FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BABY 8 BULAN

Selamat 8bulan baby,
Sekarang dah tahu guna lutut untuk memanjat, dah berlagak berdiri dan lepas dua2 tangan, TAPI, bila dah tahu memanjat, dia tak tahu turun, asyik nk melompat turun bermula dari kepala, So iniseatif saya utk mengajar baby cara turun yg betul dengan menurunkan kaki dahulu.



Best jgk 24jam duk rumah,
Dah macam cikgu taska 😂
Tapi rasa berbangga bila tunjuk kat daddy dia perubahan anak dia.


Contoh : baby dah tahu bersalam,
Daddy balik saya suruh hulur tgn,
Baby sambut tgn daddy bsalam,
Happy kemain daddy dia hahah


Dan ajar juga baby utk bdiri tanpa berpaut pd something,
Macam dinding kn xda tmpt bpaut,
Saya ajar cara yg betul utk kaki menapak dn lutut utk bdiri.

Mulut baby pn skg sebut "DA-DA-DA" means daddy. "BA-BA-BA" adalah favorite song di Baa Baa BLack Sheep.."AAAAAA" bermaksud A yng sy slalu bacakan utk dia. Dn byk lg bunyi yg sy x faham, tp even x faham saya still sebut A B C sampai habis, bia dia ingt hehe


Dm paling best dpt jaga pemakanan dia. 4kali sehari. Pagi 8.30 baby akan makan oat+buah. Lunch baby akan makan nasi+campuran sayur. Tea time baby akan makan puri buah/biskut. Dinner makan nasi+sayur.


Best ! Walker kami belum beli. Daddy suruh baby independent sendiri, supaya sel2 minda baby lebih berhubung, tapi rasenye mmg xmo beli lah. Biar baby explore sendiri 💪🏻

Anak da nk setahun wei !
Cepatnyeeerrr 😘😘😍


I love you kaseh aneeqa "banana"
Eh ! Kaseh aneeq farzana 😆😝


Lady faizal,
Fatinfashiekin

Sent from my iPhone

No comments: