FOLLOWER

NUFFNANG ADS

DAH KELUAR WAD



Hai! Saya masih bersemangat bekerja walaupun semua orang duk bisinggggg kata kenapa still kerja. Ala, makin duk rumah makin bosanlah. Kerja lah seronok, ada kawan2, ada kedai makan, ada custmer utk diajak bborak.


‎Saya disuruh checkin semula ke wad pada minggu hadapan (macam lame bebenar je minggu depan, harini dah ahad hoi! Haha)


Doctor :
Anak u kurang gerak sbb baby dah penuh dalam perut, I bagi u 2 option, 1) kite keluarkan baby malamni‎.. 2) kite keluarkan baby ikut tarikh yang diberi sebelumni..


Saya :
Saya nak datang lagi next week. Sekarang ada perkara perlu diuruskan dulu (padahal rindu suami)


Doctor :
Ok. Tapi kalau perut ada rasa tak selesa, cepat2 datang, I kasi keluar u punya baby. Okey? 


Saya :
Nak kluar wad harini boleh tak doc? 


----------------------------------------------------------------


6petang terus dapat keluar! Yeay! 
Suami datang ambil kat hospital,
Terus balik melaka tak balik pagoh,
Terus gi ikut dia melawat kawasan,
Boring-- kite baru keluar hospital pun sibuk lagi,
Ingatan tu asyik tanah je dia pikirkan..



Malam tu pun,
Dia ke kebun jugak,
LOL. Tapi tak lama.



Balik dari kebun,
Badan dia bengkak2,
Kena gigit nyamuk.
‎Dah tergaru garu-garu-garu,
Mula2 tu iols buat tak tahu lah juga,
Sampai pukul 3 pagi,
Dia gelisah je mengaru..
Tak dapat tidur katanya.


Disuruh mandi cuci badan sekali lagi dia malas,
So saya lah kene membelek badan dia,
Tgk mana nyamuk gigit (pdahal nymuk je punnn)
Sapukan krim kat gatal-gatal dia,
Lepastu ajuk2 kata "eee, sampai hati nyamuk gigit baby tua saya ye.. klu saya jumpa nyamuk tu, saya pukul2 dia... ishh2 sian bby tua saya haha"
Sampai lah incik lalan tertidur.
Bila dia dah tidur dan saya nak tidur‎ pun,
Kena beware pada tangan dia takut dia mengaru,
Bila dia punya tangan start bangun je,
Saya kata "haipp".. sambil tlg usap perlahan takut nanti melecet..


Bangun pagi saya kata
"Haih. Minggu depan ada baby kecik dengan baby tua.. nayalah nk gosok 2 orang tiap malam. Haha"


Incik lalan
"Saya darah O, tu nyamuk suka gigit, darah saya sedap..."


Saya 
"Minggu depan, nak jaga baby kecik biar tidur tak terjaga, nak‎ jaga baby besar biar tidur lena.. wah, mesti sibuk. Haha"



-------------------------------------------------------------------


Esoknya, incik lalan tunaikan segala yang saya nak makan. Persediaan sebelum pantang. Dia kata sian saya kalau pantang nanti banyak tk boleh makan. So memang macam-macam lah dimakan, ketam lah, satey lah, kfc lah, dan disulami air kelapa pandan yanggggg sedap !!



Ha, pengalaman kat wad,
Seram. Tgk mak2 orang baru bersalin.
Ok. Saya seram. Haha



Lady faizal,
FatinFashiekin



No comments: