FOLLOWER

NUFFNANG ADS

BUSY

Hai blog,
Lamenye tak update,
Rindu pulak 😝

Saya super duper busy hoi,
Jom lah create akaun instgram,
Saya selalu aktif kat sana,
Ig : @fatenfashiekin
Ig : @lalan_food


Busy tau.
Total oder kena siap kan 120kg !!
120kg wahai pembaca oiiiii,
Tu tak campur custmer yang beli 2 3 kilo tau. Saya busy.


Fuhh.
Sekarang dah 3.55pm,
Sat lagi incik lalan balik,
Nak goreng2 untuk dia,
Nk buat kan cempedak goreng cheese.. Da bersuami kn x boleh malas2, kene rajin !


Jom follow ig saye ye 😘

Bye

RUTIN JUMAAT

Rutin jumaat balik rumah nenek,
Sbb kaseh rindu nenek.
Tapi sebelum balik pagoh, kena settle kan rumah luar dan dalam πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»


Kerete merah tu since berhenti jarang dah geraknye. Sian dia. Incik lalan suruh juga bawa krte gi shopping ajak baby. Haha. Ajak babyyyy. Berpeluh hoi. Biase gi shopping complx pn incik lalan yg dukong anak. Saye rela tolak troli, pegang payung dan pegang handbg. Sbb baby dia dah pandai nak minta turun, jenuhh melayan dia mengeliatkan badan πŸ˜‚

Lady faizal,
Fatinfashiekin

REZEKI ALLAH TU LUAS

Siape follow fb saye,
Tahu lah kes salah 1 kebun incik lalan kena pecah masuk, kerugian anggaran 2k.

Tapi yg saye rase lain mcm auranya,
Saya dn suami agak steady,
(Bukan steady sbb kebun lain ade lg, ko jgn pk mcm2)
Tapi rase steady sebab letak penuh kepercayaan pada Allah.


Incik lalan rasa lh stress juga mula2,
Dan saya pula ambil peranan sebagai isteri. Mula2 saya jadi pendengar, lepastu saya ajak dia pk kan solution, dah dapat solution saya bagi dia rasa tenang, saya kata elok2 yg benda dah pun jadi, dn sama2 redha dn prcaya pada rezki Allah dn kuasa Allah. Then bila incik lalan da happy, saya sambung kata "Kita cari rezeki halal dengan cara yg halal, mesti Allah akan bantu kita" trs dia positif.

Dan tiba2 ade jiran datang rumah kami, borong kerepek utk majlis kahwin. See !! Kuasa Allah, trs dapat rezeki baru, yg penting kena redha dan tawakal.


πŸ˜‡

Lady faizal,
FatinFashiekin



Sent from my iPhone

KERJA KOSONG

videoHai oktober !!!
Happy gile masuk bulan baru,
Bermakna sebulan berniaga scra serius, so saya (bos) dan incik lalan (tuan penasihat) πŸ˜‚ semak cash flow kami.


Keputusannya,
Allhamdulillah, melebihi gaji mase kerja dulu, huhu. Tapi jgn ler nak gebang sgt kn, total sale mmg melebihi gaji mase kerja (skg da fhm ttg ape yg kaklai mksudkn dengan gen Y pye nafsu bila bisnes, untg pertama beli krte la, bcuti la, iols mmhami nafsu tu tp nasib baik kawan2 dn ex bos gen x, so saya sntiasa mmastikan tiada nfsu gen Y masuk dlm jiwe) **telan air liur sambil mata besarkn**haha


Bila da semak, ofcz la duit bulan pertma ni kne topup apa yg kurg. Untuk penambah baikkan. Antaranya nk kena tmbh dapur gas sbb 1 tak cukup, kuali lagi besar, penapis myak lg besar, tupperware lagi besar, npk mcm simple kn? Korang pi survey harga kt kedai sgle besar2 yg iols maksudkn ni berape hrgenye.. **rambut gugur sebalik tudung**


Nasib baik lah incik lalan (tuan penasihat) owner pisang2 tu, dapat lah iols gode2 minta bayar pisang lambat, haha, bila part dia ungkit nak minta payment pisang, biasenye saya pula jd "puan penasihat", kuis2 ibu jari kaki dia lpastu bt suare sedih yg baru la nk merase untung sikit. Incik lalan trus kata "ok tak payah bayar" iols terus melonjak happy, then dia sambung "tak payah bayar sekarang,,,,, tapi bayar kemudian ye, masuk buku hutang ye" 😢😢😢 keputusannya : godaan tidak dilayan.
(Tapi xpa, diam jeee, lelaki kn mudah lupe 😌😌😌)

So untung betullah korang yang beli kerepek pisang borong dengan kami tu, untung sgt ! Tak payah melecur kene minyak panas, tak payah sagat menyagat, tak payah sental kuali, tak payah nk angkut berkilo kilo minyak. Tau !!! Da la kiteorg jual murah, 1kg RM20.00 huhu. Tapi tak pe, niat saya lebih kepada nk tgk korang pun berjaya juga. Nak korang pun mula berniaga. Beli borong dgn kami, packing sendiri, letak kat kedai2 area rumah korang tu, skg korang pakai produk kami, manetahu da terer nanti, x salah mnambah produk, kan ? :)


Ok nk repeat harga utk korang ingt selalu, supaya bijak bandingkan harga kami.

500g RM13.00
1kg RM24.00

Harga Borong :
1kg RM20 (minimum 5kg)


Apa2,
Call/whatsapp/mesej :
019-652 9329
Fatin fashiekin 😘