HAPPY BIRTHDAY KASEH ANEEQA FARZANA YANG KE2

KASEH DAH 2 TAHUN

27januari,
Daddy kerja,
I baring kat bilik dengan B,
I nyanyikan birthday song,
Tibe2 i menangis teresak-esak.

Entah. Sebak. Anak dah 2 tahun.
Kaseh senyap je perhatikan i.

I mmg jenis mnjakan anak,
Sangat manjakan. 
Sangt lindungi anak.
Tapi semua masih dalam batas,
Kalau dia buat salah, i still marah juga.


Macammana i sayang kat daddy dia,
Macamtulah i sayang kat B,

Macammana ea nk explain,hmm,
Senang kata, hari2 nampak still rindu.
Peluk tiap malam, cium tiap hari,
Tapi masih tak puas nak pandang.
Camtulah.


Sekarang B da 2 tahun,
Dia da mula sekolah,
Dan since dia sekolah,
Kalini manja dia lebih kepada i,
Bukan lagi incik lalan,
Sampaikan incik lalan pn annoying gile tgk kiteorang 😆

Kalau incik lalan bw kaseh klua kekedai ke, kaseh akan sedih kalau i x ikut, dalam kerete dia akan merayu kat daddy die "mommy-mommy-mommy" (tapi 10minit lepas sampai mini market dan dapat candy, dia lupe la kat mommy dia ) huh whatever 😑

Kalau tidur malam pula,
Kalau i nak siap kan tempahan pelanggan, B akan menangis kalau x nampak i, so tpksa la i buat kerja kat hujung katil sambil nyanyi dodoi utk dia 😆

B bukan lah dalam kategori mengada manja merengek. Tak. Dia pn x heran sangat kat mak dia. Cume kadang2 tgh bmain dia akan sebut "mommy" dan lari peluk kaki i. Oh sangat menyentuh hati. Dan incik lalan akan jeles dan kata "elehhhhhhhh" hehe


I sangat manjakan anak dn lindungi anak, sbb i nak dia tahu yg i sayangkan dia. 


Dari bersalin kan kaseh,
Tak sakit langsung.
Menjaga dia pun sangat mudah,
Tak banyak karenah langsung.


Dear kaseh,
Mommy really love you,

















Comments

NUFFNANG ADS