FOLLOWER

NUFFNANG ADS

TAHNIAH BOY

2minggu lepas, hadirkan diri dmajlis perkhwinab cousin incik lalan di the atmosphere sri kembangan.

Paling best kerepek lalan food menjadi goodies perkahwinan boy. Huhu. I rasa sangat berbesar hati dan nervous, biasa handle goodies pelanggan yang tak dikenali, tapi kalini dikenali, sangat tertib goodies yang i buat 😆


Dan paling best, sebelum sampai ke majlis boy, berduyun pelanggan nak minta COD kerepek, penuh oi kereta, syok ! Alang2 lalu dapat jugak duit, thats y kalau nk kemana mana i suka announce kat lalanfood sesapa nk kerepek, sambil makan angin, poket tak keluar angin haha

Majlis bermula pukul 8.30malam, ngam2 kami datang tengah bersanding, majlis yang sangat lah menawan, kalini i da cam siapa mak lang,sapa makanjang, haha kalau tak 55kli i salah menyahut 😆

Kalini bawa kaseh ke majlis, dia da pandai jalan berlari, peh, nasib baik i pakai tudung bawal, kalau i pakai shawl rasenye confirm dah compang camping. Fuh kaseh since sekolah, since da ramah ni, dia punya aktif kemain. Incik lalan kata "perangai mommy,muka ikut daddy" ceh 😒

Ok lah,
Nk wish, Semoga pak anjang cepat2 dapat cucu baru, semoga perkhwinan yg dbina bkekalan sampai syurga ❤️

YOU ARE MY FLASHLIGHT


I got all I need when I got you and I
I look around me, and see a sweet life
.
I'm stuck in the dark but you're my flashlight. You're getting me through the night
.
Kick start my heart when you shine it in my eyes.. Can't lie, it's a sweet life
.
Stuck in the dark but you're my flashlight
.
You're my flashlight


❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️


SKILL BERCAKAP

Berkembangnya bisnes lalan food,
Semua orang tak terkejut 😆
Dieorang kata "ah ekin pandaiy bercakap"

Bile dengar statement tu, i rasa kelakar hahahah. I reti bercakap ke? Yela th bercakap tp kbiasaan apa i cakap semua benda merapu raban habis, i mengaku i banyak cakap tapi part "reti atau profesional i memang out"

Macam incik lalan dia tak banyak cakap, tak reti ramah tamah, TAPI dia ada kebolehan komunikasi secara profesionl (sbb faktor kerja),

So kami berdua selalu tak spendapat,
Contoh : pi petronas, tandas lelaki bkunci, tapi incik lalan nak terkucil, i suruh dia tany kaunter, tapi dia kata maluu la, segan la, nanti la, i bebel pksa baru dia masuk kedai petronas tu, tu pn dri kereta i tgk dia terpusing pusing konon nak cari barang. I geram, i buka pintu petronas dgn suara lantang i kata "DIK, TANDAS LELAKI KENAPA BERKUNCI? SUAMI AKAK NAK GUNA TOILET" then staff petronas bagi kunci toilet lain, tsumbat katanya, lalu slumber i kata kuat "YANG, NAH KUNCI,AYANG DA MINTAKKAN NI" hahahahahahahaha masatu incik lalan bebel kata i kurng asam ahhahahahaha padan muke, tu pun nak malu

Saya pula,
Part profesionl contoh nak bentang paper work ke, peh gile merapu, lain ditanya, lain i jawab, then laki i akan memintas dan explain 😆😆

Bukan apa, i takut salah cakap,
I memang banyak cakap tp banyak cakap macammana pun, i hati2 bila keluar statememt, i tak nak ade yg terasa hati, tak pun i merapu 😆


Kalau balik kedah lepak2 borak dengan saudara mara incik lalan, i lebih kepada sengih, almaklumla orang banyak mulut mcm i, i takut i terbuat lawak tak sepatutnya dan kemudian dalam otak i akan berkata "pebende hang cakap ni kin" 😆

Contoh, kat kedah, i selalu konfius antare mak lang dan mak anjang, dah lebih 5kali i berborak dgn mak anjang dan ingatkan tu mal lang. 😂😂😂 da borak2 rupenye salah orang HAHAHAHA. rase nak menyorok dalam bonet kerete 😆


Pastu klu gi kedah, i tak faham bahase utara, lain ditanya, lain dijawab, so better i diam 😆sbb kalau i buka mulut, i akan merapu 😜


Kat sekolah, i dn geng (kina,nab,maya,fendi) kiteorg mmg laaa banyak cakap, tapi since da dwse, mulut still laser jgak cume sblm apa i ucap, i pk perasaan kawan i.


Kalau dulu kat sekolah, slumber gelar orang itik la, batang mancis la 😆(ko nampak tak aku py joyah hahaha ni semua sakinah la ni hahaha) tp sekarang, tak, more profesionl,


Bab bisnes pula, kelebihan i, i tak malu berckap cume skill bercakap secara profesionl, i kene minta tunjuk ajar incik lalan. Kepada awak yang nk berniaga tapi "malu", ala buat je tak tahu malu... poket tebal, muke tebal 🤣😂🤣😂🤣

SUAMI SAYA

Rindu,
Suami yang penyayang dgn anak ni,
Suami yang kuat kerja ni,
Suami yang manje bile tidur ni,
Suami yang suke bebel ni,
Suami yang tak suke makan pedas ni,
Suami yang sempurna 8/10 ni,

Eeeee !!
Bile nak balikkk,
Tak ada geng nak ajak gosip, membebel, menyakitkan hati dan dipaksa makan haha


Almaklumla i kan jenis sayang gile kat suami, yee sayanggg sangat, sampaikan suami nak hantar seluar untuk dipotong pun i bebel jeles 😆😆

Saya : kenapa abang tak bawa seluar contoh atau bagitahu panjang utk dipotong ?

Incik lalan : ala hantar then dia ukur kan senang.

Saya : manaboleh ! Nanti di sentuh abang. Manabolh !! Eee tak boleh !! Tak booolehhhhhh


Nasib baik incik lalan tu fahm isteri dia ni memang jenis gile2 sikit huhu. Ade dia kisah ? Idok lerrr, hahaha

Bile jauh dari suami,
Rase macam bercinte semule,
Dengar HP bunyi, lari kelam kabut angkat phone, saling bertukar gambar, bergayut kat phone, saling cakap rindu acececece 😆😆

Bile tukar2 gambar, i siap cakap "pandai lah ayang jage suami, makin segak" then suami balas "pandai abang jaga isteri makin tembun"
😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑


Part kesian, kat kaseh,
Nampak kereta incik lalan kat garaj asyik cakap "daddy, daddy, daddy" bila tgk gambar incik lalan dia sengih2, bila tgk video incik lalan dia gelak besar, rindu lettew **ok mak dia yang rindu. 😜

KE KLIA


Incik lalan dah terbng ke london,
Kalau biasenye driver hantar ke airport, tp skg i kan tak bkerja, so i lah yang hantar dan jemput kat airport..

Incik lalan asyk cakap "nanti sayang keliru tak habis2" geram i. Actually senang je,


PARKING UMUM / SEBENTAR / SHORT TERM DI KLIA


Meh nak ajar awak semua,
Untuk parking "SHORT TERM" atau dalam bahasa melayu, parking sementara je, awak boleh pilih BLOK B atau C.. blok A boleh juga masuk tapi lebih kepada parking untuk long term. 

BLOK A : parking lame
BLOK B : parking umum 
BLOK C : parking umum 
BLOK D : parking staff

Antara parking blok B dan C, saya tak kan pergi parking blok C.. haha. Entah la, dok baca review fiksyen syasya tu, kecoh kate parking blok C berhantu, fuh lega tak masuk lot parking sana dah la 1pagi kot saye gerak balik dari hantar incik lalan 😅

Cara pembayaran, guna touchNgo boleh, guna tiket (coin) pn boleh. 

Saya parking di lot (B-B-2), Parking area bdekatan dgn liff then terus naik ke tingkat 5 untuk melantak makan2 dan tgu incik lalan checkin beg dulu sebelum incik lalan fly. 

=========================

Dear husband,
Bacakan ? Nak beg LV pelissss 🤣
Mommy janji naikkan sale kerepek 😋😋😋😋😋

Love u,
FatinFashiekin






Sent from my iPhone