FOLLOWER

NUFFNANG ADS

CAKAP SEKADAR DIMULUT



1) Sedar tak? Kite selalu suruh orang lain bersabar, tapi bile kena kat muka kita sendiri.kenape kita tak sabar? Mudahnya bila sekadar bercakap kan...

2) Sedar tak? bile org lain marah, then tengking2, mengamuk and kita akan kate "tak patut die buat macamtu,org yg kene marah tu ade maruah die jugak dn masalah tkkan selesai dgn tengkingan.” tapi bila kena pada diri sendiri, kite pun akan marah, tengking dan mengamuk.. Mudahnya bila sekadar bercakap kan ?

3) Sedar tak? bile kite nak seseorang tu supaya tak sakit kan kita. tak mengguna kan kita.. tapi kemudian kite yang sakiti hati org tu ? Menggunakn mereka. Mudahnya bila sekadar bercakap kan ?

4) Sedar tak? setiap masalah ade jalan die.kite selalu ingatkan orang yg setiap masalah ade jalan penyelesaian. tp kenape bile kene kat muke kite sndiri, kita jadi avoid smue org and org lain disekeliling jadi mangsa sbb kite ade masalah. Mudahnya bila sekadar bercakap kan ?

5) Sedar tak? yang hidup kite akan selalu ada masalah. Tapi kite sng2 je ckp org yg ade masalah tu tak pandai selesai masalah yg senang. tp bile kene kat muke kite. kite pn tk dpt nak deal. Mudahnya bila sekadar bercakap kan ?

6) Sedar tak? kite selalu takde mase ? bile kite dgr cerite yg ade org takde mase nak lawat and layan anak die sbb die busy kerje. kite mesti kate "mcm tu skali..kerje mmg la busy.make time lah.” tapi bile kene kat muke kite. kite pn gune bz as excuse. Mudahnya bila bercakap kan ?

7) Sedar tak? ..at the end of the day. kite jadi orang yg kite taknak jadi.sedar tak.if korang sedar now pon.korang mungkin akan kate aku sedar, btul juga..taknak la buat lagi…tp after u all tutup my blog ni .kite buat je balik kan… mudahnya bila bercakap kan ?

No comments: