Ni incik lalan da baring, i usulkan segala idea. Tak pa, asalkan ada peluang dan ruang, i mencelah la.. minta izin suami, minta redha suami, minta pendapat yg tbaik dari suami, bila suami restu, suami setuju pun da buat i happy. Dn lagi bsemangat nk ada target dalam bisnes
.
#iloveudaddy
#tengahbodek
#nakbonus
#nakrantaiboleh?
#ohmaybehandbagtoo
#ohmaybeanakpunnakrantai
#HAHAHAHAHHAHAHAHA

Wednesday, January 24, 2018

SALE TERTINGGI LALAN FOOD

Dear blog,
Yey! Januari 2018 ni permulaan bulan yang sangat baik,
Sale lalanfood melebihi sale tertinggi masa raya2017 πŸ€— betul lah, kalau kite ada target, kite serius, then kite akan achieved,

Ingat lagi, i kata pada incik lalan :
"Sayang nak achieved sale RM******"
Tp incik lalan ketawakan tau, dia kata tu sale ttinggi masa raya, berapa malam tak tidur dn confirm tercabut tangan katanya.

TAPI skg i da achieved dn xde tcabut tangan pun πŸ˜†mungkin dah biasa, so tak terasa penatnya.

Bukan tu je berite gembire,
Incik lalan pn dapat bonus gaji 5bulan HAHAHAHAHAHAHA part ni i sebagai isteri paling happy sbb mgikut terma perjanjian kasih sayang cinta hakiki abadi hingga syurga, i akan dapt bonus sebulan dia PENUH.

Bagus kerja company chinese sbb tak kedekut, gaji doktor yg da bkhidmat 1dekad dia dpt bg bonus 5bulan, bukansorang doktor tau tp company incik lalan tu banyak gile doktr, pemurah nye la bos dia. Nanti i ada staff nk buat law mcm company incik lalan.serius !! So dri situ blh create loyal staff yg bkualiti contohnye husband i laaaa πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Ok back to main topic,
Mmndangkan sale sebulan lalanfood da melebihi 3kali ganda harga mesin kerepek i dgn incik lalan bercadang utk beli mesin kerepek supaya dpt mhasilkan kapasiti yg lebih banyak dan dapat jalankan marketing dgn lbh meluas πŸ€—

Malas nk minta jabatan2, lambat, beli sendiri duluu πŸ˜‡

Doakan sayeeee !

Thursday, January 11, 2018

MIMPI SUAMI TIADA

Tadi i mimpi,
Bangun tidur je tengk i berada dalam rumah mewah. Mewah gile lah dgn set sofa, tv semua mewah, pintu rumah pun mewah !
.
Tengah belek pintu i jengah keluar,
Peh kerete mewah bderet,
I tercari-cari incik lalan,
I pk oo mgkin belum balik kerje,
(Yg pelik ye, i mimpi tapi i tahu tu cume mimpi)
.
I siap plan "ok ingat baik2 mimpi ni, design nye,nanti sedar boleh tiru ni"
.
Tibe2 ade laki masuk rumah,
Dia kata dia suami i,
I terkejut tapi diam, i trs tutup pintu, lepastu kena marah dengan suami baru i tu, dia kata pintu tu mahal.
.
Then, pergi oversea,
Tak ada siapa nak ambil kan gambar i, macam incik lalan selalu buat, masatu i da mule sedih..
.
Kemudian, i terjaga,
Peh lega gileee sbb itu cume mimpi !
Pengajaran yg i dapat,
Adalah sgt myedihkan bile kite ade segala kekayaan tapi orang yg kite sayang tak ada. So camna sibuk cr duit pun, jaga kesihatan supaya dpt nikmati usaha kejayaan ni bsama.
.
Terus i citer mimpi kat incik lalan, tapi dia bukan ambil iktibar mimpi i, die sibuk tanya ttg "suami baru dlm mpi i tu" hahahaha
.
I rase sayu hatiiiii sgt lepas mimpi tu, serius, benda terbaik Allah bagi i adelah suami i. Incik lalan memang suami best gile ! Dia selalu support i, tak pernah nak marah, nk tgk die marah sgt susah, rajin gile cri rezki utk kami. Sbb i tgk dia rajin cr rzki la i pun workhard. So kami fair, i nak gembirakan die, die pn gembirekan i
.
Tapi perkara yang paling buat i sayu hati. Tadi i cakap kat incik lalan.
"Adelah sangat sedih, bile kite berjaya kumpul kekayaan, harung susah senang bersama tapi at last salah seorang antara kite x ade, walaupun dalam mimpi ayang tu ade suami lain, situasi tak sama sbb die tak faham nikmat yg kite harung bsame".
.
Incik lalan kata "tahu pun, kite cri rzki, kawin pulak dgn orang lain" huhu.
.
Sebabtu, berbuat baik dengan suami / keluarga / anak, mereke tu yg akan jaga kite andai kite tak ada upaya ❤️
.
#sayasayangsuamisaya
#dialagibestberbandingharta
#suamisampaisyurga

Monday, January 8, 2018

TAHUN BARU 2018


Sambutan new year tahun ni, i gigih ke putrajaya. Mula2 i tak hingin pun. I kan spesis memerap kat rumah, kalau holiday pn lbh suke lepak hotel (thats y i memilih sket bab hotel) nak berjalan tu mmg bukan lah kegemaran i.
.
Bile incik lalan ajak, i menolak sbb lewat malam sgt, sian kat B, tp at last dia kata "ok kite tdr kt putrjya" wah ! I suke laaa. I pilih hotel, incik lalan booking..dan kami pun gigih la mharungi jem kt putrjya tu.
.
Tapi kami tak kisah pun pada jem sbb kami da bt preparation awal. Penuh kunyah2 dalam kerete. I kopek kacang, suap incik lalan, kaseh nyenyak tdr.. heheh..
.
Checkin kat marriot putrajaya, then terus melepak kat presint3, pengalaman yg menarik. Walaupun jem tapi tak stress sbb waze ade bg info brpe lame kite kene harung jem tu, pkl brape sampai, so smuanya santai
.
TAPI dugaan bermula lepas habis sambutan tahun baru, jem tak gerak HAHAHAHA. Padan muke diri sendiri. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†