FOLLOWER

NUFFNANG ADS

I MISS BLOGGING !!!!!!

my lovely blackberry still blur2.
nk update blog guna tab,
tk syok.


apa2 just follow me through instagram ye, sbb sy aktif di instagram :)
search "fatenfashiekin"

#TAKZIAHMH370

 
#TAKZIAHMH370
 
 
 



Thanks to the Government of Malaysia,
you have done well in searching MH370 and also others countries that also give some help in searching MH370.

However we don't have a right to decide everything,
it's only the power of Allah.


ALFATIHAH




THATS WHY I LOVE HIM

SALAM

Dapat newyork cheesecake air tgn dia, dan dpt sayur pun air tangan dia. Bagus2. Tangan sejuk. Confirm apa jua situasi saya tak kan kelaparan.

Suka bela ikan,
suka buat kek,
suka tanam sayur-sayuran dn tahu merawat haiwan.


Lepsni nk minta incik lalan tanam buah-buahan pula.
strawberry ke. anggur ke. tembikai ke.
Complte. Haha




with love,
fatinfashiekin

 

OFFLINE

 
 
status semalam :

dear my kawan2 tsyang, simkd sy skrg currently offline, lost communication, out of radar..

ok2 jokes. actually tukar plan kepda sub line so mgmbil masa 2 hari utk kembali aktif semula.

so klu nk hbungi atau mencari saya. trus ke farmasi. face2face.

sekian.




harini my number dah aktif kembali.
tapi bermasalah. saya adalah pengguna blackberry.
maybe pelan yg incik lalan tukar ni x tmasuk dlm blckbery servis.
so skrg my bb ada intrnet tp x blh send email atau trima email.
sooo saddd ! cmna nk update blog !

fine, ada Samsung,
tapi saya lebih saying blckbry,
sbb blh taip dn trus pos blog tnp msalah.


hpefly smua nya akn ok semula ;(
ada baik nya dn buruk tukar pelan ni.

baik dpt contact incik lalan freeee,
buruk, acana lah nk update blog,
kene bt scara manuel. malasnya lah.....


even my bb ni dah tercabut sana sini,
da calar balar.
I don't care. sbb dia sgt baik dn slu bt tuan dia happy.
hehe.


ok. bye.

 

#MH370 : JANGAN PUTUS HARAP

Assalamualaikum..

Sedih sayu dan pilu mengenangkan MH370. Asyik saya terkenangkan. Apa berlaku pada MH370. Asyik saya memikirkan perasaan ahli keluarga dan waris penumpang dan anak kapal MH370.


Bak kata orang, "berat mata memandang, berat bahu memikul".. Oleh kerana saya memahami dngan jelas maksud ayat berkenaan membuatkan hati saya bertambah sayu.


Pagi tadi sebelum pergi kerja, sempat menonton MHI, memaparkan ibu bapa kepada penumpang yang kesedihan kehilangan anak dan menantu. Paling menyayat hati saya, si ayah.


Kita semua ada abah / ayah / bapak / baba dan daddy. Tapi kita kena sedar dan mengaku. Ayah kita adalah manusia paling kuat didunia ! Paling kebal dan kalis walau apa yang berlaku ! Even sakit pun mereka akan kata "tak" semata tak nak anak bini risaukan mereka. Even lapar pun mereka akan kata "kenyang" semata nak makesure anak2 mereka kenyang dahulu.


Pernah nampak ayah kita menangis ? Pernah nampak ayah kita mengeluh ?
Tak kan ?


Tapi pagi tadi, saya nampak seorang lelaki yang pada mulanya berwajah serius tapi apabila dia membuka hp kerana ingin menunjukkan gambar terakhir yang diambil bersama anaknya sebelum mereka menaiki pesawat, air mata si ayah tumpah dan menangis teresak. Si isteri pun menangis tak henti.

Ya Allah, berikan mereka kekuatan Ya Allah..


Sebab itu, saya marah pada setiap spekulasi yang keluar. Saya sangat marah !! Bagi saya, selagi kita tidak menjumpai MH370. JANGAN PUTUS HARAP !! Jangan buat spekulasi dengan menyatakan pesawat terhempas dan pelbagai lagi.


Letak diri kita sebagai ahli keluarga mangsa. Tergamaknya kita membuat spekulasi yang menghancurkan harapan mereka, yang menakutkan mereka ??? Tergamaknya kita. Jangan putus harap, jangan putus doa wahai sahabat.


Selagi tidak muncul MH370 jangan kita menjadi Tuhan dengan menghakimi segalanya. Apabila kita mengetahui kejadian sebenar yg mnimpa MH370 barulah kita memperkatakannya dan mengajak ahli keluarga supaya redha.
Tetapi untuk waktu ini, kita jangan putus harapan !


Saya kesal dengan sebilangan pihak yang sibuk menuding. Kesal. Bertanya kan persoalan yang walhal mereka cukup dewasa untuk menjawabnya. Sibuk menuding untuk kepentingan dan kepuasan diri.


Terbaru, asyik mencari aib. Dibuka nya aib co-pilot yang kita tak tahu, dimana, apa nasibnya. Tergamaknya kalian----
Di pandang lekehkan kebolehan Kapten berkenaan. Di kutuk hinakan keupayaan MAS.


Sahabat, ingat lah, seburuk mana manusia itu pasti ada kebaikannya, pasti ada insan yang setia menanti dan menyayangi dia. Kenapa perlu kita singkap dan memperkatakan aib nya ?? Kenapa sahabat ??


Sahabat,
Hormat perasaan orang.
Hormat dengan apa yang menimpa MH370. Berdiam untuk seketika. Apabila persoalan kita nanti terjawab. Berteriak lah kalian. Minta lah jawapan. Untuk situasi sekarang, saya merayu. Hentikan spekulasi. Hentikan mnuding. Hentikan menghentam pihak yang sedang menjalankan tugas.


Saya minta wahai sahabat,
Tolong jangan putus harap,
Kalau kita putus harap, apatah lagi ahli keluarga mangsa ? Allah Maha Mendengar, mari kita merayu pada Allah agar diperkenankan doa kita. Allah Maha Berkuasa. Allah Maha Besar.


Saya, bukan nya terbaik.
Tapi saya sangat mementingkan hati orang sekeliling. Oleh itu saya rasa, saya perlu untuk memperkata kan isu ini pada kalian. Agar kalian dapat bersama mendoakan terbaik untuk MH370, bukannya berlumba-lumba menyebarkan berita palsu dan spekulasi palsu yang meronyokkan hati kami yang masih berharap dan setia menanti MH370.


Sekian.


MH370 saya menanti anda,
Kembalilah,
(FatinFashiekin)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MISI MENCARI BAJU

Semalam pi round melaka.
Mencari baju yang vouge dan glam lah kan ! Hahaaha. Ok. Kidding. Mencari pakaian untuk dipakai.


1st plan memang nak beli terus. Senang lah tk payah tangguh2. So peneman biasa, incik lalan lah. Mama dah survey belah muar. Saya survey belah melaka. Dan saya merasakan melaka tempat lagi best. Butik confirm lah bersepah.


Tapi,
Tak da maknanya.
Bawa peneman yang salah.
Dia ngekorrr je saya nak pi mana.
Yang panas hatinya.
Suka hati jeee mengutuk pakaian kat situ. Dah lah sales girl tu pun ada. Puas dah besar kan mata bagi isyarat "diamm--" tp dia buat dunno je.


Then dia Complain baju tu. Complain baju ni. Lepastu siap paksa kita berkenan baju dia pilih. Memang gamat lah kan. Incik lalan punya suara pula dia tu jenis tak tahu mengumpat. Directtt laju je dia punya ayat dengan suara dia yang langsung tak switch low. Bila kita kata "suara awak kuat lah ! Perlhankn sikit !" Dia akan kata "TAKKKKK MANA ADAA KUATTT" tapi lagi kuat bunyi nya (-_-") *pitam*


Dia bagi kritikan sejujur-jujur kritikan bercampur dengan muka buat dunno je menandakan dia betul. Aduh ! Saya boleh kena sakit jantung sebab terpaksa tahan nafas hindarkan hidung kembang akibat terlalu marah. Hahaha.


Dari 1 kedai ke 1 kedai.
Sampai kan kiteorang buat promise sebelum msuk kekedai dan kata "janji ! Dalam kedai tu nanti jgn ckp apa2 ! Jnji---!" TAPI bila masuk je, mula dia bt perangai lagi. Kalini saya besar kn
mata sambil kata "apa pesanan kat luar kedai tadi----" sambil cover line dengan ayat paling lembut ttapi keras bserta mata yang besar. Dia pula tsengih-sengih. Tapi masih mengekor.


Lagi sakit hati,
Bila kita berkenan dan berbincang dengan sales girl. tetiba ada suara latar yang menggeramkan berbunyi "ee, awak tk sesuai ! Awak gemukkk ! Mana sesuai ! Lepastu kurang ketinggian..--- awak nampak tebal. Betul, saya cakap jujur--!!" Penuh bersemangat statement dia bagi. Dan penuh beremosi saya jeling pemilik suara tu. Dia kata saya nampak tebal !!! What !! Teballlll *pitam*

Dan last, tak jadi beli apa2.
Langsung tak beli apa pun.
Bazir masa dan tenaga.


Last2, beli barang dapur.
Tu je lah yang penuh troli.
Apa nak dibeli tk beli.
Apa yang tak nak dibeli tapi dbeli (-_-")


Kesimpulan disini,
Aku ? Tebal ?
*pitamlagi*

---------------------------------------------------------


Aha ada cerita lagi !
Tengah konon2 kecik hati sbb incik lalan sound saya asyik nk makan3. Dari tingkat 2, saya pandang lah tingkat bawah. Yela, malas layan bebel3 panjang.


TETIBA, nampak kembar incik lalan uols !! Masa ni lah dia kena dengan saya balik.. repeat game ! Tdi dia kenakan saya. Ni saya kenakan dia. Hehehe.


Ada lelaki pakai baju sejenis, sewarna dan setepat dengan dia. Hahaha. Malu gila. Tapi mamat tu x perasan. Dia tingkat 1, kami tingkat 2, bila saya kata "eh ! Awak ! Ada kembar laaa ! Peh ! Sebijik lah ! No jersey pun sama lah ! Warna sama ! Seluar nasib baik x sama !! Malunyeee klu tserempak" Hahaha. Lepas tu dia gelak sampai sakit perut sambil ketuk dahi saya.


Situasi yang memalukan ok. Malunyee hehr. Then kami dah macam penceroboh super market dah sbb nak makesure tak bertembung dngan kembar incik lalan tu. Haha. Tapi kalau bertembung, saya dah plan akan jalan jauh dari incik lalan sambil bt x kenal. Haha. Even dia jerit2 "sayang !! Sayang !!" Sumpah langsung saya tak toleh dan tak manyahut. Heheh.

Bukan kejam.
Tetapi menjaga nama baik !


With love,
Fatinfashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

#PrayForMH370

MAS have the best service, best pilot, best aircraft. But Allah have the best plans. So don't blame others. Ini takdir.
Keep #PrayForMH370
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ENTRY BUAT GOSIP

Budget ?
Checklist ?
Apa ni ?


Rahsia lah---
*kibas shawl*
Haha


Pesanan :
Jangan fikir jauh sangat.
Jauh sangat tu pikir.
Ni namanya entry pendek tapi bikin panas..


Hahaha

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

WARNA TEMA

TIFFANY BLUE + GREY + RED ROSES

Cantikkan kombinasi ni ?
Rasa redup tapi charming sebab warna grey dan red roses mencuri tumpuan.

With love,
Fatinfashiekin



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SABTU YANG FLAT TAPI MEMAKAN MASA

Pagi-pagi gigih drive ke melaka,
Tersengguk-sengguk mengantukkkk.
Bila sampai, jumpa incik lalan,
Dan follow dia terus ke pusat servis.


Memandangkan saya tak ada buat appointment, memang agak mengecewakanlah. Saya datang je. Orang dah ramai (-_-)


Settle daftar kereta,
Pi 7E dengan incik lalan untuk beli roti for breakfast. Nak makan sama memang tak sempat sbb incik lalan actually kena pi tampin negeri sembilan. So dia tinggalkn saya kat pusat servis, dia bt urusaan dia.


Banyak benda serentak jadi.
Saya nk servis kereta,
Incik lalan nak jumpa dr thiru,
Nak pi tampin pula,
Petang ada majlis kahwin.


Mula2 dia plan lpas blik jmp dr thiru, dia nk pi mjlis kawin staff,
Dia kata dengan saya
"Awak tunggu dalam kereta, saya makan kat rumah pengantin tau nnti"


Saya kata
"Ala.. Nk juga makan nasi minyak. Takkan duk dalam kereta sorang-sorang kot, sampai hatiiii"



Dia balas :
"Mana BULEHHHHH-- Kat kad ni tulis Dr Ahmad Faizal & keluarga, bukan kekasih, kalau tulis Ahmad Faizal & Pasangan ke haa baru boleh, ni kalau Ahmad Faizal & Isteri pn masih awak tk boleh ikut tau, sbb future wife tak tmasuk dalam wife"... Sambil gelak besar. Memang rasa hampehs gila pandang incik lalan yang gelak tgk muka saya ni bengang bakal kena tinggal dalam kereta (-_-")


Tapi,

Plan tk menjadi.
urusan dia ditampin lambat selesai,
Nasib baik lahhh kereta saya pun siap lambat, klu tak, berasap tunggu incik lalan dengan kening berkerut lh kt shopping complex.


Memandangkan ke majlis kahwin tak sempat, sebab aturcara 11-4petang. Kami decide cari hadiah untuk pengantin. Cari yang unik !


Pi jusco, tjumpa kawan incik lalan masa kat UPM. Oleh kerana selama ni saya gelabah kalau jumpa staff/kawan incik lalan. Dan tertunduk je. Dan maybe kelihatan sombong je.


Kali ini, saya membalas pandangan mereka senyum termanis dan mengganguk kepala tanda bersapa. Rupanya, tu bekas kekasih incik lalan zaman UPM yg tk berapa jadi (-_-") adakah saya silap senyum ? Ok tak pa. Senyum lebar. Saya kan pucuk muda. Hahaahhaa.



With love,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.