FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SELEPAS ADA ANAK

Bagi saya yang 1st time ni,
Memang rasa banyak perubahan,
Kelam kabut. Berpeluh-peluh.


Antra perubahan :

1) dulu : sebelum keluar rumah makesure bateri hp full dn bawa powerbank.

Sekarang : sebelum keluar rumah makesure botol susu full dan bawa susu + thermos + air mineral.


2) dulu : handbag kemain lagi jenama macam-macam

Sekarang : jenama "ANAKKU" huhu *laki aku gelak kn aku tgk aku sandang beg tu* T_T


3) dulu : masuk shopping cmplx mesti tuju toilet sbb nak cek makeup

Sekarang : masuk shopping cmplex terus tuju nursing room sbb nk tukar pmpers bby @ bagi bby cik T


4) dulu : kalau oder makanan mesti pedas2 klu xpedas mmg xpuas

Sekarang : oder makanan yang tak pedas sbb still BF baby takut dia sakit perut


5) dulu : dalam kerete boleh buka volume tu kuat2 sambil joget2 dalam kerete

Sekarang : dah x buka radio daaaa sbb fokus kat baby takut dia terjaga


6) dulu : kalau jalan2 sandang handbag sendiri berat pun merungut minta suami pegangkan konon kebas (almaklumlh beg doremon)

Sekarang : gilir2 dukong baby dengan suami hehe (sekarang dia baru 4kg)


7) dulu : tidur je tenung suami, kacau suami, kiss dahi lah, tarik misai lah,

Sekarang : tidur je tenung muka anak dn cium bau dia puas2 smpi ketap2 gigi rase nk kunyah pipi dia haha


8) dulu : sms suami pbualan tu romantik, tema perbualan pun manje.

Sekarang : sms suami topik anak berak / anak pandai tidur sendiri / anak banyak kentut. Hahhahaha


9) dulu : suami gi kerje cium dahi kite dulu, usik2 kite.

Sekarang : suami dah pakai baju kerje pn boleh uturn naik katil baring semule. peluk baby smbil hidung kat kepala bby di cium dn malas g keje tgal bby kononnye.


10) dulu : tidur lena tanpa berjagaaa

Sekarang : pasti paling kurang 3kali kena berjaga utk bagi cik T / tukar pampers



Actually banyak lagi,
Tapi ni antaranya lah.

Actually perubahan ni funn dn sweet,
So kpd yg still xda bby,
Take time dgn suami seromntik mgkin, appreciate, Allah nak bagi awak still loving2 dgn hubby.


Sbb nnti bile da ade anak,
Awak akn tkejar kejar,
Nk mnjakan suami dn anak. Hehe

No comments: