MIMPI SUAMI TIADA

Tadi i mimpi,
Bangun tidur je tengk i berada dalam rumah mewah. Mewah gile lah dgn set sofa, tv semua mewah, pintu rumah pun mewah !
.
Tengah belek pintu i jengah keluar,
Peh kerete mewah bderet,
I tercari-cari incik lalan,
I pk oo mgkin belum balik kerje,
(Yg pelik ye, i mimpi tapi i tahu tu cume mimpi)
.
I siap plan "ok ingat baik2 mimpi ni, design nye,nanti sedar boleh tiru ni"
.
Tibe2 ade laki masuk rumah,
Dia kata dia suami i,
I terkejut tapi diam, i trs tutup pintu, lepastu kena marah dengan suami baru i tu, dia kata pintu tu mahal.
.
Then, pergi oversea,
Tak ada siapa nak ambil kan gambar i, macam incik lalan selalu buat, masatu i da mule sedih..
.
Kemudian, i terjaga,
Peh lega gileee sbb itu cume mimpi !
Pengajaran yg i dapat,
Adalah sgt myedihkan bile kite ade segala kekayaan tapi orang yg kite sayang tak ada. So camna sibuk cr duit pun, jaga kesihatan supaya dpt nikmati usaha kejayaan ni bsama.
.
Terus i citer mimpi kat incik lalan, tapi dia bukan ambil iktibar mimpi i, die sibuk tanya ttg "suami baru dlm mpi i tu" hahahaha
.
I rase sayu hatiiiii sgt lepas mimpi tu, serius, benda terbaik Allah bagi i adelah suami i. Incik lalan memang suami best gile ! Dia selalu support i, tak pernah nak marah, nk tgk die marah sgt susah, rajin gile cri rezki utk kami. Sbb i tgk dia rajin cr rzki la i pun workhard. So kami fair, i nak gembirakan die, die pn gembirekan i
.
Tapi perkara yang paling buat i sayu hati. Tadi i cakap kat incik lalan.
"Adelah sangat sedih, bile kite berjaya kumpul kekayaan, harung susah senang bersama tapi at last salah seorang antara kite x ade, walaupun dalam mimpi ayang tu ade suami lain, situasi tak sama sbb die tak faham nikmat yg kite harung bsame".
.
Incik lalan kata "tahu pun, kite cri rzki, kawin pulak dgn orang lain" huhu.
.
Sebabtu, berbuat baik dengan suami / keluarga / anak, mereke tu yg akan jaga kite andai kite tak ada upaya ❤️
.
#sayasayangsuamisaya
#dialagibestberbandingharta
#suamisampaisyurga

Comments

NUFFNANG ADS