FOLLOWER

NUFFNANG ADS

URI MASIH DIBAWAH

Last week ada appointment dengan doktor,
Appointment simple sbb just nak scan,
Masuk bilik doktor, terus jumpa doktr mariam,
Dia dah kenal saya dah. Sbb saya kan ada kes 2kali masuk wad tu. Doktor mariam lah yang handle urusan saya.


Masuk je bilik doktor,
Terus doktor tanya khabar saya.
Saya ofcz lah, kuat, bersemangat, bertenaga.
Doktor gelak je.
Cuma doktr kata
"Sebab awak kuat lh awak masuk wad 2 kali ye fatin, beringat ye, jangan lupa yg awak tu mengandung"


Ok. Scan.
Ok. Dah tengk uri.
Ok. Uri tak ok.
Ok. Uri masih dibawahhhh (-_-")


Bila uri nak naik? 
Tapi doktor kata, nanti uri boleh naik lagi,
Jangan risau--
Ok. Semoga uri akan naik.


7/10 : 
Appointment dengan pakar di-HPSF + appointment dengan Raja specialist utk 4D scan

12/10 : ‎
Appointment dengan KK

9/11 : ‎
Appointment dengan doktor utk repeat scan


saya cakap dengan incik lalan "yang, saya dah nak 6 bulan.. sekejap je kan" incik lalan terkejut, dia kata cepat je masa berlalu, bermakna 3 bulan lagi nak bersalin.

Incik lalan :
"Tak takut ke nak bersalin?"

Saya :
"Langsung tak, rasa happy, tak sabar nak jumpa baby.."

Incik lalan : 
"Betul tak takut sakit? "

Saya :
"Tak. Saya selalu tgk video orang bersalin kat youtube, saya terharu tgk, semua org yang bersalin tak kira apa agama, semua happy lahirkan baby, tak rasa sakit pun bila baby keluar. Semua senyum bila dapat peluk baby dieorg"

Incik lalan :
"Berani pula awak tgk, biasanya awak paling takut sakit, tgk orang luka pun awak jerit-jerit"‎

Saya :
"Tak takutttt langsung. Saya sayang baby. Nak jumpa baby. Tak sabar nak bersalin! Nk cium baby. Nak ajak baby mainnnnn.. sayanggg daddy! Sayanggg babyyyyy! "


Masa mengandung ni, saya seronok tau baca pengalaman orang bersalin. Sampai bertakung air mata sbb terharu. Saya ada join group MOM TO BE. Group dari BRIDE TO BE, bila dh pregnnt, akan di invite masuk group mom to be. Baca file pengalaman org bsalin yang banyak kat situ, korang mummy baru nak join? Bg nama fb, nanti saya invite k. 


:)


Lady faizal,
FatinFashiekin




No comments: