FOLLOWER

NUFFNANG ADS

TAMAN JASIN BESTARI, MELAKA

2017,
Daddy paksa masukkan baby school,
Mommy pujuk2 pun daddy kata "no".
Daddy kata untuk kebaikan.


Hasil perbincangan kami :
"2016 dah belajar mengenai kualiti produk dan dah ada permennt custmr, so 2017 kena hantar baby school supaya dia dapat belajar sosial dengan sekeliling, bila baby school, mommy kena fokus pada kerepak, dah nak raya, buat semaksimum mungkin, 2017 kena disiplin dalam semua hal,oder, akaun semua kena cantik, bila dah boleh run bisnes dam tak cukup tangan boleh plan kalau perlu ambil staff dan sebagainya"


Lbh kurang macamtu la perbincangan, ha semalam ada org wassap i (hai puan hehe) dia kata terinspirasi dengan apa yg saya share, dia da usaha macam2 utk kerja dan skg cuba bidang makanan ni.


Saya memang suka share apa saya buat, termasuk lalanfood ni. Sebab saya sendiri tak pernah sangka ia nya menjadi. Bayangkan, sayangkan kerja sangat2 tapi demi rumahtangga terpaksa hantar notis, letak sepenuh kpercayaan rezeki hanya pd yg Maha Esa, (uols boleh buat?mmg menakutkan tau)... Bukan saja menakutkan, dn org sekeliling menakut-nakutkan lagi dengan kata nanti bertambah hodoh la. Menyusahkan suami la.


I ambil tu sebagai cabaran,
Macam i pernah share, i tak tahu cara bt kerepek yg sedap, hegeh2 i minta cara buat, tak ada sapa layan, i buat sendiri hadap kuali try and error,


Sebab i tahu macammana scary nya nak mula bisnes, so i sangat senang hati share kat uall step step nya. Kalau ragu2 boleh whatsapp saya 019-6529329 .


Masalah banyak orang?
Beli borong tapi tak tahu nak letak harga, so bila salah ltak harga, amat lah susah nk pusing modal, so whatsapp lah saya kalau tak faham. I baik dan manis orangnya hahahaahhahahaha



La, i cuma nak share mana anak i school, dah terlajak jauh ni. Bye. Hahahahaha


Tips :
-pegang "muka tebal,poket tebal"
-percaya "buat bisnes makanan, semua orang makan, mesti boleh jual" kalau tak boleh jual juga pk semula, tanya diri apa masalah.
-letak target sales, jangan risau, bisnes ada turun naik, kena pandai, contoh cuti sekolah, musim org kahwin, u boleh la promote gila2, sbb kerepek ni org suka bt buahtgan, tak pun nk goodiebg pengantin. Bila naik sekolah biasanya jualan bundle akan slow sbbtu kena ada backup permnnt sale, iaitu kerepek yg u letak kat kedai2, blh bantu maintain sale dihujung jari. Bila letak kerepek kt kedai, dalam masa yg sama sebenarnya uall tgh marketingkan produk pada masyarkt stempat.



Faham ?
Senang ?


Yang susah cuma 1,
Orang yang mengoreng/menyagat/mengopek iaitu aku laaaa huhu. Lenguh hoi. Tapi tak pa, demi impian sebelum usia 30tahun, lets enjoyyyy cari rezekiiiiii 😝😝🎉🎉🎉

No comments: