FOLLOWER

NUFFNANG ADS

RUTIN HUJUNGMINGGU



Hai sabtu,
Setelah settle mengemas luar dan dalam rumah,
Dan settle memasak dan makan,
Sekarang tersadai kat ruang tamu sambil pandang siling. Fuh, mengah.


Tengh duk lap-lap tingkap rumah kat luar sambil panjat2, tetiba jiran tegur "uiiii, jangan panjat-panjatttttttttt...‎ bahayaaaaa lah mak buyonggg" 


Dulu sebelum kahwin selalu pelik tgk mama, kemas rumah laju sungguh. Pagi2 dah siram pokok bunge. Bersihkan longkang. Sapu halaman. Lajuuuuu je mama buat. Selalu tertanye "tak penat ke?" sekarang dah khwin, saya dah faham, semua tenaga datang sendiri, sebab atas dasar tanggungjwab. 


Bila semua dah settle,
Rasa sangat puas hati! :)‎


Tapi, apapun, bila balik rumah mamaabah,
Saya still manja lagi even dah kahwin,
Bila balik pagoh kalau ada aza,
Wajib air teh panas dah terhidang,
Juadah sedap2 terhidang,
Bilik pun dah berubah rupa,
Ada je cadar mama tukar.
Tak sempat buat apa pun, mama rajin bbenar.
Haha *alasan kan* 


;p


Lady faizal,
FatinFashiekin


1 comment:

cik hani said...

haah.. betul la..dulu kagum dengan mak.
mak macam superwomen.banyak tenaga.
sekarang dah kawen, merasa jugak saya jadi superwomen gigih kemas rumah