FOLLOWER

NUFFNANG ADS

8 TAHUN BERSAMA FARMASI SIHAT

8tahun with farmasi sihat,
Peh, macam2 kenangan,
Dah macam my second family.


Ingat lagi 1st time kerja end of 2008,
Sangat lah naif, budak2, poyo dan aneh. Then step by step naik dan menaik, dari bahasa kan staff lain "kak zura", "kak eila" dan sayalah paling bongsu, tetibe bertukar jadi orang lain pula panggil saya "kak ekin" dn saya slu merungut kecewa dalam tawa "oh i'm not bongsu anymore laaaa" 😭


My boss dah macam mak angkat saya dah dan ofcz kak ani mcm along saya, senang kata, langsung saya tak ada rahsia mengenai kerja atau peribadi. Saya selesa untuk share dengan dieorang, umpama perbualan adikbrdik dan dieorg pn akan slumber bg komen yg xde tapis2 jaga hati punye, direct tapi logik haha


Walau banyak kerja dibagi, tapi kiteorang (staff pagoh) enjoy. Buat sama2, sambil buat loyer buruk, tak stress sbb smua orang dah diberi bahagian masing2 untuk disiapkan, kalau lambat siap pn yg da siap akan tolong 😇 xde talam 2 muke, paling2 gosip pun tentang dunia luar je 😆


Saya akan rindukan gelak tawa my bos, puan azlaini muhammad, manusia kaya tapi sederhana haha. Dia selalu nak jadi macam vivy yusof, tapi saya rasa dia dah jauh lagi tinggi berbanding vivy. Dulu pagoh dbawah jgaan kklai, but time flies, kami kena accept yg semua harus ada SOP dn dijaga oleh pihak atasan dn bukan lagi bos, kami rasa kehilangan tapi kaklai masih memahami dan lindung kami.


Kaklai jarang marah, bila kaklai marah kami tahu, kaklai dah penat sangat. Dia sangat bijak, walaupn dia cuma phrmacist, tapi bagi saya ilmu yg dia ada sangat meluas, dia berani bercakap dikhalayak ramai dengan yakin, dia berani untuk berdepan dengan siapa pun dan mahir melembutkan hati sesiapapun (even najib dan rosmah i think haha), dia pandai gile mmasak + suka tetamu datang rumah dia Pasti dia layan terbaik (untill now adore gile dgn sifat dia mlyan ttamu, smua sendiri without bibik! Peh!!)


Senang kata dia dimata saya bukan setakat bos, tapi contoh yg baik sbgai "wanita" dia ada semua nilai baik. Dan saya berbangga dibawah pimpinan kaklai.


"Kaklai, hopefully akk nampak lah, akk sangat lebih baik berbanding vivy. Hello, vivy memasak pun awkward, but see urself, dah lah jaga farmasi sihat banyak branch, boleh handle 3anak lelaki tanpa maid, PIBG sekolah pula sangat lah aktif, menantu kesayangan pula tu. Dan isteri terbaik yang solehah. Aduh. Semua kaklai sapu. U much more lagi hebat tau cuma astro x nampak je" 😂😂😂


Kepada kak ani pula, geng ! Lu ajar gua banyak benda, kite pernah gaduh, kite pernah nangis sama2 sbb xkurus, tapi selalu makan bersama selama 8tahun dgn dialog tiap hari "esok la diet" bukan seng nak bagi keputusan nak tinggalkan lu wei ! Rasa tak lengkap hari2 tak saling buat lawak poyo sbb masing2 dah macam along dan angah. Long, jaga diri ko long, ingt sikit, lutut dah tua, jangan paksa diri buat bend berat, tahulah ko tu serbe boleh long haha. (Gonna miss you)


Wei niza, adik bongsu aku, rampas tittle adk bongsu haha. Dlu aku 39kg je masuk farmasi sihat, dan diri ko yg skg mengingatkan aku yang dulu. Bising. Banyak makan tapi tak gemuk. Cuma beza dgn aku skg, makan sepinggan dah gemuk hehe. Kerje elok2 dlm mcari rezeki kahwin ye. Fokus. Jgn gaduh2 dengan rizal tau. Dia bt bukan2 ngadu pada aku, aku serang dia, okeh ! Hehe



Tq guys !
Terima kasih untuk 8tahun yang indah, terima kasih !


**nangis**
**kesat hingus**
**USAP RANTAI** hahaha


Fatin Fashiekin

No comments: