FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

#gelombangbiru

Seperti dijanjikan. Tahun ni serba serbi biru. Hehe. Seronok, sebab raya tahun ni plan saya FULL.

Raya 1st : Habis kan raya sekampung

Raya ke2 : Beraya ke Melaka pula.

Raya ke3 : Beraya ke BatuPahat.

Raya ke4 : Hadiri open house yang banyak.

Raya ke5 : Hadiri jemputan kahwin di Muar.

Kemudiann, KERJAAA.
Kerja-kerja-kerja
:)

Kepada sahabat handai yang ajak hangout, maaf sayang-sayang sekalian.
Free untuk saya hanya diwaktu malam.

Siang memang waktu berbaki yang ada digunakan untuk menziarahi sanak saudara yang ramai. Orang pelik kata "yeke ramai ?".. Haha. Gambar kat atas tu baru SUKU cuma belah mama je ok.

Mama dengan abah pun dah warning,
"Anak dara, tunjuk muka dengan sanak saudara, jangan menyombong".. Kalau setakat lepak InsyaAllah diusahakan. Tapi nak round ke setiap rumah kawan pagi sampai malam memang tiada kesempatan.

Apapun, selamat hari raya !!

Pantun versi jawa :
Nyimpan jenang nang jero tin
Ngesok arek digowo mareng suro
Keluputan kulo lahir batin
Salah silap njlok dingapuro

Bocah cilik mangan sego
Sego dipangan karo gulo
Wes suwi orak ngomong jowo
Dino royo njalok ngapuro

Mangan kupat karo serunding
Meneh enak sambel ditotoli
Emboh kapan nek arek runding
Reroyo kito tahun iki?

Ngodok kupat nang ngisor ondo
Godong'e nipah digawe atep
Salah silapku njalok ngapuro
Ketemu meneng taun ngarep

Royo-royo coti sekolah
Mangan sego lawuh'e iwak patin
Keluputan kulo seng kanah-kanah
Njalok dingapuro lahir batin

Buko poso lawuh'e gereh
Ngejor sunge dicaplok boyo
Keluputanku sing akeh-akeh
Kito 0-0 lah yo


Salam Syawal,
FatinFashiekin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: