FOLLOWER

NUFFNANG ADS

DETAIL CHECKLIST DAN BAJET PERTUNANGAN




1) Masa persiapan yang diambil selams setahun
(JULY 2013 - MEI 2014)

MASA
PERSIAPAN
KOS
JULY 2013
Incik lalan belikan cincin tunang / nikah dan barang kemas
Wajib ada untuk pakej
RM10K
OKTOBER 2013
Saya still ingat, masa birthday
saya, incik lalan perkenalkan saya pd his parent, Allhamdulilah
keluarga incik lalan sgt baik,
mereka juga btanya bila waktu
ssuai utk mjlis kami.
-masakan sendirian berhad dgn bntuan mama utk tmbat hati mk bpk mtua
;p
DISEMBER 2013
Saya dn incik lalan decide tarikh tunang dan kahwin


JANUARI
2014








Mula mencari sikit demi sikit barangan yg dperlukan, every month selepas gaji saya akan makesure yg ada something saya beli.

1) BAJU TUNANG :
Sbelum mnentukan warna tema majlis, adalah penting untuk makesure baju pkra ptma dbeli ! Betul, dari wrna bju, brulh blh tentukan tema majlis.

2) BARANGAN DIY
PELAMIN :
bila da settle part bju, trus cri brg untuk DIY pengantin

 
1) BAJU TUNANG :
Off white kurung ala fasha sandha, gituhh, nk jugak fasha sandha. Haha. Harga cuma RM140 ! Dah survey kt internet semua hrga range RM300-RM600 kot ! Tahnku mama sbb bb taste dn kt mana bju cntik bbaloi mama mmg lah org dcsei-cari,

2)BARANGAN DIY
PELAMIN :
-Pasu bunga pelamin kiri kanan yg wrna putih tu, bunga pelamin overal (semua dgambar), lace
veil, manik veil,
pemegang handboquet,
reben termasuk kerawang putih yg tgantung tu RM 145.00 SAHAJA.


-kain pelamin jumlah bersih RM100.00 SAHAJA, kesemua kain yg ada dipelamin tu ye, semuanya RM100.00.


FEBUARI
2014
1) Hantar kain ela ke kedai jahit, buat 6 bantal untuk pelamin.

2) Hantar baju untuk difittingkan

3) Cari goodie bag dengan incik lalan, sepatutnya 1 beg RM1.90 tpi dsebabkn beli 60beg, dpt diskaun RM0.70 sahaja. Actually mydin tgh sale brg pgntin gila2 masa ni.

4) Cari bunga untuk handboquet Setangkai dapat diskaun dari RM2.90 cuma RM1.90 pun kt mydin, 1 tangkai ada 3 kuntum bunga ros jenis baldu.


GOODIE BAG : 
RM42.00 (60 keping)


RED ROSES FOR
HANDBOQUET DN
HANTARAN :
RM40.00
MARCH
2014






1) Beli kain net veil dgn incik lalan, 2 metr RM75.00 masa ni pya terkejut, mahl nya ! Tpi xpa lah, net bkualiti, jns lembut. DIY
VEIL  bermula.
 

2) Fokus on makeup. Sdn bhd, hehe

3) Mama sponser brgan dlm goodie bg.

4) sticker for goodie bag, tq wedding chicks
 








APRIL
2014














1) Try and error pasang pelamin
 

2) Ambil barangan dari tukang jahit

3) potong veil ikut kesesuaian

4) order contact lens

5) levis jeans and kmeja for him
 

6) Mama sponser sireh junjung tiruan, kihkih