FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KERJA KOSONG

videoHai oktober !!!
Happy gile masuk bulan baru,
Bermakna sebulan berniaga scra serius, so saya (bos) dan incik lalan (tuan penasihat) πŸ˜‚ semak cash flow kami.


Keputusannya,
Allhamdulillah, melebihi gaji mase kerja dulu, huhu. Tapi jgn ler nak gebang sgt kn, total sale mmg melebihi gaji mase kerja (skg da fhm ttg ape yg kaklai mksudkn dengan gen Y pye nafsu bila bisnes, untg pertama beli krte la, bcuti la, iols mmhami nafsu tu tp nasib baik kawan2 dn ex bos gen x, so saya sntiasa mmastikan tiada nfsu gen Y masuk dlm jiwe) **telan air liur sambil mata besarkn**haha


Bila da semak, ofcz la duit bulan pertma ni kne topup apa yg kurg. Untuk penambah baikkan. Antaranya nk kena tmbh dapur gas sbb 1 tak cukup, kuali lagi besar, penapis myak lg besar, tupperware lagi besar, npk mcm simple kn? Korang pi survey harga kt kedai sgle besar2 yg iols maksudkn ni berape hrgenye.. **rambut gugur sebalik tudung**


Nasib baik lah incik lalan (tuan penasihat) owner pisang2 tu, dapat lah iols gode2 minta bayar pisang lambat, haha, bila part dia ungkit nak minta payment pisang, biasenye saya pula jd "puan penasihat", kuis2 ibu jari kaki dia lpastu bt suare sedih yg baru la nk merase untung sikit. Incik lalan trus kata "ok tak payah bayar" iols terus melonjak happy, then dia sambung "tak payah bayar sekarang,,,,, tapi bayar kemudian ye, masuk buku hutang ye" 😢😢😢 keputusannya : godaan tidak dilayan.
(Tapi xpa, diam jeee, lelaki kn mudah lupe 😌😌😌)

So untung betullah korang yang beli kerepek pisang borong dengan kami tu, untung sgt ! Tak payah melecur kene minyak panas, tak payah sagat menyagat, tak payah sental kuali, tak payah nk angkut berkilo kilo minyak. Tau !!! Da la kiteorg jual murah, 1kg RM20.00 huhu. Tapi tak pe, niat saya lebih kepada nk tgk korang pun berjaya juga. Nak korang pun mula berniaga. Beli borong dgn kami, packing sendiri, letak kat kedai2 area rumah korang tu, skg korang pakai produk kami, manetahu da terer nanti, x salah mnambah produk, kan ? :)


Ok nk repeat harga utk korang ingt selalu, supaya bijak bandingkan harga kami.

500g RM13.00
1kg RM24.00

Harga Borong :
1kg RM20 (minimum 5kg)


Apa2,
Call/whatsapp/mesej :
019-652 9329
Fatin fashiekin 😘

No comments: