FOLLOWER

NUFFNANG ADS

MOM & BABY EXPO


Dari bulan lepas saya dah aim dengan expo ni,
Almaklumlah, nak jadi emak2 pertama kali,
Part cuci mata barang baby memang seronok.


Dah dapat green light dari incik lalan untuk mula cari barang baby sebab nanti bulan november, beg bersalin dah kena standby dalam kerete secara complete.


Memang dah kena mula cari barang baby, 
Sebab untuk bulan oktober dan november ni,
Everyweekend BUSY.
Sampaikan saya dengan incik lalan pun terasa kesibukkannya. 


1) bulan 11 ni saya dah 7 bulan mengandung, memandangkan saya ada masalah uri, dikhuatiri akan ditahan di wad awal (Nauzubillahiminzalik) so kena mula cari barang baby complete, kalau nak suruh suami cari last minute nanti, kesian dia. So, bulan 10 dh mula meronda, sebelum perut memboyot. Sekarang pun nafsu shopping dah hilang dah, nak ke mydin cari barang dapur pun saya malas. 

2) ‎oktober ni incik lalan dah outstation, ofcz lah lagi banyak masa hang disebabkan tiada incik lalan disisi. 

3) ‎oktober ni banyak appointment, nak jumpa pakar HPSF, nak ke KK, nak ke raja specialist. Semuanya simple, tapi pada waktu berbeza temujanji.


Then akibat terkejar masa,
November pun datang menjelma.
November lagiiii banyak plan dan lagi super duper busy sangattt.

1) ‎incik lalan baru balik dari outstation. This november saya kena bayar roadtx+insuren kereta. Nasib baik ada suami, sudi bayarkan. Haha. 

2)‎ my cousin kahwin (siti)

3) cousin incik lalan kahwin (adila)

4) cuti sekolah bermula, planning nak bawa kakak adik jalan-jalan. 1st time bercuti sbgai keluarga sebenar, sebab sblum ni kan saya dgn incik lalan belum kahwin, bjalan pn setakat dekat2 tak sampai malam. Sekarang dh suami isteri, dh boleh bermalam bersama, suke hati weols nk berjalan-jalan sekeluarga bahagia. Haha. *cita2 tinggi kan? Xsedar dah boyot*‎

5) mama abah suruh buat kenduri doa selamat mengandung 7 bulan. Bagi mengantikan acara lenggang perut. Bagi mengantikan acara baby shower. 


Then, disember muncul,
Saya pun dah nak memasuki 8bulan hamil,
Sebab due saya hujung januari @ awal febuari,
Ofcz incik lalan akan kurung saya dirumah.


Sekarang musim jerebu pun dia bisingggg,
Asyik tanya "pakai mask tak?"..
Tanya lagi "pakai mask tak?"..
Saya jawab "mask tak pakai, emas pakai"
Lepastu kena bleter panjanggggg-- haha


Seronoknya mengandung ni,
Masa ni lah suami ambil berat,
Nk gi toilet pun sempat dia jerit "baik2 yangg"..
Nk kedapur pun dia nasihat "baik2 kt dapur"..
Kadang2 kat toilet saya terjatuhkan shampoo ke,
Kelam kabut dia bising tanya "kenapa yang!"..

Paling seronok,
Tiap malam tidur, ada orang pok-pok,
Kadang2 tak sakit pun pinggang,
Sengaja je nak suruh dia urut, 
Kan syok, feeling macam umur still 4tahun dn abah usap belakang badan sampai tertidur hehe.
Haritu incik lalan dia ada jumpa teknik urutan baru,
Yela, urut guna tangan kan lenguh,
Dia ambil deodrant roll on yang dh habis,
So bila saya minta urut, dia akan roll kan deodrant kosong kat tempat yang saya sakit. Haha.
Korang boleh cuba juga, syok juga,
Mcm kerusi ogawa pun bola2 juga kan? 
Cuma ni versi manuel @ versi malas.


Walaupun terasa stress atas kesuntukkan masa dan pelbagai kekangan, tapi saya happy. Semoga semuanya dipermudahkan :)


Lady faizal,
FatinFashiekin


No comments: