FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SELAMAT PENGANTIN BARU BOY !

Allhamdulillah selamat pergi balik dari melaka ke kelantan, fuh,, walaupun agak busy, tapi ikatan tali persaudaraan tu lagi penting dari segalanya kan 😘


Gerak ke kelantan 2petang, sampai pukul 12.30malam.. sampai lambat sbb stuck di kuantan, konon nak makan sekejap, tp jalan jem, fuh, kebas laaa saraf badan.


Kami stay di hotel kota bahru, best gile ! Breakfast pagi2 kat rooftop, sambil hayati view kb, then sebelum checkout sambung tidur hahahaa.


Serius tak ada pusing2 KB pun,
Incik lalan ajak juga ke pasar siti khadijah, tp calculate masa, tak sempat, sebab sebelum zohor nak berkumpul di homestay. Nak ajak incik lalan stay lagi one night kat hotel pun mmg tak dapat juga, sbb oder kerepek bertimbun, nak raye haji kan hehe. Allhamdulillah.


Apapun, tahniah boy !
Boy ni sepupu incik lalan,
Anak kepada pak anjang.


Ha tahniah juga pada cak,
Kakak kepada boy,
Mr dan Mrs Pilot, tahniahhh ❤️


Semoga kekal bahagia sampai syurga ekin ucapkan pada kalian 😇😇 jumpa next month utk resepsi belah lelaki pula ye 😘

RAMBUT SUAMI

Gigih i paksa laki i ubah style rambut,
Dulu mase bkenalan dia rambut belah tengah, selua poket banyak hahahahahahahahah. Seluar yg org bawa gi memancing tu.


Kenal i,
I tak bagi dia pakai,
No.

Da kawin dengan i,
Penampilan dia tanggungjwb i,
Even anak pun i ambil berat bb pnampilan, bapaknya pun i ambil berat 👍🏻

KASEH KE SEKOLAH

Eh da 2 bulan kaseh ke sekolah,
Allhamdulillah sekolah yang kami pilih amatlah baik.. nampak progress kaseh,

Tiap pagi tak sabar nak sekolah,
Sampai sekolah pun gembira..


Otw gi sekolah,
SELALU saya akan inform kaseh,
I kata "kat school dengar cakap teacher, belajr elok2, dengan kawan2 pun main bersama, jangan gaduh2.. ingat, mommy sayang baby sangat2, mommy hantar baby ke sekolah sebb biar bby dapat belajar dn bermain, kalau kat rumah pun mommy sibuk, sian baby tak ada kawan bermain, mommy love u tau.."
--kaseh pun buat muke mcm paham je ahaha

Daddy pula kata bila kaseh nak p school, daddy kata "nak sekolah ke nak bergaya ni" 😆😆😆😆


Ye uols,
I ni baju kaseh / skirt dn macam2,
Ada almari khas kaseh, full dengan pakaian die je,,
Incik lalan kadang2 bebel sbb i too much manjakan kaseh,
Tapi actually dia okey,
As long i ni jaga baik anak kesayangan dia..
Siape tak sayang anak hoii 😆

TAHNIAH HAJAR

Tahniah hajar !!!!
Macam baru haritu dia kata
"Aku pening wei psiapan kahwin"

Sekarang,
Dah selamat kahwin dah pun hehe

Semoga bahagia sampai syurga,
Kahwin ade rzki yg xdsangke wei,
Allah akan permudahkan segalnye,
Selamt mlalui alam PJJ


❤️❤️❤️❤️❤️

INDAH

Indah permandangan malamni,
Indah. Manis. Bahagia.
Terima kasih Ya Allah untuk semua rasa ini, atas nikmat ini ❤️

BERANGAN JAP

Hai ! Sibuk dgn lalan food !
Banyak benda nk update tp busy,
Nak kejarkn sebelum hujung tahun.

Apapun nak share,
Allhamdulillah, last week pelajar KPM da datang kedai, temubual dan kami ade tunjukkan demo pemprosessan kerepek. Seronok dapat share dgn dieorang.

Dalam masa yg sama, rasa bangga kat diri sendiri sbb lalanfood dah nampk dimata orang luar 😇

Sekarang ada 2 hal i tengah rushing siapkan, hal dengan jabatan pertanian, design untuk sticker pada rak lah, hmm dan otak i masih laju pk apa i nak buat lg dgn lalanfood.


I bina lalanfood dulu untuk duit tp skg i nak duit tu bina kejayaan untuk i. I nak banggakan suami dan keluarga.


Orang kata "rajin kau kin"
Sesungguhnya, incik lalan laa sumber kerjinan i, untung i ade suami mcmtu, anak dia bagi letak taska, kdg2 dia yg menggoreng kerepek sbb tgk i penat kopek pisang berbakul bakul. Kalau suatu hr nti lalanfood terkenal, i tengah bg talk mengenai kejayaan i masatu, i nak kata :

Saya : mana suami saya ? Angkat tangan.. (masani audience penuh kt dewan.. then incik lalan pn angkt tgn)

Saya : haa tu suami saya, sumber inspirasi saya, kekuatan saya, kejayaan saya bermula dari dia. Kalau tak kerana dia memujuk saya berhenti kerja dn dgn ikhlas nya berkata "sayang isteri abang, tanggungjwb abang bg nafkah pd sayang" kalau tak krna saya tsentuh dgn ikhlasnya dia, tak mungkin saya berjaya mcm sekarang ! Kerana ikhlasnya dia buatkan saya bersmgat utk tidak menyusahkan dia, bersemangat untuk mbanggakan dia, terima kasih suamiku. Berikan tepukan utk suami saya.

(Kemudian hadirin dn hadiran pn btepuk tangan)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAJ
Peh gile punye hebat aku berangan HAHAHAHAHAHAAHAHHAAH


Ok lah,
Nak sambung menyiapkn rekod akaun, melayan i punye berangan, mmg tak habis2 hahaha

Ha, semalam laki i berangan,
Incik lalan : yang, no plat AFS 81 best kan?

Saya : awat AFS pulak??

Incik lalan : "A"hmad "F"aizal "Sulaiman" 81 la hehe

Saya : eh nooo. AFF 1990 la iaitu Ahmad Faizal Fashiekin 1990, gituuu

Incik lalan : tak sedap btl


Huhu... tamat..

USAHAWAN KEREPEK PISANG MELAKA

Ahad ni pelajr KPM akan dtg interview ttg @lalan_food serta nk tgk proses penghsilan kerepek. Seronok dapat bantu mereka, dan berbangga bila mereka nampak kelebihan @lalan_food untuk dijadikan contoh dalam assigment keusahawanan yg mereka kena buat 😇


..


Step by step,

Terus maju wahai lalanfood.



USAHAWAN KE

Dapat call dari student nk buat assigment ttg usahawan,
hahahaah


Dik,
Akak tengah "usaha",
Juta"wan" belum lagi dik 😆
Nak kategorikan akk ni IKS pun akk rasa macam besar nye,
Sebab akak baru je bertapak,
Baru 11bulan 🤣

Ni kali ke3 dapat call dalam tempoh setahun, apapun saya bbangga,
Means pandangan orang luar pada lalanfood sangat tinggi.
Allhamdulillah.


Impian saya,
Jutawan sebelum 30tahun,
Amin !!