FOLLOWER

NUFFNANG ADS

SESAT BERSAMA HALA TUJU


Petang tadi balik je kerja terus bersemangat nak ke 
Rumah cousin cuz kak aisyah (wife cousie) bersalin,.

Mula2 belagak,
"Ala muar je pun, sama kawasan, tak kan lah boleh sesat, 
apelah sangat, berpuluh tahun dibesarkan dimuar, 
kacanggg gorengg je lah" 
*sambil mendabik dada.

BUT, AT LAST,
sesat mencari "lorong duku" di stadium muar lah konon nye. 
Rupenye, jauhhh dari stadium muar, 
tapi di belakang TNB muar,

Ye, kalau tak bertanya sesat jalan kan ?

Me : bang, tumpang tanye, mane lorong duku ye ?

Bro : ap name tamannye ye ?

Me : *aduhhh, tak tahuu (-_-)

Terfikir nak call abang cham (my cousie),
 ala terfikir menyusahkan, 
sebb sure abang cham tengah busy dkedai makan dia. 
So, USEHE TANGGA KEJAYAAN ! 
Tetap usaha mencari sendiri..

8 kali pusing dan still tak nampak singboard DUKU.......... 
Dimana kah duku....................
dukuuuuuuu......

Dan at last give up,
Mesej abag cham :
"Abang cham, ekin kan sebenarnye nk tgk kk aisyah, 
konon nak cari sdri dan bt muka mdabik dada tapi ekin sesatt laaa...
dah bkali-kli pusg stadiummm.."
So senang, abang cham call bagi instruction then 
pi kedai makan abag cham, 
abang cham belanje makan hasil tangan beliau ! Huhu ! 
Sangat seronok, lepas kenyang.. 
Baru lah ke (lorong duku) untk melwat istri abag cham !

so lepasni, set dalam kepala.
DATO' SERI AMAR DIRAJA (LORONG DUKU) 
lepasni kalau lupa juga, saya akan search di Blog ! Senang. Huhu

Kak aisyah dapat baby boy !
Dan macam biasa, anak kk aisyh mmg putih2. 
Haish, geram betul tgk baby dia. Rasa nak bwak balik... 
And yup ! Saya mmg sgt addicted pada baby boyy ! 
Rasa nak ciummm kuat2, 
peluk kuat2 dan paksa dia bangun :')



Thennnn,
Ontheway balik. Aduhhhh. Kereta pula air kering !!!! 
Nasib baik tak meletup.... 
Nasib saya perasan awal okey !

Ye, saya cuai. Mulai harini kena simpan air dalam keretaaaa. 
So kalau kereta haus, isi kan ye fatin. 
Ni kali ke2 awak terkenaaa....


With love,
FatinFashiekin

No comments: