BERANGAN JAP

Hai ! Sibuk dgn lalan food !
Banyak benda nk update tp busy,
Nak kejarkn sebelum hujung tahun.

Apapun nak share,
Allhamdulillah, last week pelajar KPM da datang kedai, temubual dan kami ade tunjukkan demo pemprosessan kerepek. Seronok dapat share dgn dieorang.

Dalam masa yg sama, rasa bangga kat diri sendiri sbb lalanfood dah nampk dimata orang luar 😇

Sekarang ada 2 hal i tengah rushing siapkan, hal dengan jabatan pertanian, design untuk sticker pada rak lah, hmm dan otak i masih laju pk apa i nak buat lg dgn lalanfood.


I bina lalanfood dulu untuk duit tp skg i nak duit tu bina kejayaan untuk i. I nak banggakan suami dan keluarga.


Orang kata "rajin kau kin"
Sesungguhnya, incik lalan laa sumber kerjinan i, untung i ade suami mcmtu, anak dia bagi letak taska, kdg2 dia yg menggoreng kerepek sbb tgk i penat kopek pisang berbakul bakul. Kalau suatu hr nti lalanfood terkenal, i tengah bg talk mengenai kejayaan i masatu, i nak kata :

Saya : mana suami saya ? Angkat tangan.. (masani audience penuh kt dewan.. then incik lalan pn angkt tgn)

Saya : haa tu suami saya, sumber inspirasi saya, kekuatan saya, kejayaan saya bermula dari dia. Kalau tak kerana dia memujuk saya berhenti kerja dn dgn ikhlas nya berkata "sayang isteri abang, tanggungjwb abang bg nafkah pd sayang" kalau tak krna saya tsentuh dgn ikhlasnya dia, tak mungkin saya berjaya mcm sekarang ! Kerana ikhlasnya dia buatkan saya bersmgat utk tidak menyusahkan dia, bersemangat untuk mbanggakan dia, terima kasih suamiku. Berikan tepukan utk suami saya.

(Kemudian hadirin dn hadiran pn btepuk tangan)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAJ
Peh gile punye hebat aku berangan HAHAHAHAHAHAAHAHHAAH


Ok lah,
Nak sambung menyiapkn rekod akaun, melayan i punye berangan, mmg tak habis2 hahaha

Ha, semalam laki i berangan,
Incik lalan : yang, no plat AFS 81 best kan?

Saya : awat AFS pulak??

Incik lalan : "A"hmad "F"aizal "Sulaiman" 81 la hehe

Saya : eh nooo. AFF 1990 la iaitu Ahmad Faizal Fashiekin 1990, gituuu

Incik lalan : tak sedap btl


Huhu... tamat..

Comments

NUFFNANG ADS