FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KETAGIH SHOPPING LEPAS BERSALIN


Hampir setahun tak shopping,
Eh betul,
9bulan mengandung + 3bulan pantg,
Total 12bulan (setahun) lh kn?


Masa prgnnt,
Saya tak ada shopping baju2 sbb perut mboyot, saya pakai je bju2 free size yg ada. 


So skg dh bsalin,
Kembali ke size asal,
Semangat nk shopping bkobar kobar!
Semangat nk sarung semula heels melonjak-lonjak!


Tu yg even tk hbis pantang lagi dah 3kli mnapak ke shopping complx. Dpt pula suami yg x pcya pantang, so mmg dia on je bawa sy kemana mana. Siap bakar2 pelawa nk belanja makan mcm2. Lol


Tp, saya ingatkan saya je aneh,
Rupenye sindrom saya ni dialami pmpn len juga, yela mgndg kn letih nk bjln, da bsalin ni btnge smcm nk daki shopping cmpx hehe


Antara sebb kenapa pmpn lepas bsalin ketagih shopping :

1) banyak baju tak boleh pakai :
- yes mmg dh kembali slim, tapi bahagian cik T tk boleh dikancing huhu. Faham2 la ye huhu so kne beli bju bru yg muat utk cik T


2) nak reward diri sendiri dn suami:
- reward diri sdri sbb segala urusan berjalan lancar, reward untuk suami sbb sudi jg kita masa boyot, so kena lah shopping baju untuk seksi2 semula depan suami hehe. Kalau dpt suami pemurh dia belanja uoll shopping :) (tq daddy belanja B kaseh car seat / psiapan akikah dn brg B kaseh)


3) Duit gaji tak terusik ;
-betul ! Ni paling betul. Bila pantang, kereta pn suami byrkn. So, ini lah masanya utk mmanafaatkn 3kali gaji yg x trusik hehe



Apapun,
Pesanan utk diri sdri dn semua,
Shopping biar berpada ;p


Lady faizal,
Fatinfashiekin

No comments: