FOLLOWER

NUFFNANG ADS

PENCARIAN HIKMAH

Assalamualaikum :')

Allhamdulillah, FB saya dah okey.
Terima kasih sebesar besar kasih untuk
Incik lalan dan incik Aus.

Untuk incik lalan, dia memang kekasih hati saya, tetapi dia bukanlah seperti orang lain, kalau Bf lain maybe di facebook pn siap ada "in a relationship" bserta nama BF, tapi, saya TIDAK, dia bukan seorang lelaki yg alert pada FB, not, dan kami jarang btegur dalam dunia fb. TETAPI dia tahu pgerakan saya lah. Kawan2 dia ada dalam snarai mutual friend fb saya juga, naya nak menggatal. Hehe. Dia slu marah bila jumpa saya busy pada FB, so bila FB saya di hack semalam, that y dia gelakkan saya dan kata "mesti kamu rasa mcm nak gantung diri without ur dearest FB right?". Dan even dia tk suka saya online, smlm bila FB saya kena hack, dia alert, kept trying, siap buatkan email baru lah, itulah inilah. Terima kasih :')

Untuk my best friend incik aus, photographer kesukaan saya ! Dia pun begitu, seriously, masa saya rasa tension sbb akaun saya lgsg tk dapat login, dia ambil berat even dia busy dengan kerja dia, tapi slpas menerima Mesej dari dia dan kata "I akan cba sdaya upya smpi boleh" hanya kata2 simple macamtu, tapi untuk org yang tengah tension macam saya semalam, then dia pun kept trying, at last, boleh ! ia satu phargaan yang besar buat saya. Dan hidup mati, saya akan ingat kebaikan dia pada saya.

Hikmahnya, bila kita kesusahan, jangan mengeluh, tapi memerhati sekeliling kita, siapa yang ada disisi dan siapa yang menjauhkan diri. Perkara simple yg tjadi semalam mungkin supaya saya lebih mhargai insan yg ada disekeliling saya dengan sebaiknya dan tak leka dengan hanya pada sesetengah pihak sahaja. Dalam kehidupan, pasti kita akan memerlukan pertolongan sesiapa walau sekecil kecil perkara. So kawan2, hargailah sebenar benar sahabat.

InsyaAllah. Saya bukanlah seorang gadis yang mudah melupakan. Tidak. Saya sangat menghargai. Semoga Allah merahmati kalian, doa saya sentiasa bersama kalian.

Salam Subuh. Salam 19 Ramadhan.

With Love,
FatinFashiekin

No comments: