FOLLOWER

NUFFNANG ADS

KERETA BARU

Arghhhhhhh. geram akuh. geram.
kereta bermasalah lagi,
bila campur-campur-campur,
nilai pembaik pulih kan kerete ni mengeluarkan
jumlah yang SANGAT TIDAK LOGIK !
dan sangat menimbulkan kemarahann dihati dan dijiwa,
nilai pembaik pulihan kereta itu setelah dijumlahkan,
mampu mengeluarkan nilai yang membolehkn kita memiliki
sebiji kereta baru tau !

ye, punca penyakit kereta ni berleluasa disebabkan
hal kemalangan yang memalukan tu,
bila drive gear loose, tk boleh masuk gear.
bila hantar bengkel,
apalagi, kena overhall lah,
jumlah nya memang sangat menggila.
bila 'jantung kereta' tu sakit,
sekarang ia merebak.
aircond je dah 3 kali saya repair tau,
temperature lagi, tayar lagi.
perkara yang sama berulang-ulang.

so meeting diadakan :

KakAlai kata : 
"kin, beli je baru.. viva pun jadi lah."
bila kakAlai bagi cadangan tu,
terfikir. okey lah juga.
asalkan ada kereta. kan ??


Tapi, incik lalan pula mbangkang.
incik lalan kata ;
"kalau nak cari kereta, cari yg puas hati,
nanti kita kahwin nak balik kedah,
travel jauh, so cari yang boleh bawa travel jauh
dan bukan sekadar untuk dipakai"


Abah dan mama pula kata :
"okey lah yang sekarang,
sakit sikit normel lah,
nak beli kereta baru, kahwin dulu
membazir dekat kerete je nnti..."

dan sekarang, masalah kereta ni menjadi-jadi,
perbincangan diadakan,
dan saya tak kira ! kereta ni dah melampau,
so perbincangan diantra abah saya dn incik lalan,
beli kereta second hand.
saya berminat pada SATRIA GTI.huhu
dan still incik lalan nak saya gunakan kereta lain,
dan saya kata pada incik lalan,

"tunggu kite kahwin dulu, 
saya tk nak kita terbeban hnya mengenai kereta,
kalau betul awak memikirkan kita mmerlukan
selain honda city utk mmudahkan kita travel blik kedah,
contoh awk nak saya pki honda stream/toyota wish, 
its ok. tpi bkn sekarang, sbb sy x perlukan,
sbb sy selalu takut,
kalau sy pki MPV lh kan, tiba2 kita putus 
sure org laki tkt nk meming saya nanti kan ?" huhu

kak Ani lagi hebat,
dia kata
"kin, kalau naik MPV,
jangan lupa parking sebelah kakAlai" 
serius statement lawak. huhu

kesimpulannya,
tak payah menyusahkan diri dengan perkara yang tak perlu,
orang lain tu lagi susah, duduk dekat johor,
keluarga kat pulau pinang, balik naik kancil je tau..
tk perlu pun MPV..
Kan ? kan ? kan ??

kahwin dulu, br plan apa-apa bersama,
atleast, ikatan tu ada. haha
*bila pk kan, gila btul,
anak dara pakai MPV????
dah macam mak orang tau, bukan anak dara,
tak pun janda. hahahha

Apapun ! saya lagi suka caldina,
tak mau stream / wish.. nk caldina


with love,
FatinFashiekin


2 comments:

KenariPutih said...

bukan calang2 kereta ni... wow!

FatiNoveLa said...

Haa, th tak pa. Haha. Berangan dahulu je xpa. Haha