FOLLOWER

NUFFNANG ADS

PERKARA YANG SAYA HARUS LAKSANAKAN SEBELUM BERKAHWIN

Seriously ini apa yang saya nak buat dan step by step sedang kami lakukan fikirkan dan bicangkan dari masa ke semasa.

So saya rasa why not kongsikan bersama. Sebab saya selalu dengar keluhan kawan-kawan dan dieorang kata "kalau lah aku masih bujang". That's y saya menitik berat kan "sebelum saya menamatkan zaman bujang saya"

1) Pelaburan. Penting sebab memastikan ada pelindungan kewangan. Yela, kalau2 terdesak nanti. Hehe. Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara : muda sebelum tua. Sihat sebelum sakit. Kaya sebelum miskin. Lapang sebelum sempit. Hidup sebelum mati.

2) Makesure rumah idaman kami berdua dah tersedia. Lepas kawin, cuci kaki je dan nikmati.

3) Bercuti ke tempat yang sangat-sangattt nak pergi ! ;D

4) Dating without make up. Semulajadi ! No foundation dan no compact powder supaya pasangan tk terkejut bila pandang pula nanti pada pagi selepas malam pertama. *pang ! Melampau kau ;p

5) Buat list kenapa nak bkahwin dan makesure dah bersedia. Then list tu bagi pada bakal suami. Tajuk "kenapa saya nak jadi isteri awak" supaya dia pn memahami dn mbantu merealisasikan apa yang diimpikan.

6) Mmastikan psediaan kwangan dah cukup hebat. SAVE ! SAVE ! SAVE ! Sekarang pn 2012 saya dah start bajet gila-gila. Pergi kerja bawa bekal. Dan sangat mengawal nafsu perbelanjaan.

7) Buat perjumpaan bsama bestfriend dan ajak mereka bcuti ! Single time. Let's have fun gengg.

8) Bt sesuatu yg disukai dan pasangan tak sukai dan paksa pasangan untuk join. Contoh ; pergi saloon. Ajak je ur partner. Treatment rambut dia. Why not ?

9) Bt pkara paling manis dan hebat untuk bakal keluarga mertua *wajib* saya kan suka bagi kejutan. Hehe

10) Sudah bersedia dengan bajet yang terancang untuk honeymoon terhebat. Tak kisah lah, even nak honey moon kat gunung ledang (30minit dari rumah). Yang penting, isikan masa tu mjadi sesuatu yang menyeronokkn !

11) your last real alone time. Dan hargaii. Pastikan masa bujang ni sangat-sangat dihargai. Lepasni dah busy dengan makan pakai suami dan anak-anak.

12) Diet yg serius ! Even kau kurus, ingt ! Six pack ! Perut tu, pastikan slim !

13) Segala hutang piutang adalah RM0.00 harus settle. Pay off as much credit card debt and student loans as possible.

14) Talk about future finances, Talk about family,Discuss future career, education, and moving plans! Meeting bersama pasangan untuk FUTURE adalah penting. Dan jangan semua benda nak buat lepas kahwin. Confirm delay je.

15) Go diving, Go Skydiving, Go SCUBA diving. Mampu ke saya buat ? Huhu. Tak pa. InsyaAllah. Citer pada incik lalan pn dia gelak guling-guling. Spoil (-_-")

16) Matang. Start thinking like a married person. Tak boleh malas-malas. Waktu solat harus tepat dan jangan dilambatkan ! Kalau kau delay, anak cucu kau cemane nti ? Jadi good wife, good mother, good daughter, good aunty, good sister, goodfriend and one day, goodgrandma :)

17) Cook for the future in-laws. Sedap atau tak, belakang cerita. Yang pentingg ikhlas.

18) Tanye pasangan dan tahu ape yg dia teringin sangat nak buat dan bg sokongan jangan asyik kata "tak boleh !"

19) Pemberian bermakna untuk pasangan dan apa yang dia nak sangat

20) Get life insurance. Pastikan kau dan pasangan ada insurance.

21) PENTINGGG. SEBELUM KAWIN. CARI SPONSER ! Hahah. Contoh : kak alai nak sponser wedding planner. Kak ani nak sponser goodie bag bserta kreativiti. Kak Aida nak sponser buat kuih muih dan bagi tetamu. Kawan-kawan incik lalan sponser gambar kwin free. Kak Ain sponser tenaga 7hari 7 malam rewang tanpa henti. Kak zura sponser honeymoon ke luarnegara. HAHAHA.

Ok. Bye.
Saya rasa idea number 21 tu berbaloi lah. Hehehe ;p

With love,
FatinFashiekin

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

Anonymous said...

buy ativan can u buy ativan online - ativan withdrawal wiki